Reclamă

Anca Alungulesei, terapeutul care schimbă viziunea pacienților săi: „Cariera încununează partea profesională”

Anca Alungulesei este terapeut în nutriție și crede că nimic nu este imposibil atunci când vine vorba de schimbarea obiceiurilor alimentare. Tot ce îți trebuie este motivația să abordezi o psiho-dietă. Aceasta a acceptat cu multă bucurie în suflet invitația noastră pentru un interviu. Cu un zâmbet larg și o atitudine plină de căldură ne-a răspuns la cele mai neașteptate întrebări.

Publicat: 10 mai 2021, 16:28 / Actualizat: 12 mai 2021, 10:15
Anca Alungulesei îmbrăcată într-o rochie vaporoasă de culoare violet, ținând mâna dreaptă sub bărbie și zâmbind la cameră la interviul pentru CaTine.ro
Anca Alungulesei este de părere că nimic nu este imposibil de realizat și că singurele piedici care pot apărea sunt puse de noi înșine / CaTine.ro

În timpul interviului pentru CaTine.ro, Anca a adus cu sine o energie vibrantă. Invitata noastră a fost gata să schimbe percepția tuturor cititorilor noștri, cu privire la alimentație. Aceasta ne-a povestit câte puțin despre viața sa profesională, dar și despre femeia Anca Alungulesei, din spatele succesului înregistrat. Anca este de părere că oricine merită să se bucure de viață, într-un corp plin de energie.

Anca Alungulesei are o experiență de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase. Ea a reușit să producă inovație în domeniul nutriției prin metoda de slăbire a psiho-dietei. Pe lângă profesia sa de bază, Anca este primul autor din România care a lansat o carte despre sucurile naturale. Nutriționista se bucură de distincția internațională „Best in the world” cu locul al III-lea la Gourmand World CookBook Awards, al celor mai bune titluri de cărți din domeniul culinar.

Anca Alungulesei, terapeutul care schimbă viziunea pacienților săi

Terapeut în nutriție, speaker motivațional și trainer pentru un stil de viață sănătos, Anca Alungulesei povestește cum prima sa pasiune a fost legată de psihologie și pedagogie. Pasiunea pentru un stil de viață sănătos, dar și pentru felul în care funcționeaza mintea umană sunt elementele care i-au deschis drumul ca terapeut în nutriție.

Zona de terapie și de nutriție are nevoie de tact pedagogic și psihologic. În profesia mea cel mai mult mă stimulează faptul că pot să ajut. Îmi face plăcere să am o contribuție în viața unei persoane

– Anca Alungulesei

Anca se simte extrem de împlinită din toate punctele de vedere. Aceasta este de părere că cel mai important lucru pentru o mamă este timpul (acordat copiilor, not.red.). Deși diferența dintre generații i se pare un impediment în înțelegera deplină a copiilor, aceasta explică importanța unei relații deschise și armonioase (cu aceștia, not.red.).

Reclamă

Alături de familia sa, Anca Alungulesei se bucură de cele mai frumoase momente ale vieții. Spiritul său anteprenorial a călăuzit-o în găsirea unei metode revoluționare de abordare a felului în care mâncăm. Gestionarea emoțiilor și înțelegerea relației pe care o avem cu alimentele sunt elementele care stau la baza psiho-dietei. Dincolo de aceste aspecte, Anca ne demonstrează cât de importantă este acceptarea noastră ca femei și îmbrățișarea energiei feminine care ne definește.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Portret cu nutriționista Anca Alungulesei zâmbind la cameră în timp ce poartă o rochie de culoare violet cu impreimeu gri
În momentul în care te cunoști pe tine și îți dai seama unde trebuie să lucrezi, atunci ți se deschide drumul către schimbare / CaTine.ro
Reclamă

Încrederea este arma oricărei femei

Anca este de părere că o femeie trebuie să știe cum să jongleze între rolul de mamă și acela de femeie de succes. De la primele clipe din viața unui copil, până transformarea acestuia într-un adult, o mamă trebuie să-i fie întotdeauna alături. Cel mai frumoase lucru la o femeie este modul în care aceasta reușeste să-și păstreze curajul și feminitatea indiferent de situație. Felul în care o femeie face lucrurile este unic și nu poate să fie înlocuit de nimic în lume. Anca Alungulesei a muncit foarte mult pentru a găsi un echilibru între carieră și familie. Ea consideră că acest lucru se datorează și puterii și energiilor feminine.

Urmărește ce a declarat terapeuta în interviul pentru CaTine.ro:

Pe parcursul profesional ți se vor deschide întotdeauna mai multe uși. Cel mai important lucru este să rămâi autentică pentru a alege calea care te definește ca persoană. Anca Alungulesei povestește cu zâmbetul pe buze despre importanța de a pune pasiune în tot ceea ce faci. De altfel, ea este de părere că deși definit în moduri diferite, succesul are în esență pasiunea unei persoane de a face ceea ce iubește cu adevărat.

