Reclamă

Efectele surprinzătoare ale consumului de cafea neagră. Care sunt recomandările specialiștilor

Cafeaua de dimineața este una dintre alegerile principale ale oamenilor pentru un boost de energie. Fie că alegi să o servești la o cafenea sau la tine acasă, cafeaua este nelipsită din viața celor mai multe persoane. Cu toate acestea, te-ai întrebat vreodată care sunt efectele surprinzătoare ale consumului de cafea neagră? Hai să aflăm împreună mai multe amănunte despre această băutură considerată de mulți magică.

Publicat: 15 mai 2022, 6:16 / Actualizat: 15 mai 2022, 12:32

Specialiștii spun că această băutură are nenumărate efecte benefice asupra organismului. Cafeauna neagră poate reduce riscul de apariția a diabetului de Tip 2, a canerului, a bolilor de ficat și inimă. Cercetători demarează mai multe studii pentru a arăta care sunt beneficiile cafelei negre.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Efectele surprinzătoare ale consumului de cafea neagră

Cele mai multe persoane preferă cafeaua cu zahăr, lapte sau alte arome care să-i înducească gustul. Cu toate acestea, studiile arată că este mai sănătos pentru organism să consumi  cafea neagră fără alte ingrediente.

Cafeaua neagră poate fi ideală pentru stimularea metabolismului, dar și pentru arderea mai rapidă a grăsimilor. De altfel, mulți specialiști sunt de părere că aceasta îmbunătățește funcțiile cognitive și te ajută să memorezi mai ușor. Dacă și tu ești iubitoare de cafea neagră, atunci iată ce ar trebui să știi despre beneficiile consumului acesteia.

Cafeaua neagră poate ajuta la prevenirea anumitor boli

Printre efectele surprinzătoare ale consumului de cafea neagră se numără și prevenirea apariției anumitor boli, precum diabetul de Tip 2. Cafeaua neagră este bogată în mai multe substanțe bioactive precum compușii fenolici, alcaloizi și alți compuși care pot ajuta organismul în prevenirea anumitor boli. Cafeaua neagră este bogată în antioxidanți, iar acest lucru ajută la reducerea dezvoltării de celule canceroase.

Reclamă

Totodată, mai multe studii au arătat că această băutură poate ajuta la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. Ritmul tău cardiac crește atunci când consumi cafea, acest lucru poate ajuta la menținerea sănătății cardiovasculare și la prevenirea accidentelor vasculare, scriu publicațiile externe.

Cafeaua neagră crește riscul de insomnie

Se spune că dacă vei consuma o ceașcă de cafea înainte de culcare, atunci îți va fi foarte dificil să adori. Cu siguranță și tu ai fost atenționată atunci când ai vrut să bei o ceașcă de cafea după orele prânzului. Conform publicației EatThins, Not That, consumul de cafea neagră în exces poate duce la insomnii, stări de anxietate, coșmaruri și o calitate scăzută a somnului.

Reclamă

Află mai multe despre ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafea după amiază. Vezi ce efecte are băutura asupra corpului tău atunci când nu este consumată la o oră corespunzătoare.

Cafeaua neagră te poate

Pe parcursul zilei se poate întâmpla să ai parte de blocaje de gândire. Acest lucru se întâmplă ca urmare a mai multor factori. Fie că este vorba de stres sau oboseală, important este să poți trece peste aceste momente.

Cele mai recente studii spun că poți combate blocajele de gândire cu ajutorul consumului de cafea neagră. Acesta este unul din efectele surprinzătoare ale consumului de cafea neagră. Cafeaua îți poate îmbunătăți în mod rapid capacitatea de concentrare și nu numai. Mai multe studii au dovedit de-a lungul timpului că anumiți compuși din cafea pot ajuta oamenii să se contureze mai ușor și să ofere răspunsuri mai rapide la problemele pe care le au de rezolvat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×