Reclamă

Anca Alungulesei, terapeutul care schimbă viziunea pacienților săi: „Cariera încununează partea profesională”

Anca Alungulesei este terapeut în nutriție și crede că nimic nu este imposibil atunci când vine vorba de schimbarea obiceiurilor alimentare. Tot ce îți trebuie este motivația să abordezi o psiho-dietă. Aceasta a acceptat cu multă bucurie în suflet invitația noastră pentru un interviu. Cu un zâmbet larg și o atitudine plină de căldură ne-a răspuns la cele mai neașteptate întrebări.

Publicat: 10 mai 2021, 16:28 / Actualizat: 3 februarie 2023, 18:00
Anca Alungulesei îmbrăcată într-o rochie vaporoasă de culoare violet, ținând mâna dreaptă sub bărbie și zâmbind la cameră la interviul pentru CaTine.ro
Anca Alungulesei este de părere că nimic nu este imposibil de realizat și că singurele piedici care pot apărea sunt puse de noi înșine / CaTine.ro

În timpul interviului pentru CaTine.ro, Anca a adus cu sine o energie vibrantă. Invitata noastră a fost gata să schimbe percepția tuturor cititorilor noștri, cu privire la alimentație. Aceasta ne-a povestit câte puțin despre viața sa profesională, dar și despre femeia Anca Alungulesei, din spatele succesului înregistrat. Anca este de părere că oricine merită să se bucure de viață, într-un corp plin de energie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anca Alungulesei are o experiență de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase. Ea a reușit să producă inovație în domeniul nutriției prin metoda de slăbire a psiho-dietei. Pe lângă profesia sa de bază, Anca este primul autor din România care a lansat o carte despre sucurile naturale. Nutriționista se bucură de distincția internațională „Best in the world” cu locul al III-lea la Gourmand World CookBook Awards, al celor mai bune titluri de cărți din domeniul culinar.

Anca Alungulesei, terapeutul care schimbă viziunea pacienților săi

Terapeut în nutriție, speaker motivațional și trainer pentru un stil de viață sănătos, Anca Alungulesei povestește cum prima sa pasiune a fost legată de psihologie și pedagogie. Pasiunea pentru un stil de viață sănătos, dar și pentru felul în care funcționeaza mintea umană sunt elementele care i-au deschis drumul ca terapeut în nutriție.

Zona de terapie și de nutriție are nevoie de tact pedagogic și psihologic. În profesia mea cel mai mult mă stimulează faptul că pot să ajut. Îmi face plăcere să am o contribuție în viața unei persoane

– Anca Alungulesei

Anca se simte extrem de împlinită din toate punctele de vedere. Aceasta este de părere că cel mai important lucru pentru o mamă este timpul (acordat copiilor, not.red.). Deși diferența dintre generații i se pare un impediment în înțelegera deplină a copiilor, aceasta explică importanța unei relații deschise și armonioase (cu aceștia, not.red.).

Reclamă

Alături de familia sa, Anca Alungulesei se bucură de cele mai frumoase momente ale vieții. Spiritul său anteprenorial a călăuzit-o în găsirea unei metode revoluționare de abordare a felului în care mâncăm. Gestionarea emoțiilor și înțelegerea relației pe care o avem cu alimentele sunt elementele care stau la baza psiho-dietei. Dincolo de aceste aspecte, Anca ne demonstrează cât de importantă este acceptarea noastră ca femei și îmbrățișarea energiei feminine care ne definește.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Portret cu nutriționista Anca Alungulesei zâmbind la cameră în timp ce poartă o rochie de culoare violet cu impreimeu gri
În momentul în care te cunoști pe tine și îți dai seama unde trebuie să lucrezi, atunci ți se deschide drumul către schimbare / CaTine.ro
Reclamă

Încrederea este arma oricărei femei

Anca este de părere că o femeie trebuie să știe cum să jongleze între rolul de mamă și acela de femeie de succes. De la primele clipe din viața unui copil, până transformarea acestuia într-un adult, o mamă trebuie să-i fie întotdeauna alături. Cel mai frumoase lucru la o femeie este modul în care aceasta reușeste să-și păstreze curajul și feminitatea indiferent de situație. Felul în care o femeie face lucrurile este unic și nu poate să fie înlocuit de nimic în lume. Anca Alungulesei a muncit foarte mult pentru a găsi un echilibru între carieră și familie. Ea consideră că acest lucru se datorează și puterii și energiilor feminine.

