Reclamă

Interviu CaTine la Masculin cu Andrei Ursu: „Aveam o voce interioară care îmi spunea clar că vreau să fac artă”

Săptămâna aceasta te invităm să urmărești un interviu CaTine la Masculin cu Andrei Ursu. Artistul și-a răpit din timp pentru a ne răspunde tuturor curiozităților. Am avut ocazia să aflăm mai multe despre proiectele sale din această perioadă, dar și despre oamenii care l-au modelat și i-au ghidat pașii spre o carieră de succes.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 11 decembrie 2023, 15:24 / Actualizat: 12 ianuarie 2024, 15:22

Andrei Ionuț Ursu, cunoscut și sub numele de WRS, este o adevărată surpriză în ceea ce privește lumea artistică. Acesta și-a început cariera ca dansator, iar ulterior a evoluat pe scenă în rolul de cântăreț. Și-a dat seama încă de la început că ceea ce își dorește să facă în viață este „arta” și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a fi mai aproape de pasiunea sa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Interviu CaTine la Masculin cu Andrei Ursu

Am început interviul prin a-l cunoaște mai bine pe Andrei Ursu. Ne-am dorit să vedem cum arată o zi din viața sa. Ce anume îl inspiră, dar și cum a arătat perioada copilăriei. Cântărețul ne-a povestit în detaliu despre viața sa și ne-a purtat în poveștile copilăriei sale.

–        Cum ai descrie stilul tău de viață?
–        Stilul meu de viață e atât de complex, încât nu știu dacă aș putea să-l descriu în câteva fraze. Încerc să mă păstrez cu picioarele pe pământ, să fiu cât mai conectat la realitate. Nu am un stil de viață plin de lux. Am încercat totuși să rămân cât mai conectat la oraș pentru a putea participa la diferite evenimente. Pot să-mi iau inspirația din oameni.

–        Cum te-ai descrie în trei cuvinte, altfel decât te știu cei din jur?
–        Overthinker. Pentru cei din jur par un om foarte relaxat, dar în realitate eu gândesc foarte mult. O să sune funny, dar sunt un țăran. Am fost crescut la țară și simt că mă cheamă înapoi toată zona asta de natură. „Țăranul” ăsta din interior mă ține cu picioarele pe pământ. Al treilea cuvânt cred că ar fi boem. Sun o persoană boemă.

–        Cum era Andrei în perioada copilăriei?
–        Andrei din copilărie e Ionuț. Acasă, la Buzău, toată familia îmi spune Ionuț. Când mă gândesc la mine de acasă, mă gândesc la Ionuț. Am trecut printr-o perioadă destul de grea pe la 23-24 de ani. Simt uneori că m-am îndepărtat foarte mult de acel copil, dar acum încerc să-l țin prezent în viața mea. Copilul Andrei – Ionuț era un copil activ și creativ. Cred că e bine să rămânem copii.

Reclamă

Ce lecții a primit Andrei Ursu de la familia sa

Familia a jucat un rol important în viața lui Andrei. Chiar dacă părinții acestuia au divorțat, Andrei spune că a învățat tot ce este mai bun de la mama și tatăl său. Artistul a crescut alături de mama și sora sa. Mama i-a fost model în viață, iar de le ea a primit cele mai importante lecții.

–        Ce rol au jucat părinții în alegerile tale profesionale de până acum?
–        Părinții mei au fost dansatori. Mama are un rol foarte important. Tata are un rol mai mult genetic. Mama a fost un „anti” care m-a împins să-mi depășesc limitele. Ea voia să termin la ASE, credea că fiul ei o să lucreze în bancă sau într-un domeniu mai sigur (…). Eu intrasem bursier la ASE, ca să înțelegi. N-am fost un copil problemă, dar aveam o voce interioară care îmi spunea clar că vreau să fac artă.

Reclamă

–        Care e cea mai importantă lecție pe care ai primit-o de la mama ta?
–        Dacă vrei să miști lucruri trebuie să faci asta singur. Tu trebuie să fii cel care mută munții din loc și apoi o să vină și ceilalți să te ajute.

Cum a reușit Andrei Ursu să ajungă acolo unde și-a propus

Andrei Ursu a întâmpinat multe provocări de-a lungul carierei sale. Momentele dificile l-au făcut mai puternic. Rezultatele nu au întârziat nici ele să apară, iar după ani de muncă se poate lăuda cu o carieră de succes. Cunoscut și sub numele de scenă WRS, Andrei a participat în anul 2022 la Eurovision. Reprezentantul României a electrizat publicul cu interpretarea piesei „Llámame”.

–        Îți amintești un moment anume care te-a modelat pentru cine ești astăzi?
–        Sunt multe momente. Cel mai recent și-a pus amprenta puternic asupra versiunii mele de astăzi. Este un episod din 2017. Am fost foarte nemulțumit, cred că a fost un burnout. Resursele de energie sunt limitate și nu aveam o pauză. Am ajuns într-o trupă de băieți care a fost foarte fun, doar că și în industria muzicală sunt minusuri. Din exterioar, pare că totul e foarte simplu. Am muncit foarte mult, iar rezultatele nu veneau așa cum mă așteptam. Am avut un episod în care pur și simplu am căzut. Acela a fost momentul în care am spus stop și am plecat în Londra. În a doua săptămână, aveam deja un job, am muncit șapte luni în Londra. A fost terapie prin muncă. Când simți că nu mai poți, e bine să-ți iei o pauză și să faci ceva care să te scoată din acea stare. Acel moment m-a resetat.

–        Pentru ultima ta piesă, „Hai, inimă!”, ai semnat regia și montajul. Cum te-ai simțit în această postură?
–        Fac totul cu pasiune. De fiecare dată când îmi permite timpul, îmi place să mă implic în videoclipuri și în regie. De multe ori, când scriu piesa, îmi vine și videoclipul în cap. La videoclipul acesta am montat 26 de ore. Experiența e foarte complexă și îmi găsesc satisfacție în procesul de editare video. Mereu poți să mai înveți ceva nou.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Andrei Ursu într-o maletă crem cu o cămașă bej la interviul echipei CaTine.ro
Am început interviul prin a-l cunoaște mai bine pe Andrei Ursu / CaTine.ro

Ce spun Andrei Ursu despre femile din viața sa

Andrei Ursu spune că mama sa este un exemplu de femeie puternică. Mătușa sa, Lia, este o altă femeie pe care o admiră și de la care a învățat multe de-a lungul timpului.

–        În viața ta există un personaj feminin care te inspiră și de la care ai avut de învățat?
–        Din familie, cred că ar fi mătușa mea. O iubesc mult de tot. Ea se plimbă peste tot prin lume și nu știi niciodată pe unde e. Mi-a dat un curaj extraordinar. O cheamă Lia.

–        Care este din punctul tău de vedere definiția unei femei puternice?
–        Definiția unei femei puternice e mama mea. E foarte greu să fii femeie. Este un subiect foarte complex. Femeia puternică este o femeie care face ce vrea ea. 

Nu și-a dorit să ofere o definiție a unei femei puternici, spunând că nu ar putea niciodată să cuprindă complexitatea acesteia. Totuși, Andrei Ursu ne-a oferit câteva detalii despre modul în care percepe el o femeie cu adevărat puternică.

Te invităm să urmărești interviurile echipei CaTine cu femeie puternice. Acestea se găsesc integral și în platforma AntenaPLAY.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×