Anca Alungulesei, terapeutul care schimbă viziunea pacienților săi: „Cariera încununează partea profesională”

Anca Alungulesei este terapeut în nutriție și crede că nimic nu este imposibil atunci când vine vorba de schimbarea obiceiurilor alimentare. Tot ce îți trebuie este motivația să abordezi o psiho-dietă. Aceasta a acceptat cu multă bucurie în suflet invitația noastră pentru un interviu. Cu un zâmbet larg și o atitudine plină de căldură ne-a răspuns la cele mai neașteptate întrebări.

Publicat: 10 mai 2021, 16:28 / Actualizat: 12 May 2021, 10:15

În timpul interviului pentru CaTine.ro, Anca a adus cu sine o energie vibrantă. Invitata noastră a fost gata să schimbe percepția tuturor cititorilor noștri, cu privire la alimentație. Aceasta ne-a povestit câte puțin despre viața sa profesională, dar și despre femeia Anca Alungulesei, din spatele succesului înregistrat. Anca este de părere că oricine merită să se bucure de viață, într-un corp plin de energie.

Anca Alungulesei are o experiență de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase. Ea a reușit să producă inovație în domeniul nutriției prin metoda de slăbire a psiho-dietei. Pe lângă profesia sa de bază, Anca este primul autor din România care a lansat o carte despre sucurile naturale. Nutriționista se bucură de distincția internațională „Best in the world” cu locul al III-lea la Gourmand World CookBook Awards, al celor mai bune titluri de cărți din domeniul culinar.

Anca Alungulesei, terapeutul care schimbă viziunea pacienților săi

Terapeut în nutriție, speaker motivațional și trainer pentru un stil de viață sănătos, Anca Alungulesei povestește cum prima sa pasiune a fost legată de psihologie și pedagogie. Pasiunea pentru un stil de viață sănătos, dar și pentru felul în care funcționeaza mintea umană sunt elementele care i-au deschis drumul ca terapeut în nutriție.

Zona de terapie și de nutriție are nevoie de tact pedagogic și psihologic. În profesia mea cel mai mult mă stimulează faptul că pot să ajut. Îmi face plăcere să am o contribuție în viața unei persoane

– Anca Alungulesei

Anca se simte extrem de împlinită din toate punctele de vedere. Aceasta este de părere că cel mai important lucru pentru o mamă este timpul (acordat copiilor, not.red.). Deși diferența dintre generații i se pare un impediment în înțelegera deplină a copiilor, aceasta explică importanța unei relații deschise și armonioase (cu aceștia, not.red.).

Alături de familia sa, Anca Alungulesei se bucură de cele mai frumoase momente ale vieții. Spiritul său anteprenorial a călăuzit-o în găsirea unei metode revoluționare de abordare a felului în care mâncăm. Gestionarea emoțiilor și înțelegerea relației pe care o avem cu alimentele sunt elementele care stau la baza psiho-dietei. Dincolo de aceste aspecte, Anca ne demonstrează cât de importantă este acceptarea noastră ca femei și îmbrățișarea energiei feminine care ne definește.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Portret cu nutriționista Anca Alungulesei zâmbind la cameră în timp ce poartă o rochie de culoare violet cu impreimeu gri
În momentul în care te cunoști pe tine și îți dai seama unde trebuie să lucrezi, atunci ți se deschide drumul către schimbare / CaTine.ro

Încrederea este arma oricărei femei

Anca este de părere că o femeie trebuie să știe cum să jongleze între rolul de mamă și acela de femeie de succes. De la primele clipe din viața unui copil, până transformarea acestuia într-un adult, o mamă trebuie să-i fie întotdeauna alături. Cel mai frumoase lucru la o femeie este modul în care aceasta reușeste să-și păstreze curajul și feminitatea indiferent de situație. Felul în care o femeie face lucrurile este unic și nu poate să fie înlocuit de nimic în lume. Anca Alungulesei a muncit foarte mult pentru a găsi un echilibru între carieră și familie. Ea consideră că acest lucru se datorează și puterii și energiilor feminine.

Urmărește ce a declarat terapeuta în interviul pentru CaTine.ro:

Pe parcursul profesional ți se vor deschide întotdeauna mai multe uși. Cel mai important lucru este să rămâi autentică pentru a alege calea care te definește ca persoană. Anca Alungulesei povestește cu zâmbetul pe buze despre importanța de a pune pasiune în tot ceea ce faci. De altfel, ea este de părere că deși definit în moduri diferite, succesul are în esență pasiunea unei persoane de a face ceea ce iubește cu adevărat.

Dacă o ușă s-a închis, cu siguranță se vor deschide altele mult mai valoroase pentru că fiecare persoană se află exact în locul în care ar trebui la momentul potrivit. Așa funcționează Universul. Dacă ești autentic și faci ceea ce-ți place, atunci vei avea succes cu adevărat.