Urmărește ce a declarat terapeuta în interviul pentru CaTine.ro:

Pe parcursul profesional ți se vor deschide întotdeauna mai multe uși. Cel mai important lucru este să rămâi autentică pentru a alege calea care te definește ca persoană. Anca Alungulesei povestește cu zâmbetul pe buze despre importanța de a pune pasiune în tot ceea ce faci. De altfel, ea este de părere că deși definit în moduri diferite, succesul are în esență pasiunea unei persoane de a face ceea ce iubește cu adevărat.

Dacă o ușă s-a închis, cu siguranță se vor deschide altele mult mai valoroase pentru că fiecare persoană se află exact în locul în care ar trebui la momentul potrivit. Așa funcționează Universul. Dacă ești autentic și faci ceea ce-ți place, atunci vei avea succes cu adevărat.

– Anca Alungulesei

Vezi în AntenaPLAY toate interviurile din seria CaTine.ro!

Cine este omul Anca Alungulesei, terapeuta care promovează psiho-dieta

Își începe ziua prin manifestarea unor gânduri pline de energii pozitive; fiind întotdeauna recunoscătoare pentru faptul că are șansa de a face lucrurile mai bine. Este întotdeauna alături de copiii ei și recunoaște că cele mai dragi amintiri ale sale sunt legate de jocurile copilăriei alături de tatăl său.

Dacă nu ar fi fost terapeut, cel mai mult și-ar fi dorit să aibă tangență cu lumea artei. Anca Alungulesei are o înclinație deosebită pentru pictură și muzică. La fel cum profesia actuală îi oferă șansa să aducă o contribuție în viețile celorlalți, artele i-ar fi putut oferi, de asemenea, ocazia să facă sufletele oamenilor să vibreze.

Aceasta ne-a mărturisit că pasiunea sa pentru muzică nu a încetat niciodată să existe. Timp de opt ani de zile a studiat intens pianul. Iar chitara i-a fost alături mai bine de cinci ani din viață. Emoția transmisă celorlalți este cel mai important lucru pentru Anca.

Mintea este principatul tău aliat

Anca este de părere că nimic nu este imposibil de realizat, și că singurele piedici care pot apărea sunt puse de noi înșine. În momentul în care te cunoști pe tine și îți dai seama unde trebuie să lucrezi, atunci ți se deschide drumul către schimbare.

În momentul în care îți arăți autenticitatea, te uiți la tine în oglindă și recunoști cine ești și că îți place ce vezi. Când ești tu cu adevărat, când nu ți-e rușine să recunoști că ești vulnerabilă, abia atunci poți avea succes în tot ce faci.

– Anca Alungulesei

Anca a revăzut filmul Matrix de mai bine de patru ori; iar filmul continuă să o impresioneze cu lecțiile sale. Înțelegerile pe care le-a descoperit prima dată când l-a vizionat s-au transformat complet în momentul în care l-a revăzut recent. De altfel, ea este de părere că multe dintre aceste lecții i-au conferit „cheia” meseriei pe care o practică zi de zi. Felul în care funcționează mintea umană, influența gândurilor asupra persoanelor și a parcursului lor în viață au la temelie un element comun, alegerea. Anca Alungulesei este impresionată de puterea alegerilor pe care le putem face ca femei. Dar și de felul în care fiecare dintre noi își asumă urmările acestora.

Sfatul său pentru cititoarele noastre Catine.ro este:

Să fie autentice și să înceapă să se iubească exact așa cum sunt. Cel mai valoros sfat este să te uiți la tine în oglindă și să spui da, aceasta sunt. Nu este o întâmplare că ești în felul acesta, și cu siguranță o să-ți servească în viitor la ceva. Să te imaginezi pe o scară unde tot timpul ai de urcat. Cu fiecare experiență pe care o dobândești mai urci o treaptă. Întotdeauna mâine vei și mai grozavă decât ești azi, iar astăzi cu siguranță ești grozavă.

– Anca Alungulesei

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×