Reclamă

Cât rezistă un brad natural în casă. Ce poți face ca să rămână verde mai mult timp

Dorința de a cumpăra un brad natural aduce bucurie multora și reticență altora. La urma urmei, cumpărarea unui brad are avantajele și dezavantajele sale. Și fără îngrijire adecvată, se va usca înainte de sfârșitul perioadei de sărbători. Deci, întrebarea este, cât rezistă un brad natural în casă? Ai mai jos câteva sfaturi pentru a-l păstra verde cât mai mult timp.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 17 decembrie 2023, 7:10

Cât ține bradul tău de Crăciun depinde de cât de bine îl îngrijești. Dacă este udat suficient, un pom de Crăciun poate rezista în jur de patru până la cinci săptămâni înainte de a se usca. Îți poți da seama dacă ceea ce faci este corect dacă copacului nu-i cad acele de pe ramuri sau nu se înclină sub greutatea decorațiunilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât rezistă un brad natural în casă

Tipul de copac contribuie, de asemenea, la durata de viață a bradului de Crăciun. De exemplu, bradul și chiparosul pot rezista până la cinci săptămâni, dar pinul și molidul tind să se păstreze bine aproximativ două sau trei săptămâni.

Ai mai jos câteva sfaturi pentru menținerea în viață a unui pom de Crăciun natural.

Alege un brad sănătos

Începe prin a alege copacul potrivit. Un copac sănătos tinde să aibă mai puține ace maro. De asemenea, dacă treci mâna de-a lungul unei crengi și tragi ușor, ar trebui să se desprindă foarte puține ace. Cu excepția molidului, care de obicei are ace ascuțite și rigide, acelea ale unui copac proaspăt ar trebui să se simtă mai degrabă moi și suple decât să fie casante.

Reclamă

Udă-l bine

Apa este cel mai important element pentru a menține bradul proaspăt și viu. Pune copacul în apă imediat ce ajungi acasă. Cumpără un suport cu un rezervor încorporat de dimensiuni generoase. Adaugă apă pe măsură ce nivelurile scad zilnic din cauza căldurii din interiorul unei case.

Taie din trunchi

Reclamă

Când tai un brad, seva se va forma în jurul bazei trunchiului în câteva ore. Acest mecanism natural de apărare protejează și sigilează tăietura, dar seva împiedică copacul să absoarbă apa de care are nevoie pentru a rămâne verde. La aproximativ opt ore după tăiere, absorbția apei poate încetini, așa că dacă tai copacul direct dintr-o pepinieră, mergi repede acasă. Dacă cumperi un copac pretăiat dintr-un magazin, cere să taie 2 centimetri din trunchi înainte de a-l scoate din lot.

Cumpără un suport potrivit

Dacă copacul nu se potrivește cu circumferința suportului pe care îl ai, ai putea fi tentată să tai trunchiul pentru a se potrivi cu suportul. Cu toate acestea, straturile exterioare de lemn sunt foarte eficiente în absorbția apei, așa că în loc să le tai, cumpără un suport mai mare.

Fii atentă la sursele de căldură

În timp ce o cameră caldă este de dorit în timpul iernii, ea este mai puțin benefică pentru un brad natural de Crăciun. În fața căldurii excesive, copacul își va pierde acele pentru a conserva umiditatea. Brzii se usucă rapid dacă sunt plasați lângă o sursă de căldură, inclusiv lumina directă a soarelui, cuptoare și dispozitive electrice.

Pe lângă o temperatură mai scăzută în camera în care ții bradul, folosește și luminițe mai mici. Schimbă luminile standard cu lumini LED, care nu se încălzesc atât de mult. Pentru a încetini procesul de uscare, stinge întotdeauna luminile când părăsești încăperea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
3
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
O femeie care stă la plajă sub umbrelă
Sănătate
Care sunt orele de plajă indicate. Sfaturi și recomandări pentru un bronz frumos și sănătos
Când vine vara, mulți oameni adoră să-și petreacă zilele bucurându-se de soare la plajă. Cu toate acestea, este important să știi că expunerea excesivă la soare poate fi dăunătoare. Află care sunt orele de...
PARTENERI
×