Reclamă

Trucul simplu prin care poți curăța lenjeria de pat. Rezultatul este surprinzător

Lenjeria de pat curată este secretul unui somn plăcut și odihnitor. Un produs aflat în orice gospodărie este unul din cei mai buni aliați pentru aspectul mătăsos al lenjeriei tale de pat. Specialiștii recomandă un ingredient accesibil oricui, care va da luciu și strălucire lenjeriei. Iată trucul simplu prin care poți curăța lenjeria de pat. Rezultatul este uimitor.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 12 martie 2024, 4:08

În plus, acesta are multiple avantaje comparativ cu balsamurile de rufe din comerț. Nu are doar un preț mult mai mic, ci este mult mai prietenos pentru mediu și pielea ta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spălatul lenjeriei de pat pare un fleac, însă dacă știi acest truc o poți păstra curată și parfumată mai mult timp, evitând uzarea țesăturii. Există o modalitate prin care poți elimina petele chiar și de pe cele mai fine cearșafuri de mătase, făcându-le să arate ca noi, potrivit HouseDigest.

Trucul simplu prin care poți curăța lenjeria de pat

În timp lenjeria de pat devine ternă, scămoșată și lipsită de strălucire, din cauza acumulării de minerale sau chimicale, de la apa dură sau detergent. Rezultatul poate fi un aspect mai puțin plăcut la atingere pentru lenjeria ta.

Din fericire, nu trebuie să folosești detergenți agresivi când îndepărtezi anumite pete, deoarece lenjeria de mătase este delicată și se poate rupe foarte ușor. Un truc imbatabil este sarea Epsom (sulfatul de magneziu), care diferă substanțial de clasica sare de masă.

Sarea Epsom poate fi folosită cu mare succes ca balsam de rufe. Fiind abrazivă, această sare previne acumularea reziduurilor.

Reclamă

Nu conține substanțe chimice dure

Secretul este acela că schimbul de ioni cauzat de sarea Epsom înmoaie apa. Spălând cearșafurile cu sare Epsom, poți contracara efectul apei dure. Deoarece sarea este un abraziv, previi astfel acumularea calcarului.

În plus, există multe beneficii în utilizarea sării Epsom. Nu conține substanțe chimice dure și parfumuri, costă relativ puțin comparativ cu balsamurile de rufe din magazine și este o opțiune mai ecologică și mai durabilă.

Reclamă

Cum se folosește sarea Epsom pentru spălarea lenjeriei

Există două metode diferite pe care le poți utiliza când vine vorba de utilizarea sărurilor Epsom, ca balsam de rufe. În primul rând, dacă ai o mașină de spălat cu încărcare superioară, poți umple mașina adăugând apoi o lingură generoasă de sare Epsom.

La mașinile de spălat cu încărcare frontală, poți încerca acest lucru în cadă. Lasă lenjeria să se înmoaie în soluția salină timp de câteva ore: cu cât mai mult, cu atât mai bine. După ce s-a absorbit sarea, pune cearșafurile în mașina de spălat și spală-le la setarea obișnuită, spun specialiștii.

Apa trebuie să fie suficient de caldă pentru ca sarea să se poată dizolva

De asemenea, poți pune sarea Epsom în dispozitivul pentru detergent, așa cum ai face cu un detergent pudră sau cu bicarbonat de sodiu.

Adaugă aproximativ 1/4 ceașcă de sare la încărcătura de spălat. Asigură-te că apa este suficient de caldă pentru ca sarea să se poată dizolva în timpul procesului. În caz contrar poate provoca acumularea de minerale în mașină.

Dacă îți lipsește parfumul de balsam pe care îl folosești de obicei, poți adăuga sare Epsom într-un borcan, împreună cu câteva picături din uleiurile esențiale preferate. Parfumul natural se va topi cu sărurile și va lăsa o aromă plăcută lenjeriei tale, dar și altor rufe. Căci poate funcționa ca balsam universal.

Utilizarea sării Epsom pentru a îndepărta anumite pete de pe cearșafurile de mătase funcționează foarte bine datorită ingredientului principal. Acesta acționează ca un agent natural de îndepărtare a petelor.

Atuul sării Epsom în fața balsamurilor sofisticate și scumpe din comerț este lista sa de ingrediente. În vreme ce balsamurile de rufe conțin diferite ingrediente chimice și sintetice care reglează pH-ul, sarea Epsom nu vine cu riscul iritațiilor pielii. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×