Reclamă

Interviu CaTine la Masculin cu Andrei Ursu: „Aveam o voce interioară care îmi spunea clar că vreau să fac artă”

Săptămâna aceasta te invităm să urmărești un interviu CaTine la Masculin cu Andrei Ursu. Artistul și-a răpit din timp pentru a ne răspunde tuturor curiozităților. Am avut ocazia să aflăm mai multe despre proiectele sale din această perioadă, dar și despre oamenii care l-au modelat și i-au ghidat pașii spre o carieră de succes.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 11 decembrie 2023, 15:24 / Actualizat: 12 ianuarie 2024, 15:22

Andrei Ionuț Ursu, cunoscut și sub numele de WRS, este o adevărată surpriză în ceea ce privește lumea artistică. Acesta și-a început cariera ca dansator, iar ulterior a evoluat pe scenă în rolul de cântăreț. Și-a dat seama încă de la început că ceea ce își dorește să facă în viață este „arta” și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a fi mai aproape de pasiunea sa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Interviu CaTine la Masculin cu Andrei Ursu

Am început interviul prin a-l cunoaște mai bine pe Andrei Ursu. Ne-am dorit să vedem cum arată o zi din viața sa. Ce anume îl inspiră, dar și cum a arătat perioada copilăriei. Cântărețul ne-a povestit în detaliu despre viața sa și ne-a purtat în poveștile copilăriei sale.

–        Cum ai descrie stilul tău de viață?
–        Stilul meu de viață e atât de complex, încât nu știu dacă aș putea să-l descriu în câteva fraze. Încerc să mă păstrez cu picioarele pe pământ, să fiu cât mai conectat la realitate. Nu am un stil de viață plin de lux. Am încercat totuși să rămân cât mai conectat la oraș pentru a putea participa la diferite evenimente. Pot să-mi iau inspirația din oameni.

–        Cum te-ai descrie în trei cuvinte, altfel decât te știu cei din jur?
–        Overthinker. Pentru cei din jur par un om foarte relaxat, dar în realitate eu gândesc foarte mult. O să sune funny, dar sunt un țăran. Am fost crescut la țară și simt că mă cheamă înapoi toată zona asta de natură. „Țăranul” ăsta din interior mă ține cu picioarele pe pământ. Al treilea cuvânt cred că ar fi boem. Sun o persoană boemă.

–        Cum era Andrei în perioada copilăriei?
–        Andrei din copilărie e Ionuț. Acasă, la Buzău, toată familia îmi spune Ionuț. Când mă gândesc la mine de acasă, mă gândesc la Ionuț. Am trecut printr-o perioadă destul de grea pe la 23-24 de ani. Simt uneori că m-am îndepărtat foarte mult de acel copil, dar acum încerc să-l țin prezent în viața mea. Copilul Andrei – Ionuț era un copil activ și creativ. Cred că e bine să rămânem copii.

Reclamă

Ce lecții a primit Andrei Ursu de la familia sa

Familia a jucat un rol important în viața lui Andrei. Chiar dacă părinții acestuia au divorțat, Andrei spune că a învățat tot ce este mai bun de la mama și tatăl său. Artistul a crescut alături de mama și sora sa. Mama i-a fost model în viață, iar de le ea a primit cele mai importante lecții.

–        Ce rol au jucat părinții în alegerile tale profesionale de până acum?
–        Părinții mei au fost dansatori. Mama are un rol foarte important. Tata are un rol mai mult genetic. Mama a fost un „anti” care m-a împins să-mi depășesc limitele. Ea voia să termin la ASE, credea că fiul ei o să lucreze în bancă sau într-un domeniu mai sigur (…). Eu intrasem bursier la ASE, ca să înțelegi. N-am fost un copil problemă, dar aveam o voce interioară care îmi spunea clar că vreau să fac artă.

Reclamă

–        Care e cea mai importantă lecție pe care ai primit-o de la mama ta?
–        Dacă vrei să miști lucruri trebuie să faci asta singur. Tu trebuie să fii cel care mută munții din loc și apoi o să vină și ceilalți să te ajute.

Cum a reușit Andrei Ursu să ajungă acolo unde și-a propus

Andrei Ursu a întâmpinat multe provocări de-a lungul carierei sale. Momentele dificile l-au făcut mai puternic. Rezultatele nu au întârziat nici ele să apară, iar după ani de muncă se poate lăuda cu o carieră de succes. Cunoscut și sub numele de scenă WRS, Andrei a participat în anul 2022 la Eurovision. Reprezentantul României a electrizat publicul cu interpretarea piesei „Llámame”.

–        Îți amintești un moment anume care te-a modelat pentru cine ești astăzi?
–        Sunt multe momente. Cel mai recent și-a pus amprenta puternic asupra versiunii mele de astăzi. Este un episod din 2017. Am fost foarte nemulțumit, cred că a fost un burnout. Resursele de energie sunt limitate și nu aveam o pauză. Am ajuns într-o trupă de băieți care a fost foarte fun, doar că și în industria muzicală sunt minusuri. Din exterioar, pare că totul e foarte simplu. Am muncit foarte mult, iar rezultatele nu veneau așa cum mă așteptam. Am avut un episod în care pur și simplu am căzut. Acela a fost momentul în care am spus stop și am plecat în Londra. În a doua săptămână, aveam deja un job, am muncit șapte luni în Londra. A fost terapie prin muncă. Când simți că nu mai poți, e bine să-ți iei o pauză și să faci ceva care să te scoată din acea stare. Acel moment m-a resetat.

–        Pentru ultima ta piesă, „Hai, inimă!”, ai semnat regia și montajul. Cum te-ai simțit în această postură?
–        Fac totul cu pasiune. De fiecare dată când îmi permite timpul, îmi place să mă implic în videoclipuri și în regie. De multe ori, când scriu piesa, îmi vine și videoclipul în cap. La videoclipul acesta am montat 26 de ore. Experiența e foarte complexă și îmi găsesc satisfacție în procesul de editare video. Mereu poți să mai înveți ceva nou.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Andrei Ursu într-o maletă crem cu o cămașă bej la interviul echipei CaTine.ro
Am început interviul prin a-l cunoaște mai bine pe Andrei Ursu / CaTine.ro

Ce spun Andrei Ursu despre femile din viața sa

Andrei Ursu spune că mama sa este un exemplu de femeie puternică. Mătușa sa, Lia, este o altă femeie pe care o admiră și de la care a învățat multe de-a lungul timpului.

–        În viața ta există un personaj feminin care te inspiră și de la care ai avut de învățat?
–        Din familie, cred că ar fi mătușa mea. O iubesc mult de tot. Ea se plimbă peste tot prin lume și nu știi niciodată pe unde e. Mi-a dat un curaj extraordinar. O cheamă Lia.

–        Care este din punctul tău de vedere definiția unei femei puternice?
–        Definiția unei femei puternice e mama mea. E foarte greu să fii femeie. Este un subiect foarte complex. Femeia puternică este o femeie care face ce vrea ea. 

Nu și-a dorit să ofere o definiție a unei femei puternici, spunând că nu ar putea niciodată să cuprindă complexitatea acesteia. Totuși, Andrei Ursu ne-a oferit câteva detalii despre modul în care percepe el o femeie cu adevărat puternică.

Te invităm să urmărești interviurile echipei CaTine cu femeie puternice. Acestea se găsesc integral și în platforma AntenaPLAY.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×