Reclamă

Cât de des e recomandat să-ți speli blugii. Sfaturi utile pentru a-i păstra într-o stare perfectă

Blugii sunt piesa vestimentară care nu lipsește din garderoba femeilor. Aceste perechi de pantaloni sunt extrem de versatile și pot fi purtate în orice moment al anului. Dacă ești iubitoare de blugi, atunci sigur și tu îți dorești să le prelungești durata de viață cât mai mult pentru a-i avea alături o perioadă cât mai lungă de timp. Descoperă cât de des e recomandat să-ți speli blugii. Iată ce spun specialiștii.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 12 octombrie 2023, 6:17

Majoritatea pieselor de îmbrăcăminte necesită curățare după câteva purtări. Cu toate acestea, specialiștii spun că blugii pot fi spălați mai rar. De altfel în trecut existau clipuri cu vedete care povesteau că nu-și spală perechile de blugi aproape niciodată. În timp ce acest lucru pare departe de adevăr, specialiștii spun că într-adevăr blugii nu trebuie curățați la fel de des ca alte piese vestimentare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât de des e recomandat să-ți speli blugii

Charles Bergh, CEO al Levi Strauss, a explicat cât de des e recomandat să-ți speli perechile de blugi. Acesta susține că piesele vestimentare confecționate din denim nu ar trebui niciodată spălate la mașina de spălat. Acesta susține că mașina de spălat ar putea să deterioreze calitatea perechiilor tale de blugi.

„Adevărații iubitori de denim, oamenii care iubesc cu adevărat acest material, vă vor spune să nu trebuie să speli aceste piese vestimentare la mașina de spălat.

Mașina de spălat poate afecta forma și culoarea perechilor de blugi. Mașina de spălat ar putea să ducă la uzura fibrelor denimului”.

Specialiștii susțin că blugii ar trebui spălați de mână sau duși la o curățătorie chimică. În felul acesta îi vei putea păstra pentru o perioadă mai lungă de timp.

Reclamă

Industria denimului consumă extrem de multă apă din punct de vedere al producției, iar numărul de consumatori care își spală blugii la mașina de spălat poate juca un rol cheie în ceea ce privește producția de carbon și poluarea.

Specialiștii spun că poți spăla blugii chiar și după fiecare purtare, cu condiția de a nu-i spăla la mașina de spălat. Blugii ar trebui băgați la mașina de spălat doar la câteva purtări, spun experții pentru Make It.

Deși această dezbatere s-a extins în ultimii ani, concluzia ecologiștilor a fost aceea că blugii ar trebui să fie spălați mai rar la mașina de spălat. Spălarea acestora de mână te-ar putea ajuta să economisești mai mlt și să poluezi mai puțin, spun experții.

Reclamă

La ce trebuie să fii atentă dacă alegi să speli blugii la mașina de spălat

Spălarea articolelor din denim nu este deloc complicată, spun experții de la Purewow. Dacă vrei să-i opstrezi pentru o perioadă cât mai lungă de timp, atunci încearcă să ții cont de aceste sfaturi simple și utile. Pentru început închide fermoarele, nasturii și buzunarele blugilor.

Acestea s-ar putea deteriora atunci când intră în contact cu metalul mașinii de spălat. Adună toate hainele din denim și încearcă să le speli împreună, fără a pune în mașina de spălat piese vestimentare din alt material.

Hainele din denim au nevoie de o temperatură scăzută și de un ciclu de spălare delicat. Folosește oțet de mere pentru fixarea culorii. Poți apela la acest truc în momentele în care vrei să păstrezi culoarea blugilor. Află mai multe și despre cum poți alege perechea perfectă de blugi.

Vezi care sunt criteriile pe care ar trebui să le ai în vedere. Experții mai atrag atenția cu privire la anumite amănunte.

Blugii pot intra cu ușurință la apă, prin urmare este indicat să alegi ciclul potrivit de spălare. Temperaturile înalte pot duce la deteriorarea fibrelor din care sunt confecționați.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×