Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din întreaga lume. Îndrăgită de multe persoane pentru gustul său, cafeaua oferă energie. Totodată, ea oferă și o mulțime de alte beneficii pentru sănătate în diverse moduri. De exemplu, cercetările au arătat că un consum mare de cafea este legat de un risc redus de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, indiferent dacă este cofeinizată sau decofeinizată.
Specialiștii au descoperit un nou beneficiu pentru sănătate al cafelei
Cafeaua are o mulțime de beneficii pentru organism, dar ar trebui consumată cu măsură. Cafeaua este bogată în compuși precum cofeina și polifenoli. Ei pot susține o mai bună funcție a insulinei și pot combate inflamația.
Totuși, nu toate tipurile de cafea sunt create la fel. Băuturile aromate, gustările din cafenele și mixurile de cafea instant conțin adesea zahăr adăugat și grăsimi saturate. Accest lucru poate anula o parte dintre beneficiile acestei băuturi.
De aceea, trebuie să iei în considerare tipul de cafea și modul de preparare al acesteia.
Cercetătorii au realizat un nou studiu. Ei au utilizat date colectate din Sondajul Național Coreean privind Sănătatea și Nutriția între 2019 și 2021.
Din 22.559 de persoane chestionate în această perioadă, cercetătorii au inclus 7.456 de participanți în analiza lor. Pentru o analiză specifică care a comparat tipurile de cafea, au exclus participanți suplimentari care au consumat cafea în moduri pe care le-au putut analiza cu precizie.
La studiu au rămas în final 6.613 participanți, conform EatingWell. Cercetătorii au clasificat cafeaua în două tabere: cafea neagră versus cafea cu zahăr. Cercetătorii au împărțit apoi participanții în funcție de cafeaua băută. Ulterior, au fost evaluate caracteristicile generale ale participanților.
Pentru a studia modul în care cafeaua afectează markerii legați de controlul glicemiei, cercetătorii au folosit un model statistic care ajustează factori precum vârsta, sexul, calitatea dietei, activitatea fizică și venitul.