Reclamă

Cum să îndepărtezi petele de murdărie de pe haine. Sfaturi utile de la specialiștii în curățenie

Specialiștii în curățenie te învață cum să îndepărtezi petele de murdărie de pe haine. Gătitul este o artă, dar și un adevărat câmp de bătălie al petelor încăpățânate. Dacă ți se întâmplă destul de des să te confrunți cu pete serioase pe hainele tale, ai ajuns la locul potrivit.

Publicat: 8 februarie 2023, 6:00

Probabil ai pățit, măcar o singură dată, să verși câțiva stropi de cafea peste pantalonii preferați sau peste o cămașă albă. De asemenea, întreg procesul de îndepărtate al petelor a durat destul de mult, ba chiar, poate nu ai reușit să rezolvi nimic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să îndepărtezi petele de murdărie de pe haine

Gătitul este o adevărată provocare, mai ales pentru ca hainele tale să rămână impecabile după ce ai terminat treaba din bucătărie. În mod evident, nu te poți feri de toate petele, însă există metode sigure prin care să le îndepărtezi din țesătură. De la petele de vin, la grăsime, uleiuri sau sosuri, fiecare urmă trebuie abordată diferit, în funcție de materialul hainelor, scrie Eatingwell.

Cu cât ești mai rapidă și încerci să scoți petele din timp, cu atât rezultatul va fi mai bun. Desigur, tehnicile de curățare și produsele pe care le folosești sunt la fel de importante în acest proces. De aceea, specialiștii din domeniul curățeniei te învață cum să îndepărtezi pete comune de pe haine, chiar și în cazul celor mai dificile.

De asemenea, îți recomandăm și un articol despre cum se programează corect hainele la mașina de spălat, pentru a te asigura că obții cele mai bune rezultate.

Petele de cafea și ceai

Reclamă

Pentru a te asigura că urmezi pașii corecți, este necesar ca țesătura cu probleme să fie clătită în apă rece. Ulterior, haina respectivă se va așeza într-un recipient plin cu un litru de apă caldă, ½ linguriță de săpun pentru vase și o lingură de oțet alb. Se va lăsa la acționat pentru 15 minute. După ce timpul s-a scurs, clătește țesătura și spal-o la un ciclu normal, în mașina de spălat.

Pete de vin sau fructe

Căpșunile sunt suculente, dar lasă niște pete serioase pe haine în urma lor. În această situație, petele se scot fără a freca țesătura. Folosește aproximativ trei părți de apă oxigenată și o parte de detergent de vase. Aplică peste pată ți lasă să acționeze pentru câteva minute. Ulterior, bagă țesătura în mașina de spălat într-un ciclu de spălare cu apă rece.

Reclamă

Apa oxigenată are caăacitatea de a dilua pata, iar detergentul de vase descompune murdăria din țesătură. Așadar, pentru a te asigura că știi cum să îndepărtezi pete comune de pe haine, este recomandat să ai mereu în casă niște apă oxigenată.

Uleiuri

În timp ce petele de fructe de pădure și alte alimente viu colorate pot fi mai ușor de observat, petele pe bază de ulei sunt mai greu de îndepărtat. Când vine vorba de petele de ulei sau de unt, renunță să folosești apă. Uleiul va respinge apa, iar pata s-ar putea extinde.

Pentru a te asigura că scapi de aceste pete, ai nevoie de făină, amidon de porumb sau pudră de talc. Ambele părți ale țesăturii trebuie presărate cu acestea și se lasă la acționat timp de 30 de minute. Scutură excesul de pudră și freacă ușor cu un detergent de vase. Mai apoi, clătește cu apă caldă și repetă procesul după cum este necesar, până dispare pata, scrie Nature’s Path Organic Foods.

Sos de tomate

Pentru a scăpa de petele provocate de sosul de roșii folosește o cârpă curată umezită cu apă rece. Tamponează pata pentru a preveni extinderea ei. Mai apoi, folosește o felie de lămâie și freac-o de mai multe ori peste pată. Aciditatea ajută la ridicarea sosului de pe țesătură. Clătește cu apă rece și bagă țesătura în mașina de spălat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×