Reclamă

Diana Bulimar, despre determinare și dorința de a evolua: „Sportul de performanță creează caractere”

În fiecare săptămână ne dorim să te inspirăm cu poveștile unor oameni puternici, speciali, care au o experiență de viață cu adevărat inedită. Din seria femeilor remarcabile și determinate, te invităm de data aceasta să o descoperi pe Diana Bulimar altfel decât o știai până acum. Gimnasta de talie mondială ne-a povestit mai multe despre ce a însemnat sportul în viața sa, dar și despre cum reușește să rămână mereu determinată și motivată.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 13 noiembrie 2023, 12:46 / Actualizat: 14 noiembrie 2023, 9:27

Diana Bulimar se alătură seriei de interviuri realizate de echipa CaTine.ro. Invitata noastră și-a luat din timp pentru a ne povesti mai multe despre viața sa profesională, dar și despre viața personală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ne-am bucurat să o cunoaștem pe Diana dincolo de activitatea din sala de antrenamente și să aflăm cum anume vede ea viața pe care a și-a construit-o în ultimii ani.

Diana Bulimar, despre determinare și dorința de a evolua

Determinarea și voința au ajutat-o pe Diana Bulimar să ajungă acolo unde și-a dorit.

Sportul de performanță necesită și anumite sacrificii, iar Diana este persoana care știe cel mai bine acest lucru. Însă, invitata noastră spune că nu și-ar fi văzut viața fără sport. Povestea ei în sala de gimnastică este de-a dreptul impresionantă.

Cum te-a modelat sportul de performanță ca femeie?
– Se spune că în gimnastică și în sporturile de performanță femeile sunt mai masculine și întotdeauna încercăm să ne evidențiem prin alte moduri. Pe sol eram feminine și arătam lumii ceea ce putem face.

Reclamă

Ce crezi că ar spune Diana de la început de carieră despre Diana din prezent?
Cred că Diana din trecut i-ar mulțumi Dianei de astăzi că nu a renunțat, că a trecut peste atât de multe operații și atât de multe antrenamente grele. Totul a meritat într-un final.

Consideri că sportul de performanță este un soi de putere?
Sportul de performanță creează caractere. Probabil dacă nu aș fi făcut sport nu cred că aș fi avut o personalitate atât de puternică, atât de greu de gestionat. Sunt destul de radicală în decizii și asta îmi place la mine.

Cum gestionezi presiunea legată de imaginea deja creată și cum reușești să răspunzi așteptărilor publicului?
Întotdeauna va exista o presiune pe care o simt continuu. E greu de înțeles pentru unii de ce nu antrenez performanță în momentele acestea, dar știu de ce sunt capabilă și știu că am luat decizia cea bună.

Reclamă

Care este definiția unei femei puternice?
O femeie puternică este cea care nu se lasă dominată de nimeni. Vorbesc de o femeie care este calmă, care dă dovadă de sinceritate.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Diana Bulimar în timp ce zâmbește și pozează pentru echipa CaTine.ro
Gimnasta de talie mondială ne-a povestit mai multe despre ce a însemnat sportul în viața sa / CaTine.ro

O gimnastă la fel de puternică și hotărâtă să reușească este Larisa Iordache. Urmărește interviul cu Larisa Iordache și vezi ce anume a determinat-o să meargă mai departe atunci când a simțit că nu mai poate.

Cine este Diana Bulimar dincolo de sportul de performanță

Dincolo de orele petrecute în sala de gimnastică, Diana Bulimar este o femeie puternică și hotărâtă. Aceasta ne-a povestit despre modul în care a arătat copilăria ei, dar și despre felul în care a reușit să evolueze cu ajutorul sprijinului pe care l-a primit de la părinții ei.

Cum ai descrie stilul tău de viață?
Foarte mult sportiv, puțin elegant și cred că amuzant.

– Ce te definește?
– Sportul, alimentația sănătoasă și copiii.

Cum erau zilele când erai tu copil?
Zilele când eram copil erau pline de antrenamente, pline de distracție, abia atunci învățam lucruri noi.

Te mai jucai când erai mică sau parcul era înlocuit cu sala de sport?
Am avut o perioadă când mergeam și în parc, dar ulterior am dat toată joaca de afară pe joaca din sală. Țin minte că veneam cu câteva ore înainte de antrenament doar pentru a ne juca.

Cum te-au susținut părinții tăi pe parcursul călătoriei în gimnastică?
– Cred că fără ei nu aș fi reușit nimic. Nu m-au obligat să fac absolut nimic și cred că asta încerc să le explic și părinților din ziua de astăzi. Cu cât expui copilul la mai multă dorință a ta de a face ceva, cu atât copilul acela nu va vrea să facă acel lucru. Este bine să vină de la sine această dorință. Dacă unui copil îi va plăcea ceva, atunci el o va face în continuare.

