Reclamă

Ana de Armas a făcut declarații despre rolul din noul film, „Blonde”: „Corpul meu îmi aparține. Marilyn Monroe nu avea acest lux”

Ana de Armas a făcut declarații despre rolul din noul film, „Blonde”. Actrița își trece în revistă procesul creativ și fizic pentru a întruchipa una dintre cele mai faimoase și dorite femei din istoria cinematografiei în producția regizată de Andrew Dominik.

Publicat: 5 octombrie 2022, 12:14

În urmă cu opt ani, Ana de Armas nici măcar nu vorbea engleză. Astăzi, în schimb, joacă una dintre cele mai adorate femei din istoria SUA, sau mai bine zis, întreaga planetă. Și ajunge la festivalul de la Veneția ca una dintre cele mai așteptate dive. Toată lumea vrea să vadă cum De Armas a reînviat-o pe Marilyn Monroe pe marele ecran.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ana de Armas a făcut declarații despre rolul din noul film, „Blonde”

„Sunt o femeie ca ea, de aceeași vârstă și din aceeași industrie. Dacă ceva i-a fost clar, a fost că a înțeles-o”, asigură actrița la Veneția în fața unui grup de jurnaliști. Deși ambele împărtășesc și un alt aspect: o carieră în continuă ascensiune. De la aproape nimic la orice, în doar un deceniu, scrie elpais.com.

Astfel, eforturile repetate ale actriței sunt răsplătite. Și o serie de decizii riscante, vânând o oportunitate pe marele ecran.

Reclamă

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Ana de Aramas, la braț cu regizorul filmului Blonde, pe covorul roșu
În urmă cu opt ani, Ana de Armas nici măcar nu vorbea engleză / Getty Images

Ana de Armas s-a născut în Santa Cruz del Norte, în 1988, iar în Cuba natală a primit primele roluri în teatru sau cinema. Și, în curând, în televiziune. Dar atunci De Armas era deja la Madrid. Originea spaniolă a bunicilor i-a permis să obțină cetățenia și astfel a lăsat totul în urmă pentru prima dată, la vârsta de 18 ani. A făcut-o din nou la 26, de data aceasta îndreptându-se spre Los Angeles, Hollywood. A căutat viața și faima. Pe lângă cursul de limbă necesar. În 2015 a apărut în Toc, toc, primul ei film din SUA.

Acolo a cunoscut-o Dominik. Și a rămas uluit. „A fost o pasiune. I-am simțit interpretarea. În filmele lui Marilyn, ceea ce i se întâmplă este întotdeauna cel mai important lucru. Și Ana a avut asta”, afirmă regizorul, stând chiar lângă actriță.

„Oferta m-a impresionat. Un astfel de personaj nu ar trebui să vină la mine. Aș putea avea ceva teamă, dar materialul la care lucram era mai puternic decât temerile mele”, adaugă ea. După atâția ani de căutări, „Blonde” și-a găsit în sfârșit protagonista. Recent, Marylin a fost readusă în atenția tuturor după ce Kim Kardashian i-a purtat rochia la Met Gala 2022.

Reclamă

Cum s-a pregătit Ana de Armas pentru rolul lui Marylin

Actrița a vrut să știe totul despre rolul ei: a citit romanul, a studiat sute de fotografii, videoclipuri, audio și filme. „Fiecare secvență a filmului este inspirată de o imagine reală”, a dat asigurări De Armas. Și-a petrecut nouă luni perfecționându-și accentul. Chiar și așa, a primit unele critici, deși atât organizația care administrează moștenirea lui Monroe, cât și Brad Pitt, producătorul filmului, au ieșit în apărarea sa acerbă.

„În fiecare zi, în cele 47 de câte au durat filmările, am trecut prin trei ore de machiaj. Eram gata să fiu Marilyn Monroe. A rămas, da, să o interpretăm”.

„Emoțiile trebuiau să fie foarte reale. Am dat atât de multe de la mine timp de nouă săptămâni. Propriile mele sentimente s-au amestecat cu ale ei. Filmul este despre ceea ce a simțit ea. Este genul de slujbă pe care un actor nu îl primește des”, adaugă De Armas.

Pentru că „Blonde” urmărește viața și cariera legendei din cel mai intim loc: mintea ei. „Blonde” se mișcă între realitate și ficțiune.

Ana de Armas a spus că Marylin era mereu fata abandonată, adolescenta umilită, bomba senzualității, diva nesigură, mereu în cautare de aprobare. Adică mai mult Norma Jeane, numele real al actriței, decât Marilyn. Deși inevitabil totul s-a amestecat. Vedeta a ajuns să recurgă la actorie și în viață pentru a face față unei lumi incomode pentru ea.

Ana de Armas crede că Marylin nu a putut să-și trăiască viața așa cum a meritat

„Îți admir curajul. Uneori credem că Marilyn s-a născut, dar nu ținem cont de cine a fost în copilărie, în tinerețe. De cele mai multe ori a fost Norma Jeane”, a spus De Armas. Ea explică că, mulțumită sfatului lui Dominik, a modificat anumite aspecte ale muncii sale: „Au fost secvențe în care m-am simțit foarte supărată de ceea ce se întâmpla. Dar mi-a spus că nu ar trebui să-mi exprim acea furie, că ea nu ar fi putut face față. Era mai mult despre înțelegerea cum este să navighezi în viață fără limite”.

În ceea ce privește filmele sale anterioare, De Armas a avut de-a face și cu multe secvențe nud. Atât de multe încât, într-o decizie criticată atât de ea, cât și de Dominik, pentru prima dată un film primește un rating oficial în SUA care îl interzice celor sub 17 ani. Dar tentația a fost o cheie esențială pentru explicarea vieții lui Monroe, capabilă să aprindă dorința publicului ca nimeni alta.

În trecut, Ana de Armas a mai vorbit despre cât de mult o afectează atenția primită din partea media. Aceasta a intrat în lumina reflectoarelor după ce a format un cuplu cu Ben Affleck. Dar De Armas găsește o diferență fundamentală între ce a trăit ea și Marylin Monroe.

Reclamă

„Corpul meu îmi aparține. Marilyn nu avea acest lux. Am posibilitatea de a decide cât de mult dezvălui despre mine și ce păstrez privat. Ceea ce nu va putea evita este că astăzi toate luminile sunt îndreptate spre ea. Pentru întruchiparea lui Marilyn. Și, în acest moment, pentru că este Ana de Armas”.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×