Reclamă

Diana Bulimar, despre determinare și dorința de a evolua: „Sportul de performanță creează caractere”

În fiecare săptămână ne dorim să te inspirăm cu poveștile unor oameni puternici, speciali, care au o experiență de viață cu adevărat inedită. Din seria femeilor remarcabile și determinate, te invităm de data aceasta să o descoperi pe Diana Bulimar altfel decât o știai până acum. Gimnasta de talie mondială ne-a povestit mai multe despre ce a însemnat sportul în viața sa, dar și despre cum reușește să rămână mereu determinată și motivată.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 13 noiembrie 2023, 12:46 / Actualizat: 14 noiembrie 2023, 9:27

Diana Bulimar se alătură seriei de interviuri realizate de echipa CaTine.ro. Invitata noastră și-a luat din timp pentru a ne povesti mai multe despre viața sa profesională, dar și despre viața personală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ne-am bucurat să o cunoaștem pe Diana dincolo de activitatea din sala de antrenamente și să aflăm cum anume vede ea viața pe care a și-a construit-o în ultimii ani.

Diana Bulimar, despre determinare și dorința de a evolua

Determinarea și voința au ajutat-o pe Diana Bulimar să ajungă acolo unde și-a dorit.

Sportul de performanță necesită și anumite sacrificii, iar Diana este persoana care știe cel mai bine acest lucru. Însă, invitata noastră spune că nu și-ar fi văzut viața fără sport. Povestea ei în sala de gimnastică este de-a dreptul impresionantă.

Cum te-a modelat sportul de performanță ca femeie?
– Se spune că în gimnastică și în sporturile de performanță femeile sunt mai masculine și întotdeauna încercăm să ne evidențiem prin alte moduri. Pe sol eram feminine și arătam lumii ceea ce putem face.

Reclamă

Ce crezi că ar spune Diana de la început de carieră despre Diana din prezent?
Cred că Diana din trecut i-ar mulțumi Dianei de astăzi că nu a renunțat, că a trecut peste atât de multe operații și atât de multe antrenamente grele. Totul a meritat într-un final.

Consideri că sportul de performanță este un soi de putere?
Sportul de performanță creează caractere. Probabil dacă nu aș fi făcut sport nu cred că aș fi avut o personalitate atât de puternică, atât de greu de gestionat. Sunt destul de radicală în decizii și asta îmi place la mine.

Cum gestionezi presiunea legată de imaginea deja creată și cum reușești să răspunzi așteptărilor publicului?
Întotdeauna va exista o presiune pe care o simt continuu. E greu de înțeles pentru unii de ce nu antrenez performanță în momentele acestea, dar știu de ce sunt capabilă și știu că am luat decizia cea bună.

Reclamă

Care este definiția unei femei puternice?
O femeie puternică este cea care nu se lasă dominată de nimeni. Vorbesc de o femeie care este calmă, care dă dovadă de sinceritate.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Diana Bulimar în timp ce zâmbește și pozează pentru echipa CaTine.ro
Gimnasta de talie mondială ne-a povestit mai multe despre ce a însemnat sportul în viața sa / CaTine.ro

O gimnastă la fel de puternică și hotărâtă să reușească este Larisa Iordache. Urmărește interviul cu Larisa Iordache și vezi ce anume a determinat-o să meargă mai departe atunci când a simțit că nu mai poate.

Cine este Diana Bulimar dincolo de sportul de performanță

Dincolo de orele petrecute în sala de gimnastică, Diana Bulimar este o femeie puternică și hotărâtă. Aceasta ne-a povestit despre modul în care a arătat copilăria ei, dar și despre felul în care a reușit să evolueze cu ajutorul sprijinului pe care l-a primit de la părinții ei.

Cum ai descrie stilul tău de viață?
Foarte mult sportiv, puțin elegant și cred că amuzant.

– Ce te definește?
– Sportul, alimentația sănătoasă și copiii.

Cum erau zilele când erai tu copil?
Zilele când eram copil erau pline de antrenamente, pline de distracție, abia atunci învățam lucruri noi.

Te mai jucai când erai mică sau parcul era înlocuit cu sala de sport?
Am avut o perioadă când mergeam și în parc, dar ulterior am dat toată joaca de afară pe joaca din sală. Țin minte că veneam cu câteva ore înainte de antrenament doar pentru a ne juca.

Cum te-au susținut părinții tăi pe parcursul călătoriei în gimnastică?
– Cred că fără ei nu aș fi reușit nimic. Nu m-au obligat să fac absolut nimic și cred că asta încerc să le explic și părinților din ziua de astăzi. Cu cât expui copilul la mai multă dorință a ta de a face ceva, cu atât copilul acela nu va vrea să facă acel lucru. Este bine să vină de la sine această dorință. Dacă unui copil îi va plăcea ceva, atunci el o va face în continuare.

Ce sfaturi primeai de la ei în acea perioadă?
–  Cred că cele mai importante sfaturi erau iubirea de la distanță pe care o primeam. A contat foarte mult. De multe ori ne vedeam doar de două-trei ori pe an. Faptul că mi-au fost alături a contat enorm.

Te-a afectat faptul că aveai o relație la distanță cu părinții tăi sau ai văzut-o ca fiind ceva benefic?
Faptul că am fost la distanță de ai mei nu m-a încurcat. Acest lucru m-a învățat să-mi văd de treabă, mi-a creat un caracter aparte.

Ce sfaturi are Diana Bulimar pentru părinții care își doresc ca cei mici să facă performanță

Chiar dacă Diana Bulimar a ales să nu antreneze grupe de performanță, aceasta se implică în totalitate în antrenamentele de gimnastică pe care le are alături de copiii ei.

Micuții sunt cei care o fac să simtă din nou emoția din timpul unei competiții. Diana este un antrenor care se dedică în totalitate vocației sale. Gimnasta are și câteva sfaturi pentru părinții care își doresc ca micuții lor să ajungă să facă sport de performanță.

Ce sfat ai pentru tinerii care se confruntă cu presiunile de a obține performanță în sport sau în alte domenii?
Cred că e important să nu renunțe.

Ce ar trebui să ia în calcul un părinte atunci când vrea să-și dea copilul la un sport de performanță?
Nu mă pot pronunța în partea de performanță pentru că nu antrenez. Copiii trebuie să vină cu dorința de a face sport. Părinții trebuie să-și încurajeze copilul să facă sport de masă. Copiii trebuie să se simtă bine, apoi poate să iasă și performanță.

Este sportul de performanță un sacrificiu?
Cred că orice lucru de performanță este un sacrificiu.

Cum reușești să-ți păstrezi motivația și concentrarea?
Dacă vorbim din punct de vedere al performanței în gimnastică, atunci am reușit datorită părinților, antrenorilor și sportivilor de lângă de lângă mine. Cred că se numește triunghiul de aur. Dacă ceva se rupe în acel triunghi, atunci nu mai merge totul ca și uns.

– Consideri că România oferă destule posibilități pentru sportul de performanță?
– Cred că România este departe față de alte centre din lume. Simt că nu putem să trecem peste faptul că nu ne lăsăm conduși de alții. Cred că ar trebui să fim mai deschiși și să avem încredere în noile generații.

Ne-am bucurat să o avem pe Diana Bulimar la interviu și să aflăm mai multe detalii despre ea. Diana a participat în competiția America Express – Drumul Aurului. Sportiva a făcut pereche cu gimnasta Larisa Iordache. Poți urmări evoluția lor din cadrul emisiunii în Antena PLAY.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×