Actorul american este mai fericit ca niciodată alături de soția sa, Mila Kunis. Cu toate acestea, el a trecut prin clipe de coșmar după ce a fost diagnosticat cu boala autoimună vasculita. Acesta a vorbit recent despre momentul care i-a schimbat complet viața.
Ashton Kutcher suferă de o boală autoimună rară
Ashton Kutcher a povestit mai multe despre viața sa într-un episod din Running Wild with Bear Grylls. Acesta nu s-a temut să recunoască faptul că a fost într-o ipostază dramatică în urmă cu doi ani. Actorul în vârstă de 44 de ani spune că viața sa s-a schimbat complet după ce a ajuns de urgență la spital.
Vezi mai multe imagini cu Ashton Kutcher în Galeria Foto!
”Am avut această formă foarte ciudată și rară de vasculită. Vasculita aceasta mi-a afectat vedere, auzul și mi-a pus probleme locomotorii, îmi pierdeam foarte ușor echilibrul.”
”Mi-a luat mult timp până mi-am revenit. Nu apreciezi lucrurile acestea mărunte până nu rămâi fără ele. Nu conștientizezi cât de importante sunt până nu ști dacă vei mai putea spune că o să vezi din nou. Nu ști dacă o să mai auzi sau dacă o să mai mergi vreodată”.
Procesul de recuperare a fost unul lung și anevoios. Ashton Kutcher suferă de o boală autoimună rară și a avut nevoie de mai bine de un an pentru a se pune din nou pe picioare. Un alt exemplu de tărie de caracter este reprezentat de Aleema Ali. Tânăra care a trecut printr-un incident tragic este acum inspirație pentru generația sa.
Ashton Kutcher se declară a fi un bărbat norocos deoarece este încă în viață. Pentru el acest lucru este cel mai important. Potrivit DailyMail, Kutcher a învățat ”cum să navigheze printre problemele sale” după ce a fost diagnosticat cu vasculită. Acesta vede viața cu alți ochi și se bucură mai mult de fiecare lucru mărunt.
Ce este vasculita, boala de care suferă Ashton Kutcher
Ashton Kutcher suferă de o boală autoimună rară pe nume vasculită. Aceasta presupune inflamarea vaselor de sânge. În urma inflamării apare îngroșarea pereților vaselor de sânge. Astfel, în urma acestui proces, vasele de sânge care sunt afectate se îngustează tot mai mult și duc la scăderea circulației sângelui.
În momentul în care circulația sângelui are de suferit apar tot felul de probleme grave la nivelul organelor interne. De exemplu pot apărea în timp leziuni ale organelor și are țesuturilor. Vasculita poate fi cauzată de infecții în urma cărora bacteriile sau virusurile au intrat direct în peretele vasului de sânge.
Alte tipuri ale acestei boli autoimune pot fi cauzate de o reacție alergică la un medicament sau un produs anume. Multe din cauzele apariției vasculitei rămân până în prezent necunoscute. Sistemul imunitar atacă vasele de sânge sănătoase și acest proces duce la inflamarea lor.
Vasculita joacă un rol critic când vine vorba de afectarea țesuturilor și a organelor. Până în prezent se găsesc peste 20 de tulburări diferite care sunt clasificate drept vasculită.
Diagnosticul se pune destul de dificil, iar tratarea presupune un proces de durată. Bolile vasculitice reprezintă în fond tulburări destul de grave. Tratamentul este decis de către medicul specialist în funcție de gravitatea problemei pacientului.