Reclamă

Este bun oțetul pentru spălatul blugilor? Adevărul despre un mit foarte popular

Denimul flatează orice tip de corp, dând siluetei o alură compactă și atrăgătoare. Oțetul de mere este ingredientul care poate ajuta în multe contexte domestice, fiind foarte util și în cazul spălării blugilor. Află din acest articol dacă este bun oțetul pentru spălatul blugilor sau este doar un mit contemporan.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 30 ianuarie 2024, 3:15

Deși industria textilă vine cu soluții de ultimă oră în menținerea aspectului blugilor, oțetul rămâne mereu soluția clasică și redutabilă care ajută blugii tăi să arate uimitor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Potrivit HouseDigest, eficiența oțetului de mere în cazul blugilor nu este doar un mit. Acest ingredient a fost lăudat ca o soluție bună pentru păstrarea nuanței perechii de jeans.

Oțetul de mere este cunoscut de mult timp când vine vorba de spălarea rufelor, fiind util atât la albirea și dezodorizarea țesăturilor, cât și la îndepărtarea petelor.

Este bun oțetul pentru spălatul blugilor

Este bun oțetul pentru spălatul blugilor? Ingredientul care face minuni când speli blugii. Potrivit celor care au testat „mitul” forței oțetului la spălarea blugilor, se pare că acesta este confirmat și de oameni din domeniul modei, inclusiv Menno Van Meurs de la Tenue de Nîmes și Jeremy Smith.

Oțetul funcționează prin absorbția și neutralizarea mineralelor pigmentate eliberate atunci când coloranții din blugi și sulful intră în contact cu apa.

Reclamă

Cum să valorifici puterea oțetului pentru a salva perechea de blugi preferată

Umple o cadă cu apă, apoi adaugă o cană de oțet alb distilat și 2 linguri de sare de masă. Întoarce blugii pe dos după ce ai îndepărtat eticheta și înmoaie-i în această soluție timp de o oră sau mai mult.

Pantalonii trebuie să fie acoperiți complet de apă pentru rezultate optime. Apoi, stoarce-i ușor, întoarce-i și bagă-i în mașina de spălat cu o ceașcă de oțet alb distilat, folosind un program cu clătire rapidă.

Reclamă

După ce i-ai scos, lasă-i să se usuce bine la aer. Acest proces nu ajută doar la fixarea vopselei, ci previne și decolorarea.

MakeYourOwnJeans sugerează o metodă mai simplă de a folosi apă rece și oțet distilat timp de 30 de minute înainte de a spăla blugii în mașină ca de obicei. Metoda promite ca rezultat o pereche rezistentă la decolorare.

Eficacitatea oțetului constă în acțiunea sa dublă: neutralizarea reziduurilor alcaline din detergent și apă, care pot atenua culorile blugilor. Și acționarea ca un balsam natural pentru țesături, care împiedică decolorarea blugilor.

Alte modalități de a păstra culoarea strălucitoare a blugilor

Ingredientul care face minuni când speli blugii. În timp ce oțetul este considerat indubitabil un super-erou al îngrijirii denimului, există și alte metode de a le menține culoarea.

În primul rând, întoarce blugii pe dos înainte de spălare, deoarece spălarea pe față poate contribui la decolorarea culorii. Spălarea cu apă rece este o altă opțiune inteligentă, întrucât păstrează culoarea, prevenind uzura excesivă, spun specialiștii pentru Parade.com.

De asemenea, evită să agăți blugii afară într-o zi însorită. Expunerea la soare accelerează decolorarea denimului datorită razelor ultraviolete (UV) care descompun moleculele de colorant.

În timp, lumina soarelui slăbește structura culorii, făcând că nuanțele vibrante să-și piardă treptat din intensitate. În consecință se ajunge la aspectul fanat și decolorat al perechii tale de blugi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×