Reclamă

Este bun oțetul pentru spălatul blugilor? Adevărul despre un mit foarte popular

Denimul flatează orice tip de corp, dând siluetei o alură compactă și atrăgătoare. Oțetul de mere este ingredientul care poate ajuta în multe contexte domestice, fiind foarte util și în cazul spălării blugilor. Află din acest articol dacă este bun oțetul pentru spălatul blugilor sau este doar un mit contemporan.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 30 ianuarie 2024, 3:15

Deși industria textilă vine cu soluții de ultimă oră în menținerea aspectului blugilor, oțetul rămâne mereu soluția clasică și redutabilă care ajută blugii tăi să arate uimitor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Potrivit HouseDigest, eficiența oțetului de mere în cazul blugilor nu este doar un mit. Acest ingredient a fost lăudat ca o soluție bună pentru păstrarea nuanței perechii de jeans.

Oțetul de mere este cunoscut de mult timp când vine vorba de spălarea rufelor, fiind util atât la albirea și dezodorizarea țesăturilor, cât și la îndepărtarea petelor.

Este bun oțetul pentru spălatul blugilor

Este bun oțetul pentru spălatul blugilor? Ingredientul care face minuni când speli blugii. Potrivit celor care au testat „mitul” forței oțetului la spălarea blugilor, se pare că acesta este confirmat și de oameni din domeniul modei, inclusiv Menno Van Meurs de la Tenue de Nîmes și Jeremy Smith.

Oțetul funcționează prin absorbția și neutralizarea mineralelor pigmentate eliberate atunci când coloranții din blugi și sulful intră în contact cu apa.

Reclamă

Cum să valorifici puterea oțetului pentru a salva perechea de blugi preferată

Umple o cadă cu apă, apoi adaugă o cană de oțet alb distilat și 2 linguri de sare de masă. Întoarce blugii pe dos după ce ai îndepărtat eticheta și înmoaie-i în această soluție timp de o oră sau mai mult.

Pantalonii trebuie să fie acoperiți complet de apă pentru rezultate optime. Apoi, stoarce-i ușor, întoarce-i și bagă-i în mașina de spălat cu o ceașcă de oțet alb distilat, folosind un program cu clătire rapidă.

Reclamă

După ce i-ai scos, lasă-i să se usuce bine la aer. Acest proces nu ajută doar la fixarea vopselei, ci previne și decolorarea.

MakeYourOwnJeans sugerează o metodă mai simplă de a folosi apă rece și oțet distilat timp de 30 de minute înainte de a spăla blugii în mașină ca de obicei. Metoda promite ca rezultat o pereche rezistentă la decolorare.

Eficacitatea oțetului constă în acțiunea sa dublă: neutralizarea reziduurilor alcaline din detergent și apă, care pot atenua culorile blugilor. Și acționarea ca un balsam natural pentru țesături, care împiedică decolorarea blugilor.

Alte modalități de a păstra culoarea strălucitoare a blugilor

Ingredientul care face minuni când speli blugii. În timp ce oțetul este considerat indubitabil un super-erou al îngrijirii denimului, există și alte metode de a le menține culoarea.

În primul rând, întoarce blugii pe dos înainte de spălare, deoarece spălarea pe față poate contribui la decolorarea culorii. Spălarea cu apă rece este o altă opțiune inteligentă, întrucât păstrează culoarea, prevenind uzura excesivă, spun specialiștii pentru Parade.com.

De asemenea, evită să agăți blugii afară într-o zi însorită. Expunerea la soare accelerează decolorarea denimului datorită razelor ultraviolete (UV) care descompun moleculele de colorant.

În timp, lumina soarelui slăbește structura culorii, făcând că nuanțele vibrante să-și piardă treptat din intensitate. În consecință se ajunge la aspectul fanat și decolorat al perechii tale de blugi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×