Reclamă

Interviu exclusiv cu Alexia, artista care a făcut furori cu piesa Interstelar: „Simt că am reușit să mai urc o treaptă”

Săptămâna aceasta te invităm să urmărești un interviu exclusiv cu Alexia, artista care a făcut furori cu piesa Interstelar. Aceasta ne-a povestit despre parcursul său în lumea muzicii și despre modul în care a evoluat în ultimii ani.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 18 septembrie 2023, 10:54 / Actualizat: 20 septembrie 2023, 14:38

Parcursul său profesional a fost presărat cu multe provocări, însă Alexia a dat dovadă de curaj și determinare. Artista se consideră o persoană ambițioasă, iar acest lucru a ajutat-o să evolueze constant. Cu un zâmbet molipsitor și o energie debordantă, Alexia ne-a povestit pas cu pas cum a reușit să cunoască succesul cu ajutorul piesei Interstelar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Interviu exclusiv cu Alexia, artista care a făcut furori cu piesa Interstelar

Puțini sunt cei care știu că Alexia a participat în trecut la Next Star. Poți revedea emisiunea și alte producții în platforma AntenaPLAY.

Artista a interpretat atunci o piesă din folclorul românesc, iar ulterior ne-a povestit că dragostea pentru muzica populară i-a insuflat-o chiar bunica sa.

–        Cum ai ajuns de la Reghin direct pe scena Next Star?
–        Parcursul meu în muzică a început chiar cu muzica populară. Am fost întotdeauna iubitoare de muzică, de artă, de tot. Dragostea pentru muzica populară mi-a insuflat-o bunica mea. Ea a fost prima persoană din familie care a crezut cu adevărat în mine și m-a susținut. Am mers la Next Star pentru că știam că va fi o provocare și că nu am ce să pierd.

–        După participarea la Next Star au apărut noi oportunități?
–        Acea emisiune a fost o rampă de lansare pentru mine. S-a concretizat mai multe când am și trecut în etapa următoare, în finala de popularitate. Au început să mi se deschidă niște uși.

Reclamă

–        S-au schimbat relațiile de prietenie de când ai devenit cunoscută?
–        Nu știu ce înseamnă cunoscută, nu mă consider un om foarte cunoscut. Cumva au fost oameni care nu au înțeles toată treaba asta. Dacă ieși în evidență, atunci oamenii confundă treaba asta cu un soi de aroganță sau de nepăsare.

–        De câte ori a fost nevoie să lupți pentru a păstra pe cineva drag aproape?
–        Uneori au fost eforturi foarte mari, dar alteori am lăsat lucrurile să fie cât mai organice și mai naturale. Am încercat tot timpul să-mi caut o miză în ceva. În momentul în care am simțit că am o miză, un țel și un scop care merită, atunci am luptat de fiecare dată.

Reclamă

Ce pune Alexia despre importanța muzicii în viața sa

Muzica joacă un rol central în viața Alexiei. Chiar dacă industria muzicală este una „fragilă”, Alexia a știut dintotdeauna că își dorește să facă o carieră în acest domeniu.

–     Cât de des poveștile din piesele pe care le scoți se regăsesc și în trăirile tale?
–     Cred că de fiecare dată. Cred că am capacitatea să mă transpun și să intru în filmul și starea acelui text.

–        Cum este să știi că piesele tale sunt cântate de mii de oameni?
–        E un sentiment pe care nu îl pot descrie în cuvinte, cred că poți doar să-l simți. Cumva e o împlinire. Cumva simt că am mai reușit să mai urc o treaptă și că am muncit foarte mult pentru asta.

–        Există o melodie pe care o cânți doar între patru pereți?
–        Există foarte multe piese pe care le cânt așa când nu mă aude nimeni. Cred că variază și în funcție de starea pe care o am în momentul acela.

–        Cât de sigură este o carieră în muzică? Poți pierde totul rapid?
–        Cred că e o teamă, cumva impusă de normele societății. Cred că există frica „zilei de mâine”. Mereu există un risc. Domeniul artistic este cel mai fragil.

–        Cum ai luat decizia de a urma facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în locul Conservatorului?
–        Am încercat să aleg și altceva. Nu am vrut să mă plafonez făcând doar asta zi de zi. Am ales facultatea asta care cred că se îmbină foarte bine cu industria muzicală. Am învățat foarte multe lucruri „din spatele scenei” de care aveam nevoie.

–        Cum îți păstrezi încrederea în tine?
–        Nu știu dacă o mențin. De foarte multe ori sunt nesigură pe mine. Mi-am dat seama în ultimul timp că pierd foarte multe lucruri pe parcurs. Uit să mă bucur de parcurs și mă gândesc doar la destinație.

–        Dacă ți-ai mulțimi pentru un lucru, pentru ce ai face-o?
–        Că am făcut ce am simțit tot timpul.

Vezi mai multe imagini în Galeria FOTO!

Alexia Astelian pozează pentru interviul echipei CaTine.ro
Muzica joacă un rol central în viața Alexiei / CaTine.ro

Detalii mai puțin cunoscute despre Alexia

Sunt multe lucruri pe care fanii nu le cunosc despre Alexia. Aceasta și-a dorit să fie transparentă cu publicul și să ne povestească mai multe despre copilăria pe care a avut-o. 

–        Cum ai descrie-o pe fetița Alexia?
–        Cred că e una dintre cele mai grele întrebări pe care le-am primit de-a lungul timpului. Alexia mică reflectă foarte mult în ceea ce sunt astăzi. Cred că e la fel de ambițioasă și cred că sunt o versiune mai bună a ei. Mă bucur că mi-am păstra același țel, anume să fiu artist.

–        Cum erau zilele atunci când erai acasă?
–        Încercam tot timpul să-mi găsesc cât mai multă activitate. De obicei când veneam de la școală aveam orele de muzică la școala de muzică. Seara, când ajungeam acasă de la orele de pian, de canto sau de teorie muzicală, căutam să rămân singură și îmi imaginăm că sunt la propriul meu concert.

–        Cum sunt părinții tăi?
–        Mă consider un copil foarte norocos pentru că am avut parte de părinții pe care îi am. Au fost tot timpul susținătorii mei. M-au susținut tot timpul în tot ce mi-am dorit să fac, indiferent de drumul pe care l-aș fi ales.

–        Care este sfatul de care ții mereu cont?
–        Cred că cel mai important sfat l-am primit chiar de la proprii mei părinți. Ei m-au sfătuit să învăț că niciodată nu este greșit să-mi pun întrebări. Mereu m-au împins să fac lucruri și să-mi dau singură seama dacă este bine sau nu. Cred că asta a fost un lucru care mă ajută până în ziua de azi.

O altă artistă talentată este Tina Duceac. Actrița este studentă la UNATC și face parte din distribuția serialului Lia – Soția soțului meu. Te invităm să o descoperi pe Tina în cadrul interviului pe care i l-a oferit echipei CaTine.ro.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×