Reclamă

Jill Biden și Olena Zelensky s-au întâlnit față în față. Prima doamnă a Statelor Unite a mers în Ucraina

Jill Biden și Olena Zelensky s-au întâlnit față în față. Prima doamnă a Statelor Unite a mers în vizită în Ucraina. Aceasta s-a văzut cu soția Președintelui Zelensky într-un oraș din vestul Ucrainei, în apropiere de Slovacia.

Publicat: 9 mai 2022, 7:02

Jill Biden a fost în vizită în țara noastră. Mai apoi s-a spus că are planificată o vizită în Slovacia. În România, Jill Biden a mers la baza militară Mihail Kogălniceanu unde s-a întâlnit cu soldați americani. Ulterior a avut o întâlnire cu Carmen Iohannis și cu refugiații ucraineni din țara noastră.

Jill Biden și Olena Zelensky s-au întâlnit față în față

Deși s-a spus că Jill Biden va merge în Slovacia, de acolo a ajuns într-un oraș din vestul Ucrainei pentru o întâlnire cu Olena Zelensky. Presa a scris că întâlnirea din Ucraina nu a fost divulgată încă de la început din motive de securitate. Potrivit lui Andrei Negusiu, jurnalist Digi24, se pare că vizita unui șef de stat american într-o zonă de război este o raritate.

Vizita Primei Doamne a SUA nu a fost anunțată anterior, din motive de securitate. Este o raritate ca soțiile președinților americani să viziteze zone de război, așa cum este Ucraina.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Jill Biden și Olena Zelensky se îmbrățișează
Jill Biden i-a oferit în schimb Olenei Zelensky un buchet mare de flori și i-a dat o îmbrățișare / Profimedia Images
Reclamă

Jill Biden și Olena Zelensky s-au întâlnit în Ozgorod, un oraș de la granița dintre Slovacia și Ucraina. Localitatea are peste o sută de mii de locuitori. Cele două Prime Doamne au vizitat o școală și mai mulți copii ucraineni, dar au vorbit și cu locuitorii.

„Am vrut să vin de Ziua Mamei. Am considerat că este important să arătăm poporului ucrainean că acest război trebuie să se oprească şi că este un război brutal, iar poporul Statelor Unite este alături de poporul Ucrainei”, i-a transmis Jill Biden soţiei lui Volodimir Zelensky, Olena Zelensky.

Prima Doamnă a SUA călătorit cu maşina până în oraşul Ozgorod, la aproximativ 10 minute de condus de un sat slovac care se învecinează cu Ucraina. Ea a petrecut aproximativ două ore în Ucraina.

Reclamă

Cum a decurs întâlnirea dintre cele două

Olena Zelensky și Jill Biden s-au văzut într-o sală mică de clasă. Prima conversație dintre cele două a avut loc la o masă în fața reporterilor, iar mai apoi s-au retras pentru o discuție privată. Soţia preşedintelui Zelensky şi copiii ei au fost duşi într-o locaţie necunoscută, tot din motive de siguranţă. Olena Zelensky i-a mulţumit lui Jill Biden pentru „acţiunea sa curajoasă”.

Jill Biden și Olena Zelensky au făcut activități cu copiii ucraineni
După ce au avut o discuție privată, Olena și Jill au mers alături de un grup de copii care locuiesc în școală și au făcut urși din hârtie creponată / Profimedia Images

„Înţelegem care sunt măsurile necesare care trebuie luate astfel încât Prima Doamnă a SUA să vină aici în timpul unui război când au loc acţiuni militare în fiecare zi, unde sirenele aeriene se aud în zilnic ,chiar şi astăzi”, a spus Prima Doamnă a Ucrainei.

Școala în care s-au văzut cele două a fost transformată în locuințe de tranziție de la începutul războiului. Potrivit news.ro, aici se pot adăposti refugiații ucraineni.

Tot publicațiile menționate mai sus scriu mai scriu că cele două Prime Doamne au vorbit în ultimele săptămâni prin corespondență. Cu toate acestea, oficialii americani nu au dorit să ofere mai multe informații despre discuația dintre cele două Prime Doamne.

Jill Biden i-a oferit în schimb Olenei Zelensky un buchet mare de flori și i-a dat o îmbrățișare. După ce au avut o discuție privată, Olena și Jill au mers alături de un grup de copii care locuiesc în școală și au făcut urși din hârtie creponată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată frumoasă brunetă îmbrăcată cu o rochie roșie lungă se află pe gheață
Horoscop
Zodii ghinioniste în ziua de 25 mai 2022. Trei nativi se vor confrunta cu probleme
Cele trei zodii ghinioniste în ziua de 25 mai 2022 sunt Taurii, Gemenii și Fecioarele. Acești nativi vor avea parte de momente decisive la locul de muncă, dar și de critici din partea celor...
2
Angelina o ține în brațe pe Vivienne, la balconul unei camere, pe când fata era mică
Divertisment
Vivienne Jolie-Pitt seamănă perfect cu sora sa, Shiloh. Diferența de vârstă dintre cele două este de 2 ani
Vivienne Jolie-Pitt seamănă perfect cu sora sa, Shiloh. Vivienne și fratele ei geamăn, Knox, au fost fotografiați recent în timp ce își cumpărau înghețată în Los Angeles. Actrița a încercat mereu să-și țină copiii...
3
Două pahare și o sticlă cu socată, alături de o lămâie feliată și flori de soc
Rețete
Socată. Băutură răcoritoare tradițională românească
Luna mai este luna florilor, iar florile de soc se numără printre ele, fiind considerate unele dintre cele mai aromate. Nu ezita să profiți de proprietățile acestora, incluzându-le și în preparatele culinare. Începe cu...
4
O femeie care spală la chiuvetă o pensulă de machiaj
Sănătate
5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta. Ce nu e recomandat să faci
Igiena ta are foarte mult de-a face cu sănătatea și bunăstarea. Dacă nu știi deja, igiena precară te poate răni în mai multe feluri. Iată o listă cu 5 obiceiuri care dezvăluie multe despre...
5
Porție de cheesecake cu căpșuni pe o farfurie albă
Rețete
Cheesecake cu jeleu de căpșuni, fără coacere
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fără coacere, îți oferim o rețetă de cheesecake cu jeleu de căpșuni, delicios și spectaculos. Deserturile sub formă de cheesecake sunt printre cele mai îndrăgite și...
PARTENERI
×