Reclamă

Andreea Țopan, despre perseverență și sensibilitate: „Fericirea este compusă din momente mici”

Plină de energie și entuziasm, Andreea Țopan a pășit pe platourile de filmare ale echipei CaTine.ro. Prezentatoarea Observator 12 ne-a povestit mai multe despre cum arată o zi obișnuită din viața sa, dar și despre care sunt lucrurile care i-au conturat perspectivele în carieră.

Publicat: 23 iunie 2022, 14:00 / Actualizat: 24 iunie 2022, 10:07

În copilărie și-a dorit să fie educatoare, însă viața i-a rezervat cu totul alte surprize. Andreea a știut întotdeuna cum să aleagă tot ce e mai bun și să se bucure de momentele mărunte. Cu o emoție deosebită în glas, prezentatoarea și-a amintit de clipele din copilărie și de lucrurile care o fac cu adevărat fericită și împlinită.

Andreea Țopan, despre carieră și viața profesională

Nu este ușor să găsești un echilibru între viața personală și cea profesională. Cu toate acestea, Andreea Țopan pare că reușește să gestioneze cu succes fiecare provocare. Pasiunea pentru jurnalism nu a venit încă din copilărie, dar prezentatoarea a învățat pe parcurs ce anume își dorește de la cariera și viitorul său. Un alt exemplu de hotărâre și determinare este actrița Monica Bîrlădeanu. Urmărește interviul sincer al acesteia pentru echipa CaTine.ro.

 Care e rutina ta de dimineață? La ce oră te trezești?
– La șase, de multe ori la cinci dimineața. Beau cafeaua, citesc presa, rutina de pregătire pentru a ieși din casă, mă duc la redacție, mă uit pe jurnal, vorbesc cu colegii din București și din teritoriu. După aceea intru în cealaltă rutină de pregătire a jurnalului, machiaj, revăzut jurnalul și apoi intrăm în emisia propriu-zisă.

– Ai o superstiție în care crezi?
– Nu știu dacă se încadrează la superstiții, dar citesc horoscopul. Citesc articole legate de numerologie. Lucrul ăsta aș putea spune că mă pasionează. Eu sunt Vărsător, nouă ne place să descoperim.

– Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru jurnalism?
– În facultate erau ziarele acelea cu anunțuri și erau și anunțuri cu locuri de muncă. Eu am văzut un anunț pentru un post de redactor la radio. M-am dus, am dat examen și am trecut. Cam așa a început munca mea în mass-media. Pasiunea pentru scris și pentru crea a început încă de mică, din clasa a V-a am scris la revista școlii. Am terminat liceul ca redactor șef al revistei.

Reclamă

– Ce visai să fii când vei fi mare?
– Profesoară de limba română. Am predat foarte puțin. N-a fost să fie să rămân la catedră.

 Cum reușești să rămâi puternică la prezentarea unor știri cu un puternic impact emoțional?
– Se întâmplă să mă afecteze, să te doară anumite lucruri, dar cumva e în natura meseriei să te detașezi puțin, să privești obiectiv și să mergi mai departe. Am momente în care mă cutremură multe lucruri pe care le văd.

– Mai faci exerciții de dicție?
– Din când în când.

Reclamă

Oamenii care au impresionat-o pe Andreea Țopan de-a lungul timpului

Andreea Țopan este o femeie puternică, ce reușește să-și facă meseria dând dovadă tot timpul de profesionalism. De-a lungul vieții a întâlnit o mulțime de oameni care i-au conturat într-un fel sau altul perspectivele de viitor. În cadrul interviului pentru echipa CaTine.or, Andreea ne-a împărtășit câteva dintre sfaturile care au ajutat-o de-a lungul timpului.

 Care este amintirea care te emoționează de fiecare dată?
– Vacanțele la bunici sunt cele mai frumoase perioade, cu alergat pe uliță, cu verișori de peste tot prin țară, cu copiii vecinilor. Mergeam la fân, la cules de cireșe mergeam în clacă. Așa treceau verile în care simțeam o libertate și o bucurie nesfârșită. De fiecare dată când mă întorc la țară mă simt din nou copil.

– Care e cel mai bun sfat pe care l-ai primit de-a lungul timpului?
– Sfatul părinților de a avea încredere în mine. Mi-au spus mereu că pot orice îmi propun.

– Care este cel mai mare atu al unei femei?
– Feminitatea care presupune mai multe lucruri: sensibilitate, eleganță și o asumare care cred că vine după o experiență de viață. Cred că stă și în puterea interioară care crește în momentul în care devine mamă.

