Reclamă

Cât de des e recomandat să-ți speli sutienul. Sfaturi utile de la specialiști

Te-ai întrebat vreodată cât de des e recomandat să-ți speli sutienul? Această componentă din setul tău de lenjerie intimă are nevoie de mai multă atenție decât ai fi crezut. Descoperă care sunt recomandările specialiștilor și vezi cum anume poți prelungi durata de viață a acestor piese de lenjerie.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 21 septembrie 2023, 6:05

Deși nu este o parte vizibilă a unei ținute, sutienul ajută la îmbunătățirea aspectului tău, susținând în același timp bustul și ajutând la prevenirea problemelor de spate. Ai crede c o lenjerie de corp atât de importantă este tratată cu mare grijă, însă de multe ori femeile evită să-și spele sutienele atât de des pe cât ar trebui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât de des e recomandat să-ți speli sutienul

Specialiștii în curățenie susțin că sutienele pot fi purtate și de trei până la patru ori înainte de a fi spălate. Acest lucru depinde și de tipul de sutien pe care îl alegi. Sutienele sport, de exemplo, au nevoie să fie spălate după fiecare spălare.

Când vine vorba de modul de a le curăța, specialiștii spun că cel mai bine este să le speli de ână, însă la poți pune și la mașina de spălat.

Ai grijă să setezi programul potrivit pentru a nu le deteriora, te sfătuiesc specialiștii de la GoodHousekeeping.

Sutienele sport ar trebui să fie spălate după fiecare purtare pentru a nu inflama pielea de la nivelul bustului. Bacteriile se pot aduna pe sutien și pot pătrunde cu ușurință în piele. Sutienele obișnuite ar trebui spălate după a treia purtare, asta dacă nu ai fost expusă la un mediu care să te fi făcut să transpiri în exces.

Reclamă

De ce ar trebui să-ți speli sutienele

Este important să înțelegem de ce este nevoie să-ți speli sutienele chiar dacă nu sunt vizibil murdare. Purtarea unui sutien murdar poate include riscul de acumulare a bacteriior care ar putea provoca o infecție.

Infecțiile sunt frecvente la nivelul sânilor, susțin specialiștii. Sutienul sprijină bustul, iar prin frecare și căldură, bacteriile se pot înmulți. În plus, dacă este spălat în mod corect, sutienul va fi dezinfectat și va fi gata pentru purtare. Mai mult, specialiștii de la HuffPost susțin că spălarea îl va ajuta să-și revină la forma naturală. Căldura corpului poate să afecteze materialul din care este confecționat sutienul.

Reclamă

De aceea, este recomandat să le permiți acestora să-și revină între purtări. Unii specialiști susțin că metalele expuse din sutien pot provoca dermatită de contact, un motiv în plus pentru a te asigura că sutienul tău a fost spălat în mod corect.

Totuși, spălarea excesivă a sutienelor ar putea duce la deteriorarea acestora, astfel este recomandat să le speli la un program potrivit și la trei purtări consecutive.

Află mai multe și despre ce se întâmplă dacă nu porți sutien. La ce concluzii au ajuns specialiștii.

Cum îți speli corect sutienele

Având în vedere fragilitatea lor, sutienele ar trebui spălate cu atenție. Alege un ciclu delicat de spălare sau optează pentru spălarea manuală. Specialiștii recomandă să pui sutienele într-un săculeț de protecție înainte de a le pune în mașina de spălat.

Poți spăla sutienele și cu alte haine în mașina de spălat, însă este recomandat ca acestea să se afle în săculețul de protecție.

Fiecare sutien ar trebui să aibă un săculeț propriu, în felul acesta te vei asigura că nu se prind unele de celelalte. Dacă vrei să prelungești durata de viață a sutienului tău, atunci poți opta pentru a-l spăla de mână. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×