Cauzele către care Melinda Gates își va direcționa averea, după divorț

Bill și Melinda Gates au fost considerați unul dintre cele mai bogate cupluri de filantropi din întreaga lume. Cu o istorie lungă de implicare în cauze caritabile, Melinda Gates va putea să se implice în noi acțiuni de binefacere. Care sunt cauzele către care Melinda Gates își va direcționa averea, după divorț?

Publicat: 13 mai 2021, 7:08 / Actualizat: 13 mai 2021, 11:27

În trecut, Melinda Gates și-a concentrat activitatea filantropică într-o serie de domenii ce ar putea să ne ofere câteva indicii despre zonele către care acestea și-ar putea concentra o parte a averii sale.

Nu am absolut nicio îndoială în capacitatea acesteia (Melindei Gates, not.red.) de a avea un impact. Melinda a fost foarte consecventă în sprijinirea problemelor de gen, a femeilor și fetelor„, a declarat Alexsis de Raadt St. James, fondatorul firmei de fonduri cu invesții de risc Merian Ventures.

Cauzele către care Melinda Gates își va direcționa averea

Lipsa unui acord prenupțial cu Bill Gates i-ar putea aduce acesteia 73 de miliarde de dolari. Potrivit The Guardian, dacă acest lucru se va petrece, Melinda Gates ar putea deveni a doua cea mai bogată femeie din lume, în urma divorțului.

Sprijinirea femeilor și tinerelor

Sprijinirea persoanelor de sex feminin este o cauză esențială pentru Melinda Gates. În 2015, ea și-a creat propria companie de investiții, incubatorul de afaceri Pivotal Ventures.

„După ce Bill și cu mine am înființat fundația noastră, am petrecut timp cu femeile din întreaga lume. Atunci am înțeles cu adevărat impactul pe care îl are inegalitatea socială asupra vieții femeilor și fetelor. Datele confirmă că indiferent unde te-ai naște în lume, viața ta este mai grea dacă ești femeie”, a scris Melinda Gates într-un articol de opinie ce a apărut pe site-ul CNN, în martie 2020, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor.

Prin contribuțiile sale caritabile și investițiile de capital de risc, compania Melindei Gates susține o serie de cauze destinate îmbunătățirii vieții femeilor. Pivotal Ventures se concentrează în mod special pe o mai mare reprezentare a femeilor în sectoare cheie; dar și pe încurajarea acestora să candideze pentru funcții publice.

În iunie 2020, Melinda Gates s-a alăturat lui MacKenzie Scott, soția fondatorului companiei Amazon, pentru a lansa inițiativa marca Pivotal Ventures: Equality Can’t Wait Challenge. Prin intermediul acestui program se vor acorda granturi în valoare de 30 de milioane de dolari organizațiilor care au cele mai bune idei ce ar ajuta la consolidarea puterii și influenței femeilor în Statele Unite, până în 2030.

Anterior, Melinda Gates a numit „accesul în masă al femeilor la contraceptive drept cel mai mare instrument împotriva sărăciei pe care îl avem în lume”.

Sănătatea mentală

Prin intermediul activității sale în cadrul companiei filantropice Pivotal Ventures, Melinda Gates a condus o serie de inițiative pentru sănătate mentală. Atenția sa s-a concentrat în special pe tineri.

În aprilie 2021, Melinda Gates a ajutat la lansarea în SUA a unei campanii naționale, Sound It Out. Aceasta promovează sănătatea mentală a elevilor de gimnaziu. Inițiativa include un „ghid și resurse care să îi învețe pe părinți și îngrijitorii copiilor cum să poarte cu tinerii conversații semnificative despre starea lor emoțională”, conform unui comunicat de presă al organizației non profit Ad Council.

În octombrie 2020, Melinda a inițiat de asemenea The Upswing Fund for Adolescent Mental Health. Acest fond oferă resurse organizațiilor care se concentrează pe nevoile de sănătate mentală ale tinerilor; în special ale tinerilor de culoare și din rândul comunității LGBTQ + din Statele Unite ale Americii.

