Reclamă

Alexandra Mircea, medicul stomatolog care vrea să le ofere încredere pacienților săi: „Încerc tot timpul să învăț lucruri noi ca să-i ajut pe ceilalți”

Alexandra Mircea este un medic stomatolog dedicat și pasionat de ceea ce face. Cu o energie extraordinară și un zâmbet superb, Alexandra a acceptat provocarea echipei noastre și ne-a oferit un interviu în exclusivitate. Am putut să află mai multe despre viața la clinică a medicului stomatolog, dar și despre femeia din spatele unui vis care a devenit realitate.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 21 august 2023, 13:44 / Actualizat: 22 august 2023, 9:07

Alexandra Mircea și-a luat din timp pentru a ne răspunde tuturor curiozităților. Aceasta ne-a arătat cum anume putem trece peste frica de dentist, ce putem face pentru a preveni apariția cariilor și cum putem avea zâmbetul perfect.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alexandra Mircea, medicul stomatolog care vrea să le ofere încredere pacienților săi

O misiune importantă pentru Alexandra este aceea de a-i face pe pacienții săi să fie mult mai încrezători prin intermediul zâmbetului perfect. Alexandra comunică deschis cu aceștia, încearcă să le afle problema și să o rezolve, eliminând frica și anxietatea de dentist.

–        Ce înseamnă fericirea pentru tine?
–        Fericirea o trăiesc în fiecare zi. Am ajuns la un echilibru acum. Îmi face plăcere să merg la clinică și mi-am dorit foarte mult ca acest lucru să se întâmple așa. În afară de timpul petrecut în clinică, acum am ceva mai mult timp pentru a merge la cursuri pentru a mă specializa. A fost dificil la început și să învăț din foarte multe domenii.

–        Pentru ce ți-ai mulțumi?
–        Pentru că nu m-am dat bătută și am muncit chiar și atunci când lucrurile nu păreau atât de roz. Mă bucur că mi-am găsit pasiunea. Mă bucur că am avut răbdare să caut ceea ce-mi place.

–        Există soluții pentru anxietate sau frica de tratamente stomatologice?
–        Da! Aveam pacienți care nu se simțeau confortabil. Au fost pacienți cu care am petrecut două – trei ședințe doar vorbind. E important să se creeze o relație de încredere între medic și pacient. La pacienții anxioși e important să înțeleagă ce se întâmplă. Atunci când au încredere în medicul care lucrează și  anxietatea scade gradual.

Reclamă

–        De unde crezi că pleacă aceste temeri?
–        E întotdeauna în copilărie baza.

Cum și-a transformat Alexandra Mircea visul în realitate

Nu este ușor să transformi un vis în realitate, însă Alexandra a crezut în ea și a muncit din greu pentru a ajunge să le ofere pacienților săi cele mai bune tratamente. Alexandra Mircea este un exemplu de femeie puternică și determinată. Urmărește și tu interviurile echipei cu femeile puternice în exclusivitate în Antena PLAY.

Reclamă

–        Cum ai făcut ca visul de a avea o clinică să devină o realitate?
–        Nu am avut curaj mult timp. Am colaborat pentru o perioadă de timp cu mai multe clinici, dar pentru că aveam acest stil de a discuta cu pacienții, au început să fie mulți pacienți care își doreau să le fiu medic. Am avut un profil de Instagram în care ofeream sfaturi generale pentru pacienți. Am fost copleșită de răspunsul pe care l-am primit de la oameni. Atunci am început să prind curaj și am deschis clinica.

–        Cum îți păstrezi încrederea în tine și în munca pe care o faci zi de zi?
–        Încerc tot timpul să învăț lucruri noi ca să-i ajut pe ceilalți și pe mine.

–        În ce ai reinvestit primii bani câștigați din clinică?
–        Tot în clinică. Mi se pare foarte important să dăruiești calitate pacientului. Tot ce câștig din clinică reinvestesc în ea.

–        Cum vezi tu sistemul stomatologic din România?
–        Cred că se poate și mai bine. Sunt foarte multe tehnici noi pe care ar trebui să le învețe studenții. Cred că ar trebui să se lucreze mai mult la pacient. E foarte important ce atitudine ai pe timpul facultății ca student.

