Reclamă

Geanina Ilieș, despre naturalețe și profesionalism: „O femeie puternică trebuie să aibă autenticitate și încredere în ea”

Săptămâna aceasta te invităm să o cunoști pe Geanina Ilieș. Noua prezentatoare de la Antena Stars ne-a povestit despre provocările sale ca mamă, dar și despre evoluția ei profesională. Ne-am bucurat să o descoperim pe femeia Geanina Ilieș – delicată, autentică și optimistă.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 4 martie 2024, 15:18 / Actualizat: 5 martie 2024, 9:44

Prezentatoarea TV ne-a împărtășit câteva dintre cele mai frumoase amintiri din copilăria sa, dar și obstacolele pe care le-a avut de trecut atunci când și-a ales cariera. Cu peste 15 ani în televiziune, dintre care 6 la pupitrul Observator Antena 1, Geanina este mai sigură ca niciodată că optimismul este ceea ce o reprezintă cu adevărat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Geanina Ilieș, despre naturalețe și profesionalism

Geanina Ilieș a revenit pe micile ecrane, zilnic, de la ora 14, la știrile Antena Stars. Aceasta se bucură de o perioadă plină de momente frumoase alături de familie, dar și de colegii de la locul de muncă. Geanina ne-a povesti despre cum arată clipele prezente din viața sa.

–        Cum ești tu în această perioadă?
–        Mă aflu într-o perioadă foarte liniștită, fericită, împlinită și dacă ar mai fi să caut un cuvânt, cred că ar fi entuziasmată. Pare puțin sinonim cu fericită, dar nu e chiar același lucru. Să fii entuziasmat să lucrezi într-o redacție de știri, chiar și mondene, e ceva frumos. Mă bucur foarte tare că am reîntâlnit foști colegi, noi colegi și că suntem o comunitate super interesantă.

–        Care este ultimul lucru pe care l-ai descoperit sau l-ai redescoperit la tine însăți?
–        Faptul că îmi place să lucrez cu oamenii. Cred că și acea pauză m-a ținut, oarecum, undeva pe mine cu mine însămi. Sunt o persoană comunicativă și îmi place foarte mult să lucrez în grupuri de oameni, să discutăm, să aflăm lucruri noi și asta facem și la știri. Mi-am dat seama că m-a bucurat chestia asta, să reîncep să lucrez cu mai mulți oameni și să mă bucur de toată treaba asta.

–        Când nu ești în fața camerelor de filmat, cum ai grijă de sufletul tău?
–        În primul rând, eu fără muzică nu pot să trăiesc. Îmi place foarte mult să ascult muzică, mă antrenează și mă liniștește. Îmi aduce un suflu și un vibe din toate sferele. (…) Mă încarcă foarte mult muzica. (…)

Reclamă
Geanina Ilieș pozează cu mâinile în buzunare pentru interviul echipei CaTine.ro
Geanina consideră că o femeie puternică trebuie să aibă autenticitate și încredere în ea / CaTine.ro

Perioada copilăriei a fost una de poveste pentru Geanina Ilieș

O altă vedetă care își amintește cu drag de copilăria sa este Liviu Teodorescu. Te invităm să-l cunoști pe Liviu din seria de interviuri CaTine La Masculin.

Reclamă

–        Cum erai în perioada copilăriei tale și în ce fel te-a modelat ca adult?
–        Am fost singura fată între patru băieți. Am fost destul de „ținută în puf”, zic unii. Viața a fost ușor restrictivă cu mine, dacă folosesc bine cuvântul. Nu aveam voie să ies afară fără frații mei, dar în același timp dacă ceream să fac parte dintr-un grup să mă joc, atunci eram primită cu brațele deschise pentru că nimeni nu avea ce să comenteze. (…)

– Am fost introdusă în toate jocurile copilăriei: frunza, coarda, lapte gros, castelul, dacă vă aduceți aminte, și îmi plăcea foarte mult să mă joc. Am avut o copilărie foarte frumoasă, cu patru frați care au avut grijă de mine și în același timp, patru frați care nu aveau voie să comenteze în fața mea pentru că știau că tata e foarte dur, așa. Fiind și singura fată, cred că eram protejata familiei. M-am simțit foarte bine și am avut o copilărie extrem de frumoasă și doi părinți extraordinari de buni, de la care am avut tot timpul ceva de învățat.

Lecțiile pe care Geanina Ilieș le-a învățat în viața de zi cu zi ca fiică

Geanina spune că a învățat unele dintre cele mai importante lecții de la mama sa. Prezentatoarea este recunoascătoare pentru educația pe care a primit-o.

