Reclamă

Interviu exclusiv cu Alexia, artista care a făcut furori cu piesa Interstelar: „Simt că am reușit să mai urc o treaptă”

Săptămâna aceasta te invităm să urmărești un interviu exclusiv cu Alexia, artista care a făcut furori cu piesa Interstelar. Aceasta ne-a povestit despre parcursul său în lumea muzicii și despre modul în care a evoluat în ultimii ani.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 18 septembrie 2023, 10:54 / Actualizat: 20 septembrie 2023, 14:38

Parcursul său profesional a fost presărat cu multe provocări, însă Alexia a dat dovadă de curaj și determinare. Artista se consideră o persoană ambițioasă, iar acest lucru a ajutat-o să evolueze constant. Cu un zâmbet molipsitor și o energie debordantă, Alexia ne-a povestit pas cu pas cum a reușit să cunoască succesul cu ajutorul piesei Interstelar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Interviu exclusiv cu Alexia, artista care a făcut furori cu piesa Interstelar

Puțini sunt cei care știu că Alexia a participat în trecut la Next Star. Poți revedea emisiunea și alte producții în platforma AntenaPLAY.

Artista a interpretat atunci o piesă din folclorul românesc, iar ulterior ne-a povestit că dragostea pentru muzica populară i-a insuflat-o chiar bunica sa.

–        Cum ai ajuns de la Reghin direct pe scena Next Star?
–        Parcursul meu în muzică a început chiar cu muzica populară. Am fost întotdeauna iubitoare de muzică, de artă, de tot. Dragostea pentru muzica populară mi-a insuflat-o bunica mea. Ea a fost prima persoană din familie care a crezut cu adevărat în mine și m-a susținut. Am mers la Next Star pentru că știam că va fi o provocare și că nu am ce să pierd.

–        După participarea la Next Star au apărut noi oportunități?
–        Acea emisiune a fost o rampă de lansare pentru mine. S-a concretizat mai multe când am și trecut în etapa următoare, în finala de popularitate. Au început să mi se deschidă niște uși.

Reclamă

–        S-au schimbat relațiile de prietenie de când ai devenit cunoscută?
–        Nu știu ce înseamnă cunoscută, nu mă consider un om foarte cunoscut. Cumva au fost oameni care nu au înțeles toată treaba asta. Dacă ieși în evidență, atunci oamenii confundă treaba asta cu un soi de aroganță sau de nepăsare.

–        De câte ori a fost nevoie să lupți pentru a păstra pe cineva drag aproape?
–        Uneori au fost eforturi foarte mari, dar alteori am lăsat lucrurile să fie cât mai organice și mai naturale. Am încercat tot timpul să-mi caut o miză în ceva. În momentul în care am simțit că am o miză, un țel și un scop care merită, atunci am luptat de fiecare dată.

Reclamă

Ce pune Alexia despre importanța muzicii în viața sa

Muzica joacă un rol central în viața Alexiei. Chiar dacă industria muzicală este una „fragilă”, Alexia a știut dintotdeauna că își dorește să facă o carieră în acest domeniu.

–     Cât de des poveștile din piesele pe care le scoți se regăsesc și în trăirile tale?
–     Cred că de fiecare dată. Cred că am capacitatea să mă transpun și să intru în filmul și starea acelui text.

–        Cum este să știi că piesele tale sunt cântate de mii de oameni?
–        E un sentiment pe care nu îl pot descrie în cuvinte, cred că poți doar să-l simți. Cumva e o împlinire. Cumva simt că am mai reușit să mai urc o treaptă și că am muncit foarte mult pentru asta.

–        Există o melodie pe care o cânți doar între patru pereți?
–        Există foarte multe piese pe care le cânt așa când nu mă aude nimeni. Cred că variază și în funcție de starea pe care o am în momentul acela.

–        Cât de sigură este o carieră în muzică? Poți pierde totul rapid?
–        Cred că e o teamă, cumva impusă de normele societății. Cred că există frica „zilei de mâine”. Mereu există un risc. Domeniul artistic este cel mai fragil.

–        Cum ai luat decizia de a urma facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în locul Conservatorului?
–        Am încercat să aleg și altceva. Nu am vrut să mă plafonez făcând doar asta zi de zi. Am ales facultatea asta care cred că se îmbină foarte bine cu industria muzicală. Am învățat foarte multe lucruri „din spatele scenei” de care aveam nevoie.

–        Cum îți păstrezi încrederea în tine?
–        Nu știu dacă o mențin. De foarte multe ori sunt nesigură pe mine. Mi-am dat seama în ultimul timp că pierd foarte multe lucruri pe parcurs. Uit să mă bucur de parcurs și mă gândesc doar la destinație.

