Reclamă

Ce impact poate avea aerul condiționat asupra sănătății tale. La ce riscuri te poți expune dacă nu ești atentă

Specialiștii au dezvăluit ce impact poate avea aerul condiționat asupra sănătății tale. Descoperă la ce riscuri te poți expune dacă nu ești atentă. Sezonul cald ne forțează să apelăm la aerul condiționat pentru a face față temperaturilor ridicate.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 3 august 2024, 6:45

De la îmbătrânirea prematură a pielii până la alergii și infecții, aerul condiționat poate să te afecteze din multe puncte de vedere. Valul de căldură a lovit mai multe zone din țară, iar temperaturile ne fac să utilizăm mult mai des aerul condiționat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce impact poate avea aerul condiționat asupra sănătății tale

Multe persoane se bazează pe folosirea aerului condiționat pentru a face față temperaturilor ridicate. Cu toate acestea, specialiștii spun că utilizarea excesivă a aerului condiționat poate face ravagii asupra sănătății tale.

Aparatul de aer condiționat scade căldura, dar și umiditatea dintr-o încăpere. Acest lucru poate duce în timp la apariția problemelor de sănătate.

Utilizarea mult prea frecventă a aerului condiționat poate duce la pierderea umidității de la nivelul pielii, părului, nasului și gâtului. Aerul condiționat poate usca membranele mucoase, care, la rândul lor, își pierd capacitatea de a te proteja de bacteriile și virușii dăunători.

Dacă suferi de o răceală sau ai imunitatea scăzută, specialiștii spune că aerul condiționat poate fi o cauză a acestora. Dacă petreci prea mult timp într-o cameră cu aer condiționat poți să fii letargic sau deshidratate, spun specialiștii.

Reclamă

Pentru a evita aceste probleme este recomandat să folosești aerul condiționat cu moderație pentru a preveni uscarea excesivă a aerului.

Ochii uscați, letargia, deshidratarea, pielea uscată, durerile de cap, problemele respiratorii, alergiile și astmul, sunt printre problemele comune de sănătate asociate în timpul verii cu expunerea prelungită la aerul condiționat.

Specialiștii recomandă să cureți filtrele cât mai des pentru a preveni răspândirea prafului și a bacteriilor.

Reclamă

Care sunt cele mai comune probleme de sănătate asociate cu folosirea excesivă a aerului condiționat

Dacă petreci prea mult timp în medii cu aer condiționat, acesta poate duce la uscarea pielii. Pielea ta se va simți descuamată și vor apărea în timp mâncărimile.

O altă problemă a expunerii prelungite este cea a ochilor uscați. În timp, expunerea prelungită poate duce, de asemenea, la iritații și mâncărimi la nivelul ochilor.

Dermatologii de la Healthline susțin că expunerea prelungită la aer uscat poate exacerba afecțiunile existente ale pielii, cum ar fi eczema, rozaceea, psoriazisul și altele. Pielea începe să se usuce pe măsură ce își pierde umiditatea, iar în timp aceasta își va pierde din elasticitate.

Pierderea elasticității poate duce în timp la formarea ridurilor și liniilor fine. Pare greu de crezut, dar aerul condiționat poate avea un impact negativ și asupra părului.

Expunerea prelungită duce la uscarea părului, iar acesta poate fi fragil și predispus la rupere. Nu în ultimul rând, expunerea la aerul condiționat poate agrava simptomele alergiilor.

Praful, polenul și mucegaiul pot circua în aer ducând la erupții cutanate, urticarie și alergie cutanată.

Studiile arată că ratele de deshidratare sunt mai mari în încăperile în care se folosește aerul condiționat. Medicii spun că este important să te hidratezi în perioada în care folosești aerul condiționat în mod constant.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cercul zodiacal cu toate cele 12 zodii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie. Explicațiile astrologilor
Nativii se află tot mai aproape de dorințele lor, iar iubirea și prietenia îi salvează și de această dată. Află ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie și cum prietenia...
2
O femeie care se plimbă pe plajă
Sănătate
Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Descoperă secretul scăderii în greutate după 50 de ani cu sfatul unui kinetoterapeut. Află cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi, după o vârstă când metabolismul a încetinit deja destul de mult....
3
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
4
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
5
Jennifer Lopez a mers la mall cu copiii ei după divorțul de Ben Affleck
Divertisment
Cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Fanii au fost surprinși să o vadă pe divă în astfel de ipostaze
Fotografii au surprins cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Vedeta latino a fost însoțită de copiii săi și un grup de prieteni. Cântăreața pare că a trecut peste dezamăgirile în dragoste...
PARTENERI
×