Reclamă

Cât detergent lichid se pune la o spălare. Mulți oameni fac exces

Te-ai întrebat vreodată cât detergent lichid se pune la o singură spălare? Mulți dintre noi folosim acest produs în exces și nu ne dăm seama de risipă pe care o putem face. Specialiștii în curățenie îți vin în ajutor cu câteva explicații simple.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 25 aprilie 2024, 6:54
O femeie care pune detergent lichid într-un căpăcel pentru a-l adăuga în mașina de spălat
Te-ai întrebat vreodată cât detergent lichid se pune la o singură spălare? Mulți dintre noi folosim acest produs în exces / Shutterstock

Poate suna contraintuitiv, dar prea mult detergent de rufe poate lăsa hainele mult mai murdare. Bulele pe cere le vezi formându-se prin fereastra mașinii în timpul procesului de spălare nu înseamnă că hainele din interior sunt curățate corect.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât detergent lichid se pune la o spălare

Specialiștii spun că există mai mulți factori care pot influența cantitatea de detergent necesar pentru o singură spălare.

Cantitatea de detergent poate varia de la câte rufe speli, până la cât de dură este apa sau ce program alegi să folosești la mașina de spălat.

Există posibilitatea să folosești mai mult detergent decât ai nevoie. Specialiștii de la Business Insider oferă câteva indicații în acest sens. Pentru o cantitate de 2 până a 4 kilograme, aceștia recomandă un căpăcel de detergent de concentrație regulată.

Pentru o încărcătură de haine de 4 până la 6 kilograme se recomandă folosirea a 2 căpăcele de detergent. Pentru o încărcătură de 6 până la 8 kilograme se recomandă folosirea a trei căpăcele de detergent lichid.

Reclamă

Cele mai multe produse de pe piață vin cu un capac special care servește drept unitate de măsură.

Doza recomandată poate depinde de o varietate de factori. Doza poate depinde de concentrația detergentului, dimensiunea încărcăturii mașinii, dar și duritatea apei.

Află mai multe și despre cel mai simplu mod de a curăța mașina de spălat. Cum poți scăpa de murdărie cu doar două ingrediente.

Reclamă

Cum îți dai seama că folosești prea mult detergent lichid

Prea multă spumă nu înseamnă că hainele tale sunt curate. Acesta poate fi un semn al faptului că ai folosit prea mult detergent lichid.

De asemenea, dacă pe hainele tale apare un reziduu alb, atunci ai folosit prea mult detergent de rufe.

Mirosul de mucegai din mașină poate fi, de asemenea, un alt semn al faptului că ai exagerat atunci când ai folosit detergentul lichid.

Deși ar putea părea că mai mult înseamnă mai curat, atunci când vine vorba de detergent, prea mult poate fi de fapt contraproductiv. Mașinile de spălat curăță hainele parțial, permițându-le hainelor să se frece unele de altele.

Această frecare ajută la eliminarea murdăriei și a petelor din țesătură. Dacă există prea mult detergent în apă, va exista mai puțină frecare între haine și s-ar putea să le scoți mai murdare decât au fost.

Pe lângă faptul că detergentul va lăsa un reziduu alb pe îmbrăcăminte, folosirea excesivă a detergentului poate provoca apariția petelor decolorate, spun cei de la Parade.com.

La ce anume să fii atentă atunci când speli hainele la mașina de spălat

Este important să te asiguri că respecți indicațiile producătorilor atunci când alegi să selectezi un program al mașinii tale de spălat.

O încărcătură prea mare de haine ar putea să îngreuneze procesul de curățare a acestora. Cantitatea de haine depinde și de articolele pe care le speli.

Ține cont de faptul că prosoapele își măresc greutatea considerabil atunci când sunt îmbibate cu apă. Blugii cântăresc, de asemena, mai mult decât tricourile și cămășile tale.

Citește cu atenție manualul de instrucțiuni al mașinii pentru a te asigura că nu o supraîncarci. Chiar și mașinile de spălat ce au o capacitate de 8 kilograme recomandă să ai o încărcătură mai mică decât limita admis. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×