– Anca Alungulesei

Cine este omul Anca Alungulesei, terapeuta care promovează psiho-dieta

Își începe ziua prin manifestarea unor gânduri pline de energii pozitive; fiind întotdeauna recunoscătoare pentru faptul că are șansa de a face lucrurile mai bine. Este întotdeauna alături de copiii ei și recunoaște că cele mai dragi amintiri ale sale sunt legate de jocurile copilăriei alături de tatăl său.

Dacă nu ar fi fost terapeut, cel mai mult și-ar fi dorit să aibă tangență cu lumea artei. Anca Alungulesei are o înclinație deosebită pentru pictură și muzică. La fel cum profesia actuală îi oferă șansa să aducă o contribuție în viețile celorlalți, artele i-ar fi putut oferi, de asemenea, ocazia să facă sufletele oamenilor să vibreze.

Aceasta ne-a mărturisit că pasiunea sa pentru muzică nu a încetat niciodată să existe. Timp de opt ani de zile a studiat intens pianul. Iar chitara i-a fost alături mai bine de cinci ani din viață. Emoția transmisă celorlalți este cel mai important lucru pentru Anca.

Mintea este principatul tău aliat

Anca este de părere că nimic nu este imposibil de realizat, și că singurele piedici care pot apărea sunt puse de noi înșine. În momentul în care te cunoști pe tine și îți dai seama unde trebuie să lucrezi, atunci ți se deschide drumul către schimbare.

În momentul în care îți arăți autenticitatea, te uiți la tine în oglindă și recunoști cine ești și că îți place ce vezi. Când ești tu cu adevărat, când nu ți-e rușine să recunoști că ești vulnerabilă, abia atunci poți avea succes în tot ce faci.

– Anca Alungulesei

Anca a revăzut filmul Matrix de mai bine de patru ori; iar filmul continuă să o impresioneze cu lecțiile sale. Înțelegerile pe care le-a descoperit prima dată când l-a vizionat s-au transformat complet în momentul în care l-a revăzut recent. De altfel, ea este de părere că multe dintre aceste lecții i-au conferit „cheia” meseriei pe care o practică zi de zi. Felul în care funcționează mintea umană, influența gândurilor asupra persoanelor și a parcursului lor în viață au la temelie un element comun, alegerea. Anca Alungulesei este impresionată de puterea alegerilor pe care le putem face ca femei. Dar și de felul în care fiecare dintre noi își asumă urmările acestora.

Sfatul său pentru cititoarele noastre Catine.ro este:

Să fie autentice și să înceapă să se iubească exact așa cum sunt. Cel mai valoros sfat este să te uiți la tine în oglindă și să spui da, aceasta sunt. Nu este o întâmplare că ești în felul acesta, și cu siguranță o să-ți servească în viitor la ceva. Să te imaginezi pe o scară unde tot timpul ai de urcat. Cu fiecare experiență pe care o dobândești mai urci o treaptă. Întotdeauna mâine vei și mai grozavă decât ești azi, iar astăzi cu siguranță ești grozavă.

– Anca Alungulesei

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ceas vintage, pe un fundal de toamnă, pus pe o pătură verde
Timp liber
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie...
2
Winnie Harlow într-un sacou negru de piele în timp ce pozează pe covorul roșu
Divertisment
Winnie Harlow a purtat o rochie din plasă. Cum a fost surprins modelul în Los Angeles
Winnie Harlow a atras atenția tuturor atunci când a purtat o rochie transparentă din plasă. Modelul internațional a fost invitat la petrecerea aniversară a artistei Cardi B. Winnie a profitată de ocazie pentru a-și...
3
Prințesa Diana, într--un costum cu dungi albe și albastru închis, pălărie albă. Zâmbește și se uită la cameră, pe fundal e un perete bej
Modă
Cele mai elegante ținute purtate de Prințesa Diana la nunți. Ce rochii au atras atenția tuturor
Cele mai elegante ținute purtate de Prințesa Diana la nunți au atras nu doar atenția invitaților, ci și a publicului internațional. „Prințesa Inimilor” a impresionat nu doar la nunta sa, ci și la evenimentele...
4
Actrița Renee Zellweger într-o cămașă albă și cu un sacou negru la Gala Premiilor Oscar
Divertisment
Renée Zellweger este de nerecunoscut. Cum a fost surprinsă actrița pe platourile de filmare din New Orleans
Actrița Renée Zellweger este de nerecunoscut în cel mai nou rol pe care îl interpretează. Vedeta în vârstă de 52 de ani a fost surprinsă pe platourile de filmare din New Orleans, în timp...
5
Chrissy Metz, îmbrăcată într-o rochie neagră, de gală, vorbește în fața unui microfon
Divertisment
Dieta cu care Chrissy Metz a slăbit aproape 50 kilograme
Fanii lui Chrissy Metz au apreciat-o întotdeauna pe actriță, nu numai pentru talentul său, ci și pentru că aceasta a devenit un simbol al pozitivității corpului. Încă de când a jucat în serialul NBB,...
PARTENERI
×