Reclamă

Ce impact poate avea aerul condiționat asupra sănătății tale. La ce riscuri te poți expune dacă nu ești atentă

Specialiștii au dezvăluit ce impact poate avea aerul condiționat asupra sănătății tale. Descoperă la ce riscuri te poți expune dacă nu ești atentă. Sezonul cald ne forțează să apelăm la aerul condiționat pentru a face față temperaturilor ridicate.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 3 august 2024, 6:45

De la îmbătrânirea prematură a pielii până la alergii și infecții, aerul condiționat poate să te afecteze din multe puncte de vedere. Valul de căldură a lovit mai multe zone din țară, iar temperaturile ne fac să utilizăm mult mai des aerul condiționat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce impact poate avea aerul condiționat asupra sănătății tale

Multe persoane se bazează pe folosirea aerului condiționat pentru a face față temperaturilor ridicate. Cu toate acestea, specialiștii spun că utilizarea excesivă a aerului condiționat poate face ravagii asupra sănătății tale.

Aparatul de aer condiționat scade căldura, dar și umiditatea dintr-o încăpere. Acest lucru poate duce în timp la apariția problemelor de sănătate.

Utilizarea mult prea frecventă a aerului condiționat poate duce la pierderea umidității de la nivelul pielii, părului, nasului și gâtului. Aerul condiționat poate usca membranele mucoase, care, la rândul lor, își pierd capacitatea de a te proteja de bacteriile și virușii dăunători.

Dacă suferi de o răceală sau ai imunitatea scăzută, specialiștii spune că aerul condiționat poate fi o cauză a acestora. Dacă petreci prea mult timp într-o cameră cu aer condiționat poți să fii letargic sau deshidratate, spun specialiștii.

Reclamă

Pentru a evita aceste probleme este recomandat să folosești aerul condiționat cu moderație pentru a preveni uscarea excesivă a aerului.

Ochii uscați, letargia, deshidratarea, pielea uscată, durerile de cap, problemele respiratorii, alergiile și astmul, sunt printre problemele comune de sănătate asociate în timpul verii cu expunerea prelungită la aerul condiționat.

Specialiștii recomandă să cureți filtrele cât mai des pentru a preveni răspândirea prafului și a bacteriilor.

Reclamă

Care sunt cele mai comune probleme de sănătate asociate cu folosirea excesivă a aerului condiționat

Dacă petreci prea mult timp în medii cu aer condiționat, acesta poate duce la uscarea pielii. Pielea ta se va simți descuamată și vor apărea în timp mâncărimile.

O altă problemă a expunerii prelungite este cea a ochilor uscați. În timp, expunerea prelungită poate duce, de asemenea, la iritații și mâncărimi la nivelul ochilor.

Dermatologii de la Healthline susțin că expunerea prelungită la aer uscat poate exacerba afecțiunile existente ale pielii, cum ar fi eczema, rozaceea, psoriazisul și altele. Pielea începe să se usuce pe măsură ce își pierde umiditatea, iar în timp aceasta își va pierde din elasticitate.

Pierderea elasticității poate duce în timp la formarea ridurilor și liniilor fine. Pare greu de crezut, dar aerul condiționat poate avea un impact negativ și asupra părului.

Expunerea prelungită duce la uscarea părului, iar acesta poate fi fragil și predispus la rupere. Nu în ultimul rând, expunerea la aerul condiționat poate agrava simptomele alergiilor.

Praful, polenul și mucegaiul pot circua în aer ducând la erupții cutanate, urticarie și alergie cutanată.

Studiile arată că ratele de deshidratare sunt mai mari în încăperile în care se folosește aerul condiționat. Medicii spun că este important să te hidratezi în perioada în care folosești aerul condiționat în mod constant.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Schimbările astrale aduc modificări pentru toate zodiile. Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024 vine cu surprize în viața personală și profesională. Va avea loc Luna Plină și Eclipsa de Lună în zodia...
2
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
5
O femeie care poartă o rochie albă și stă într-o pădure pentru a ilustra trăsăturile mai puțin cunoscute despre zodii
Horoscop
Trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Ce secrete pot ascunde nativii
Există unele trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Aceste secrete ale nativilor din zodiac sunt foarte bine păstrate. Astrologii dezvăluie detalii noi despre semnele care ne guvernează destinul. Cu toții cunoaștem „trăsăturile”...
PARTENERI
×