Reclamă

Carmen Brumă, despre pasiune și motivație: „Viața fără disciplină ar fi lipsită de reușite”

Nimic nu o descrie mai bine pe Carmen Brumă decât pasiunea de care dă dovadă în tot ceea ce face. Este un exemplu de determinare și voință și știe că disciplina devine esențială în tot ceea ce faci. Aceasta a acceptat invitația echipei CaTine.ro și ne-a oferit un interviu sincer despre munca ce se află în spatele succesului său.

Publicat: 31 ianuarie 2022, 14:11 / Actualizat: 3 februarie 2023, 17:32

În tot ceea ce faci ai nevoie de motivație și disciplină, iar Carmen știe asta mai bine decât orice persoană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La 44 de ani se mândrește cu un fizic de invidiat și cu o carieră remarcabilă. De data aceasta și-a rupt din timp pentru a ne povesti mai multe despre viața sa din spatele camerelor de filmat, dar și despre lucrurile care îi mențin pasiunea vie.

Energia sa pozitivă a umplut rapid platoul de filmare. Carmen a reușit să răspundă multor curiozități aflate pe buzele cititoarelor, dar și să ne destăinuie mici secrete pentru a nu ne pierde motivația atunci când suntem într-un impas.

Carmen Brumă, despre experiențele care au format-o

– Spune-ne ceva despre tine ce nu știe toată lumea.
Mă cheamă și Andreea, asta mi-a venit prima dată în minte. Am copilărit la țară, iar un lucru care cred că se știe foarte puțin. Am copilărit la țară și mă simt foarte legată de locurile acelea.

– Care e amintirea care te emoționează de fiecare dată?
– Exact aceasta legată de satul unde am crescut o bună perioadă a vieții mele și în care mi-am petrecut foarte multe vacanțe, acolo unde am fost îngrijită cu foarte multă dragoste de către bunicii care nu mai sunt. Este un subiect foarte sensibil pentru mine și evident că mă emoționează. Sunt tot felul de mirosuri care îmi trezesc amintiri. De exemplu, felul în care miroase căldura venită de la o sobă de teracotă. Pâinea făcut în cuptorul de lut are un miros și un gust anume. La fel roșia culeasă atunci din grădină, nu se compară cu nimic.

Reclamă

– Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o de la copilul tău?
– Să am încredere în el. E cea mai bună lecție pe care mi-a dat-o. Să nu-l mai protejez excesiv. Am învățat în timp că protecția excesivă îi face rău unui copil.

– Cum te-ai descrie ca mamă?
– Am avut multe etape în viața mea de mamă. Am fost la început o mamă extrem de panicoasă, o panică pe care am reușit că o temperez cu foarte multă informație. Lucrurile au stat complet invers, cu cât citeam mai mult, cu atât deveneam mai panicoasă. Am avut o perioadă de panică maximă. După care am început să mă relaxez, dar niciodată excesiv. N-am fost niciodată o mamă foarte relaxată și stăpână pe situație. Acum cred că sunt o mamă care s-a mai maturizat, care a căpătat experiență și care a învățat și a acceptat faptul că și din căzături copilul învață.

Vezi în AntenaPLAY toate interviurile din seria CaTine.ro!

Reclamă

Ce înseamnă pentru Carmen Brumă un stil de viață sănătos

– Poți să ne spui în mare ce ar trebui să conțină o dietă sănătoasă și echilibrată?
Imaginează-ți o farfurie rotundă pe care o împărțim în jumătate. În partea de sus punem proteinele, carne lapte, brânză, ouă. Cealaltă jumătate trebuie la rândul său să fie împărțită în două. Într-o parte pui legume, de toate felurile, cu cât mai diverse cu atât mai bine. Dacă poți să mănânci cinci legume diferite într-o zi este minunat. Adică, nu mânca într-o zi doar roșii. E foarte important ca o alimentație sănătoasă să fie diversă. Noi toți avem probleme la acest capitol. În cealaltă jumătate punem făinoase sau amidonoase adică mămăligă, pâine, cartofi, paste sau orez.

– Care e din punctul tău de vedere cel mai nociv aliment?
– Sunt mai multe, dar așa dacă nu aș sta foarte mult să mă gândesc aș spune zahărul procesat.

– Care e cel mai important sfat pe care l-ai da unei mămici pentru alimentația copilului?
– Mi-e foarte greu să dau sfaturi de parenting. Pot să spun ce am făcut eu, evit să dau sfaturi despre alimentația copilului. Cred că e foarte important ce vede copilul în casă. Cum vede că se mănâncă, ce mănâncă părinții lui și ce obiceiuri au părinții lui, cred că asta e cel mai important reper pe care îl are. Ce am constatat din experiența mea cu Vlad, am observat că e bine să introduci puține reguli, dar să nu te abați de la ele.

Ce crede Carmen Brumă despre motivație și pasiune

– Cum îți găsești motivația în zilele în care nu ai chef să faci mișcare?
– Treaba asta cu cheful și motivația e tot un fel de antrenament. Voința e ca un mușchi pe care trebuie să-l antrenezi zilnic. Motivația ți-o găsești la începutul unui proces, dar tu trebuie să ai grijă de aceea motivație zilnic. Ea se diminuează și dispare dacă tu nu o îngrijești zilnic. De motivație ai grijă în fiecare zi.

– Completează propoziția: Viața fără disciplină ar fi…
– Viața fără disciplină ar fi lipsită de reușite.

– Care consideri că e principala cauză pentru care oamenii nu sunt consecvenți în ținerea unei diete?
– Fie că pornesc cu o abordare greșită, în sensul că pornesc prea în forță. Cura de slăbire e ca un maraton pe distanță lungă. Dacă tu în maraton pornești cu un sprint pentru că ești entuziasmată la început, vrei să începi să faci sport, vrei să nu mai mănânci alimentele pe care le-ai consumat până acum, vrei să schimbi totul din prima o să vezi la final că nu mai ai energie. Dacă tu într-o cursă lungă pornești cu un sprint, la final s-ar putea să ajungi complet lipsită de energie și motivație.

Carmen Brumă, o femeie fericită și împlinită

Carmen Brumă poate fi descrisă drept o femeie extrem de muncitoare, dar și pasionată de ceea ce face. O altă femeie pasionată de meseria sa este Alina Pușcaș, te invităm să urmărești interviul integral cu aceasta pe CaTine.ro.

Aceasta a intrat în televiziune încă din anul 1999, atunci când a fost asistentă la Tele Euro Bingo Show la Antena 1.

În următorii ani a colaborat la realizarea matinalului ”Dimineți la tine”, a fost coregrafă la ”Totul va fi bine” și redactor la ”Noaptea târziu cu Mircea Badea”, scrie publicația A1.ro.

Însă Carmen nu s-a oprit doar aici. Aceasta și-a pus toată pasiunea într-un stil de viață sănătos pe care a ales să-l împărtășească tuturor femeilor din România.

Carmen Brumă este o femeie de succes, dar și o mamă iubitoare. Ea și Mircea Badea sunt împreună de mai bine de 20 de ani, iar în 2014 au devenit părinții lui Vlad. Tot în aceeași perioadă aceasta a obținut o diplomă de tehnician nutriționist și și-a descoperit pasiunea pentru nutriție și sport. Acum știe că în spatele reușitelor se află multă muncă și disciplină.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×