Reclamă

Care sunt efectele consumului de unt de arahide asupra taliei. La ce să fii atentă

Un nutriționist celebru a dezvăluit care sunt efectele consumului de unt de arahide asupra taliei. Modul în care consumul de unt de arahide îți poate afecta silueta te interesează, nu-i așa? Află de mai jos tot ce trebuie să știi despre acest aliment gustos și popular.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 27 ianuarie 2024, 6:40

Dacă ești un fan al untului de arahide, cu siguranță nu ești singura. Acest aliment este adesea vândut ca fiind un adaos bogat în proteine la smoothie-uri sau deserturi sănătoase. Două linguri de unt de arahide oferă aproximativ nouă grame de proteine și două grame de fibre.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care sunt efectele consumului de unt de arahide asupra taliei

Cu toate acestea, prea mult din orice nu este niciodată un lucru bun. Moderația este cheia în orice. De aceea, specialiștii au dezvăluit care sunt efectele consumului de unt de arahide asupra taliei. Când e indicat să îl consumi sau în ce combinații.

Este esențial să te bucuri de alimentele tale preferate, chiar și de cele mai puțin sănătoase. Potrivit nutriționistului Amy Goodson, „consumul prea mare de calorii din orice aliment, în special alimente cu conținut ridicat de grăsimi, cum ar fi untul de arahide, nucile și avocado, poate contribui la creșterea în greutate și poate afecta talia”.

Untul de arahide este bogat în nutrienți. Cu toate acestea, este și un aliment bogat în calorii. El conține o cantitate semnificativă de grăsimi. Deși este o sursă de grăsimi sănătoase mononesaturate și polinesaturate, este important să le consumi cu moderație.”

Avantajele și dezavantajele consumului de unt de arahide

Dacă continui să consumi un număr mai mare de calorii decât are nevoie corpul tău, acea energie suplimentară se transformă în grăsime. „Untul de arahide este relativ bogat în calorii, așa că consumul în exces poate contribui la un surplus caloric, ceea ce duce la creșterea în greutate”.

Reclamă

Untul de arahide oferă grăsimi sănătoase, dar, așa cum am subliniat anterior, moderația este crucială. „Consumul excesiv poate duce la un aport crescut atât de grăsimi sănătoase, cât și nesănătoase, contribuind la creșterea generală în greutate”.

Chiar dacă untul de arahide are o mulțime de calorii, este și plin de proteine, ceea ce poate duce la o senzație prelungită de sațietate.

Dacă vrei o talie suplă, consumul variat de alimente proaspete și sănătoase în dietă și practicarea moderației pavează calea spre succes. Cântărirea alimentelor bogate în calorii, cum ar fi untul de arahide, poate fi utilă pentru gestionarea caloriilor.

Reclamă

Deși este foarte nutritiv, ideal este ca untul de arahide să fie combinat cu cereale integrale, fructe, legume și alte surse alimentare bogate în nutrienți. El împreună cu alte alimente pot constitui mese echilirate și sănătoase sau gustări numai bune de luat la drum. Astfel îți vei satisface toate nevoile nutritive.

De asemenea, e foarte important să alegi un produs cu etichetă curată. Însă alegerea unui produs de calitate și cât mai natural, atestat de datele de pe eticheta sa, ar putea elimina potențialii factori de risc.

Ca indiciu general, eticheta trebuie să fie cât mai săracă în ingrediente. Ca indiciu general, eticheta trebuie să conțină cât mai puține ingrediente. De asemenea, trebuie să ai grijă ca zahărul adăugat pe care îl include să nu depășească 10% din aportul zilnic de caloric.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×