Cauzele către care Melinda Gates își va direcționa averea: reducerea sărăciei

Melinda Gates a scris într-un articol de opinie, publicat în octombrie 2018, despre importanța de a oferi acces la tehnologie persoanelor din toate păturile sociale.

„Tehnologia digitală nu va ajuta combaterea sărăciei dacă dobândirea acesteia îi împinge pe oameni la sărăcie”, a transmis aceasta.

Accesul la vaccinuri

Melinda Gates a declarat, mai ales în perioada pandemiei cu COVID-19, că toți oamenii trebuie să aibă acces la vaccin, nu doar locuitorii țărilor dezvoltate. Potrivit acesteia, cu cât întârziem mai mult acest lucru, cu atât recuperarea economică mondială va fi mai anevoioasă. Fundația Bill și Melinda Gates a donat peste 1,75 miliarde de dolari pentru a sprijini lupta împotriva virusului cu Covid-19.

Concediul plătit

Legislația muncii a SUA nu prevede obligativitatea concediului plătit. În general această chestiune variază și este lăsată la latitudinea angajatorului. Peste 77% dintre angajatori oferă angajatului câteva zile de vacanță. În medie 10 zile la un an de muncă; în vreme ce alte companii nu oferă nicio zi de concediu plătit. Prin intermediul companiei Pivotal Ventures, Melinda Gates a susținut eforturile de a avansa o politică federală în favoarea concediilor plătite ale americanilor.

Bill și Melinda Gates au anunțat că vor divorța după 27 de ani de căsătorie. Atât ei, cât și fiica lor cea mare, Jennifer Gates, au făcut apel la respectarea intimității.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Jennifer LOpez, într-o emisiune televizată / Getty Images
Divertisment
Jennifer Lopez, surprinsă într-o ținută lejeră, la cumpărături. Ce a purtat vedeta care nu își arată vârsta
Jennifer Lopez a fost surprinsă într-o ținută lejeră, în timpul unei ieșiri la cumpărături, în Beverly Hills, alături de fiica ei de 13 ani, Emme. Cântăreața și actrița, în vârstă de 51 de ani,...
2
Madison LeCroy, fotografiată în timp ce se afla prin Zoom, la o emisiune tv
Divertisment
Madison LeCroy și-a spus părerea despre relația dintre JLo și Ben Affleck. Ce a spus frumoasa blondină
Despre frumoasa blondină s-a scris mult în ultimul timp. Chiar dacă a oferit doar scurte declarații despre relația ei cu Alex Rodriguez, recent Madison LeCroy și-a spus părerea despre relația dintre JLo și Ben...
3
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la filmările unui videoclip, în 2002, în timp ce se țin de mână
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au sărutat în public. Imaginile care confirmă povestea lor de dragoste
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au sărutat în public. Cei doi nu și-au confirmat încă relația în mod oficial. Acest gest tandru face însă mai mult decât o mie de cuvinte. Povestea lor de...
4
Elvis Presley și Priscilla Presley, îmbrăcați în mire și mireasă, la nunta lor, în 1967
Divertisment
Cum s-a schimbat chipul Priscillei Presley. Fosta soție a lui Elvis Presley a apelat la operațiile estetice
Priscilla Presley, în vârstă de 76 de ani, avea doar 15 ani când l-a cunoscut pe bărbatul cu care s-a căsătorit opt ​​ani mai târziu, Elvis Presley. Pentru a opri efectele trecerii timpului, vedeta...
5
Beyonce și Jay-Z, apropiați, la un eveniment NBA
Divertisment
Beyonce a strălucit alături de Jay-Z. Cum s-a îmbrăcat artista pentru un eveniment sportiv
Beyonce și Jay-Z formează unul dintre cele mai sudate cupluri de celebrități. Cei doi au rar apariții în public și preferă să-și trăiască viața de cuplu departe de lumina reflectoarelor. Cu toate acestea, cei...
PARTENERI
×