Reclamă

Furnica, demonstrație de talent și determinare în fiecare clipă: „A fi tu e cel mai bine”

Dana Luca sau Furnica, așa cum o cunoaște toată lumea, este una dintre cele mai bune și mai talentate coregrafe din România. Aceasta este alături de vedetele care participă la show-ul Te cunosc de undeva, emisiune difuzată de Antena 1, și le învață cele mai tari mișcări de dans. Le oferă în același timp câte puțin din energia, înțelepciunea și experiența ei de viață.

Publicat: 6 decembrie 2021, 12:42 / Actualizat: 7 decembrie 2021, 9:53

De data acesta, Furnica a fost pusă într-o altă postură care i se potrivește perfect. A venit în calitate de invitat la interviurile CaTine.ro și spune despre ea că în acest moment al vieții este un om împlinit.

Îmi place să cred că sunt un pic mai înțeleaptă, mai calculată. Am un bagaj mai mare de experiențe plăcute sau mai puțin plăcute. Dar sunt lecții și sper că am învățat din tot ce am trăit până la 45 de ani.

– Furnica

De unde vine porecla Furnica

Pentru că mulți s-au întrebat de-a lungul timpului de ce i se spune Furnica, Dana a explicat cum s-a ajuns la această poreclă. Aceasta spune că e o poveste veche, din 2001. E de pe vremea când făcea parte din baletul condus de Cornel Patrichi. Celebrul coregraf a fost cel care i-a dat această poreclă în urma unui contract pe care echipa de balet l-a avut la mare. Dana, după fiecare spectacol mergea în cameră să facă ordine și să spele ținutele pentru a doua zi. În acest timp, toți ceilalți făceau petrecere. Când într-un final apărea și ea, domnul Cornel spunea: „Hai că a venit și Furnica să stea cu greierii”.

Un alt om pasionat de ceea ce face este Irina Fodor. Iată aici un interviu sincer cu una dintre cele mai frumoase femei de televiziune din România.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă
Reclamă
Furnica, într-o poziție jucăușă, zâmbind la cameră, la interviul CaTine.ro
Furnica are o pasiune enormă pentru dans și o are încă de la vârsta de 5 ani / CaTine.ro

Cum este omul Furnica în afara sălii de dans

Atunci când nu este în sala de dans, Furnica este mamă, un om cu obiceiuri normale. Adoră să facă lucruri pe care le fac oamenii simpli. Vrea să le arate celor din jur că și oamenii care apar la televizor sunt la fel ca ei. Că au emoții, dureri și chiar și imperfecțiuni, deși pe micul ecran pare că duc o viață de vis și că nimic rău nu-i atinge.

Furnica are o pasiune enormă pentru dans și o are încă de la vârsta de 5 ani. Aceasta spune că cei mici trebuie îndrumați de adulții din jur spre ceea ce le place cu adevărat. Oamenii mari sunt responsabili să îi facă să simtă că au tot sprijinul pentru pasiunea lor. Dana a fost fascinată inițial de costume prin prisma meseriei tatălui ei. Acesta lucra la Opera Română și se ocupa de decoruri, iar Furnica a crescut mai mult prin culise. A fost uimită de tot ceea ce se întâmpla în sălile de dans, de paiete, sclipici. După ce a probat câteva costume și-a dat seama cât de mult îi place. Elena Dacian este profesoara care a spus după doar 3 ore de dans că Furnica poate să facă această meserie și că nu trebuie să rămână la nivelul de fascinație.

Cred că fascinația copilului e fascinația lui. Trebuie cumva să ai și o confirmare că poate să facă lucrul acela. Tu ca părinte trebuie să ai înțelegerea că dacă vezi că e fascinat de dans, dar dacă nu poate, nu trebuie să forțezi.

– Furnica

Ce crede Furnica despre viață și care sunt principiile ei

Cei care vor să o cunoască mai bine pe Dana Luca alias Furnica trebuie să știe că dacă nu ar mai putea să fie coregraf sau dansatoare nu este în acest moment atrasă de o meserie anume, dar se vede în stare să plece de la zero în oricare alt domeniu. În anul 2000 a avut o ruptură de ligamente încrucișate. Pentru că medicii i-au spus atunci că sunt șanse mari să nu mai poată dansa, aceasta s-a înscris la Facultatea de Limbi Străine și a obținut o licență în limba italiană. În urma acestei reușite, în anii care au urmat a devenit co-autor la un dicționar român-italian. Acela a fost însă și momentul în care și-a descoperit ambiția, iar la un an diferență era înapoi pe scenă.

