Cauzele către care Melinda Gates își va direcționa averea, după divorț

Bill și Melinda Gates au fost considerați unul dintre cele mai bogate cupluri de filantropi din întreaga lume. Cu o istorie lungă de implicare în cauze caritabile, Melinda Gates va putea să se implice în noi acțiuni de binefacere. Care sunt cauzele către care Melinda Gates își va direcționa averea, după divorț?

Publicat: 13 mai 2021, 7:08 / Actualizat: 13 May 2021, 14:27

În trecut, Melinda Gates și-a concentrat activitatea filantropică într-o serie de domenii ce ar putea să ne ofere câteva indicii despre zonele către care acestea și-ar putea concentra o parte a averii sale.

Nu am absolut nicio îndoială în capacitatea acesteia (Melindei Gates, not.red.) de a avea un impact. Melinda a fost foarte consecventă în sprijinirea problemelor de gen, a femeilor și fetelor„, a declarat Alexsis de Raadt St. James, fondatorul firmei de fonduri cu invesții de risc Merian Ventures.

Cauzele către care Melinda Gates își va direcționa averea

Lipsa unui acord prenupțial cu Bill Gates i-ar putea aduce acesteia 73 de miliarde de dolari. Potrivit The Guardian, dacă acest lucru se va petrece, Melinda Gates ar putea deveni a doua cea mai bogată femeie din lume, în urma divorțului.

Sprijinirea femeilor și tinerelor

Sprijinirea persoanelor de sex feminin este o cauză esențială pentru Melinda Gates. În 2015, ea și-a creat propria companie de investiții, incubatorul de afaceri Pivotal Ventures.

„După ce Bill și cu mine am înființat fundația noastră, am petrecut timp cu femeile din întreaga lume. Atunci am înțeles cu adevărat impactul pe care îl are inegalitatea socială asupra vieții femeilor și fetelor. Datele confirmă că indiferent unde te-ai naște în lume, viața ta este mai grea dacă ești femeie”, a scris Melinda Gates într-un articol de opinie ce a apărut pe site-ul CNN, în martie 2020, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor.

Prin contribuțiile sale caritabile și investițiile de capital de risc, compania Melindei Gates susține o serie de cauze destinate îmbunătățirii vieții femeilor. Pivotal Ventures se concentrează în mod special pe o mai mare reprezentare a femeilor în sectoare cheie; dar și pe încurajarea acestora să candideze pentru funcții publice.

În iunie 2020, Melinda Gates s-a alăturat lui MacKenzie Scott, soția fondatorului companiei Amazon, pentru a lansa inițiativa marca Pivotal Ventures: Equality Can’t Wait Challenge. Prin intermediul acestui program se vor acorda granturi în valoare de 30 de milioane de dolari organizațiilor care au cele mai bune idei ce ar ajuta la consolidarea puterii și influenței femeilor în Statele Unite, până în 2030.

Anterior, Melinda Gates a numit „accesul în masă al femeilor la contraceptive drept cel mai mare instrument împotriva sărăciei pe care îl avem în lume”.

Sănătatea mentală

Prin intermediul activității sale în cadrul companiei filantropice Pivotal Ventures, Melinda Gates a condus o serie de inițiative pentru sănătate mentală. Atenția sa s-a concentrat în special pe tineri.

În aprilie 2021, Melinda Gates a ajutat la lansarea în SUA a unei campanii naționale, Sound It Out. Aceasta promovează sănătatea mentală a elevilor de gimnaziu. Inițiativa include un „ghid și resurse care să îi învețe pe părinți și îngrijitorii copiilor cum să poarte cu tinerii conversații semnificative despre starea lor emoțională”, conform unui comunicat de presă al organizației non profit Ad Council.

În octombrie 2020, Melinda a inițiat de asemenea The Upswing Fund for Adolescent Mental Health. Acest fond oferă resurse organizațiilor care se concentrează pe nevoile de sănătate mentală ale tinerilor; în special ale tinerilor de culoare și din rândul comunității LGBTQ + din Statele Unite ale Americii.

Cauzele către care Melinda Gates își va direcționa averea: reducerea sărăciei

Melinda Gates a scris într-un articol de opinie, publicat în octombrie 2018, despre importanța de a oferi acces la tehnologie persoanelor din toate păturile sociale.

„Tehnologia digitală nu va ajuta combaterea sărăciei dacă dobândirea acesteia îi împinge pe oameni la sărăcie”, a transmis aceasta.

Accesul la vaccinuri

Melinda Gates a declarat, mai ales în perioada pandemiei cu COVID-19, că toți oamenii trebuie să aibă acces la vaccin, nu doar locuitorii țărilor dezvoltate. Potrivit acesteia, cu cât întârziem mai mult acest lucru, cu atât recuperarea economică mondială va fi mai anevoioasă. Fundația Bill și Melinda Gates a donat peste 1,75 miliarde de dolari pentru a sprijini lupta împotriva virusului cu Covid-19.

Concediul plătit

Legislația muncii a SUA nu prevede obligativitatea concediului plătit. În general această chestiune variază și este lăsată la latitudinea angajatorului. Peste 77% dintre angajatori oferă angajatului câteva zile de vacanță. În medie 10 zile la un an de muncă; în vreme ce alte companii nu oferă nicio zi de concediu plătit. Prin intermediul companiei Pivotal Ventures, Melinda Gates a susținut eforturile de a avansa o politică federală în favoarea concediilor plătite ale americanilor.

Bill și Melinda Gates au anunțat că vor divorța după 27 de ani de căsătorie. Atât ei, cât și fiica lor cea mare, Jennifer Gates, au făcut apel la respectarea intimității.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ceas vintage, pe un fundal de toamnă, pus pe o pătură verde
Timp liber
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie...
2
Winnie Harlow într-un sacou negru de piele în timp ce pozează pe covorul roșu
Divertisment
Winnie Harlow a purtat o rochie din plasă. Cum a fost surprins modelul în Los Angeles
Winnie Harlow a atras atenția tuturor atunci când a purtat o rochie transparentă din plasă. Modelul internațional a fost invitat la petrecerea aniversară a artistei Cardi B. Winnie a profitată de ocazie pentru a-și...
3
Prințesa Diana, într--un costum cu dungi albe și albastru închis, pălărie albă. Zâmbește și se uită la cameră, pe fundal e un perete bej
Modă
Cele mai elegante ținute purtate de Prințesa Diana la nunți. Ce rochii au atras atenția tuturor
Cele mai elegante ținute purtate de Prințesa Diana la nunți au atras nu doar atenția invitaților, ci și a publicului internațional. „Prințesa Inimilor” a impresionat nu doar la nunta sa, ci și la evenimentele...
4
Actrița Renee Zellweger într-o cămașă albă și cu un sacou negru la Gala Premiilor Oscar
Divertisment
Renée Zellweger este de nerecunoscut. Cum a fost surprinsă actrița pe platourile de filmare din New Orleans
Actrița Renée Zellweger este de nerecunoscut în cel mai nou rol pe care îl interpretează. Vedeta în vârstă de 52 de ani a fost surprinsă pe platourile de filmare din New Orleans, în timp...
5
Chrissy Metz, îmbrăcată într-o rochie neagră, de gală, vorbește în fața unui microfon
Divertisment
Dieta cu care Chrissy Metz a slăbit aproape 50 kilograme
Fanii lui Chrissy Metz au apreciat-o întotdeauna pe actriță, nu numai pentru talentul său, ci și pentru că aceasta a devenit un simbol al pozitivității corpului. Încă de când a jucat în serialul NBB,...
PARTENERI
×