Reclamă

Apariția Olenei Zelensky pe coperta Vogue a stârnit reacții. Ce se discută despre Prima Doamnă a Ucrainei

Reviste precum Vogue au prezentat în repetate rânduri personalități politice precum vicepreședintele SUA Kamala Harris, Alexandria Ocasio-Cortez și fosta primă doamnă a SUA Michelle Obama. De această dată, apariția Olenei Zelensky pe coperta Vogue a stârnit reacții.

Publicat: 29 iulie 2022, 11:39

Prezentarea președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky și a primei doamne Olena Zelenska din revista Vogue a stârnit o dezbatere. Mulți se întreabă dacă ședința foto era necesară în timpul războiului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Apariția Olenei Zelensky pe coperta Vogue a stârnit reacții

Zelenska a distribuit imagini de la ședința foto pe conturile ei de socializare, care acum circulă pe internet. Ucraina este în război cu Rusia din februarie 2022.

Războiul, care va intra în a șasea lună, s-a soldat cu moartea a nu mai puțin de 5.237 de civili, inclusiv 348 de copii, potrivit unor date furnizate de statista.com.

În imaginile făcute de renumita fotografă Annie Leibovitz, cuplul poate fi văzut pozând în timp ce se țin de mână peste o masă și se îmbrățișează unul pe altul.

Leibovitz a făcut, de asemenea, câteva fotografii solo cu Prima Doamnă pe fundalul unui vehicul spart, a trei soldați ucraineni și pe scara unei clădiri căptușite cu saci de șlefuit folosiți în buncărele militare.

Reclamă

În ediția care s-a intitulat „Portret de vitejie”, președintele ucrainean și soția sa au vorbit despre viața în timp de război. Despre căsătoria lor și despre istoria și visele împărtășite despre viitorul Ucrainei, potrivit Newsweek.

Reamintim că Olena Zelensky a fost recent în vizită în SUA. Vezi aici cum a fost primită de Joe și Jill Biden.

Reclamă

Care au fost reacțiile

Pe pagina oficială de Instagram a Vogue au fost distribuite marți imaginile de la ședința foto.

În descriere este scris: „În Ucraina, zeci de mii de femei s-au aflat în prima linie, inclusiv în luptă. Rolul primei doamne Olena Zelenska s-a îndreptat din ce în ce mai mult către diplomația din prima linie”.

Avi Yemini, corespondentul șef al unui site web australian Rebel News a scris pe Twitter: „L-am respectat pe Zelensky la începutul războiului, când am fost inundați de fotografii cu președintele ucrainean în prima linie, în echipament tactic. S-a dovedit că fotografiile au fost falsificate. Un act ca omul însuși. Acum pozează pentru Vogue. Toate pentru a fura miliarde de la contribuabilii occidentali”.

Activistul politic, Scott Presler, a comentat: „De ce am trimis 54 de miliarde de dolari în Ucraina? Ca Zelensky și soția lui să poată poza pentru Vogue? Ești în război și ai timp pentru ședințe foto?”

La scurt timp după ce Vogue a împărtășit fotografiile de la filmare, președintele Zelensky a fost criticat. Puțini au înțeles de ce el și-a luat timp pentru filmare în timp ce țara este în război.

Potrivit Newsweek, mulți internauți au spus că aceasta nu a fost mișcarea potrivită atunci când are loc un război real. „Romanțarea războiului nu este Vogue”, a spus un utilizator de Twitter.

Kamala Harris pe coperta Vogue

Portrerul Vogue a vicepreședintelui american Kamala Harris din februarie 2021 a stârnit furori. Coperta o înfățișa pe Harris pozând în fața unor perdele roz din satin, îmbrăcată într-un costum cu pantaloni. Cu toate acestea, fost criticată pentru felul în care a fost portretizată. Coperta a fost publicată împotriva voinței echipei lui Harris.

Un scriitor de pe rețelele sociale a susținut că această copertă specială nu a fost cea pe care echipa ei se aștepta, conform ei.

Coperta, intitulată „For People, by the People, United States of Fashion”, a fost, de asemenea, criticată pentru că a făcut ca viața lui Kamala Harris să pară mai ușoară decât este.

Fotograful Tyler Mitchell și Vogue au apărat fotografiile spunând că o arată pe Harris într-un mediu relaxat cu alegeri de stil care i-au aparținut. Mitchell a explicat că fundalul roz și verde a fost ales pentru a onora frăția lui Harris Alpha Kappa Alpha.

Michelle Obama pe coperta Vogue

În perioada ei ca Prima Doamnă, Michelle Obama a apărut de mai multe ori pe coperta revistei Vogue.

Potrivit unui raport thegrio, a doua ei filmare din 2013 cu Vogue a fost criticată pentru că este „prea plină de farmec”. Un comentator a spus: „Rolul ei de soție a președintelui ar trebui să facă bine țării. Vrea să fie model”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×