Reclamă

Ce poți face pentru a te deconecta de la grijile unei zile de lucru. Cum să te bucuri de timpul tău liber

Indiferent dacă îți iubești serviciul actual sau lucrezi acolo numai pentru a-ți plăti facturile, la orice loc de muncă, apar zile stresante. De aceea este important să lași problemele profesionale la birou, atunci când te întorci acasă. Află ce poți face pentru a te deconecta de la grijile unei zile de lucru.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 2 iulie 2023, 7:08

Din nefericire, nu întotdeauna poți face acest lucru cu ușurință. Dacă nu ai grijă de tine însăți, poți începe să te îngrijorezi pe parcursul nopții. Iar această lipsă de odihnă te va face să te simți obosită și frustrată, înainte să începi următoarea zi de lucru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce poți face pentru a te deconecta de la grijile unei zile de lucru

Toată lumea are uneori zile de lucru dificile, dar rezolvarea lor constă în a găsi strategii care să te ajute să le depășești. Examinarea modalităților de a-ți îmbunătăți starea de spirit după o zi grea la locul de muncă te poate ajuta să-ți prioritizezi volumul de muncă, să te eliberezi de stres și să-ți îmbunătățești eficiența, potrivit specialiștilor Indeed.

O seară relaxantă și plăcută îți poate oferi mai multă energie. Din acest motiv, este important să creezi o rutină destinată reîncărcării minții, corpului și sufletului după terminarea programului de muncă. Ai o mulțime de variante la dispoziție prin care poți face tranziția de la serviciu la spațiul de acasă.

Sună un prieten

Să-ți suni o prietenă care te face mereu să râzi te poate ajuta să-ți limpezești mintea și să te bucuri de timpul tău liber. Dacă vorbești cu o persoană apropiată, mai ales atunci când ești stresată, reduci tensiunea arterială și ritmul cardiac. De asemenea, ai șanse mari să te simți mai energică, motivată și mulțumită.

Reclamă

Înlocuiește hainele de la serviciu

Dacă te întrebi ce poți face pentru a te deconecta de la grijile unei zile de lucru, schimbă-ți hainele. Hainele influențează felul în care te simți, ce faci și cum te simți în legătură cu ceea ce faci.

Când ești îmbrăcată în haine de lucru, în mod inevitabil, mintea ta devine pregătită pentru acțiune. Alege o ținută confortabilă, pe care nu ai purta-o niciodată la serviciu.

Reclamă

Fă o baie caldă

Nu este întotdeauna ușor să scapi de reacția la factorii de stres. Acesta reprezintă un mecanism conceput pentru a ne proteja în momente de pericol.

Corpul are nevoie de un semn fiziologic că pericolul a trecut ca să oprească producția de hormoni de stres. Apa caldă îți va relaxa mușchii și-ți va dilata vasele de sânge. Aceasta ajută la oxigenarea organelor și la menținerea unei stări de bine.

Poți adăuga câteva uleiuri esențiale pentru a atenua orice simptome de anxietate și poți aprinde câteva lumânări pentru aromoterapie. Poți încerca esențe de: lavandă, mentă și lămâie, conform specialiștilor Glam.

Bucură-te de o gustare

Când te mai gândești la ce poți face pentru a te deconecta de la grijile unei zile de lucru, ia o gustare simplă. O gustare ușoară sau o ceașcă liniștitoare de ceai poate fi o modalitate perfectă de a scăpa de stresul zilei.

Poți încerca ceaiul de mușețel sau ciocolata neagră. Acestea sunt bogate în antioxidanți și flavonoizi și pot diminua intensitatea stărilor de anxietate.

Petrece timp cu animalele de companie

Îngrijirea unui animal de companie îți reduce stresul, îți scade tensiunea arterială, te protejează împotriva bolilor și-ți reduce riscul de anxietate și depresie.

Simplul act de a avea grijă de câinele sau pisica ta îți va îndepărta mintea de problemele de la birou și te va aduce în momentul prezent. În plus, îngrijirea animalului tău de companie este atât fizică, cât și socială.

