Reclamă

Bianca Boeroiu, despre talent, muncă și determinare: „E important să crezi în ceea ce faci”

Bianca Boeroiu este unul dintre cei mai cunoscuți artiști vizuali de la noi din țară. Bianca s-a specializat în ceramică, însă a cochetat multă vreme și cu machiajul. Ea a câștigat Premiul Emmy, la categoria ”Outstanding Contemporary Makeup”, pentru cel mai bun machiaj realizat în serialul Wednesday. De data aceasta ne-am bucurat să o avem mai aproape și să o cunoaștem mai bine.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 13 mai 2024, 12:15 / Actualizat: 15 mai 2024, 9:47
Bianca Boeroiu în timp ce pozează de pe o canapea pentru interviul echipei CaTine.ro
Bianca Boeroiu este unul dintre cei mai cunoscuți artiști vizuali de la noi din țară. Bianca s-a specializat în ceramică / CaTine.ro

Românca a colaborat alături de Tim Burton și o întreagă echipă pentru primul sezon al serialului care s-a filmat în România. Munca, efortul și devotamentul i-au adus Biancăi recunoașterea pe care o merită. Aceasta și-a răpit din timp pentru a ne oferi mai multe informații despre cum și-a ales cariera, dar și despre experiența de a participa pe covorul roșu de la Premiile Emmy.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bianca Boeroiu, despre talent, muncă și determinare

Chiar dacă are o perioadă agitată, Bianca Boeroiu a răspuns tuturor curiozităților noastre. Aceasta s-a bucurat să împărtășească din micile sale secrete cu cititoarele noastre.

–        Cum ești tu în această perioadă?
–        Foarte aglomerată, ca de obicei. De câțiva ani reușesc să-mi aglomerez programul foarte tare, dar cred că și asta mă ține într-un ritm alert.

–        Care crezi că este ultimul lucru pe care l-ai descoperit sau redescoperit la tine însăți?
–        Cred că redescopăr sau descopăr că învăț să am foarte, foarte multă răbdare. Nu știu cât e de recentă povestea asta, dar cu siguranță are cam șapte ani, adică vârsta fiului meu. De când am devenit mamă învăț să am foarte multă răbdare. Înainte nu eram așa, aș fi vrut să fac foarte multe lucruri, să aloc timp cât mai scurt și cu efect maxim, dar mai nou îmi cultiv această pasiune pentru răbdare.

–        Ce le-ai transmite tinerilor care își doresc să intre în industrie?
–        Nu știu dacă există o rețetă. (…) Lucrurile sunt destul de subiective. E important să creadă în ceea ce fac, să persevereze. Seriozitatea este extrem de importantă. Rigoare, trebuie să te supui unui anumit program. Dacă își doresc destul de mult acest lucru, cred că fiecare are o șansă să reușească. 

Reclamă

–        Dacă ți s-ar oferi ocazia să transmiți cuiva un mesaj de mulțumire, cui i-ai mulțumi și de ce?
–        Cred că i-aș mulțumi băiețelului meu. De șapte ani mă învață cum să copilăresc din nou și regăsesc în el multe dintre trăsăturile mele din copilărie. Îmi seamănă foarte mult și mă bucură să retrăiesc acele momente alături de el. 

Ce decizii au adus-o pe Bianca Boeroiu pe drumul pe care îl urmează și azi

–        Îți amintești un moment sau o decizie anume care te-a ghidat spre cea care ești acum?
–        Dintr-un anumit punct de vedere, da, îmi amintesc foarte bine momentul în care învățătoarea noastră ne-a întrebat ce ne dorim să fim atunci când vom ajunge adulți. Ea de atunci intuia că o să devin artist plastic, aprecia foarte mult ceea ce desenam, pictam.

Reclamă

–        Cum ai descoperit pasiunea pentru ceramică? Cum a început pasiunea asta?
–        În liceu treceam prin mai multe departamente și încă de atunci m-a cucerit, dar am ales să urmez secția de sculptură în liceu. Îmi plăcea forța materialelor. Au fost niște ani foarte frumoși. Lucrările de licență sunt în curtea unei instituții din Ploiești și le admir de câte ori trec pe acolo. După am urmat Universitatea de Artă unde am optat pentru secția de artă decorativă, respectiv ceramică, atunci am fost convinsă că nu mai vreau să virez către sculptură. Că îmi place foarte mult ceramica și ceea ce oferă ca tehnică și rezultat și tot procesul. Am hotărât să rămân acolo.