– Ce te face cu adevărat fericită și împlinită.
– Fericirea asta e compusă din momente mici, foarte simple. Eu sunt fericită când oamenii din jurul meu sunt bine, când sunt în echilibru. Mă refer la familia mea, la prieteni apropiați, la oamenii cu care interacționez zi de zi. Sunt fericită când merg în natură, să mă deconectez și să fiu recunoscătoare pentru ocazia aceea de a vedea lucruri noi, de a mă conecta. Natura mă încarcă foarte mult.

Detalii mai puțin cunoscute despre Andreea Țopan

Prezentatoarea TV Andreea Țopan are multe povești fascinante pe care le-ai putea asculta ore în șir. Modul său de a povesti este atât de captivant încât experiența de a o asculta devine una cu totul deosebită. Aceasta ne-a oferit câteva detalii mai puțin cunoscute despre viața sa personală și ne-a dat ocazia să o cunoaștem mai bine.

 Dacă ar trebui să alegi un singur un fel de mâncare pe care ar trebui să-l mănânci pentru tot restul vieții, care ar fi acela?
– Cred că sarmalele mamei în foi de viță.

– În ce țară ai mers și te-ai întoarce oricând cu ochii închiși?
– Coreea de Sud este destinația mea de suflet. Este un amestec de modernism, de cultură tradițională, de profunzime în gândire, de reguli și responsabilități. E o țară plină de solidaritate și de prietenie între oameni, prietenie pe care n-am mai văzut-o în nicio altă destinație. Oameni care îți sar în ajutor fără să aștepte nimic. Sunt oameni de caracter, asta îmi place foarte mult. E o societate diferită de a noastră și pe mine mă atrag astfel de destinații unde culturile sunt diferite. Eu m-am simțit în Coreea de Sud printre oameni parcă de pe altă planetă, tocmai pentru această deschidere pe care o au.

– Ai făcut un lucru nebunesc ca adolescentă pe care adultul din tine îl chestionează?
– Eu am fost un copil cuminte în general. Mi se zicea că sunt și tocilară. Eram foarte pasionată de motoare și mergeam cu prietenii pe dealurile din jurul Clujului. Colindam zonele respective după care intram în trafic. Acum poate m-aș gândi de două pri înainte să fac asta. N-aș putea spune că am făcut lucruri nebunești, dar cred că nu e timpul pierdut. 

La finalul interviului, Andreea Țopan ne-a povestit puțin și despre importanța curajului în viața unui adult. Aceasta este de părere că în fața unui impas avem tendința să ne temem și să ne pierdem încrederea în noi înșine. Prezentatoarea Observator 12 a conchis într-un mod aparte spunându-ne că și-ar dori ca în viitor să aibă mult mai mult curaj și mai multă încredere.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Shakira, la Festivalul de Film de la Cannes, la premiera filmului Elvis
Divertisment
Shakira e în vacanță cu copiii într-o zonă montană. E prima apariție a artistei după ce au apărut primele imagini cu Pique și o femeie misterioasă
Shakira e în vacanță cu copiii într-o zonă montană. Recent, artista a mai fost fotografiată și la volanul mașinii sale, în timp ce conducea în drum spre casă. Cântăreața pare slăbită și gânditoare. Imaginea...
2
Ireland Baldwin, la un eveniment monden, într-un costum albastru
Divertisment
Ireland Baldwin e în vacanță în Italia. Modelul s-a pozat sexy în costum de baie în Italia
Ireland Baldwin e în vacanță în Italia. Deși nu are silueta pe care o cere societatea de la femei, modelul se simte bine în corpul ei. Cele mai recente imagini sunt încă o dovadă...
3
Plăcintă cu mere fără zahăr porționată pe un tocător
Rețete
Plăcintă cu mere fără zahăr. Rețetă simplă cu puține calorii
Este vară și te gândești să consumi preparate cât mai dietetice și ușoare, dar pofta de dulce nu-ți dă pace? Îți oferim o rețetă simplă și cu puține calorii de plăcintă cu mere fără...
4
Regina Elisabeta, fără pălărie, la ceremonia de aprindere a torțelor, la Castelul Windsor
Divertisment
Regina Elisabeta s-a tuns după Jubileul de Platină. Au apărut noi fotografii cu Majestatea Sa, surprinse la Castelul Windsor
Regina Elisabeta s-a tuns după Jubileul de Platină. Cele mai noi fotografii cu Majestatea Sa arată că aceasta are părul mult mai scurt. Imaginile au fost realizate în incinta Castelului Windsor. Regina Elisabeta pare...
5
Batoane de cereale fără coacere
Rețete
Batoane de cereale fără coacere. Rețetă de batoane energizante
Dacă îți plac batoanele de cereale delicioase și crocante, află că le poți prepara și acasă, iar rezultatul final va fi mult mai gustos și mai sănătos. Îți oferim mai jos o rețetă de...
PARTENERI
×