Reclamă

Interviu CaTine la Masculin cu Andreas Petrescu: „Mi s-a spus că vor fi seri în care mă voi bucura de aplauze și seri în care va trebui să le suport”

Andreas Petrescu, actor, regizor și scenarist la iUmor, a dezvăluit detalii despre copilărie, cum a avut de ales între Facultatea de Drept și actorie și cum se răzgândește de multe ori atunci când scrie un text. Ai mai jos un interviu CaTine la Masculin cu Andreas Petrescu, care te va lăsa să-l descoperi dincolo de personajele pe care le joacă pe scenă sau glumele pe care le spune la TV.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 6 noiembrie 2023, 12:32 / Actualizat: 7 noiembrie 2023, 13:49

Andreas Petrescu ne-a dezvăluit cât de importantă este familia pentru el, ce face atunci când scrie texte pentru roast-uri sau piese de teatru și a mărturisit că secretul căsniciei lui este să o facă pe soția lui să râdă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Interviu CaTine la Masculin cu Andreas Petrescu

Deși este o persoană deschisă și poate accepta multe lucruri în viață, sunt puțini cei care îl cunosc pe Andreas Petrescu dincolo de textele pe care le pune pe foaie. Cu prezența în emisiunea Xtra Night Show, oamenii au avut ocazia să-l vadă mai des, dar sunt puține lucruri care se știu despre viața sa personală.

– Cum ai descrie stilul tău de viață?
– E prima oară când mă întreabă cineva asta, în afară de nevasta mea. O să spun ce cred eu despre mine, dar ceilalți spun că nu e adevărat. Eu am crezut mereu că sunt un om care încearcă să muncească cât mai puțin, că sunt leneș, dar muncesc enorm. Muncesc undeva probabil la 12 ore pe zi. Că scriu, că am de jucat, de repetat, de făcut o emisiune, dar ca orice om, eu mă gândesc că sunt un tip sedentar. Oamenii spun că muncesc foarte mult, dar îmi place foarte mult acasă. Stau puțin, dar îmi place să stau cu familia mea. Stilul meu de viață se schimbă permanent.

– Cum l-ai descrie pe Andreas în copilărie? Erai un copil amuzant?
– Pfoa, deloc. Eram foarte timid, mă simțeam foarte singur. Mă plimbam chiar cu barca la un moment dat în adolescență, pe Herăstrău, singur. Mi-ași fi dorit să mă plimb cu o fată la momentul respectiv, dar nu știam ce să-i zic. Scriam lucruri foarte pesimiste, când citesc acum caietul ală mă sperii eu. Cred că mă simțeam singur, fratele meu îmi era drag, dar era mai mic cu 8 ani. Nu aveam așa cu cine să vorbesc și eram și foarte timid.

– Care a fost momentul în care ai devenit mai dezinvolt?
– Cred că în clasa a XI-a. Am aflat eu de la cineva că băieții cu simțul umorului sunt mai plăcuți de fete. Și m-am apucat și am învățat foarte multe bancuri pe de rost. Citeam revista Urzica și îmi scriam cele mai amuzante glume. Le spuneam colegelor de clasă și le vedeam că încep să râdă.

Reclamă

Ce spune Andreas Petrescu despre sfaturile primite de la părinții săi în carieră

– Ce rol au jucat părinții tăi în ascensiunea ta profesională?
– Au jucat un rol voluntar și involuntar. Pentru că am mai multe seturi de părinți care au jucat diferite roluri. Mama, mai întâi m-a dat la vioară. Am făcut liceul de muzică și spera să ajung violonist. În clasa a VIII-a le-am spus că eu nu știu să cânt și că nu am studiat deloc instrumentul ăla. Nu am putut intra la examenul de treaptă și a aflat mama. Mai departe, eu am dorit să fac actorie, dar mama dorea să fac Dreptul. Mi-a zis să dau la actorie, doar dacă fac Dreptul. Între timp ai mei divorțaseră și mama s-a recăsătorit. Tatăl meu vitreg a fost alături de mine, m-a susținut în tot ce am făcut eu.

De la tatăl meu biologic am primit involuntar treaba asta cu scrisul. Care a apărut brusc, dar nici nu mi-am dorit să fiu scriitor, în niciun caz de comedie. La 33 de ani s-a întâmplat. Dar am primit susținere de la amândoi, și acum o primesc.