Dacă ești curioasă să afli mai multe despre femeile puternice pe care le-am intervievat, găsești conținutul integral al interviurilor CaTine în platforma AntenaPLAY.

Cum a trecut Bianca Boeroiu de la ceramică la make-up?

Bianca s-a confruntat cu multe provocări de-a lungul carierei sale. Aceasta și-a urmat visul și a ajuns să lucreze cu unii dintre cei mai cunoscuți artiști din lume.

–        În ce fel ai făcut trecerea de la ceramică la make-up? Cât de relevantă a fost experiența în artele plastice?
–        Chestia asta cu machiajul mă pasiona încă din adolescență. Ca orice fată am descoperit niște farduri, niște culori sidefate, care îmi puneau ochii în evidență și am zis că trebuie să experimentez mai mult. Am devenit destul de dibace în a pune și eyeliner și mascara, iar prietenele mele apelau la mine să le machiez. După terminarea facultății m-am angajat ca profesor și simțeam nevoia să mai fac ceva pe lângă. Ideea a venit de la o prietenă. (…)

– A căutat ea, a găsit o școală pe care am și urmat-o ulterior și așa am ajuns să mă înscriu acolo. Bineînțeles, am testat puțin terenul, am vrut să văd despre ce e vorba. Cumva eu asociam chestia asta cu o școală de cosmetică și nu-mi doream asta neapărat și când am văzut că e foarte multă artă acolo și că cea care predă este arhitect de meserie și cursul este extrem de elevat și complex, atunci n-am mai stat pe gânduri și m-am înscris. Așa am ajuns să fac și machiaj. Există o zonă a prosteticului care mie îmi place foarte mult, mă pasionează. Are, cumva, legătură cu partea tehnică a ceramicii. Cumva, procesul e cam același în obținerea acelor proteze.

Bianca Boeroiu, despre make-up și skincare

–        Care crezi că sunt cele mai importante aspecte ale unui machiaj?
–        În primul rând, cred că trebuie să pui în evidență ceea ce te caracterizează. Cumva atitudinea este extrem de importantă. Orice fel de machiaj ți-ai face, totuși atitudinea ți-l pune în evidență. Dar, după părerea mea, cred că trebuie să găsești acele trăsături care te favorizează, care te pun în evidență. Atunci, te joci cu aceleași trăsături, experimentezi și ai șanse ai să ajungi la rezultatul dorit.

–        Care consideri că sunt cele mai frecvente greșeli atunci când aplicăm make-up?
–        În primul rând, cantitatea. Există o tendință în a pune în exces machiaj și adolescentele din ziua de azi, având și atâtea modele, tutoriale, peste tot există această infuzie de informație și material vizual. (…) Cred că asta e o greșeală în a folosi prea mult produs. Fie că e vorba de fondul de ten, fardul de pleoape, pare că se duc așa într-o zonă mult prea teatrală și nu cred că asta își doresc de fapt.

–        Ce recomandări ai în ceea ce privește rutina de skincare?
–        Să simplificăm rutina, cel puțin pentru persoanele foarte ocupate. A fost o perioadă în care eram uimită, apăruseră tot felul de rețete, erau două pagini pentru ritualul de dimineață, ritualul de seară cu produsele aferente brandului respectiv. (…) Important este să găsești ceea ce se potrivește pielii tale. (…)

Cum a început Bianca Boeroiu un nou capitol din viața ei

Chiar dacă tranziția nu a fost ușoară, lucrurile s-au întâmplat natural pentru Bianca Boeroiu.

