Reclamă

Beneficiile pe care le aduce o pisică în casă. Puțini oameni le știu

Specialiștii au dezvăluit care sunt beneficiile pe care le aduce o pisică în casă. Puțini oameni știu că felinele au „puteri” asupra locului în care se află. Iubitorii de animale știu că aceste feline îți pot face ziua mai frumoasă în doar câteva secunde.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 28 februarie 2024, 6:10

Să-ți împarți locuința cu o pisică înseamnă să aduci iubirea necondiționată în viața ta. Chiar dacă mulți consideră că acestea sunt reci cu proprietarii lor, pisicile sunt iubitoare și pot avea puteri tămăduitoare. Fie că se ghemuiesc lângă tine sau te trezesc într-un mod jucăuș, pisicile îți vor aduce multe beneficii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile pe care le aduce o pisică în casă

Felinele au mai multe moduri prin care pot arăta că le pasă de proprietarii lor. Pisicile sunt animale de companie minunate și se adaptează destul de ușor la casă sau apartament. Indiferent dacă locuiești într-un apartament mai mic sau o casă mai mare, pisicile sunt capabile să se simtă „ca acasă” oriunde s-ar afla. Iată câteva motive pentru care ar trebui să ai o pisică în viața ta.

Pisicile nu au nevoie de foarte multă atenție

Unul dintr emotivele principale pentru care proprietarii de animale de companie aleg să-și ia pisici este acela că ele sunt ușor de îngrijit. Pisicile au nevoie de o întreținere redusă și costă mult mai puțin decât ar costa să ai un câine, de exemplu.

A deține un câine înseamnă, de asemenea, să găsești timp în viața ta pentru a-l scoate la plimbare. Costurile de îngrijire sunt și ele, de asemenea, mai mari.

Reclamă

Pisicile, pe de altă parte, nu cer nimic asemănător când vine vorba de atenție. Ele nu au nevoie de foarte mult spațiu și sunt capabile să se ocupe de toaletarea lor chiar și singure.

Pisicile pot reduce stresul

Studiile au arătat că pisicile au capacitatea de a reduce nivelul de stres al unei persoane. Cercetările au arătat că mângâierea pisicilor ajută la reducerea cantității de cortizol din organism. Cu cât ai mai mult cortizol, cu atât sistemul tău imunitar va fi mai slăbit.

Reclamă

Nu numai asta, dar chiar și toarcerea unei pisici ajută la reducerea stresului. Atunci când toarce aceasta emite între 25 și 150 de Hertzi, oamenii putândă să audă până la 20.000 de Hertzi. Cercetările au arătat că vibrațiile la o frecvență între 20 și 50 de Hertzi ajută la creșterea densității osoase și poate reduce stresul la oameni prin relaxarea mușchilor.

Află și ce animal de companie ți se potrivește, în funcție de zodie.

Pisicile sunt independente

Un alt avantaj de a avea o pisică este acela că pisicile sunt, de asemenea, independente. Ele sunt mult mai independente decât câinii și nu au nevoie de aceeași atenție acordată ca cea pe care ar trebui să o oferi unui câine.

Spre deosebire de câini, pisicile domestice nu au fost crescute pentru a petrece o cantitate mare de timp în preajma oamenilor și, prin urmare, sunt mai mult decât capabile să se descurce singure.

Pisicile sunt feline iubitoare

Pisicile sunt animale de companie iubitoare și sunt excelente pentru prevenirea singurătății, spun specialiștii de la Parade.com.

Pisicile sunt iubitoare și atente și pot simți atunci când proprietarul lor trăiește sentimente de anxietate. Compania pe care o oferă o pisică ar putea ajuta la îmbunătățirea stării de spirit, spun cele mai recente studii.

Pisicile au o durată lungă de viață

Un alt motiv minunat pentru a avea o pisică este acela că ea va rămâne o perioadă mai lungă de timp în viața ta.

Pisicile domestice trăiesc adesea până la 20 de ani, deși există mulți factori, inclusiv dieta lor, mediul și sănătatea generală, care poate afecta durată de viață a pisicii tale.

Specialiștii de la Healthline spun că poți prelungi durata de viață a pisicii tale prin castrare. Castrarea pisicii poate ajuta la prevenirea bolilor sistemului reproductiv. Pisicile pot trăi între 12 – 18 ani, în timp ce câinii pot trăi între 10 – 13 ani.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×