Pentru mulți, cafeaua nu este doar o băutură. Este un adevărat ritual zilnic, esențial, care oferă acel impuls de cofeină necesar dimineața. Cafeaua poate fi savurată în nenumărate forme, dar când vine vorba de cafeaua neagră, unii oameni se feresc din cauza gustului ei amar, mai ales fără lapte sau zahăr.
Cafeaua neagră poate avea un gust mai bun cu doar un singur ingredient
Consumul moderat de cafea neagră poate fi destul de benefic pentru sănătate, iar acum există un truc simplu pentru a-i intensifica aroma.
Sfatul a fost făcut cunoscut de Dr. Karan Rajan pe TikTok, faimos pentru sfaturile sale legate de sănătate.
Într-o postare recentă, el a evidențiat un truc curios pentru a spori valoarea nutritivă a alimentelor sau pentru a le face mai gustoase. Unul dintre aceste sfaturi este să adaugi pur și simplu un praf de sare în cafeaua neagră.
Sarea blochează receptorii de amăreal de pe limbă și face cafeaua să aibă un gust mai echilibrat. Astfel, va fi nevoie de mai puțin zahăr pentru a o îndulci, spun specialiștii.
Experții în nutriție sunt de acord și susțin că acest truc nu doar că reduce amăreala, dar accentuează și notele naturale de nucă și dulceață ale cafelei – totul fără a adăuga zahăr.
Pe lângă îmbunătățirea gustului, sarea poate chiar intensifica aroma cafelei. Cafeaua neagră, consumată corect, vine cu numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea riscului de a dezvolta diabet de tip 2. De asemenea, unele cercetări sugerează că poate ajuta la protejarea împotriva unor boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer și Parkinson.
Cafeaua neagră poate influența și metabolizarea grăsimilor și poate contribui la sănătatea intestinală, ambele aspecte fiind importante pentru menținerea unei greutăți sănătoase. De asemenea, poate susține sănătatea inimii – un studiu a indicat că un consum zilnic moderat (între 2 și 5 cești) a fost asociat cu un risc cu 15% mai mic de boli cardiovasculare.