–        Cum ai început să lucrezi în industria de film și cum abordezi un personaj din punctul de vedere al make-up-ului?
–        Drumul m-a dus în așa fel pentru că în școală am abordat toate tipurile de machiaj. Imediat după terminarea cursurilor am lucrat pentru un brand cunoscut și a fost o experiență care m-a ajutat, mi-a prins extrem de bine. Am lucrat și pentru niște videoclipuri, reclame, am ajuns și la un scurtmetraj care conține și câteva efecte speciale. Eu eram foarte încântată să aplic ceea ce am învățat în școală, îmi cumpărasem materialele necesare și voiam să experimentez. A ieșit foarte bine și mai departe am fost solicitată pentru primul meu lungmetraj. De acolo lucrurile s-au legat, a urmat al doilea și tot așa. Chiar după al doilea am avut și prima nominalizare la Gopo, ceea ce a fost wow pentru toată lumea. (…) Personajele, sunt absolut fascinată când primesc scenariul și îmi imaginez cum se mișcă (…) Îmi place să creez acele personaje, bineînțeles, cu indicațiile regizorale. (…)

–        Care sunt diferențele dintre machiajul de beauty și cel cinematografic?
–        Machiaj de beauty putem regăsi și în machiajul cinematografic, dar invers nu prea. Sunt scenarii care pot conține acest fel, machiaje mai simple, mai complexe, fantasy, poți întâlni. Pe de altă parte, machiajul de cinematografie este clar o categorie aparte, în care personajul respectiv este gândit în așa fel încât să exprime cât mai bine ceea ce își dorește regizorul și ceea ce el vrea să transmită prin caracterul respectiv. Atunci, materialele sunt puțin altele, încercăm machiaje transformaționale, sunt și protezele, în cazurile fericite.

Despre machiajul prostetic și experința de pe platourile de filmare

–        Ce reprezintă machiajul prostetic?
–        Prostetica presupune adăugarea unor piese. În momentul în care vrei să transformi un personaj, să-l îngrași sau să-l îmbătrânești, atunci este de dorit să se folosească aceste piese din silicon, care imită foarte bine textura pielii și care transformă personajul fără a sesiza anumite produse în exces sau greșeli. E nevoie să stăpânești foarte bine anatomia. Pe mine m-au ajutat studiile din universitate. În felul asta actorul se transformă, e de nerecunoscut.

–        Ai făcut parte din echipa de make-up a celebrului serial Wednesday, proiect pentru care ai fost distinsă cu premiul Creative Arts Emmy Awards la categoria „machiaj contemporan non prostetic”. Ce a însemnat pentru tine întâlnirea cu un astfel de proiect?
–        A fost un proiect foarte, foarte interesant, cu tot parcursul lui. M-am bucurat să fac parte din acea echipă. Era o echipă extrem de extinsă. Au venit foarte mulți din Anglia, s-a construit și echipa din România. (…) Au fost câteva luni intense, multă muncă. Nu mai aveam timp pentru nimic altceva. Am prins și pandemia COVID și atunci lucrurile erau puțin mai complicate. A venit și recompensa. Nu mă așteptam, putea fi oricare din echipă. (…)

–        Ce a presupus machiajul pentru care ai fost premiată?
–        A presupus un machiaj de efecte speciale, dar fără prostetică. Era vorba de un minor și timpul pentru pregătirea lui era destul de scurt. El avea ore limitate pe platou, având în vedere vârsta. A trebuit să fac niște teste pentru că nu era prestabilit acest machiaj. Designerul m-a rugat să fac niște teste, ele au fost aprobate. Este personajul Eugene, care are niște răni provocate de monstrul din poveste și vedem rănile astea în toate etapele de vindecare.

Cum a arătat pentru Bianca Boeroiu întâlnirea cu Tim Burton și prezența pe covorul roșu

Munca, devotamentul și programul bine pus la punct au contribuit la succesul Biancăi Boeroiu. Aceasta a reușit să aibă parte de momente formidabile de-a lungul carierei sale. Mai jos poți să urmărești întreaga ei poveste într-un interviu CaTine.ro.

–        Cum a fost să faci parte dintr-o astfel de echipă și ce a însemnat întâlnirea cu Tim Burton?
–        Tim Burton este un om cu care se poate comunica foarte ușor. Este un artist, după cum bine știm. Eram mare fan, încă din adolescență și e minunat să lucrezi cu el. De multe ori își însoțea explicațiile prin desene, așa îi era cel mai simplu. Este extrem de talentat. A fost minunat. Erau momente în care nu-mi venea să cred că sunt acolo și lucrez cot la cot cu el.