Dansează

Poți dansa. Activitatea fizică intensă te va ajuta să eliberezi hormonii de stres care s-au acumulat pe parcursul zilei, iar dansul este un mod distractiv de a face acest lucru. Mișcarea ritmică și muzica oferă beneficii neurologice semnificative. Acestea activează centrii plăcerii și centrii de recompensă ai creierului. De asemenea, îmbunătățesc memoria, cogniția și procesarea senzorială.

Scrie

Dacă nu găsești o cale pentru a scăpa de temeri, frustrări și dezamăgiri, te poți confrunta cu potențiale anxietăți, depresii, epuizări și nefericiri. Păstrarea unui jurnal te ajută să reduci sau chiar să elimini gândurile intruzive. Încheierea zilei de lucru cu o scurtă sesiune de scris este o modalitate eficientă de a-ți înveseli seara.

Ieși în oraș

Uneori se poate să nu ai angajamentul social de care ai nevoie pentru a te îndepărta de griji. Fă ceea ce ți se pare ușor și reconfortant. Ieși în oraș cu prietenele, bucură-te de un spectacol de muzică live în parc sau caută-ți librăria preferată. Contează să ai oameni în jur, care să-ți reamintească unde te afli.

Fă efort fizic

Activitatea fizică intensă, cum ar fi kickboxing-ul sau cățăratul, îți activează centrii de recompensă ai creierului. Aceștia îți inundă corpul cu substanțe chimice care te ajută să te simți bine, cum ar fi dopamina și endorfinele și îți neutralizează hormonii de stres.

Exercițiul, indiferent de ce formă ar lua, reprezintă modalitatea ideală de a practica mindfulness. Astfel, rămâi ancorată în prezent, conectată la mediul înconjurător. Natura te ajută să-ți stimulezi toate cele 5 simțuri.

Acest lucru îți poate impulsiona corpul să treacă de la declanșarea reacțiilor de stres la o stare de relaxare. Interesează-te despre ce poți face pentru a te deconecta de la grijile unei zile de lucru, atunci când vrei să practici un sport.

Petrece timp în natură

Pentru vindecarea fizică și emoțională poți atinge în mod regulat elementele naturale, cum ar fi solul, nisipul și roca. De aici rezultă o gamă largă de beneficii mentale și fizice, cum ar fi: îmbunătățirea somnului, diminuarea inflamației sau un sentiment profund de calm și bunăstare.

Dormi câteva minute când ajungi acasă

Un somn mai scurt de 10 minute poate fi suficient pentru a-ți reîncărca bateriile seara, fără a-ți strica oboseala pentru noapte. Somnul care durează între 30 de minute și maximum 90 de minute, îți stimulează starea de spirit, îți îmbunătește memoria și concentrarea și te ajută să te simți plină de energie pentru restul zilei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care face meditație la apus
Horoscop
Trei zodii care pot avea ziua norocoasă pe 6 septembrie 2024. Nativii care primesc binecuvântarea Universului
Lucrurile par să meargă bine pe toate planurile. Ele sunt cele trei zodii care pot avea ziua norocoasă pe 6 septembrie 2024. Nativii care primesc binecuvântarea Universului și se pot bucura de abundență. Norocul...
2
Fată fericită stă pe o canapea cu un laptop în brațe pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Venus în Balanță deschide oportunități pentru optimism și romantism. 4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024 își vor duce planurile la bun sfârșit. Deși nativii vor profita de aceste schimbări...
3
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
4
Olivia Culpo într-o fotografie portret într-o rochie cu decolteu amplu
Divertisment
Olivia Culpo a fost la un pas de un accident vestimentar. Fosta Miss Univers nu a lăsat loc imaginației cu ținuta pe care a ales-o
Olivia Culpo a fost la un pas de un accident vestimentar. Fosta Miss Univers nu a lăsat loc imaginației cu ținuta pe care a ales-o. Vedeta a fost invitată la petrecerea Bulgari Studio din...
5
Jennifer Lopez, în lacrimi, la o emisiune TV
Divertisment
Jennifer Lopez „nu a vrut să divorțeze” de Ben Affleck. Cum se simte cu adevărat artista după ce tot ea a depus prima actele
Jennifer Lopez „nu a vrut să divorțeze” de Ben Affleck. Acum s-a aflat cum se simte cu adevărat artista după ce tot ea a depus prima actele pentru separarea oficială chiar în ziua în...
PARTENERI
×