–        Dacă ți-ai mulțimi pentru un lucru, pentru ce ai face-o?
–        Că am făcut ce am simțit tot timpul.

Vezi mai multe imagini în Galeria FOTO!

Alexia Astelian pozează pentru interviul echipei CaTine.ro
Muzica joacă un rol central în viața Alexiei / CaTine.ro

Detalii mai puțin cunoscute despre Alexia

Sunt multe lucruri pe care fanii nu le cunosc despre Alexia. Aceasta și-a dorit să fie transparentă cu publicul și să ne povestească mai multe despre copilăria pe care a avut-o. 

–        Cum ai descrie-o pe fetița Alexia?
–        Cred că e una dintre cele mai grele întrebări pe care le-am primit de-a lungul timpului. Alexia mică reflectă foarte mult în ceea ce sunt astăzi. Cred că e la fel de ambițioasă și cred că sunt o versiune mai bună a ei. Mă bucur că mi-am păstra același țel, anume să fiu artist.

–        Cum erau zilele atunci când erai acasă?
–        Încercam tot timpul să-mi găsesc cât mai multă activitate. De obicei când veneam de la școală aveam orele de muzică la școala de muzică. Seara, când ajungeam acasă de la orele de pian, de canto sau de teorie muzicală, căutam să rămân singură și îmi imaginăm că sunt la propriul meu concert.

–        Cum sunt părinții tăi?
–        Mă consider un copil foarte norocos pentru că am avut parte de părinții pe care îi am. Au fost tot timpul susținătorii mei. M-au susținut tot timpul în tot ce mi-am dorit să fac, indiferent de drumul pe care l-aș fi ales.

–        Care este sfatul de care ții mereu cont?
–        Cred că cel mai important sfat l-am primit chiar de la proprii mei părinți. Ei m-au sfătuit să învăț că niciodată nu este greșit să-mi pun întrebări. Mereu m-au împins să fac lucruri și să-mi dau singură seama dacă este bine sau nu. Cred că asta a fost un lucru care mă ajută până în ziua de azi.

O altă artistă talentată este Tina Duceac. Actrița este studentă la UNATC și face parte din distribuția serialului Lia – Soția soțului meu. Te invităm să o descoperi pe Tina în cadrul interviului pe care i l-a oferit echipei CaTine.ro.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care paortă haine de zâne și aripi de fluture pentru a ilustra ce talent ascuns ai, în funcție de zodie
Horoscop
Ce talent ascuns ai, în funcție de zodie. La ce se pricep nativii din zodiac
Semnul zodiacal sub care te-ai născut poate influența multe aspecte din viața ta. Printre acestea se numără și abilitățile pe care le poți avea. Descoperă ce talent ascuns ai, în funcție de zodie. Află...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele
Pentru Balanțe și Vărsătorii, horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023 vine cu despărțiri și complicații în relațiile de cuplu. Cei mai mulți dintre nativi vor lua decizii pe care mai apoi le...
3
Cara Delevingne, pe o bancă, desculță, fotografiată în timp ce vorbește la telefon, într-o stare de ebrietate avansată
Divertisment
Cara Delevingne a participat la o prezentare de modă de la Milano Fashion Week. Cum arată acum și care e starea ei după imaginile din aeroport
Cara Delevingne a participat la o prezentare de modă de la Milano Fashion Week. Află mai multe despre cum arată acum și care e starea ei după imaginile din aeroport. Modelul a fără sutien,...
4
Prințul George, alături de Prințul William, în tribune, în sacouri, la un eveniment sportiv
Divertisment
La ce vârstă va pleca Prințul George singur în călătorii. Aniversarea care îi va schimba pentru totdeauna destinul
Prințul George, la fel ca și frații săi sunt pregătiți încă de mici să facă față evenimentelor regale. Cu toate acestea, regulile Familiei Regale sunt stricte. Acum s-a aflat la ce vârstă va pleca...
5
Prințesa Leonor, în uniformă militară, în timp ce primește o distincție
Divertisment
Prințesa Leonor a Spaniei a fost fotografiată în uniformă militară. Fiica Reginei Letizia și a Regelui Felipe se antrenează la Academia Militară
Prințesa Leonor a Spaniei a arătat că nu se teme să implice în acțiune. Acest lucru a fost dovedit de o serie de fotografii dezvăluite de Casa Regală a Spaniei. Prințesa Leonor a Spaniei...
PARTENERI
×