Reclamă

Jill Biden a primit-o pe Olena Zelensky la Casa Albă. Ce au discutat și cum a decurs cea de-a doua lor întâlnire

Jill Biden a primit-o pe Olena Zelensky la Casa Albă. Prima doamnă a Ucrainei a fost întâmpinată de președintele Joe Biden și dr. Jill Biden la sosirea ei în SUA.

Publicat: 20 iulie 2022, 10:38

Prima doamnă a Statelor Unite, dr. Jill Biden, s-a întâlnit marți la Casa Albă cu prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelensky. La sosirea ei după-amiază, Zelensky, în vârstă de 44 de ani, a avut parte o primire călduroasă din partea doctorului Biden, în vârstă de 71 de ani, și a soțului ei, președintele Joe Biden. Ei au înmânat un buchet de flori invitatului lor special. Biden și Zelensky s-au îmbrățișat înainte ca grupul să poze pentru o fotografie și să intre împreună în Casa Albă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jill Biden a primit-o pe Olena Zelensky la Casa Albă

Ei au vorbit despre „sprijinul continuu al Statelor Unite pentru guvernul Ucrainei și poporul său în timp ce își apără democrația și fac față impacturilor umane semnificative ale războiului Rusiei, care se vor simți în anii următori”, scrie People.

După întâlnirea privată, Zelensky a participat la o întâlnire bilaterală extinsă găzduită de Prima doamnă a SUA cu alți oficiali. Au participat Doug Emhoff, ambasadorul SUA la Națiunile Unite Linda Thomas-Greenfield, administrator adjunct al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Isobel Coleman, subsecretarul de stat pentru afaceri politice Toria Nuland și chirurgul general al SUA Vivek Murthy.

Întâlnirea privată dintre primele doamne a avut loc în timpul vizitei lui Zelensky la Washington, D.C. Ele s-au văzut din nou pentru a „evidenția costul uman al agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei”, potrivit Casei Albe.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă
Olena Zelensky discută cu Joe Biden la Casa Albă
Prima doamnă a Ucrainei a fost întâmpinată de președintele Joe Biden și dr. Jill Biden la sosirea ei în SUA / Profimedia Images

În cadrul reuniunii bilaterale s-a discutat „modul în care Statele Unite pot continua să atenueze suferința prin sprijin și asistență umanitară pentru poporul ucrainean”. S-a adus în discuție și „necesitatea de a-i trage la răspundere pe cei responsabili”. Aici e vorba despre „crime de război și alte atrocități”.

Zelensky și Biden s-au întâlnit pentru prima dată în persoană în timpul vizitei ei surpriză în Ucraina, în mai. Atunci, Jill și-a arătat sprijinul pentru țară în timpul războiului cu Rusia. S-au întâlnit de Ziua Mamei la Ujhorod, un mic oraș din vestul Ucrainei, lângă granița cu Slovacia. Ele s-au văzut la o școală care găzduiește persoane afectate de război.

Reclamă
Jill Biden și Olena Zelensky se îmbrățișează
Jill Biden i-a oferit în schimb Olenei Zelensky un buchet mare de flori și i-a dat o îmbrățișare / Profimedia Images

Volodymyr Zelensky a revocat din funcție înalți oficiali ai Ucrainei

Când a întâmpinat-o pe Zelensky la Casa Albă, Biden a reflectat la vizita ei în Ucraina în discursul său.

„Unul dintre lucrurile pe care le-am spus când m-am întors a fost că nu poți să intri într-un război și să te întorci. Nu ai cum să nu simți tristețea și durerea”, a spus Jill reporterilor.

Vizita lui Zelensky în SUA vine după ce soțul ei, președintele Volodymyr Zelensky, a anunțat demiterea a doi oficiali. El a susținut că mulți din departamentele lor sunt suspectați de trădare.

Procurorul general Iryna Venediktova și șeful Serviciului de Securitate de Stat Ivan Bakanov, un prieten de multă vreme al lui Zelensky, sunt liderii care au fost suspendați.

„Am luat decizia de a-l revoca pe procurorul general din funcție și de a-l revoca pe șeful Serviciului de Securitate”. A spus Zelensky, în vârstă de 44 de ani, despre revocarea lor într-un videoclip.

El a adăugat, de asemenea, că Ucraina a lansat investigații împotriva angajaților celor două departamente. Se vorbește despre „activități de trădare și colaborare”, potrivit The New York Times.

Publicația a raportat că Zelensky a explicat că procedurile au pus „întrebări foarte serioase conducerii relevante”. Toți cei care „au lucrat în interesul Federației Ruse vor fi, de asemenea, trași la răspundere”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×