Reclamă

Ana de Armas a făcut declarații despre rolul din noul film, „Blonde”: „Corpul meu îmi aparține. Marilyn Monroe nu avea acest lux”

Ana de Armas a făcut declarații despre rolul din noul film, „Blonde”. Actrița își trece în revistă procesul creativ și fizic pentru a întruchipa una dintre cele mai faimoase și dorite femei din istoria cinematografiei în producția regizată de Andrew Dominik.

Publicat: 5 octombrie 2022, 12:14

În urmă cu opt ani, Ana de Armas nici măcar nu vorbea engleză. Astăzi, în schimb, joacă una dintre cele mai adorate femei din istoria SUA, sau mai bine zis, întreaga planetă. Și ajunge la festivalul de la Veneția ca una dintre cele mai așteptate dive. Toată lumea vrea să vadă cum De Armas a reînviat-o pe Marilyn Monroe pe marele ecran.

Ana de Armas a făcut declarații despre rolul din noul film, „Blonde”

„Sunt o femeie ca ea, de aceeași vârstă și din aceeași industrie. Dacă ceva i-a fost clar, a fost că a înțeles-o”, asigură actrița la Veneția în fața unui grup de jurnaliști. Deși ambele împărtășesc și un alt aspect: o carieră în continuă ascensiune. De la aproape nimic la orice, în doar un deceniu, scrie elpais.com.

Astfel, eforturile repetate ale actriței sunt răsplătite. Și o serie de decizii riscante, vânând o oportunitate pe marele ecran.

Reclamă

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Ana de Aramas, la braț cu regizorul filmului Blonde, pe covorul roșu
În urmă cu opt ani, Ana de Armas nici măcar nu vorbea engleză / Getty Images

Ana de Armas s-a născut în Santa Cruz del Norte, în 1988, iar în Cuba natală a primit primele roluri în teatru sau cinema. Și, în curând, în televiziune. Dar atunci De Armas era deja la Madrid. Originea spaniolă a bunicilor i-a permis să obțină cetățenia și astfel a lăsat totul în urmă pentru prima dată, la vârsta de 18 ani. A făcut-o din nou la 26, de data aceasta îndreptându-se spre Los Angeles, Hollywood. A căutat viața și faima. Pe lângă cursul de limbă necesar. În 2015 a apărut în Toc, toc, primul ei film din SUA.

Acolo a cunoscut-o Dominik. Și a rămas uluit. „A fost o pasiune. I-am simțit interpretarea. În filmele lui Marilyn, ceea ce i se întâmplă este întotdeauna cel mai important lucru. Și Ana a avut asta”, afirmă regizorul, stând chiar lângă actriță.

„Oferta m-a impresionat. Un astfel de personaj nu ar trebui să vină la mine. Aș putea avea ceva teamă, dar materialul la care lucram era mai puternic decât temerile mele”, adaugă ea. După atâția ani de căutări, „Blonde” și-a găsit în sfârșit protagonista. Recent, Marylin a fost readusă în atenția tuturor după ce Kim Kardashian i-a purtat rochia la Met Gala 2022.

Reclamă

Cum s-a pregătit Ana de Armas pentru rolul lui Marylin

Actrița a vrut să știe totul despre rolul ei: a citit romanul, a studiat sute de fotografii, videoclipuri, audio și filme. „Fiecare secvență a filmului este inspirată de o imagine reală”, a dat asigurări De Armas. Și-a petrecut nouă luni perfecționându-și accentul. Chiar și așa, a primit unele critici, deși atât organizația care administrează moștenirea lui Monroe, cât și Brad Pitt, producătorul filmului, au ieșit în apărarea sa acerbă.

„În fiecare zi, în cele 47 de câte au durat filmările, am trecut prin trei ore de machiaj. Eram gata să fiu Marilyn Monroe. A rămas, da, să o interpretăm”.

„Emoțiile trebuiau să fie foarte reale. Am dat atât de multe de la mine timp de nouă săptămâni. Propriile mele sentimente s-au amestecat cu ale ei. Filmul este despre ceea ce a simțit ea. Este genul de slujbă pe care un actor nu îl primește des”, adaugă De Armas.