–        Există un anumit sfat primit de la mama ta pe care îl porți în suflet și în ziua de azi?
–        Da! E un sfat care ține de educație și care s-a văzut în timp la mine. Cel mai important pe care mi l-a dat mama, mi-a spus că este foarte, foarte important să respect oamenii, indiferent de origine, de statut social, indiferent de cine sunt ei. Până la urmă suntem egali. (…) Chestia asta vine din naturalețe la mine și mi se pare normal pentru că ceea ce mi-a transmis ea este perfect real. Faptul că avem un lucru care ne diferențiază este faptul că suntem unici, dar în egalitatea noastră socială suntem egali. Chestia asta îmi dă o stare și o lejeritate în a comunica cu oamenii pentru că sunt foarte deschisă și respectuoasă. Îmi e foarte ușor să comunic cu oamenii, să abordez subiecte. Mulți spun că mă și fac plăcută pentru că e chestia asta de respect.

Relația Geaninei cu părinții săi

Geanina are o relație strânsă cu părinții ei. Vedeta ne-a povestit cu zâmbetul pe buze despre momentele copilăriei, dar și despre evoluția ei prin prisma îndemnurilor primite de la părinți. Relația prezentatoarei cu mama sa este una cu totul aparte. Poți afla mai multe în interviul oferit echipei CaTine.ro. Acesta poate fi urmărit și în AntenaPLAY.

–        Ce lecție crezi că a primit mama ta de la tine?
–        I-am spus de multe ori să nu mai fie atât de prăpăstioasă pentru că orice lucru se rezolvă. Părinții noștri au crescut, chiar și noi, în generația noastră, în acea paradigmă tradițională – contemporană, în care noi nu aveam voie să stăm printre adulți, să avem grijă să nu-i facem de râs, să aveam acea teamă, frică. N-ai cum să schimbi un om la 60 – 67 de ani. Comunicarea între mine și mama mea este altfel, dar de la mine pornește o înțelegere față de ea. Încerc, atât cât îmi permite mie statutul de fiică, să-i transmit să nu mai fie atât de prăpăstioasă că nu se întmplă nimic rău în viață atâta timp cât luăm lucrurile cu lejeritate. (…)

Ce lecții a învățat prezentatoarea TV de la fiul său

–        Ce lecție ai primit tu de la fiul tău?
–        O lecție foarte interesantă. Patrick mi-a deschis ochii să folosesc acel parenting modern. Am înțeles că această generație este foarte inteligentă și ar trebui să avem mult mai multă încredere în ea. (…) Ține de noi, ca părinți, să comunicăm cu ei încă de mici. Având acces la atât de multă informație, ei sunt mult mai deschiși. (…) Trebuie să-i lăsăm să se dezvolte singuri, bineînțeles, în limita bunului simț.

–        Care crezi că sunt propriile tale imperfecțiuni ca mamă?
–        Propriile imperfecțiuni și lucrul pe care mi l-a spus și Patrick este să nu mai încerc să fiu perfectă. E un lucru pe care l-am învățat de la Patrick. Eu l-am făcut pe Patrick de tânără, la aproape 22 de ani. Tot timpul am încercat să fiu perfectă pentru el. (…) El a fost scopul meu și cel mai frumos lucru pe care l-am făcut și lucrul care m-a și maturizat.

Ce spune Geanina Ilieș despre parcursul său profesional

–        Cum a început călătoria ta în acest domeniu și ce parte din tine te-a îndemnat să o apuci pe acest drum?
–        Am început în timpul facultății, am lucrat și la un ziar, scriam. Mie îmi plăcea foarte mult să scriu. În timpul acesta colaboram și cu o agenție de modele. Am fost chemată la un casting pentru un film. (…) De la acel casting și acel film au mai fost vreo 4 -5. Am făcut și un serial foarte cunoscut, eram o tânără balerină, dansatoare. Am lucrat cu oameni și cu actori foarte buni de la care am învățat. Începuse să-mi placă și partea asta. (…) Apoi am ajuns la știrile sportive, într-o redacție foarte frumoasă. Apoi am fost cooptată în prime-time pentru știrile sportive de la Antena 1 și tot așa. Observator, foarte mulți ani. Apoi am făcut o pauză de un an și jumătate, am fost în alte proiecte pe partea de entertainment, am vrut să văd cum e și zona asta. (…)

Cum vede Geanina Ilieș întoarcerea la pupitrul știrilor

–        Cum ai descrie activitatea ta, de la activitatea în redacție până  atunci când începe emisia.
–        Noi gândim foarte serios și amănunțit fiecare subiect. Fiecare subiect este important pentru noi. Sunt foarte multe subiecte pe care facem documentație și sunt foarte bine gândite. Ajungem să dezbatem un anumit subiect cu zilele pentru că vrem să transmitem adevărul la televizor și ceea ce este real. (…) E o treabă destul de seioară, chiar dacă vorbim de lumea mondenă. E o linie foarte fină. Avem și dezbateri în cadrul jurnalului, avem și subiecte mai puțin plăcute din viața vedetelor și atunci vorbim de familii, de copii și trebuie să abordăm și cu seriozitate subiectul, dar în același timp, din punct de vedere juridic, foarte bine documentat subiectul. Pentru mine e foarte important pentru că țin foarte mult, din punct de vedere deontologic, să fie transmis fiecare subiect în mod corect.

