Reclamă

Cauzele către care Melinda Gates își va direcționa averea, după divorț

Bill și Melinda Gates au fost considerați unul dintre cele mai bogate cupluri de filantropi din întreaga lume. Cu o istorie lungă de implicare în cauze caritabile, Melinda Gates va putea să se implice în noi acțiuni de binefacere. Care sunt cauzele către care Melinda Gates își va direcționa averea, după divorț?

Publicat: 13 mai 2021, 7:08 / Actualizat: 25 ianuarie 2022, 13:17

În trecut, Melinda Gates și-a concentrat activitatea filantropică într-o serie de domenii ce ar putea să ne ofere câteva indicii despre zonele către care acestea și-ar putea concentra o parte a averii sale.

Nu am absolut nicio îndoială în capacitatea acesteia (Melindei Gates, not.red.) de a avea un impact. Melinda a fost foarte consecventă în sprijinirea problemelor de gen, a femeilor și fetelor„, a declarat Alexsis de Raadt St. James, fondatorul firmei de fonduri cu invesții de risc Merian Ventures.

Cauzele către care Melinda Gates își va direcționa averea

Lipsa unui acord prenupțial cu Bill Gates i-ar putea aduce acesteia 73 de miliarde de dolari. Potrivit The Guardian, dacă acest lucru se va petrece, Melinda Gates ar putea deveni a doua cea mai bogată femeie din lume, în urma divorțului.

Sprijinirea femeilor și tinerelor

Sprijinirea persoanelor de sex feminin este o cauză esențială pentru Melinda Gates. În 2015, ea și-a creat propria companie de investiții, incubatorul de afaceri Pivotal Ventures.

Reclamă

„După ce Bill și cu mine am înființat fundația noastră, am petrecut timp cu femeile din întreaga lume. Atunci am înțeles cu adevărat impactul pe care îl are inegalitatea socială asupra vieții femeilor și fetelor. Datele confirmă că indiferent unde te-ai naște în lume, viața ta este mai grea dacă ești femeie”, a scris Melinda Gates într-un articol de opinie ce a apărut pe site-ul CNN, în martie 2020, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor.

Prin contribuțiile sale caritabile și investițiile de capital de risc, compania Melindei Gates susține o serie de cauze destinate îmbunătățirii vieții femeilor. Pivotal Ventures se concentrează în mod special pe o mai mare reprezentare a femeilor în sectoare cheie; dar și pe încurajarea acestora să candideze pentru funcții publice.

În iunie 2020, Melinda Gates s-a alăturat lui MacKenzie Scott, soția fondatorului companiei Amazon, pentru a lansa inițiativa marca Pivotal Ventures: Equality Can’t Wait Challenge. Prin intermediul acestui program se vor acorda granturi în valoare de 30 de milioane de dolari organizațiilor care au cele mai bune idei ce ar ajuta la consolidarea puterii și influenței femeilor în Statele Unite, până în 2030.

Reclamă

Anterior, Melinda Gates a numit „accesul în masă al femeilor la contraceptive drept cel mai mare instrument împotriva sărăciei pe care îl avem în lume”. Recent, averea lui Bill Gates a scăzut cu aproape 10 miliarde de dolari.

Sănătatea mentală

Prin intermediul activității sale în cadrul companiei filantropice Pivotal Ventures, Melinda Gates a condus o serie de inițiative pentru sănătate mentală. Atenția sa s-a concentrat în special pe tineri.

În aprilie 2021, Melinda Gates a ajutat la lansarea în SUA a unei campanii naționale, Sound It Out. Aceasta promovează sănătatea mentală a elevilor de gimnaziu. Inițiativa include un „ghid și resurse care să îi învețe pe părinți și îngrijitorii copiilor cum să poarte cu tinerii conversații semnificative despre starea lor emoțională”, conform unui comunicat de presă al organizației non profit Ad Council.

În octombrie 2020, Melinda a inițiat de asemenea The Upswing Fund for Adolescent Mental Health. Acest fond oferă resurse organizațiilor care se concentrează pe nevoile de sănătate mentală ale tinerilor; în special ale tinerilor de culoare și din rândul comunității LGBTQ + din Statele Unite ale Americii.

