Reclamă

Nuami Dinescu, despre empatie și bunătate: „Iubirea față de oameni e importantă”

Nuami Dinescu este una dintre cele mai apreciate actrițe ale României. Mai mult decât atât, în spatele scenei, este un om normal, o femeie empatică, cu multă sensibilitate în suflet, un om de omenie. Ea știe că oricât de mult ar munci, trebuie să se bucure de prezent și de oportunitățile pe care le are.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 25 martie 2024, 12:09 / Actualizat: 26 martie 2024, 13:28

Nuami a fost invitata noastră la interviul CaTine.ro. Și pentru că site-ul nostru este dedicat femeilor de toate vârstele, din toate categoriile sociale, actrița ne-a ajutat să înțelegem și mai mult și mai bine că o femeie puternică este fiecare femeie în parte. Puterea unei femei este o caracteristică cu care aceasta se naște.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nuami Dinescu, despre empatie și bunătate

Nuami Dinescu este cunoscută publicului larg din România. După ce s-a făcut remarcată în teatru, film, seriale TV, producții TV, Nuami încă trăiește prin fiecare proiect pe care îl are. Putem spune sincer și deschis că bucuria ei, atunci când pășește într-un platou de filmare, nu poate fi descrisă în cuvinte. Este exemplul perfect pentru proverbul „munca înnobilează omul”.

– Cum ești tu în această perioadă?
– Perioada asta sunt bine. Sunt bine pentru că, sincer, pe mine mă scoate din minți să stau degeaba. Și câtă vreme am de filmat, sigur, am și multe alte lucruri pe care le mai fac… Am mici proiecțele, am multe chestii ale mele de voluntariat, mă mai duc la câte o întâlnire cu fetele care fac antreprenoriat. Dar sunt foarte bine pentru că filmez, asta e ce îmi place mie cel mai mult să fac.

– Care crezi că e ultimul lucru pe care l-ai descoperit sau l-ai redescoperit la tine însăți?
– Că sunt foarte atentă la ce se întâmplă cu mine din punct de vedere emoțional când primesc vești proaste. Și, mi-am dat seama că așa cum toată lumea se luptă cu fricile lui, și eu am niște frici ale mele. Încet, încet, nu mai sunt atât de multe și atât de mari pentru că nu le mai las. Și am descoperit că, cu cât îmi dau mai mult timp de vorbă cu mine, cu cât încerc să-mi explic mie că fricile astea sunt normale, cu cât le bag în seamă mai mult, cu atât o să pot să le gestionez.

Nuami Dinescu își amintește cu drag de copilărie

Reclamă

– Care ar putea fi una dintre cele mai dragi amintiri ale tale din copilărie și cum era Nuami în acea perioadă?
– Eu am fost un copil foarte cuminte. Până în clasa a III-a am fost extrem de băiețoasă, adică se băteau băieții și eu mă băgam între ei. Mă jucam cu vecinii mei țurca. După care a început să-mi fie rușine și am devenit copilul tocilar de mai târziu. Eram foarte legată și atașată de mama. Nu am făcut nimic din ce făceau fetele de seama mea. Mi-am dat seama că singura mea șansă ca să nu ajung ca mama la țesătorie era să învăț.

– Care crezi că e cea mai de preț valoare insuflată de mama ta care te ghidează și în ziua de astăzi?
– Iubirea față de oameni. Mama era un om foarte generos și un om foarte bun. Și tata era la fel. Tata nu ținea nimic pentru el, împărțea tot. Asta am învățat de la ei. Că dacă tu ai mai mult și e unul lângă tine amărât, care nu are, nu ai cum să mănânci tu fără să-i dai și lui.

– Îți amintești un moment sau o decizie anume care te-a condus pe drumul pe care ești astăzi?
– Eu am știu ce nu vreau să fiu. Am știut că nu vreau să mă duc la țesătorie, am știut că nu pot să muncesc într-un șantier (…). Mama săraca a văzut cu intuiția ei de mamă că eu vreau să muncesc, dar nu mă ajuta forța. Nu a fost ceva calculat, pur și simplu în liceu s-a întâmplat să fie brigada artistică. Profesorii mei s-au prins că am talent organizatoric. Nici eu nu știam lucrurile alea despre mine și eu am ajuns omul care punea brigăzi și spectacole de teatru (…). Singurul lucru legat de treaba asta e că mama m-a lăsat să fac ce am vrut eu. Cum am crezut eu, să-mi caut singură drumul.

Reclamă

Ce spune Nuami Dinescu despre serialul Lasă-mă, îmi place! Camera 609

Nuami Dinescu joacă în prezent în serialul Lasă-mă, îmi place! Camera 609 și este extrem de bucuroasă să-și descopere personajul cu fiecare scenă pe care o joacă. Un alt prilej de bucurie este faptul că are alături nume mari din industria cinematografică din România și pe colegii din serialul Adela.

Lasă-mă, îmi place! Camera 609 e în fiecare vineri, de la 20:30, la Antena 1 și în AntenaPLAY!

– Ce înseamnă pentru tine întreaga atmosferă a serialului Lasă-mă, îmi place! Camera 609?
– Păi ce să fie, sunt ai mei. E unul din triburile mele. Eu așa cred, că trăim toți în niște triburi și când îți e bine stai acolo. Când nu-ți mai place, pleci. Eu sunt în punctul în care îmi place în tribul meu, îmi place ce fac, îmi place echipa și e confortabil.

– Care sunt sarea și piperul Cocuței, personajul pe care îl interpretezi în serial, și care este procesul tău din momentul în care faci prima lectură a scenariului până la filmarea propriu-zisă?
– Eu acum îți spun cinstit că am experiență multă. În momentul în care am citit un text și îl și rețin, mă cam prind despre ce este vorba. Dar, când am construit-o eu pe Cocuța, așa mică cum apare ea în serial, ea trebuia să intre în anumite momente, dar sunt momente cheie. Teoretic, ea este un personaj care trage cu urechea între case, duce vorba mai departe și își rotunjește și veniturile.

Ce sfaturi are Nuami Dinescu pentru tinerii actori

Nuami are multă experiență pe platourile de filmare. Meseria de actriță este cea care o face să se simtă un om împlinit cu adevărat. Cu toate acestea, Nuami spune sincer că tinerii actori pot face actorie dacă simt că asta îi face fericiți. Însă, ea subliniază că trebuie să muncească mult și să aibă și o altă meserie din care să se poată susțină financiar.

– Ce le-ai transmite tinerilor care încearcă să-și găsească un loc în profesia de actor?
– Sincer, le-aș spune că dacă vor să facă facultatea de teatru, indiferent unde, după ce termină școala, ar trebui să se analizeze foarte bine ei cu ei. Să înțeleagă foarte sincer faptul că și dacă ai talent cu carul, șansele să prinzi niște trenuri bune sunt mici. Trebuie să știi la ce să te înhami. Asta nu e o meserie din care să te îmbogățești.

– Care crezi că e definiția unei femei puternice?
– Multă vreme, lumea a folosit expresia asta de femeie puternică fără să știe ce e în spatele nici al cuvântului și nici al femeii căreia i s-a pus ștampila de femeie puternică. Femeile toate sunt puternice din clipa în care vin pe lume. Felul în care reușesc ele să primească ceva de la viața asta și reușesc să contabilizeze ce au, moștenirea genetică pe care o primesc. Toate astea se cumulează și ne duc într-o zonă în care o femeie are grijă de casă, de copil, are și job și uneori jumătatea nu e chiar cineva foarte tare pe care că te poți sprijini. Și atunci, cum să nu fie puternică?

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×