Reclamă

Ioana Blaj, despre simplitate și omenie: „Am ajuns în tot felul de situații ca să mă reîntorc la simplitatea pe care am câștigat-o în copilărie”

Ioana Blaj a jucat de-a lungul timpului în mai multe seriale românești de succes și a intrat în inima telespectatorilor cu naturalețea de care a dat mereu dovadă. Deși pe micul ecran trebuie să dea viață unor personaje care sunt de multe ori o sumă de contradicții, talentul și-a spus cuvântul în cazul ei și s-a făcut remarcată.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 9 octombrie 2023, 12:42 / Actualizat: 10 octombrie 2023, 10:36

Deși are un program încărcat și merge mai mereu la filmări, Ioana Blaj a spus DA invitației noastre și ne-a oferit ocazia să o cunoaștem mai bine, dincolo de micul ecran.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ioana Blaj, despre simplitate și omenie

Ioana Blaj face în acest moment parte din proiectul Lia – Soția soțului meu, unde îi dă viață personajului Alice.

Valorile unui om sunt foarte importante în orice situație din viață, iar Ioana Blaj știe acest lucru foarte bine. Ea a trăit o viață simplă în copilărie, dar principiile și lecțiile de viață nu au lipsit. Ele au ajutat-o să devină un om valoros pentru societate și pentru asta le mulțumește ori de câte ori are ocazia părinților săi.

– Povestește-ne câteva lucruri despre locul tău natal și cum te-a modelat în cine ești azi?
– M-am născut în Zărnești, județul Brașov. Este un oraș mic de la poalele Munților Piatra Craiului. Am copilărit într-o casă modestă, alături de părinți și bunici și alături de sora mea. Am avut o copilărie tare simplă, dar foarte valoroasă pentru mine. Mi-a pus bazele a ceea ce sunt astăzi.

– Prin ochii adultului de azi, cum ai descri-o pe fetița Ioana?
– Fetița Ioana era o fetiță disperată să stea afară, pe stradă, să se joace cu copiii de dimineața până seara. Era o adevărată tragedie când mama mă chema la masă, să-mi fac lecțiile sau să o ajut la curățenie. Erau negocieri crunte pe tema asta. Am imagini clare de când era vară și eram plină de julituri pe picioare și de praf și nu voiam să intru în casă. Fetița Ioana era foarte jucăușă și cred că și adultul Ioana a rămas cu aceeași poftă de joacă.

Reclamă

– Ce vis din copilărie l-ai îndeplinit recent?
– Nu prea aveam curajul să visez când eram copil. Dra știu că momentul în care sunt acum e un moment în care îmi place să fiu, un punct cu care sunt mulțumită în viața mea.

Ce spune Ioana Blaj despre lecțiile primite de la părinții săi

Chiar dacă acum este o fire puternică, Ioana Blaj spune că în copilărie i-a lipsit încrederea în sine. Rana copilăriei care a marcat-o pe actriță este legată de îndrăzneală și de teama de a nu face ceva care este nepotrivit.

Reclamă

– Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit de la părinții tăi?
– Să nu minți. E bine că mi-l aduc aminte tot timpul.

Întrebată ce a învățat cel mai mult din căsnicia părinților săi, Ioana a spus ferm că i-au spus mereu că nu trebuie să pleci atunci când e mai greu. Deși ritmul vieții e total schimbat în zilele noastre, de cele mai multe ori o situație se poate rezolva mai ușor prin simplul fapt că ai rămas acolo. Indiferent dacă simți că nu mai poți, respectul și dăruirea sunt foarte importante într-o căsnicie.

– Sunt anumite obiceiuri din copilărie pe care le aplici și în creșterea copiilor tăi?
– Îmi place să gătesc cu ei. Și îmi place să fac cu ei preparatele pentru mesele din zilele de sărbătoare.

Găsești interviurile din seria CaTine și în AntenaPLAY.

Cum descrie Ioana Blaj rolul lui Alice din Lia – Soția soțului meu

Ioana Blaj a cunoscut toate aspectele celebrității. La o vârstă fragedă a cunoscut faima și succesul, s-a bucurat de multe resurse financiare, dar din păcate, deciziile de atunci nu au fost cele mai bune și a pierdut totul instant. Faptul că a fost nevoită să o ia de la capăt, a ajutat-o să trateze cu mai multă înțelepciune meseria pe care o are și i-a dat o lecție valoroasă pentru viitor. Aroganța și superficialitatea nu sunt de ajutor în nicio situație.

– Cum ai reușit să-ți convingi părinții că ești făcută pentru actorie?
– Punându-i în fața faptului împlinit. Nu am reușit cu ei, a trebuit cumva să mă conving pe mine și să cred că am suficientă putere să fac lucrul ăsta. Pe ei i-am anunțat după ce deja am intrat.

– Care este frumusețea actoriei prin ochii tăi?
– Pentru mine, e cea mai frumoasă meserie cumva. Mie îmi dă posibilitatea să mă joc la nesfârșit. Să explorez caractere noi, situații noi, să-mi creez lumi de basm. Asta e frumusețea.

– Care este pentru tine cel mai dificil lucru jucând-o pe Alice?
– Nu aș putea identifica un moment dificil. Pentru mine, Alice e cea mai mare oportunitate să mă joc cum nu am mai făcut-o. Până acum am avut numai roluri pozitive, iar Alice este primul personaj negativ pe care îl interpretez.

– Cât de sigură este o carieră în actorie?
– Depinde din ce perspectivă o privești. Dacă o privești din perspectiva materială, nu este o meserie sigură. Dacă te referi la găsirea unui loc de muncă, nici asta nu e sigur. Dar cred că tot ce ține de partea materială vine în urma unei credințe puternice că poți să faci doar asta.

– Care sunt dezavantajele cu care celebritatea vine la pachet?
– Nu prea sunt focusată pe a vedea aspectele negative ale vieții sau ale meseriei. Alegându-mi drumul acesta, știu cu ce vine la pachet și mi-l asum.

Echilibrul între carieră și familie vine din bucuria clipei

Ioana Blaj este căsătorită din 2019 cu Ducu Ion și împreună au doi copii. Deși programul de pe platourile de filmare este unul încărcat, actrița spune cu zâmbetul pe buze că echilibrul în viața ei a venit de la sine.

Ioana se bucură de fiecare clipă pe care o trăiește. Atunci când este la lucru, se bucură de ceea ce are în jur. Atunci când se află în sânul familiei, nu mai contează nimic altceva. Pe de altă parte, vedeta are tot sprijinul soțului ei care o ajută cu treburile casnice. Tot el îi suplinește absența atunci când ea are proiecte și nu poate sta cu cei mici.

Baza unei relații sănătoase din punctul ei de vedere este formată din comunicare, respect, încredere, toleranță.

Sfatul Ioanei pentru toate femeile este să aibă încredere în emoțiile lor, să și le accepte, să se uite la ele cu empatie pentru că oamenii sunt creați din emoții. Partea care contează cu adevărat este că e foarte important cum ne raportăm la ele și să nu le mai considerăm puncte slabe. Emoțiile de fapt ne fac mai puternici.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×