Reclamă

Sacheen Littlefeather a murit. Actrița amerindiană refuzase premiul Oscar în numele lui Marlon Brando în 1973

Actrița amerindiană Sacheen Littlefeather a murit. Aceasta s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani. Littlefeather a urcat pe scena Premiilor Oscar în anul 1973 și a refuzat un premiu în numele actorului Marlon Brando.

Publicat: 4 octombrie 2022, 11:09

Sacheen Littlefeather a fost huiduită pe scenă în urma discursului pe care l-a ținut în anul 1973. Academia Americană de Film i-a cerut scuze actriței anul acesta, la aproape 50 de ani de la evenimentul nefericit. Plină de căldură în suflet, Sacheen a acceptat scuzele oficiale și a vorbit despre eforturile pe care le-a depus de-a lungul carierei sale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Actrița amerindiană Sacheen Littlefeather a murit

Sacheen Littlefeather s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut cu ajutorul unei postări pe Twitter. Academia de Arte și Științe Cinematografice din Statele Unite ale Americii a fost cea care a făcut postarea. În mesaj, Academia a citat cuvintele actriței regretate.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Sacheen Littlefeather în timpul Premiilor Oscar 1973
Sacheen Littlefeather a urcat pe scena Premiilor Oscar în anul 1973 / Profimedia Images

”Când eu nu voi mai fi, să vă amintiți întotdeauna că de fiecare dată când susțineți adevărul costru mențineți în viață vocea mea și vocile națiunilor noastre și a popoarelor noastre”.

Reclamă

Activista s-a stins din viață după ce în urmă cu două săptămâni a participat la o ceremonie care i-a adus un omagiu. Academia de Film a organizat evenimentul în Los Angeles.

Tot atunci i-au fost prezentate și scuzele oficiale privind incidentul de la Gala Premiilor Oscar din 1973.

În ciuda faptului că a fost huiduită pe scenă, aceasta nu și-a pierdut niciodată valorile și credințele. Sacheen Littlefeather s-a stins din viață și a lăsat în spate o adevărată moștenire culturală.

Reclamă

Ce s-a întâmplat la Gala Premiilor Oscar în 1973

Sacheen Littlefeather a murit, însă amintirea ei va rămâne mereu vie în sufletele admiratorilor săi. Ea a fost reprezentant indieni or apași și yaqui. Discursul său din 1973, de la Gala Premiilor Oscar, a fost intens criticat și huiduit.

Momentul a fost transmis în direct, iar actria a fost umilită public în fața milioanelor de telespectatori. Aceasta urcase pe scenă pentru a explica de ce Marlon Brando nu a dorit să accepte premiul pentru ”cel mai bun actor” în urma apariției sale în filmul Nașul.

Brando i-a cerut actriței să urce pe scenă în locul său și să refuze premiul ca semn de protest în fața tratamentului care era aplicat în lumea filmului atunci când era vorba de actori amerindieni. Littlefeather a fost mândră că a urcat pe scenă, chiar dacă momentul s-a soldat cu un final nefericit.

Aceasta și-a apărat poporul și credințele în ciuda huiduielilor primite. La aproape 50 de ani de la acel moment, Littlefeather a putut să primească scuzele pe care le-a meritat. Aceasta a ținut și un discurs emoționant.

”Noi, indienii, suntem în general oameni foarte răbdători. Au trecut aproape 50 de ani de la acel moment. Tebuie să ne păstrăm mereu simțul umorului, mai ales când vine vorba de acest subiect. Acesta este felul nostru de a supraviețui. Îmi încălzește inima să văd cât de multe s-au schimbat de atunci”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×