Ce sfaturi primeai de la ei în acea perioadă?
–  Cred că cele mai importante sfaturi erau iubirea de la distanță pe care o primeam. A contat foarte mult. De multe ori ne vedeam doar de două-trei ori pe an. Faptul că mi-au fost alături a contat enorm.

Te-a afectat faptul că aveai o relație la distanță cu părinții tăi sau ai văzut-o ca fiind ceva benefic?
Faptul că am fost la distanță de ai mei nu m-a încurcat. Acest lucru m-a învățat să-mi văd de treabă, mi-a creat un caracter aparte.

Ce sfaturi are Diana Bulimar pentru părinții care își doresc ca cei mici să facă performanță

Chiar dacă Diana Bulimar a ales să nu antreneze grupe de performanță, aceasta se implică în totalitate în antrenamentele de gimnastică pe care le are alături de copiii ei.

Micuții sunt cei care o fac să simtă din nou emoția din timpul unei competiții. Diana este un antrenor care se dedică în totalitate vocației sale. Gimnasta are și câteva sfaturi pentru părinții care își doresc ca micuții lor să ajungă să facă sport de performanță.

Ce sfat ai pentru tinerii care se confruntă cu presiunile de a obține performanță în sport sau în alte domenii?
Cred că e important să nu renunțe.

Ce ar trebui să ia în calcul un părinte atunci când vrea să-și dea copilul la un sport de performanță?
Nu mă pot pronunța în partea de performanță pentru că nu antrenez. Copiii trebuie să vină cu dorința de a face sport. Părinții trebuie să-și încurajeze copilul să facă sport de masă. Copiii trebuie să se simtă bine, apoi poate să iasă și performanță.

Este sportul de performanță un sacrificiu?
Cred că orice lucru de performanță este un sacrificiu.

Cum reușești să-ți păstrezi motivația și concentrarea?
Dacă vorbim din punct de vedere al performanței în gimnastică, atunci am reușit datorită părinților, antrenorilor și sportivilor de lângă de lângă mine. Cred că se numește triunghiul de aur. Dacă ceva se rupe în acel triunghi, atunci nu mai merge totul ca și uns.

– Consideri că România oferă destule posibilități pentru sportul de performanță?
– Cred că România este departe față de alte centre din lume. Simt că nu putem să trecem peste faptul că nu ne lăsăm conduși de alții. Cred că ar trebui să fim mai deschiși și să avem încredere în noile generații.

Ne-am bucurat să o avem pe Diana Bulimar la interviu și să aflăm mai multe detalii despre ea. Diana a participat în competiția America Express – Drumul Aurului. Sportiva a făcut pereche cu gimnasta Larisa Iordache. Poți urmări evoluția lor din cadrul emisiunii în Antena PLAY.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care stă pe un trunchi de copac, într-o rochie albă
Horoscop
4 zodii cărora le place să se joace cu sentimentele partenerilor lor. Nativii care nu sunt statornici în relații
Ai simțit vreodată că cineva se joacă cu sentimentele tale? Ei bine, astrologia ar putea avea un cuvânt de spus în această situație. Ai mai jos lista cu 4 zodii cărora le place să...
2
Gogoși berlineze umplute cu dulceață
Rețete
Gogoși berlineze. Rețetă de gogoși pufoase, umplute cu dulceață
Dacă îți plac gogoșile și obișnuiești să le prepari în modul clasic, încearcă și rețeta de gogoși berlineze. Este o rețetă de gogoși mari și pufoase, aromate cu vanilie și coajă de lămâie și...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche
Astrele aduc surprize pentru toți nativii din zodiac la final de an. Astfel, horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023 clarifică multe situații dificile. Între 4 și 29 decembrie, Venus le aduce Balanțelor sufletul pereche,...
4
Apă de cuișoare pusă într-un pahar elegant
Frumusețe
Beneficii uimitoare ale apei de cuișoare pentru piele. De ce e recomandat să o incluzi în rutina de îngrijire
Apa de cuișoare a fost folosită de secole în medicina tradițională pentru tratarea unei game variate de afecțiuni. Cercetările recente au arătat că are și multiple beneficii pentru piele. Specialiștii au oferit mai multe...
5
O banană verde tăiată pe un blat de bucătărie
Sănătate
Ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi o banană verde
Dacă ai consumat până acum o banană verde, probabil ai realizat repede că are un gust destul de diferit față de cele coapte și galbene. Și nu neapărat într-un mod bun. În loc de...
PARTENERI
×