Dacă o ușă s-a închis, cu siguranță se vor deschide altele mult mai valoroase pentru că fiecare persoană se află exact în locul în care ar trebui la momentul potrivit. Așa funcționează Universul. Dacă ești autentic și faci ceea ce-ți place, atunci vei avea succes cu adevărat.

– Anca Alungulesei

Cine este omul Anca Alungulesei, terapeuta care promovează psiho-dieta

Își începe ziua prin manifestarea unor gânduri pline de energii pozitive; fiind întotdeauna recunoscătoare pentru faptul că are șansa de a face lucrurile mai bine. Este întotdeauna alături de copiii ei și recunoaște că cele mai dragi amintiri ale sale sunt legate de jocurile copilăriei alături de tatăl său.

Dacă nu ar fi fost terapeut, cel mai mult și-ar fi dorit să aibă tangență cu lumea artei. Anca Alungulesei are o înclinație deosebită pentru pictură și muzică. La fel cum profesia actuală îi oferă șansa să aducă o contribuție în viețile celorlalți, artele i-ar fi putut oferi, de asemenea, ocazia să facă sufletele oamenilor să vibreze.

Aceasta ne-a mărturisit că pasiunea sa pentru muzică nu a încetat niciodată să existe. Timp de opt ani de zile a studiat intens pianul. Iar chitara i-a fost alături mai bine de cinci ani din viață. Emoția transmisă celorlalți este cel mai important lucru pentru Anca.

Mintea este principatul tău aliat

Anca este de părere că nimic nu este imposibil de realizat, și că singurele piedici care pot apărea sunt puse de noi înșine. În momentul în care te cunoști pe tine și îți dai seama unde trebuie să lucrezi, atunci ți se deschide drumul către schimbare.

În momentul în care îți arăți autenticitatea, te uiți la tine în oglindă și recunoști cine ești și că îți place ce vezi. Când ești tu cu adevărat, când nu ți-e rușine să recunoști că ești vulnerabilă, abia atunci poți avea succes în tot ce faci.

– Anca Alungulesei

Anca a revăzut filmul Matrix de mai bine de patru ori; iar filmul continuă să o impresioneze cu lecțiile sale. Înțelegerile pe care le-a descoperit prima dată când l-a vizionat s-au transformat complet în momentul în care l-a revăzut recent. De altfel, ea este de părere că multe dintre aceste lecții i-au conferit „cheia” meseriei pe care o practică zi de zi. Felul în care funcționează mintea umană, influența gândurilor asupra persoanelor și a parcursului lor în viață au la temelie un element comun, alegerea. Anca Alungulesei este impresionată de puterea alegerilor pe care le putem face ca femei. Dar și de felul în care fiecare dintre noi își asumă urmările acestora.

Sfatul său pentru cititoarele noastre Catine.ro este:

Să fie autentice și să înceapă să se iubească exact așa cum sunt. Cel mai valoros sfat este să te uiți la tine în oglindă și să spui da, aceasta sunt. Nu este o întâmplare că ești în felul acesta, și cu siguranță o să-ți servească în viitor la ceva. Să te imaginezi pe o scară unde tot timpul ai de urcat. Cu fiecare experiență pe care o dobândești mai urci o treaptă. Întotdeauna mâine vei și mai grozavă decât ești azi, iar astăzi cu siguranță ești grozavă.

– Anca Alungulesei

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă într-o rochie roșie care ilustrează una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022. Trei nativi care se vor bucura de reușite
Pe lista cu cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022 se numără nativii Rac, Balanță și Săgetător. Acești trei nativi vor avea parte de o zi extraordinară pe toate planurile. Zodiile...
2
O femeie frumoasă cu părul lung care ilustrează idei de tunsori la modă în iarna anului 2022
Frumusețe
Tunsori la modă în iarna anului 2022. Cele mai apreciate coafuri din sezonul rece
Sezonul rece este aici și a sosit momentul să te bucuri de o schimbare de look. Te invităm să descoperi câteva idei de tunsori la modă în iarna anului 2022. Vezi care sunt unele...
3
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
4
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
5
O femeie care deschide o cutie primită prin curier
Timp liber
Ce nu e recomandat să cumperi online. De ce e mai bine să mergi în magazine pentru anumite produse
Cumpărăturile online au schimbat modul în care facem achiziții, de la cărți la cadouri pentru ziua de naștere a persoanelor dragi. Este atât de ușor să ai în față o gamă variată de articole...
PARTENERI
×