Reclamă

Ce beneficii are salvia arsă în casă. Poate ajuta la obținerea unui somn de calitate

Nu e de mirare că este un ritual străvechi. Toți știm că salvia e o plantă din familia mentei asemănătoare cu busuiocul, rozmarinul și oregano. Ea este adesea folosită în bucătăriile din întreaga lume pentru aromele pe care le poate aduce unui fel de mâncare. Cu toate acestea, află ce beneficii are salvia arsă în casă.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 17 noiembrie 2023, 5:29

În ultimul timp se pare că toată lumea a devenit interesată de vechea practică de ardere a salviei, un ritual cunoscut altfel sub denumirea de smudging. Motivul este unul extrem de simplu. Există beneficii medicinale și spirituale susținute de știință pentru a face acest lucru.

Ce beneficii are salvia arsă în casă

Arderea salviei este transmisă din civilizațiile native americane și este considerată o practică spirituală care îndepărtează energia negativă”, spune Taz Bhatia, expert în sănătate integrativă și autor al cărții Super Woman Rx, pentru OprahMag.com.

Poate alunga spiritele rele

După cum explică Bhatia, triburile antice ardeau în mod tradițional elemente precum cedrul și iarba dulce pentru a primi binecuvântări și energie pozitivă. De-a lungul anilor, salvia a fost folosită mai des și se spune că scapă de energia negativă, restabilește armonia și ne conectează la un plan spiritual. Cu alte cuvinte, acest lucru te-ar putea face să te simți mai echilibrată.

Îți poate îmbunătăți calitatea somnului

Reclamă

Pe lângă purificarea aerului pe care îl respiri, salva arsă contribuie și la obținerea unui somn odihnitor. Proprietățile de vindecare antimicrobiene și antibacteriene ale salviei ajută organismul să se relaxeze mai mult în timpul nopții. Salvia aparține familiei de plante Salvia, al cărei nume derivă din cuvântul latin salvere, care înseamnă „a vindeca”.

Salvia poate îmbunătăți starea de spirit și poate reduce stresul

Actul de ardere al batonului de salvie în sine te poate face să te simți mai bine. „Smudging-ul are o legătură cu mindfulness-ul”, spune Shahinaz Soliman, un medic de familie specializat în combinarea medicinei tradiționale cu practicile holistice. „Din cauza naturii ritualice a salviei arzătoare, aceasta îi ajută pe oameni să obțină un sentiment de calm și liniște, așa cum ar face meditația.” Salvia arsă în casă poate îmbunătăți concentrarea, stimula creativitatea și crește dorința sexuală.

Reclamă

Arderea salviei în casă trebuie făcută cu prudență

Logman avertizează că oricine are astm sau probleme respiratorii ar trebui să aibă grijă să nu inhaleze prea mult din fumul care se emană din arderea salviei, deoarece poate fi periculos. De asemenea, unele animale de companie pot deveni iritate de fum, în special pisicile. În caz de efecte adverse, specialiștii ecomandă să deschizi fereastra pentru aer curat și să te hidratezi corespunzător.

Salvia poate îmbunătăți calitatea aerului și poate elimina bacteriile dintr-o cameră. Cu toții știm că un somn bun contribuie semnificativ la menținerea sănătății organismului. Dacă odihna nu este ceea ce trebuie, nivelul de stres, randamentul scăzut sau nivelul de energie au și ele de suferit. Toate acestea sunt în strânsă legătură cu starea organismului și cu o bună funcționare a organelor sale interne.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Parteneri care stau îmbrățișați în pădure și zâmbesc pe un fundal de toamnă
Horoscop
3 zodii care au noroc în dragoste pe 2 decembrie 2023. Vezi dacă te numeri printre ele
A venit acel momentul al anului în care numărăm zilele până vom ajunge la un nou 1 ianuarie. Până atunci, 3 zodii care au noroc în dragoste pe 2 decembrie 2023 vor finaliza perioada...
2
O femeie frumoasă care stă acoperită cu un cardigan alb cu pene
Horoscop
Ce zodie e în decembrie. Calități și defecte ale persoanelor născute în această lună
Pe măsură ce anul se apropie de sfârșit, cei născuți în decembrie sunt sub semnul zodiacal Săgetător sau Capricorn. Simbolizat de arcaș, Săgetătorii sunt cunoscuți pentru natura lor aventuroasă, curiozitatea intelectuală și deschiderea în...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche
Astrele aduc surprize pentru toți nativii din zodiac la final de an. Astfel, horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023 clarifică multe situații dificile. Între 4 și 29 decembrie, Venus le aduce Balanțelor sufletul pereche,...
4
Imagine de la târgul de Crăciun din Craiova
Timp liber
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023. Ce oraș din România se află pe listă
De la Budapesta la Praga, mergi mai departe pentru cumpărăturile tale festive anul acesta. Ele sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023. Nu ezita să te bucuri de...
5
O femeie frumoasă care aleargă pentru a ilustra ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi zilnic
Sănătate
Ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi în fiecare zi. Schimbările pe care le poți resimți rapid
Oare ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi în fiecare zi? Multe persoane care iubesc să alerge și-au pus această întrebare. Au achiziționat aparatele ideale de măsurare a efortului fizic. Pentru mulți alergatul...
PARTENERI
×