Atunci când vorbește despre echilibrul dintre femeia de carieră Furnica și mama Dana, acesta spune că totul se obține doar cu asumarea unor riscuri.

Îți asumi riscul că pierzi anumite momente. Trebuie să găsești variante să recuperezi, dar trece timpul și pe unele poate nu le mai poți avea. Erau momente în care îmi vedeam copiii doar dormind. Dar îți asumi și ține mult de tine.

– Furnica

Sfaturi de suflet pentru cititoarele CaTine.ro

Cuvintele după care se ghidează familia ei și după care totul funcționează așa cum trebuie sunt „Mulțumesc”, „Te rog”, „Te iubesc”. Perfecționistă și dedicată, așa este de fapt Furnica și acest lucru predă mai departe echipei din baletul Furnix Team. Aceasta spune că respectul este cel care te face să devii un dansator desăvârșit.

Lipsa de onestitate este lucrul pe care îl detestă cel mai mult la oamenii din jur. Furnica mai spune că cea mai mare calitate a unei femei este inteligența.

Pe cititoarele CaTine.ro Furnica le îndeamnă să fie ele, să nu ascundă nimic din tot ceea ce reprezintă. Spune că e mult mai bine ca cei din jur să te iubească și să te respecte pentru ceea ce ești tu. Aceasta crede că viața e reală, cu bune și cu rele. Lucrurile se vor aranja mai devreme sau mai târziu. Comunicarea e foarte importantă, iar sinceritatea este cheia tuturor problemelor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kim Kardashian într-un costum din două piese, alb, în Santa Monica în anul 2018
Divertisment
Kim Kardashian și Pete Davidson au fost surprinși în ipostaze tandre. Cei doi îndrăgostiți au mers la o întâlnire romantică
Kim Kardashian și Pete Davidson au fost surprinși în ipostaze tandre. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de o cină romantică în Los Angeles. Fotografii i-au urmărit la fiecare pas și i-au pozat din toate...
2
Keanu Reeves, la costum, în cadrul unui interviu din anul 2013
Divertisment
Keanu Reeves a cerut autografe altor vedete. Ce declarații a făcut actorul din Matrix
Keanu Reeves a oferit recent un interviu în care a dezvăluit faptul că a cerut autografe altor vedete. Actorul care interpretează rolul personajului Neo din seria celebră ”Matrix” nu s-a sfiit să recunoască acest...
3
Geena David, la decernarea unor premii pentru scriitori, în Beverly Hills
Divertisment
Geena Davis a spus că un actor a refuzat să lucreze cu ea pe motiv că e prea bătrână: „Eram cu 20 de ani mai tânără decât el”
În momentul în care actrița Geena Davis a filmat filmul „Thelma & Louise”, în 1991, era deja cunoscută pentru rolurile din filme precum „Beetlejuice” și „Tootsie”. Ea câștigase chiar și un Oscar pentru interpretarea...
4
Julia Fox, fotografiată la ieșirea dintr-un restaurant, într-o ținută neagră
Divertisment
Cine este Julia Fox, noua iubită a lui Kanye West. Stilul ei vestimentar a evoluat mult în ultimii ani
Cine este Julia Fox, noua iubită a lui Kanye West, s-au întrebat mulți după ce au văzut-o alături de rapper în camera de hotel. De la apariții delicate pe covorul roșu, vedeta a făcut...
5
Selena Gomez cu o pereche de căști pe cap în fața unui microfon la un interviu din 2011
Divertisment
Selena Gomez a dezvăluit semnificația tatuajului său cu trandafiri. Cara Delevingne a fost cea care a inspirat-o
Selena Gomez a dezvăluit semnificația tatuajului său cu trandafiri. La începutul lunii decembrie au apărut primele informații privind desenul permanent pe care vedeta l-a ales. Artista are mai multe desene pe corp, iar cele...
PARTENERI
×