Reclamă

Beneficiile uleiului de argan pentru păr. Cum se folosește în mod corect

Se apropie vara, iar părul tău are nevoie de tot mai multă îngrijire. Soarele poate duce la deschiderea nuanței părului, dar și la uscarea podoabei capilare. Este important să-ți păstrezi părul hidratat și să folosești produsele care să-i redea strălucirea naturală. Descoperă beneficiile uleiului de argan pentru păr.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 14 aprilie 2024, 6:44

Dacă părul tău are un aspect deteriorat, atunci este timpul să-i acorzi mai multă atenție. Unul dintre cele mai populare ingrediente naturale de îngrijire a părului este uleiul de argan. Acesta funcționează pentru a menține umiditatea firului de păr, pentru a descurca firele și a preveni stresul oxidativ. Descoperă mai departe ce beneficii are uleiul de argan pentru păr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile uleiului de argan pentru păr

Uleiul de argan este un ingredient natural care se găsește deja într-o mulțime de produse de îngrijire a părului.

Uleiul este folosit datorită proprietăților sale de hidratare, dar și de îmbunătățire a firului de păr. Specialiștii în beauty spun că uleiul de argan este adesea numit și „aur lichid”.

Acesta este obținut din sâmburii arborelui de argan, care este originar din Maroc.

Datorită compoziției bogate în nutrienți benefici, inclusiv acizi grași, antioxidanți și vitamine, uleiul de argan poate promova creșterea sănătoasă a părului.

Reclamă

Acești nutrienți hrănesc și protejează în profunzime părul și scalpul. Proprietățile de hidratare pot ajuta, de asemenea, la îmblânzirea firului de păr.

În plus, antioxidanții ajută la protejarea părului de daunele cauzate de radicalii liberi și de factorii de mediu. Având în vedere multitudinea de beneficii, mulți oameni se întreabă dacă acest ingredient este, de asemenea, responsabil pentru creșterea mai rapidă a părului.

Specialiștii spun că uleiul de argan nu poate promova în mod direct creșterea părului. Totuși, acest ulei poate ajuta la crearea unui mediu mai sănătos pentru ca foliculii de păr să prospere, susținând potențialul indirect de creștere a părului.

Reclamă

Specialiștii în beauty spun că beneficiile uleiului de argan rămân cele de hidratare.

Uleiul de argan nu va promova creșterea părului de pe scalp, dar va ajuta la netezirea cuticulei exterioare a părului, blocând umiditatea și adăugând strălucire.

Cine ar trebui să folosească uleiul de argan

Uleiul de argan este recomandat indiferent de tipul de păr. Totuși, personale cu un scalp extrem de gras ar trebui să-l folosească cu moderație, spun cei de la InStyle.

Același lucru este valabil și pentru persoanele care au părul foarte fin. Texturile mai fine ale părului pot absorbi acest ulei mult mai greu.

Cantitatea de ulei trebui ajustată în funcție de nevoile fiecărei persoane. dAcă folosești prea mult pe părul fin, atunci acesta ar putea deveni uleios.

Dacă nu folosești suficient, atunci efectele sale nu vor putea fi observate. Uleiul de argan va veni în ami multe formule.

Află mai multe și despre ce este co-wash, metoda care îți transformă părul. Sfaturi utile de la experții în beauty.

Acesta poate fi găsit în șampon, balsam, dar și în seruri și pray-uri. În timp ce toate produsele menționate mai sus au instrucțiuni specifice, uleiul de argan pur poate fi folosit și ca tratament leave-in.

Uleiul de argan poate fi folosit ca tratament înainte de șamponare sau poate fi aplicat după uscare pentru a coafa și a netezi părul. Totodată, acesta va ajuta la descurcarea mult mai ușoară a părului.

Ca ulei, acesta poate adăuga greutate firului de păr, ceea ce ar putea fi benefic pentru texturile părului gras sau încolăcit.

Indiferent de modul în care alegi să introduci uleiul de argan în rutina de îngrijire a părului, specialiștii recomandă să fie folosit pe lungimea părului, începând de la mijlocul lungimii spre vârfuri.

Când nu e recomandat să folosești ulei de argan

Uleiul de argan este un ingredient sigur, natural. Singurul moment în care ar trebui să-l eviți este atunci când ai o alergie sau un scalp extrem de sensibil.

Uleiul de argan este în general bine tolerat, dar pentru cei cu scalp sensibil ar fi mai bine să facă un test înainte de a aplica acest produs, recomandă specialiștii de la Glamour.

Dacă folosești uleiul de păr după șamponare, specialiștii spun că trebuie să fii atentă la căldură.

Uleiurile au un punct de fierbere mai mare decât apa și, astfel, poți crea puncte de fierbere de-a lungul firului de păr. Pentru a evita un astfel de scenariu, ia în considerare aplicarea moderată a căldurii asupra părului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×