Pentru că „Blonde” urmărește viața și cariera legendei din cel mai intim loc: mintea ei. „Blonde” se mișcă între realitate și ficțiune.

Ana de Armas a spus că Marylin era mereu fata abandonată, adolescenta umilită, bomba senzualității, diva nesigură, mereu în cautare de aprobare. Adică mai mult Norma Jeane, numele real al actriței, decât Marilyn. Deși inevitabil totul s-a amestecat. Vedeta a ajuns să recurgă la actorie și în viață pentru a face față unei lumi incomode pentru ea.

Ana de Armas crede că Marylin nu a putut să-și trăiască viața așa cum a meritat

„Îți admir curajul. Uneori credem că Marilyn s-a născut, dar nu ținem cont de cine a fost în copilărie, în tinerețe. De cele mai multe ori a fost Norma Jeane”, a spus De Armas. Ea explică că, mulțumită sfatului lui Dominik, a modificat anumite aspecte ale muncii sale: „Au fost secvențe în care m-am simțit foarte supărată de ceea ce se întâmpla. Dar mi-a spus că nu ar trebui să-mi exprim acea furie, că ea nu ar fi putut face față. Era mai mult despre înțelegerea cum este să navighezi în viață fără limite”.

În ceea ce privește filmele sale anterioare, De Armas a avut de-a face și cu multe secvențe nud. Atât de multe încât, într-o decizie criticată atât de ea, cât și de Dominik, pentru prima dată un film primește un rating oficial în SUA care îl interzice celor sub 17 ani. Dar tentația a fost o cheie esențială pentru explicarea vieții lui Monroe, capabilă să aprindă dorința publicului ca nimeni alta.

În trecut, Ana de Armas a mai vorbit despre cât de mult o afectează atenția primită din partea media. Aceasta a intrat în lumina reflectoarelor după ce a format un cuplu cu Ben Affleck. Dar De Armas găsește o diferență fundamentală între ce a trăit ea și Marylin Monroe.

Reclamă

„Corpul meu îmi aparține. Marilyn nu avea acest lux. Am posibilitatea de a decide cât de mult dezvălui despre mine și ce păstrez privat. Ceea ce nu va putea evita este că astăzi toate luminile sunt îndreptate spre ea. Pentru întruchiparea lui Marilyn. Și, în acest moment, pentru că este Ana de Armas”.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Încărcător lăsat în priză
Timp liber
Cât consumă încărcătorul lăsat în priză. Câți bani dai în plus la factura lunară
Dacă vrei să știi cât consumă încărcătorul lăsat în priză și dacă un încărcător conectat folosește energie, răspunsul direct este „Da”. Cu toate acestea, se pare că nu trebuie să te îngrijorezi prea tare...
2
Prăjitura Krem a la Krem decorată cu pudră de cacao, pe un platou negru, cu linguriță
Rețete
Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție
Dacă ți-ai propus să-ți delectezi familia și prietenii cu un desert delicios și nu foarte greu de preparat, prăjitura Krem a la Krem îndeplinește cu succes toate condițiile. Tot ce trebuie să faci pentru...
3
Rita Ora în timp ce prezintă un spectacol de modă
Divertisment
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața a participat la British Fashion Awards 2022
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața internațională a participat la British Fashion Awards 2022. Diva și-a făcut apariție într-o ținută care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta a fost încântată de toată...
4
Fată frumoasă îmbrăcată în negru ți în mână un felinar, o bufniță și un păianjen
Horoscop
Ce animal de companie ți se potrivește, în funcție de zodie. Află ce spun specialiștii
Dacă vrei să știi ce animal de companie ți se potrivește în funcție de zodie, trebuie să înțelegi că alegerea unui astfel de companion necesită multe angajamente. Este vorba despre mult mai multe detalii...
5
O femeie care poartă mănuși galbene de cauciuc are în mână un burete galben cu verde și curăță un colț de lângă o fereastră care are mucegai pentru a ilustra cum poți scăpa de mucegaiul din casă
Timp liber
Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie
Apariția mucegaiului în interiorul locuinței este o problemă cu care se confruntă multe persoane. Pe lângă aspectul inestetic al petelor de mucegai, acestea sunt și periculoase pentru sănătate. Ți-am pregătit câteva soluții despre cum...
PARTENERI
×