Reclamă

Cele mai bune perii și aparate de masaj pentru scalp, conform experților

Se spune că un păr sănătos începe cu un scalp sănătos. Creșterea firului de păr începe de la nivelul foliculilor. Sănătatea scalpului este vitală pentru sănătatea părului. Află care sunt cele mai bune perii și aparate de masaj pentru scalp, recomandate de experții în îngrijirea părului.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 17 decembrie 2023, 7:32 / Actualizat: 19 decembrie 2023, 15:41
O femeie care își spală părul și folosește o perie de masaj pentru scalp
O modalitate de a te asigura că îi dai scalpului tău îngrijirea de care are nevoie este să incluzi tratamente regulate pentru scalp în rutina ta de îngrijire a părului / Shutterstock

Un scalp sănătos înseamnă un fir mai puternic, mai gros, mai strălucitor, explică dr. Craig Ziering de la American Academy of Dermatology, chirurg în transplantul de păr din California.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune perii și aparate de masaj pentru scalp. Este nevoie și de tratamente regulate

O modalitate de a te asigura că îi dai scalpului tău îngrijirea de care are nevoie este să incluzi tratamente regulate pentru scalp în rutina ta de îngrijire a părului. O modalitate și mai bună este să folosești o perie sau aparate de masaj pentru scalp, care vin cu beneficii mari, susțin experții. Potrivit cercetărilor, acestea pot stimula inclusiv creșterea părului.

Perile și aparatele de mesaj pentru scalp sunt instrumente proiectate special pentru stimularea fluxului sanguin în foliculi, fără a provoca deterioare. În viziunea lui Afope Atoyebi, expert tricologist din Marea Britanie, scopul primar al periei de păr este să îndepărteze firele deja compromise, care să nu se mai amestece cu firele sănătoase provocând noduri.

Pe de altă parte, periile și aparatele de masaj pentru scalp au peri moi, maleabili, subliniază dermatologul Margarita Lolis din New Jersey. “Ideea este să ajute la exfoliere, la îndepărtarea tuturor acumulărilor de sebum și a celulelor de piele moarte, iar apoi să redistribuie uleiul natural (al scalpului)”, explică aceasta pentru NBCNews

Iată cele mai potrivite tipuri de aparate pentru îngrijirea scalpului, în funcție de nevoile acestuia.

Reclamă

Perii pentru scalp vs. aparate de masaj pentru scalp

Potrivit experților, atât periile cât și aparatele de masaj pentru scalp au rolul lor specific în rutina ta de îngrijire a scalpului. Periile au peri mai subțiri și sunt destinate exfolierii scalpului, ajutând la îndepărtarea scamelor și a acumulării de celule moarte. De asemenea, distribuie uleiurile sănătoase pe măsură ce părul e periat.

Aparatele de masaj au peri mai subțiri și mai robuști completează Lolis. Din moment ce îndepărtează reziduurile scalpului, se pot folosi și la duș, atunci când te șamponezi. Aparatele stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului și pătrunderea șamponului.

Reclamă

Cum alegi cele mai bune perii și aparate de masaj pentru scalp

Ambele accesorii ar trebui să aibă peri moi și flexibili. “Nu îți dorești să fii prea agresiv cu scalpul, căci poți cauza iritații”, continuă Lolis. Nu vrei nici să îți traumatizezi foliculul de păr, avertizează experta. Din acest motiv, Lolis recomandă periile și aparatele de masaj pentru scalp din silicon. 

Recurgând la o perie pentru scalp potrivită te vei simți bine. Este ca și cum ai oferi un masaj relaxant scalpului tău. Dacă ai însă cea mai mică senzație de disconfort sau mâncărime, înseamnă că perii sunt prea tari și peria nu e potrivită.

Găsește peria de păr potrivită   

Deși nu e nevoie să folosești regulat o perie de păr pentru a-ți masa scalpul, găsirea periei potrivite pentru tipul tău de păr poate favoriza sănătatea scalpului. Evident că nu îți dorești să provoci deteriorarea părului, ruperea lui, supunându-l la o presiune suplimentară la nivelul foliculilor, comentează dermatologul Azza Halim din Boca Raton, Florida, specializat în tratamente topice, inclusiv pentru scalp.

Tipul tău de păr va determina ce tip de perie ar trebui să achiziționezi. Cel mai bine este să ceri părerea hair stylist-ului tău în ceea ce privește textura părului tău, la următoarea programare la salon.

Cele mai bune aparate de masaj pentru scalp

O opțiune excelentă vizează aparatele cu peri combinați, moi și tari, care pot fi folosite pe toată durata dușului, apreciază dr. Halim. Astfel se crește gradul de penetrare în scalp a oricărui produs, de la șampon la balsam. Se elimină mătreața și reziduurile, iar scalpul tău se va simți curat și hrănit.

Pentru cei care doresc un masaj superior al scalpului, se pot alege aparate de masaj cu vibrații. Acestea accelerează beneficiile masajului manual. În general au 4 viteze și le poți folosi pe scalp, dar și pentru masarea gâtului și spatelui, în funcție de modelul ales. 

Pentru persoanele cu un păr texturat, alegerea ideală o reprezintă periile speciale pentru bucle naturale. Acestea au peri în două lungimi, distribuiți pe o suprafață largă. Ca efect, se disipează tensiunea pe care o aplici fiecărei secțiuni a părului tău pe măsură ce îl periezi.