–        Cu ceilalți actori ai avut ocazia să te întâlnești?
–        Da, bineînțeles. Eram cu toții acolo și dacă era nevoie de ajutor pentru retușuri. (…)

–        Cum a fost la Premiile Emmy? Cum este să fii pe covorul roșu?
–        Nu este foarte diferit de Premiile Gopo. Am fost ușor tensionată în zilele care au precedat ceremonia, dar atunci m-am relaxat total. Nu mă așteptam să câștigăm. Competiția era destul de strânsă și eram conștientă de campaniile care se fac în State pentru promovarea celorlalte producții. Nu mă gândeam că avem așa mari șanse, dar surpriza a fost cu atât mai mare în momentul în care au expus câștigătorul. În momentul acela s-au descătușat emoțiile și aproape că am urlat de bucurie. A fost copleșitor. (…)

Cine sunt oamenii care au influnețat-o pe Bianca Boeroiu

–        Consideri că există în viața ta o figură feminină care te-a inspirat și care te-a ajutat să evoluezi atât pe plan personal, cât și pe plan profesional?
–        Nu cred că există o singură personalitate feminină. Străbunica mea a însemnat foarte mult și a influențat foarte mult demersul meu. Mama, la fel, care m-a educat în felul în care m-a educat. Deși părea puțin mai dură și mai exigentă, cred că mi-au prins bine toate lucrurile învățate de la ea. Învățătoarea era un model pentru mine, au fost acei patru ani foarte importanți. De asta mi-am și dorit să ajung învățătoare. Încă ținem legătura, ceea ce mi se pare foarte frumos. Este extrem de efervescentă și plină de energie. (…)

–        Ai spus despre străbunica ta că a fost o femeie puternică. Care crezi că este definiția unei femei puternice?
–        Nu știu dacă aș face diferența asta între femei puternice, bărbați puternici. E și contextul actual care forțează puțin femeile. Nu mai pot compara parcursul străbunicii mele cu ceea ce se întâmplă azi. Cumva, femeile, acum, sunt forțate să țină pasul cu bărbații și să aibă aceleași performanțe, cu toate că ele au și de crescut copiii și de gătit, de mers la joburi. Criteriile cred că sunt aceleași pentru toată lumea, indiferent că ești bărbat sau femeie. Dacă ești serios, dacă respecți ceea ce faci, îți respecți meseria, dacă ai un demers coerent și un program organizat, atunci șansele sunt egale de ambele părți.

O altă mămică dedicată este Geanina Ilieș. Te invităm să urmărești întregul interviu cu Geaninca pe CaTine.ro!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Zodiile intră într-o perioadă intensă din toate punctele de vedere. Citește horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024 și vezi ce rezervă astrele pentru fiecare nativ în parte. Este momentul ca nativii să...
2
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză porționată pe farfurie, alături de platoul cu ruladă, un dovlecel și usturoi
Rețete
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză. Gustare de vară, savuroasă
Această ruladă de dovlecei cu cremă de brânză poate fi servită ca un aperitiv sau ca gustare și este ușoară și savuroasă. Este un preparat ușor și rafinat, cu o textură moale și cremoasă....
3
O femeie care bea cafeaua la geam, îmbrăcată într-un halat alb
Horoscop
Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare. Nativii care se pot baza pe Univers
În timpul conjuncției Lunii cu Pluto, schimbarea este inevitabilă. Pe 24 iunie 2024 a avut loc o schimbare majoră care a influențat tranzitele cosmice. Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare...
4
Un cuplu de îndrăgostiți care ține în brașe un balon cu cuvântul iubire
Horoscop
4 zodii care se îndrăgostesc cel mai repede. Nativii care se află în căutarea sufletului pereche
Cele 4 zodii care se îndrăgostesc cel mai repede se fac imediat remarcate. Acești nativi se află în căutarea sufletului pereche și nu se opresc până nu găsesc persoana potrivită. Descoperă mai jos dacă...
5
portret al unei fete care zâmbește pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Vezi dacă te numeri printre ele
Atunci când planetele se aliniază, nativii au parte de zile perfecte. Află care sunt acele 3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Cu Mercur cu Rac ce vine alături de Saturn în...
PARTENERI
×