Reclamă

Cum își descrie Andreas Petrescu textele pe care le scrie

Deși spune că nu mereu este încântat de textele pe care le scrie, Andreas încearcă „să-și facă treaba” cât mai bine. A mărturisit că atunci când scrie consumă multe gustări, dar că de cele mai multe ori taie texte întregi până ajunge la forma finală a ceea ce vrea să aducă în fața publicului.

– Ai avut momente când te-ai uitat la un text scris, interpretat de tine, și ai fost mândru?
– Da, dar am avut și reversul. Am avut multe momente în care am fost foarte mândru, am avut momente în care am jucat eu în spectacole de teatru pe care le-am scris și eram în spate și auzeam publicul râzând. Dar am avut și momente când mi-am dorit să fac oamenii să uite că au fost în sală la un spectacol scris de mine.

– Căror lucruri a fost nevoie să le reziști în cariera de actor?
– Nu era să reziști, cred că era să suporți. O să-ți povestesc ceva. Jucam în Trilogie Belgrădeană, aveam 23 de ani, era un spectacol scris de o sârboiacă parcă, foarte mișto. Și a venit un actor cunoscut și mi-a zis că i-a plăcut foarte mult candoarea mea. Și i-am zis mulțumesc, dar el a spus că el îmi mulțumește mie că a rămas în sală datorită mie. Mi-a zis că trebuie să învăț un lucru și că vor fi seri în care mă voi bucura de aplauze și seri în care va trebui să le suport. Mi-a spus că eu o să știu că a fost prost, dar că publicul nu mai aruncă cu roșii, că în zilele noastre el aplaudă oricum.

Există oameni care sunt lezați de textele pe care el le scrie

– Din punctul tău de vedere, care sunt caracteristicile unui roast bun?
– E simplu. Textul trebuie să fie bun, dar după ce îl ai, trebuie să mai ai un actor bun care să știe să-l spună. E vital. Am avut texte bune care au fost stricate de oameni care nu au făcut niciodată și nu știu cum să spună un roast. Nu e o meserie care se face la întâmplare. Am avut oameni care au venit și au luat textul, l-au modificat și l-au făcut varză. Și cred că mai e vital să spui textul cu drag și cu respect. Un roast reușit este unul care nu jignește.

– Ai primit telefoane și ai fost luat la rost pentru că s-au simțit oamenii ofensați?
– A fost ca în sindromul Stockholm, uneori. Oamenii au început să fie drăguți cu mine, doar în idee că urmează. Dar am aflat de la prieteni, colegi, despre oameni care au fost răniți, lezați. Am dat un telefon și am rezolvat, am spus punctul de vedere și că îmi pare rău. Dar nu am primit eu un telefon, nu m-a certat nimeni.

La fel de pasionat de meseria sa este și Matei Negrescu, actor de comedie. Urmărește interviul exclusiv cu el pe site-ul CaTine.ro!

Pe ce se bazează căsnicia lui Andreas Petrescu cu soția sa

Andreas Petrescu a spus în trecut că își poate descrie soția, pe Augusta Lazarov, prin intermediul a trei cuvinte: dragoste, bucurie, liniște. Se pare că soția este cea care l-a făcut să vrea o familie și tot ea este cea care îl face să revină mereu acasă cu bucurie.

– Ce rol are umorul în relație cu soția ta?
– E fantastic. Ea râde tot timpul la glumele mele și la alea foare proaste. Râde, hohotește, îmi dă încredere în mine. Noi râdem foarte mult. M-am însurat cu ea pentru că dincolo de iubire și de toate lucrurile pe care le-am primit, am găsit o libertate de a spune orice. E bine, nu am nicio tensiune. Mă simt liber, umorul e vital și asta ne ține împreună.

– Din punctul tău de vedere, care este definiția unei femei puternice?
– E definiția clasică, a unei femei independente, care se descurcă. Nu are nevoie de un bărbat care să o susțină, e femeia modernă care își deschide ușa de la mașină singură. Dar o femeie puternică e femeia care primește toate aceste lucruri pe care un bărbat încearcă să le facă pentru ea ca pe niște gesturi frumoase. Și știe că i se cuvin pentru că este femeie și el face pentru că o adoră, nu pentru că ea nu e în stare să le facă. O femeie puternică este o femeie care reușește să rămână cu zâmbetul pe buze indiferent ce schimbări vede ea în jurul ei. Încă e greu să fii femeie în zilele noastre.

Poți să urmărești interviurile noastre în platforma AntenaPLAY!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×