Cauzele către care Melinda Gates își va direcționa averea: reducerea sărăciei

Melinda Gates a scris într-un articol de opinie, publicat în octombrie 2018, despre importanța de a oferi acces la tehnologie persoanelor din toate păturile sociale.

„Tehnologia digitală nu va ajuta combaterea sărăciei dacă dobândirea acesteia îi împinge pe oameni la sărăcie”, a transmis aceasta.

Accesul la vaccinuri

Melinda Gates a declarat, mai ales în perioada pandemiei cu COVID-19, că toți oamenii trebuie să aibă acces la vaccin, nu doar locuitorii țărilor dezvoltate. Potrivit acesteia, cu cât întârziem mai mult acest lucru, cu atât recuperarea economică mondială va fi mai anevoioasă. Fundația Bill și Melinda Gates a donat peste 1,75 miliarde de dolari pentru a sprijini lupta împotriva virusului cu Covid-19.

Concediul plătit

Legislația muncii a SUA nu prevede obligativitatea concediului plătit. În general această chestiune variază și este lăsată la latitudinea angajatorului. Peste 77% dintre angajatori oferă angajatului câteva zile de vacanță. În medie 10 zile la un an de muncă; în vreme ce alte companii nu oferă nicio zi de concediu plătit. Prin intermediul companiei Pivotal Ventures, Melinda Gates a susținut eforturile de a avansa o politică federală în favoarea concediilor plătite ale americanilor.

Bill și Melinda Gates au anunțat că vor divorța după 27 de ani de căsătorie. Atât ei, cât și fiica lor cea mare, Jennifer Gates, au făcut apel la respectarea intimității.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Regina Elisabeta într-o rochie labă cu o diademă din pietre rpețioase pe cap
Divertisment
Regina Elisabeta a zburat cu elicopterul la Casa Sandringham. Motivul pentru care a luat această decizie cu puțin înainte de aniversarea celor 70 ani de domnie
Regina Elisabeta a zburat cu elicopterul la Casa Sandringham din Norfolk. Conform publicației People, Majestatea Sa urmează să-și petreacă timpul aici pentru a-l comemora pe Prințul Philip, dar și pentru a celebra aniversarea a...
2
Jennifer Lopez alături de fostul său soț, Marc Anthony
Divertisment
Jennifer Lopez a spus că anxietatea și atacurile de panică au făcut-o să-i ceară divorțul lui Marc Anthony. Declarațiile vedetei privind căsnicia cu fostul soț
Jennifer Lopez a oferit recent un interviu în cadrul căruia a spus că anxietatea și atacurile de panică au făcut-o să-i ceară divorțul lui Marc Anthony. Vedeta latino și cântărețul au fost căsătoriți din...
3
Un blat de lemn pe care se găsesc banane, semințe de chia, pere, nuci, grâne, afine și zmeură alături de câteva cuburi cu litere pentru a reprezenta principalelel alimente bogate în fibre
Sănătate
Alimente bogate în fibre pe care le poți adăuga în dieta ta. De ce este important să le consumi
Fibrele sunt extrem de importante pentru sănătatea ta. Ele pot să-ți îmbunătățească digestia, iar în unele cazuri să te ajute să pierzi în greutate. Un studiu realizat în Amercica a demonstrat fatul că 95%...
4
Prințul Harry alături de Meghan Markle îmbrăcați pentru ceremonia de nuntă din anul 2018 în timp ce fac cu mâna publicului dintr-o trăsură
Divertisment
Jurnalista Camilla Tominey a vorbit despre nunta Ducilor de Sussex. Ce detalii noi a oferit despre evenimentul din 2018
Nunta Ducilor de Sussex a fost așteptată de oamenii din lumea întreagă în anul 2018. Evenimentul la care au participat o mulțime de celebrități și nume importante din Familia Regală Britanică a fost urmărit...
5
Thylane Blondeau pe covorul rou la Festivalul de Film de la Cannes
Divertisment
Thylane Blondeau s-a pozat în costum de baie. Cum arată la 20 de ani tânăra care în copilărie era supranumită „cea mai frumoasă fetiță din lume”
Thylane Blondeau a atras atenția tuturor atunci când s-a pozat în costum de baie. Modelul în vârstă de 20 de ani a distribuit imaginile pe contul personal de Instagram. Fanii s-au bucurat să o...
PARTENERI
×