–        Care sunt cele mai frecvente probleme cu care oamenii ajung la cabinetul tău?
–        Din fericire nu avem foarte mulți oameni care vin cu urgențe. Majoritatea vin ca să prevină. După răceală, caria este cea mai răspândită afecțiune.

Stafuri utile de la medicul stomatolog

–        Ce alimente ne distrug dinții?
–        Zahărul în combinație cu amidonul și băuturile carbogazoase.

–        Fațete dentare sau albirea dinților, tu ce recomanzi?
–        Depinde foarte mult de nevoi. Albirea nu rezolvă toate problemele pe care le rezolvă o fațetare. E important să alegi ceea ce te face fericit.

–        De câte ori pe an este ok să albim dinții?
–        Nu mai mult de o dată pe an.

–        Cât de importantă este ața dentară?
–        E important să o folosești o dată pe zi. Aceasta se folosește întotdeauna înainte de periaj.

–        Cum prevenim apariția cariilor?
–        Printr-o igienă corectă. Important să ai un periaj corect de două ori pe zi, dimineața și seara. Eu recomand folosirea unei periuțe electrice, folosirea aței dentare sau dușului bucal și mersul la detartraj.

–        Ce facem dacă avem obiceiul de a scrâșni din dinți?
– Acest lucru duce la frecarea suprafețelor dentare, ceea ce înseamnă că dinții devin mici și apar alte probleme. Recomandarea este să identifici cauza.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Alexandra Mircea în timp ce stă pe scaun și pozează pentru interviul echipei CaTine.ro
Alexandra Mircea este un medic stomatolog dedicat și pasionat de ceea ce face / CaTine.ro

Alexandra Mircea, despre copilărie, familie și încrederea în sine

Copilăria a jucat un rol important în dezvoltarea sa ca persoană, dar și ca medic specialist. Alexandra își amintește cu plăcere despre momentele petrecute alături de părinți.

O altă femeie care își amintește cu drag de copilărie este Paula Seling. Află mai multe despre Paula în cadrul interviului pe care i l-a oferit echipei CaTine.ro.

–        Povestește-ne câte puțin despre locul tău natal.
–        Locul meu natal e Medgidia, dar am petrecut acolo doar șase luni. Apoi ne-am mutat toți la Câmpina. Cred că am crescut într-un mediu foarte protejat și sunt recunoscătoare pentru copilăria pe care am avut-o. Cred că am fost formați bine și protejați. Am crescut știind să ne apreciem familia și prietenii.

–        Cum arăta o zi din copilăria ta?
–        Țin minte că avea dimineața școala, dar ne și distram. Am rămas buni prieteni cu cei din liceu. Mulți dintre colegii din clasa I au fost cu mine și la liceu. Simt că am trăit într-un mediu protejat.

–        Ți-au determinat părinții parcursul profesional?
–        Mama și-a deschis cabinetul stomatologic când eu avea trei ani. Eu veneam de la școală, intram la cabinet, salutam pe toată lumea și apoi mergeam acasă. A venit natural pentru mine, mai ales că am văzut reacțiile pacienților în momentul în care primesc tratament bun și căldură din partea medicului.

–        Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ai primit de la părinții tăi?
–        Au fost foarte multe. Le sunt recunoscătoare pentru că m-au lăsat să mă dezvolt, dar niciodată nu mi-au impus ceva. Mi-au spus de multe ori să fac performanță în ceea ce aleg să fac.

–        Dacă ar fi să le mulțumești, pentru ce le-ai mulțumi?
–        Pentru toate sacrificiile pe care le-au făcut pentru noi.

–        Cum te-ai descrie în trei cuvinte?
–        Energică, veselă și foarte optimistă.

–        Cum ai descrie stilul tău de viață?
–        Acum este un stil de viață mai echilibrat. Dacă mi-ai fi adresat întrebarea asta acum doi ani ți-as fi spus că e un haos total.

–        Ai principii de la care nu te abați niciodată?
–        Îmi place ca lucrurile să fie făcute corect.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×