Reclamă

Florina Butean, despre frumusețe și skincare: „Orice problemă are și o rezolvare”

Fiecare femeie visează să aibă un ten perfect, fără imperfecțiuni. Pentru că ne dorim să-ți fim de ajutor, săptămâna aceasta am stat la povești cu Florina Butean. Invitata noastră este specializată în cosmetică naturistă și derma-estetică. Ne-am bucurat să o avem aproape și să află mai multe secrete despre rutina corectă de îngrijire a tenului.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 30 octombrie 2023, 10:42 / Actualizat: 30 octombrie 2023, 14:32

Florina Butean și-a început cariera în domeniul de beauty încă din anul 2012. De atunci, ajută femeile să se simtă mult mai frumoase și mai încrezătoare prin intermediul tratamentelor de înfrumusețare pe care le pune în practică. Expertul cosmetologist și-a dorit să le fie de ajutor și cititoarelor noastre, iar mai jos poți să afli câteva tips and tricks în materie de skincare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum arăta copilăria Florinei

Pasiunea Florinei a început încă din copilărie. Aceasta a fost întotdeauna o persoană îndrăzneață, muncitoare și ambițioasă.

Visul ei a devenit realitate atunci când a ajuns să dețină propriul cabinet, iar mai apoi să aducă zâmbetul pe fața mai multor femei.

–        Cum ai descrie stilul tău de viață?
–        Aș spune unul foarte sănătos. Dimineața fac sport și beau foarte multă apă. Este un aspect foarte important pentru mine și încerc să mă hidratez încă de la prima oră a dimineții. Diminețile îmi sunt rezervate mie, apoi îmi încep munca.

–        Spune-ne câteva lucruri despre locul tău natal. Cum te-a modelat pentru cine ești azi?
–        Sunt din Bistrița și mi-am petrecut copilăria la bunica. Am fost crescută de ea. Părinții mei au fost nevoiți să plece în afara țării pentru a-mi oferi un trai mai bun. Am avut o copilărie foarte frumoasă și specială. Relația dintre mine și bunica este una foarte specială.

Reclamă

–        În ochii adultului de azi, cum a-i descrie-o pe fetița Florina?
–        Un copil extrem de sensibil, dar care a avut parte de toată atenția bunicii. Încă din copilărie eram foarte curioasă de absolut tot ce se întâmplă în jurul meu. Încă de pe atunci am avut alergii la nivelul pielii și atunci trebuia să fiu atentă la lucrurile pe care le ating. Copilăria mea a fost cea mai frumoasă pentru că am crescut la țară.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Florina Butean într-o rochie albă în timp ce pozează pentru echipa Catine
Florina Butean este dornică să ajute femeile cu problemele tenului / CaTine.ro
Reclamă

Florina Butean, despre frumusețe și skincare

Florina Butean ne-a povestit câte puțin despre produsele care nu ar trebui să lipsească din rutina de îngrijire a tenului, dar și despre cât de important este să alegem produsele potrivite tipului nostru de ten. Totodată, alături de ea am vorbit despre modul în care apariția acneei poate afecta stima de sine.

Ne-am bucurat să-i auzim părerea și să vedem cum anume putem lucra la rezolvarea problemelor tenului, dar și a celor care țin de încredere.

–        Cum arată pentru tine rutina zilnică? Ce pași nu neglijezi niciodată?
–        Rutina mea de îngrijire este una foarte simplă. Demachierea este foarte importantă. Seara când ajungem acasă este important să curățăm tenul și să îndepărtăm toate reziduurile și impuritățile. Este la fel de important să ne hidratăm tenul. Curățarea și hidratarea stau la baza unui ten sănătos. Ridurile se instalează mult mai devreme pe un ten care este deshidratat.

–        Problemele de la nivelul tenului influențează stima de sine?
–        Da! În portofoliul meu de cliente am foarte multe care au un ten acneic. Cumva eu empatizez foarte mult cu problemele acestora. De multe ori acneea e întreținută de tot ce se întâmplă în interiorul nostru.

