Reclamă

Interviu CaTine la Masculin cu Liviu Teodorescu: „E important să ai în jur oameni de la care să simți susținere”

Te invităm să urmărești un interviu CaTine la Masculin cu Liviu Teodorescu. Artistul și-a răpit din timp pentru a ne răspunde tuturor curiozităților. Ne-am bucurat să-l avem invitat și să stăm de vorbă despre viața sa personală, dar și despre cea profesională. Este o perioadă agitată pentru artist, dar Liviu știe cum să-și păstreze mereu zâmbetul pe buze.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 19 februarie 2024, 13:03 / Actualizat: 20 februarie 2024, 9:09

Liviu Teodorescu poate fi urmărit în sezonul 20 al show-ului Te cunosc de undeva!. Concurentul ne-a bucurat cu prezența sa și cu energia pozitivă. Am povestit despre proiectele pe care le desfășoară, dar și despre viața lui în rolul de tătic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Interviu CaTine la Masculin cu Liviu Teodorescu

Energia lui Liviu Teodorescu este molipsitoare. Plin de voie bună, Liviu ne-a împărtășit câteva detalii despre viața sa. Ne-am relaxat împreună și ne-am bucurat de o atmosferă destinsă în cadrul unui interviu din seria CaTine La Masculin.

–        Cum te simți în această perioadă?
–        Foarte bine. Sunt foarte concentrat și urmează să se vadă și rezultatele foarte curând.

–        Crezi că există acel quelque chose despre tine pe care nu ai avut ocazia să-l împărtășești cu ceilalți și ai vrea să o faci?
–        „Quelque chose-urile” astea răsar ele singure la suprafață. De multe ori, când mă gândesc la cum mă percep oamenii îmi dau seama că o fac într-un fel relativ diferit față de cum cred eu că mă percep. N-aș putea să-ți spun. De multe ori am senzația că oamenii nu știu foarte multe lucruri despre mine, când ei știu foarte multe.

–        Ce fel de discuții ai cu tine însuți?
–        Sunt cel mai bun psiholog pentru mine. Am ajuns la concluzia asta în ultima perioadă din viața mea. Cred că și pentru alții sunt bun. Cei din jur îmi spun că după ce discută cu mine se mai liniștesc, rezolvă unele probleme sau trec peste anumite lucruri (…). Cred că port discuții pozitive, de obicei. Atunci când mă surprind că o iau pe o pantă negativă, încerc să rectific treaba asta, dar nu forțat.

Reclamă

Ce spune Liviu Teodorescu despre perioada copilăriei sale

Dacă s-ar putea întoarce în timp, Liviu ar avea un singur sfat pentru copilul care era la vârsta de 6 -7 ani. S-ar privi și și-ar spune „să o țină tot așa”. Artistul a fost vizibil emoționat atunci când ne-a povestit despre copilăria și familia sa.

–        Cum erai în perioada copilăriei?
–        În copilărie am fost tot timpul un copil mai retras. N-am fost deloc expansiv și nu mi-a plăcut să fiu în lumina reflectoarelor. Tot timpul am simțit că mă orbesc și că mă pun într-o postură în care nu îmi place neapărat să mă aflu. Am fost obligat de conjunctura meseriei pe care o practic să fiu acolo și am dus o mare luptă cu mine însămi să mă obișnuiesc cu treaba aia. De asta apelez tot timpul la sinceritate pentru că e cel mai bun refugiu pentru mine.

Reclamă

–        Ce rol au jucat părinții tăi în alegerile tale profesionale? Cum ți-au fost alături?
–        Părinții mei m-au îndrumat din prima să fac muzică. M-au îndrumat de la o vârstă atât de fragedă, încât n-am avut ocazia să fac altă alegere și, sincer nici nu mi-aș fi dorit. Am vrut la un moment dat să fac actorie (…). În actorie mi se părea că sunt lucrurile mai reale, dar ulterior am ajuns la concluzia că nu e chiar așa. Oamenii se împart în mai multe categorii. Când a fost momentul să aleg în viață ce vreau să fac, atunci am ales să fac muzică. Mi-am asumat orice pentru că mi-a plăcut prea mult muzica și asta a depășit orice fel de gând. Am ales cu sufletul.

Cum s-au implicat părinții lui Liviu Teodorescu în evoluția sa

Relația bună cu părinții l-a ajutat pe Liviu să evolueze constant. Cântărețul spune că a simțit încă de la început susținerea venită din partea lor.

