Reclamă

Ce beneficii are salvia arsă în casă. Poate ajuta la obținerea unui somn de calitate

Nu e de mirare că este un ritual străvechi. Toți știm că salvia e o plantă din familia mentei asemănătoare cu busuiocul, rozmarinul și oregano. Ea este adesea folosită în bucătăriile din întreaga lume pentru aromele pe care le poate aduce unui fel de mâncare. Cu toate acestea, află ce beneficii are salvia arsă în casă.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 17 noiembrie 2023, 5:29

În ultimul timp se pare că toată lumea a devenit interesată de vechea practică de ardere a salviei, un ritual cunoscut altfel sub denumirea de smudging. Motivul este unul extrem de simplu. Există beneficii medicinale și spirituale susținute de știință pentru a face acest lucru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce beneficii are salvia arsă în casă

Arderea salviei este transmisă din civilizațiile native americane și este considerată o practică spirituală care îndepărtează energia negativă”, spune Taz Bhatia, expert în sănătate integrativă și autor al cărții Super Woman Rx, pentru OprahMag.com.

Poate alunga spiritele rele

După cum explică Bhatia, triburile antice ardeau în mod tradițional elemente precum cedrul și iarba dulce pentru a primi binecuvântări și energie pozitivă. De-a lungul anilor, salvia a fost folosită mai des și se spune că scapă de energia negativă, restabilește armonia și ne conectează la un plan spiritual. Cu alte cuvinte, acest lucru te-ar putea face să te simți mai echilibrată.

Îți poate îmbunătăți calitatea somnului

Reclamă

Pe lângă purificarea aerului pe care îl respiri, salva arsă contribuie și la obținerea unui somn odihnitor. Proprietățile de vindecare antimicrobiene și antibacteriene ale salviei ajută organismul să se relaxeze mai mult în timpul nopții. Salvia aparține familiei de plante Salvia, al cărei nume derivă din cuvântul latin salvere, care înseamnă „a vindeca”.

Salvia poate îmbunătăți starea de spirit și poate reduce stresul

Actul de ardere al batonului de salvie în sine te poate face să te simți mai bine. „Smudging-ul are o legătură cu mindfulness-ul”, spune Shahinaz Soliman, un medic de familie specializat în combinarea medicinei tradiționale cu practicile holistice. „Din cauza naturii ritualice a salviei arzătoare, aceasta îi ajută pe oameni să obțină un sentiment de calm și liniște, așa cum ar face meditația.” Salvia arsă în casă poate îmbunătăți concentrarea, stimula creativitatea și crește dorința sexuală.

Reclamă

Arderea salviei în casă trebuie făcută cu prudență

Logman avertizează că oricine are astm sau probleme respiratorii ar trebui să aibă grijă să nu inhaleze prea mult din fumul care se emană din arderea salviei, deoarece poate fi periculos. De asemenea, unele animale de companie pot deveni iritate de fum, în special pisicile. În caz de efecte adverse, specialiștii ecomandă să deschizi fereastra pentru aer curat și să te hidratezi corespunzător.

Salvia poate îmbunătăți calitatea aerului și poate elimina bacteriile dintr-o cameră. Cu toții știm că un somn bun contribuie semnificativ la menținerea sănătății organismului. Dacă odihna nu este ceea ce trebuie, nivelul de stres, randamentul scăzut sau nivelul de energie au și ele de suferit. Toate acestea sunt în strânsă legătură cu starea organismului și cu o bună funcționare a organelor sale interne.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×