–        Ce le transmiți tinerilor care au stima de sine scăzută din cauza acestor probleme?
–        Aș vrea să înțeleagă că orice problemă are și o rezolvare. Nimic nu este permanent.

–        Care sunt cele trei produse pe care orice femei ar trebui să le aibă în rutina sa?
–        Trebuie să ai SPF, indiferent de vârsta și tipul de ten pe care îl ai. Un alt produs extrem de important este demachiantul. Ultimul produs este reprezentat de o cremă hidratantă.

–        Tratează ceaiul de mentă acneea?
–        Nu!

La fel de pasionată de meseria sa este și Oana Ciuhureanu, medic de familie și medic dietetician-nutriționist. Urmărește interviul exclusiv cu aceasta pe site-ul CaTine.ro!

Sfaturi utile de la Florina Butean pentru un ten sănătos și luminos

Florina Butean colaborează cu unele dintre cele mai cunoscute femei de la noi din țară. Aceasta se ocupă de tratamentele de înfrumusețare ale unor femei cu nume sonor. Printre clientele Floreinei se numără: Andreea Cosma, Simona Halep, Adelina Pestrițu și multe altele.

–        Este adevărat că un ten gras nu mai are nevoie de hidratare?
–        Este fals. Acesta este un mit. Orice ten are nevoie de hidratare și de multe ori se întâmplă ca atunci când pielea noastră secretă sebum să piardă și o cantitate de apă de la nivelul pielii.

–        Care sunt cele mai eficiente ingrediente antirid și cum le folosim?
–        Pentru mine cel mai eficient ingredient este retinolul. El trebuie introdus în rutina noastră de îngrijire în mod treptat. Cel mai corect este să-l introduci treptat.

–        Care este secretul pentru menținerea unui aspect sănătos și strălucitor al pielii?
–        Aici sunt mai mulți factori. Pe lângă toate produsele pe care le aplicăm pe piele și stilul nostru de viață are un impact extrem de important. Contează foarte mult și alimentația pe care o ai, starea ta de echilibru și toate acestea te duc la un rezultat cât mai frumos pe termen lung.

–        În cazul în care ne confruntăm cu acneea, atunci contează cât de des schimbăm lenjeria și fețele de pernă?
–        Trebuie să începem prin a schimba lenjeria de pat și de pernă cât mai des posibil. Ar fi ideal să le schimbăm cel puțin o dată la două zile. Părul are efect electrostatic și menține bacteriile. Este important să alegem o față de pernă din mătase. Mătasea este foarte delicată cu pielea. Dacă nu alegi mătase, atunci încearcă să alegi un bumbac care să fie foarte fin.

Ce crede Florina Butean despre frumusețe și încredere

Este greu să definești frumusețea în câțiva termeni. Aceasta este percepută în mod diferit de fiecare persoană. Ne bucură să vedem de fiecare dată care este percepția invitatelor noastre despre frumusețe și despre definiția unei femei puternice.

–        Ce este frumusețea?
–        De mult nu am mai răspuns la întrebarea asta. Frumusețea este o aură pe care noi toți ar trebui să o avem. Frumusețea nu vine din exteriorul nostru. Frumusețea vine din interior, iar aici sunt mai multe lucruri de dezbătut.

–        Ce nu ar trebui să spună o femeie despre ea?
–        „Nu sunt frumoasă”.

–        Care este definiția ta pentru o femeie puternică?
–        O femeie puternică are un scop în viață și este determinată să-și urmeze drumul. Sunt foarte norocoasă să lucrez cu femei foarte puternice. 

Poți să urmărești interviurile cu femeile puternice pe care le-am avut invitate de-a lungul timpului și să le descoperi poveștile. Găsești interviurile noastre în platforma AntenaPLAY!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×