–        Care este prima amintire care îți vine în minte atunci când te gândești la părinții tăi?
–        E greu să o găsesc pe prima. Îmi vin în minte foarte multe amintiri legate de vacanțele în care mergeam cu ei. Nu erau scumpe, chestii de lux, dar tot timpul eram împreună și treaba asta contează enorm în dezvoltarea unui adult. E foarte important și asta încercăm și noi acum, cu cea mică, să fim tot timpul împreună cu ea. Chiar dacă ne-am mai dori o vacanță singuri, la un moment dat, cam toate vacanțele pe care le-am plănuit pe vara asta sunt și cu ea. Eu și soția mea încercăm să repetăm ce ne-a definit pe noi când eram copii. Când mă gândesc la ai mei, mă gândesc la faptul că tot timpul au fost aproape.

–        Există un sfat sau o anumită lecție pe care ai primit-o de la mama ta și o porți în suflet chiar și în ziua de astăzi?
–        Da! Cred că de la ea am preluat treaba asta cu disciplina. Tot timpul ea ne-a disciplinat. Stând mereu cu noi acasă, ea a fost cea mai prezentă. A fost mereu atentă dacă ne facem temele, de exemplu. A avut tot timpul grijă să fim disciplinați.

Liviu Teodorescu, despre viața de părinte

Liviu spune că viața sa s-a schimbat complet de când a apărut micuța Ecaterina. Artistul își iubește familia nemăsurat, iar acest lucru l-am văzut și noi atunci când i s-a așternut zâmbetul pe buze povestind despre soția și fiica sa. 

–        Ce lecție ai învățat tu de la fiica ta, de la Ecaterina?
–        Lecția răbdării, în primul rând. Răbdarea cu un copil e ceva ce nu ai de ales. Dacă nu ești răbdător, în secunda doi ți se întoarce în cap. Dacă nu ești atent la ea într-un singur moment, ea simte. Răbdarea e extrem de importantă. Știam treaba asta, dar până acum era o opțiune. Până acum aveam opțiunea de a fi răbdător cu anumiți oameni sau în anumite situații. Dacă stau cu ea nu există altă opțiune, știu că trebuie să am răbdare.

–        Ecaterina se află acum în perioada în care descoperă lumea care o înconjoară. Cum este pentru tine, ca tată, să iei parte la această etapă de dezvoltare din viața fiicei voastre?
–        Este ceva pe care l-am plănuit de foarte mult timp. Deși, poate nu eram conștient de treaba asta, în momentul în care s-a născut Ecaterina am simțit că renasc și eu. Cred că la fel a simțit și soția mea. Poate ea e mai implicată acolo, poate încă nu își dă seama de cât de mult s-a schimbat în bine și ea. Te schimbă enorm, în bine, apariția unui copil. Ecaterina ne-a făcut mai disciplinați, mai prezenți și ne-a împlinit. Dincolo de orice realizare, de orice carieră (…) nu există bucurie mai mare.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Liviu Teodoresc într-o cămasă verde cu carouri pentru interviul echipei CaTine
Liviu spune că viața sa s-a schimbat complet de când a apărut micuța Ecaterina / CaTine.ro

Cum și-a început Liviu Teodorescu cariera

Liviu a ales cariera muzicală și și-a asumat acest lucru încă de la început. A fost o alegere făcută cu sufletul, iar acest lucru putem să-l vedem și noi cu fiecare piesă nouă pe care o lansează.  

–        Îți amintești un moment anume sau o decizie care te-a condus pe drumul pe care ești astăzi?
–        Da! Prima ar fi că nu am dat la teatru. M-am pregătit intens pentru asta și în ultima secundă m-am întrebat „ce fac?”. Eu voiam să dau la teatru și cântam toată ziua. Am dat la Conservator și nu e de parcă am făcut ceva prin asta, dar a fost un moment decisiv pentru mine atunci. A fost un moment care m-a pus pe drumul asta în viață și am făcut alegerea bună.

–        Cum a început călătoria ta în lumea muzicii?
–        M-au dat ai mei la un cerc de muzică de la Palatul Copiilor când aveam 7- 8 ani. M-am opus la început (…). S-au gândit, în urma sfatului pe care l-a primit de la învățătoare, să mă dea și la muzică. Eu nu voiam în momentul ăla pentru că aveam și alte activități. După a început să îmi placă, a fost o chestie pe care am descoperit-o ulterior.

–        Ce sfat ai avea pentru tinerii artiști care își doresc o carieră în muzică?
–        Dacă e să vorbim de copii, atunci ar trebui vorbit cu părintele. Acestuia trebuie să-i explici că ar trebui să-și îndrume copilul, nu să-l oblige. Pentru tinerii care vor să urmeze drumul asta în muzică, sfatul cel mai important ar fi să, dacă sunt cântăreți și consideră că au o voce bună, să învețe să compună. E lucrul care mie, personal, mi-a schimbat viața. Cred că dacă eram doar cântăreț, atunci nu eram astăzi aici. A-ți compune muzica e cel mai important lucru pentru un artist.

