Reclamă

Interviu exclusiv cu Alexia, artista care a făcut furori cu piesa Interstelar: „Simt că am reușit să mai urc o treaptă”

Săptămâna aceasta te invităm să urmărești un interviu exclusiv cu Alexia, artista care a făcut furori cu piesa Interstelar. Aceasta ne-a povestit despre parcursul său în lumea muzicii și despre modul în care a evoluat în ultimii ani.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 18 septembrie 2023, 10:54 / Actualizat: 20 septembrie 2023, 14:38

Parcursul său profesional a fost presărat cu multe provocări, însă Alexia a dat dovadă de curaj și determinare. Artista se consideră o persoană ambițioasă, iar acest lucru a ajutat-o să evolueze constant. Cu un zâmbet molipsitor și o energie debordantă, Alexia ne-a povestit pas cu pas cum a reușit să cunoască succesul cu ajutorul piesei Interstelar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Interviu exclusiv cu Alexia, artista care a făcut furori cu piesa Interstelar

Puțini sunt cei care știu că Alexia a participat în trecut la Next Star. Poți revedea emisiunea și alte producții în platforma AntenaPLAY.

Artista a interpretat atunci o piesă din folclorul românesc, iar ulterior ne-a povestit că dragostea pentru muzica populară i-a insuflat-o chiar bunica sa.

–        Cum ai ajuns de la Reghin direct pe scena Next Star?
–        Parcursul meu în muzică a început chiar cu muzica populară. Am fost întotdeauna iubitoare de muzică, de artă, de tot. Dragostea pentru muzica populară mi-a insuflat-o bunica mea. Ea a fost prima persoană din familie care a crezut cu adevărat în mine și m-a susținut. Am mers la Next Star pentru că știam că va fi o provocare și că nu am ce să pierd.

–        După participarea la Next Star au apărut noi oportunități?
–        Acea emisiune a fost o rampă de lansare pentru mine. S-a concretizat mai multe când am și trecut în etapa următoare, în finala de popularitate. Au început să mi se deschidă niște uși.

Reclamă

–        S-au schimbat relațiile de prietenie de când ai devenit cunoscută?
–        Nu știu ce înseamnă cunoscută, nu mă consider un om foarte cunoscut. Cumva au fost oameni care nu au înțeles toată treaba asta. Dacă ieși în evidență, atunci oamenii confundă treaba asta cu un soi de aroganță sau de nepăsare.

–        De câte ori a fost nevoie să lupți pentru a păstra pe cineva drag aproape?
–        Uneori au fost eforturi foarte mari, dar alteori am lăsat lucrurile să fie cât mai organice și mai naturale. Am încercat tot timpul să-mi caut o miză în ceva. În momentul în care am simțit că am o miză, un țel și un scop care merită, atunci am luptat de fiecare dată.

Reclamă

Ce pune Alexia despre importanța muzicii în viața sa

Muzica joacă un rol central în viața Alexiei. Chiar dacă industria muzicală este una „fragilă”, Alexia a știut dintotdeauna că își dorește să facă o carieră în acest domeniu.

–     Cât de des poveștile din piesele pe care le scoți se regăsesc și în trăirile tale?
–     Cred că de fiecare dată. Cred că am capacitatea să mă transpun și să intru în filmul și starea acelui text.

–        Cum este să știi că piesele tale sunt cântate de mii de oameni?
–        E un sentiment pe care nu îl pot descrie în cuvinte, cred că poți doar să-l simți. Cumva e o împlinire. Cumva simt că am mai reușit să mai urc o treaptă și că am muncit foarte mult pentru asta.

–        Există o melodie pe care o cânți doar între patru pereți?
–        Există foarte multe piese pe care le cânt așa când nu mă aude nimeni. Cred că variază și în funcție de starea pe care o am în momentul acela.

–        Cât de sigură este o carieră în muzică? Poți pierde totul rapid?
–        Cred că e o teamă, cumva impusă de normele societății. Cred că există frica „zilei de mâine”. Mereu există un risc. Domeniul artistic este cel mai fragil.

–        Cum ai luat decizia de a urma facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în locul Conservatorului?
–        Am încercat să aleg și altceva. Nu am vrut să mă plafonez făcând doar asta zi de zi. Am ales facultatea asta care cred că se îmbină foarte bine cu industria muzicală. Am învățat foarte multe lucruri „din spatele scenei” de care aveam nevoie.

–        Cum îți păstrezi încrederea în tine?
–        Nu știu dacă o mențin. De foarte multe ori sunt nesigură pe mine. Mi-am dat seama în ultimul timp că pierd foarte multe lucruri pe parcurs. Uit să mă bucur de parcurs și mă gândesc doar la destinație.

–        Dacă ți-ai mulțimi pentru un lucru, pentru ce ai face-o?
–        Că am făcut ce am simțit tot timpul.

Vezi mai multe imagini în Galeria FOTO!

Alexia Astelian pozează pentru interviul echipei CaTine.ro
Muzica joacă un rol central în viața Alexiei / CaTine.ro

Detalii mai puțin cunoscute despre Alexia

Sunt multe lucruri pe care fanii nu le cunosc despre Alexia. Aceasta și-a dorit să fie transparentă cu publicul și să ne povestească mai multe despre copilăria pe care a avut-o. 

–        Cum ai descrie-o pe fetița Alexia?
–        Cred că e una dintre cele mai grele întrebări pe care le-am primit de-a lungul timpului. Alexia mică reflectă foarte mult în ceea ce sunt astăzi. Cred că e la fel de ambițioasă și cred că sunt o versiune mai bună a ei. Mă bucur că mi-am păstra același țel, anume să fiu artist.

–        Cum erau zilele atunci când erai acasă?
–        Încercam tot timpul să-mi găsesc cât mai multă activitate. De obicei când veneam de la școală aveam orele de muzică la școala de muzică. Seara, când ajungeam acasă de la orele de pian, de canto sau de teorie muzicală, căutam să rămân singură și îmi imaginăm că sunt la propriul meu concert.

–        Cum sunt părinții tăi?
–        Mă consider un copil foarte norocos pentru că am avut parte de părinții pe care îi am. Au fost tot timpul susținătorii mei. M-au susținut tot timpul în tot ce mi-am dorit să fac, indiferent de drumul pe care l-aș fi ales.

–        Care este sfatul de care ții mereu cont?
–        Cred că cel mai important sfat l-am primit chiar de la proprii mei părinți. Ei m-au sfătuit să învăț că niciodată nu este greșit să-mi pun întrebări. Mereu m-au împins să fac lucruri și să-mi dau singură seama dacă este bine sau nu. Cred că asta a fost un lucru care mă ajută până în ziua de azi.

O altă artistă talentată este Tina Duceac. Actrița este studentă la UNATC și face parte din distribuția serialului Lia – Soția soțului meu. Te invităm să o descoperi pe Tina în cadrul interviului pe care i l-a oferit echipei CaTine.ro.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
O femeie frumoasă cu urechi de elf și coroană pe cap
Horoscop
Când ești cea mai norocoasă persoană din lume. Află anul, luna și ziua în care astrele sunt de partea ta
Numărul tău destin te poate ajuta să descoperi cele mai bune momente pentru a-ți manifesta visele. Deși nu poți prezice viitorul, se pare că îl poți calcula. Când ești cea mai norocoasă persoană din...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru mic dejunuri savuroase într-o tavă metalică așezată pe un grătar
Rețete
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
Dacă nu mai știi cu ce să-ți surprinzi familia la micul dejun, încearcă o rețetă simplă pentru chifle pufoase cu brânză și mărar. Se prepară ușor, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemână....
PARTENERI
×