Cine sunt oamenii care au inspirat-o pe Geanina Ilieș

–        Îți amintești, în parcursul tău personal și profesional, dacă ai avut parte de o figură feminină care te-a ajutat să evoluezi?
–        Mama a fost ființa care mi-a dat mie această putere și care mi-a dat educația de care aveam nevoie să fac tot ce îmi doresc eu în viață. Asta a contat pentru mine cel mai mult, educația. (…) Mama mea a fost un reper și un exemplu pentru mine în viața de zi cu zi. Dacă mă întrebi în televiziune, atunci au fost foarte multe persoane pe care le-am urmărit, dar niciodată nu am zis vreau să fiu precum x sau y.

– Mi-a plăcut să văd cum se face, cel puțin în redacția de știri, am avut o persoană care m-a ajutat foarte mult și pe care o apreciez foarte mult și o iubesc foarte mult. Mirela Voicu este un jurnalist extraordinar. (…) Mirela m-a învățat foarte multe lucruri și sunt foarte încântată și emoționată de câte ori vorbesc despre ea. Din punctul meu de vedere, ea este unul dintre cei mai buni jurnaliști din România.

Geanina Ilieș este o femeie de afaceri împlinită

–        Ai avut o pauză de la televiziune în care te-ai ocupat de businessurile tale, de saloanele de beauty. Aș vrea să te întreb cum ți-a venit o astfel de idee și ce sfat ai pentru tinerele care vor să facă acest pas?

–        Eu am început partea de business dintr-o nevoie. Când eram mai tânără am avut o problemă dermatologică și am stat foarte mulți ani să caut de unde vine problema. Când începi să te documentezi, începi să înveți foarte multe lucruri și începe să-ți placă ceea ce găsești. 

–     Toate informațiile ajung exact acolo unde trebuie și le pui în aplicare. Eu mi-am dorit foarte mult să am o clinică de beauty, dar înainte de asta am făcut un solar. Am analizat în zonă, în zona de nord, dacă în perimetrul unde am găsit eu locația există solar. (…) Nu mi-am expus foarte mult imaginea pentru că am vrut să văd dacă merge acest business fără să-mi implic foarte mult imaginea. 

–       La început lumea credea că eu fac doar o promovare, că nu am nicio treabă cu el. De multe ori m-am confruntat cu problema asta. Sunt foarte multe persoane care s-au confruntat cu problema asta, cel puțin persoane publice. Când mergi la o persoană publică în salon te gândești că este scump. Era un salon cu prețuri normale. În timp am spus că este al meu. (…) Cu atât mai mult că ești persoană publică, aparatura, tot ce aveam în salon, trebuia să fie la cel mai înalt nivel. Am ținut foarte mult la asta. (…) 

–     Nu știam să fac business. Am învățat să nu am frică absolut deloc. În afaceri trebuie să fii curajos. Am investit și banii mei, dar am făcut și leasing pentru aparate și iată-mă astăzi la al doilea salon. Nu m-am oprit aici, o să vă mai spun, nu pot să mă abțin. Îmi place foarte mult să fac business. 

–      Mi-am dat seama că nu trebuie să-ți investești banii niciodată într-un singur business. Banii trebuie să circule. Deschid în curând un loc de joacă pentru copii, cu afterschool. Abia aștept să vă vorbesc și despre acest business.

Geanina Ilieș, o femeie puternică și optimistă

Geanina Ilieș poate fi numită o adevărată luptătoare. Aceasta reușește să se împartă cu succes între rolurile de mamă, prezentatoare TV și femeie de afaceri. Puterea ei este dublată de delicatețe, sensibilitate și eleganță.

–        Care este definiția unei femei puternice?
–        O femeie puternică trebuie să aibă autenticitate și încredere în ea. Cred că astra sunt cele două lucruri care o definesc pe acea femeie puternică. Să fie autentică și să aibă încredere în ea. A mers după lucrurile astea și m-a ajutat foarte mult chestia asta. Dacă ar mai fi să spun și alte lucruri…. O femeie puternică trebuie să fie și sensibi și feminină în același timp. Asta îi dă și autenticitate și putere.

–        Crezi că există acel quelque chose despre tine pe care nu ai avut ocazia să-l împărtășești cu ceilalți și ai vrea să o faci?
–        Cred că tot de la Patrick am asta. Mie îmi place să mă simt ca un copil. Cred că această trăire a mea, cred că mă va face să nu îmbătrânesc niciodată. Mie tot timpul îmi place să glumesc, să fiu fericită, să gândesc pozitiv, să fiu și serioasă. Optimismul meu e ce mă definește pe mine. (…)

Toate aceste aspecte sunt cele care o fac pe Geanina Ilieș să se numere printre femeile puternice și de succes pe care l-am avut invitate de-a lungul timpului pe platourile de filmare ale echipei CaTine.ro.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×