Liviu Teodorescu, între cariera profesională și viața de familie

–        Care e procesul tău atunci când te afli în studio? Cum îți găsești inspirația?
–        Dacă m-ar vedea cineva în studio când compun muzică, cred că s-ar strica orice fel de imagine feerică pe care ar putea să o aibă cineva despre procesul de creație. Efectiv stai la un birou, eu așa procedez, cânt la pian ceva, încerc să găsesc o sclipire care să-mi dea o idee. Nu găsesc, apoi stau și mă mut la chitară, poate nu îmi place. Dacă am o perioadă în care sunt inspirat, atunci imediat îmi vine o idee. Procesul de creație cred că depinde foarte mult de cât ești de inspirat. Cât ești de inspirat depinde foarte mult și de cât de mult practici.

–        Cum gestionezi timpul petrecut în studio, concerte, filmări, cu viața de familie? Există un echilibru?
–        Există. Pentru mine regula e că pe la 9:30 intru în casă. Bine, sunt și excepții. Încerc să mă țin pe linia de plutire. O măsură pe care am luat-o, fiind o decizie extraordinar de bună, am mutat studioul aproape de casă.

Cum vede Liviu Teodorescu experiența de la Te cunosc de undeva!

Sezonul 20 din emisiunii Te cunosc de undeva! poate fi urmărit în exclusivitate în online în AntenaPLAY. 8 echipe de artiști se vor transforma într-unul dintre cele mai așteptate spectacole TV.

–        A început sezonul 20 al emisiunii Te cunosc de undeva!. Ne reîntâlnim cu cei mai dragi participanți. Cum a fost să vezi de acasă primul episod și ce crezi că va fi diferit sezonul acesta?
–        Sezonul acesta e diferit prin faptul că e o concurență pe care nu pot să o descriu. Nu e neapărat o concurență declarată între participanți, ci e o concurență care se crează de la sine. Sunt foarte mulți oameni talentați la un loc.

–        Te susțin fetele de acasă? Se uită la televizor?
–        Se uită. Bine, cea mică nu are voie momentan să stea în fața ecranelor, dar familia e acolo.

Liviu Teodorescu și Jo vor face echipă din nou pentru a cuceri inimile juraților. Cel de-al 20-lea sezon poate fi urmărit în fiecare sâmbătă, de la 20:00, pe Antena 1.  Emisiunea este prezentată și sezonul acesta de către Pepe și Alina Pușcaș. Te invităm să-l descoperi și pe Pepe într-un interviu sincer din seria CaTine.ro.

Liviu Teodorescu, despre iubire și familie

Bucuria din suflet îi este adusă de familie. Aceasta va juca întotdeauna un rol central în viața lui Liviu Teodorescu. Cântărețul a povestit mai multe despre dragostea pe care i-o poartă soției sale și despre iubirea pe care o simte față de fiica sa, Ecaterina. 

–        Ce anume din partenera ta, din Iulia, te face să fii tu însuți?
–        Absolut tot. Cred că mă face să fiu eu însumi faptul că nu cere nimic de la mine pe care nu aș putea să-l ofer. Cred că asta mă lasă să fiu eu până la capăt. Cred că asta e foarte important într-o relație, să nu ceri ceva ce ai vrea tu, exclusiv tu, pentru egoul tău. Dacă se întâmplă chestii de genul asta, atunci devine o relație puțin toxică (…). O relație de cuplu e bună atunci când îl accepți pe celălalt în totalitate.

–        Care crezi că este definiția unei femei puternice?
–        Definiția unei femei puternice… Hmmm. Vulnerabilitatea este o chestie care face un om puternic. Să poți să recunoști punctele mai puțin bune, de a fi sincer și de a lucra la asta. Un om puternic are curajul să facă asta. Un om puternic este un om care lucrează tot timpul la el.

–        Dacă ai putea să oferi cuiva un mesaj de mulțumire, cui i-ai mulțumi și pentru ce?
–        Sunt atâtea persoane… Mi-e că dacă spun de una o să-i neglijez pe ceilalți. Aș spune în primul rând de familie, aș spune de soția mea, aș spune de fiica mea. Le mulțumesc din suflet pentru faptul că eu mă simt susținut. Nu știu cât își dau ei seama, ori dacă depun un efort conștient în sensul ăsta, dar eu mă simt susținut prin absolut tot ce fac ei. E important să ai oameni în jur de la care să simți susținere, apropiere și apreciere. 

Nu în ultimul rând, Liviu a explicat cât de importantă este susținerea celor din jur în evoluția sa personală și profesională.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×