“În acest mod vei preveni căderea firelor sau tensionarea suplimentară a scalpului, care pe termen lung contribuie la slăbirea foliculilor de păr”, susține Atoyebi. 

Peria pentru descurcarea părului are peri spațiați între ei, care pătrund delicat în păr. Vârfurile de cauciuc sunt potrivite pentru un masaj delicat de stimulare a scalpului, continuă  Arora. În comerț există o versiune de mărime unică, potrivită pentru diferite tipuri de păr. 

Beneficiile masajului scalpului

Beneficiul cheie al masajului scalpului este o creștere dovedită a părului. Un studiu din 2016 a arătat că 4 minute de masaj zilnic timp de 6 luni au dus la creșterea grosimii părului la bărbați.

Un alt studiu din 2019 a constatat că masajul scalpului poate fi util în cazul alopeciei. Aparatele de masaj strâng celulele din foliculi, care la rândul lor le permit să producă un fir de păr mai gros. Combinat cu o circulație crescută a sângelui către foliculi, care încurajează creșterea părului, masarea scalpului poate avea ca efect un păr mai gros. Dacă nu dorești să recurgi la aparate de masaj, îți poți masa scalpul manual. Această tehnică manuală se recomandă mai ales dacă ai un scalp sensibil, o dată sau de două ori pe săptămână.

Criterii de luat în calcul la achiziționarea unei perii pentru scalp

Pentru a fi sigură că achiziționezi cea mai bună perie pentru scalp, experții recomandă să ții cont de tipul tău de păr, precum și de condiția scalpului. Iată criteriile pe care să le ai în vedere când pleci la shopping:

  • Identifică tipul tău de păr. Părul subțire sau dimpotrivă, firul gros va determina ce perii ți se potrivesc mai bine. 
  • Identifcă starea de sănătate a scalpului. În general, problemele scalpului sunt exfolierea pielii, mâncărimea, iritația, sensibilitatea și aspectul uleios. Cauza primară a acestor probleme nu este cunoscută întotdeauna. De aceea e bine să consulți un expert sau medicul dermatolog. Ei îți pot recomanda operațiunea potrivită pentru scalpul tău: exfolierea, hidratarea sau masajul. 
  • Caută întotdeauna perii cu fire moi. Nu uita că nu trebuie să pui mai multă presiune pe foliculi, ceea ce poate duce la căderea părului și o senzitivitate și mai mare a scalpului. Indiferent ce perie sau aparat de masaj cumperi, alege modele cu peri moi și flexibili, pe care îi poți manevra ușor cu degetele și care nu îți agresează părul. 

Pentru un echilibru optim al scalpului și sănătatea părului, Lolis recomandă folosirea unei perii pentru exfoliere de două ori pe zi. “O dată dimineața și o dată noaptea, pentru a redistribui eficient uleiurile pe scalp și păr”, explică experta. 

Poți folosi perii sau aparate de masaj pentru scalp pe părul umed sau uscat. De fapt, multe aparate de masaj sunt destinate folosirii la duș alături de șampon, potrivit experților. Secretul este să te asiguri că peria sau aparatul de masaj nu agresează sau nu trage de păr.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care meditează în fața Lunii Pline din Capricorn
Horoscop
Zodii norocoase în timpul Lunii Pline din Capricorn. Nativii care se afirmă în fața celorlalți
Există unele zodii care sunt cu adevărat norocoase în timpul Lunii Pline din Capricorn 2024. Acești nativi se afirmă pe toate planurile și reușesc să aibă parte de multe reușite. Luna Plină în Capricorn...
2
cerc pentru horoscop cu toate zodiile pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Luna Plină în Capricorn pe 22 iunie 2024. Berbecii și Balanțele resimt efecte puternice
Nativii cu marcaj cardinal vor fi cei mai afectați de Luna Plină în Capricorn pe 22 iunie 2024. Este vorba despre nativii Berbec, Rac, Balanță și Capricorn. Vor exista atașamente puternice pentru fiecare zodie...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și privește apusul
Horoscop
Zodii destinate succesului. Nativii care reușesc să se afirme în orice circumstanțe
Astrologii spun că există anumite zodii care sunt destinate succesului. Acești nativi reușesc să se descurce în orice circumstanțe și se afirmă ori de câte ori au de întâmpinat o nouă provocare. Unele semne...
4
Suri Cruise face poze cu prietenii la balul de absolvire
Divertisment
Suri Cruise a avut balul de absolvire. Tânăra este de o frumusețe răpitoare. Tom Cruise nu a mai căutat-o de ani de zile
Suri Cruise a avut balul de absolvire. Tânăra este de o frumusețe răpitoare. Tom Cruise nu a mai căutat-o de ani de zile, dar ea este o tânără echilibrată. Fiica lui Katie Holmes a...
5
Porție de ciorbă de dovlecei cu borș în bol
Rețete
Ciorbă de dovlecei cu borș, delicioasă și răcoroasă
Această ciorbă de dovlecei cu borș este delicioasă și răcoritoare, perfectă pentru zilele de vară, având un gust acrișor plăcut datorită borșului. Rețeta este ușoară și rapidă, iar ingredientele sunt dintre cele comune preparatelor...
PARTENERI
×