De la îmbătrânirea prematură a pielii până la alergii și infecții, aerul condiționat poate să te afecteze din multe puncte de vedere. Valul de căldură a lovit mai multe zone din țară, iar temperaturile ne fac să utilizăm mult mai des aerul condiționat.
Ce impact poate avea aerul condiționat asupra sănătății tale
Multe persoane se bazează pe folosirea aerului condiționat pentru a face față temperaturilor ridicate. Cu toate acestea, specialiștii spun că utilizarea excesivă a aerului condiționat poate face ravagii asupra sănătății tale.
Aparatul de aer condiționat scade căldura, dar și umiditatea dintr-o încăpere. Acest lucru poate duce în timp la apariția problemelor de sănătate.
Utilizarea mult prea frecventă a aerului condiționat poate duce la pierderea umidității de la nivelul pielii, părului, nasului și gâtului. Aerul condiționat poate usca membranele mucoase, care, la rândul lor, își pierd capacitatea de a te proteja de bacteriile și virușii dăunători.
Dacă suferi de o răceală sau ai imunitatea scăzută, specialiștii spune că aerul condiționat poate fi o cauză a acestora. Dacă petreci prea mult timp într-o cameră cu aer condiționat poți să fii letargic sau deshidratate, spun specialiștii.
Pentru a evita aceste probleme este recomandat să folosești aerul condiționat cu moderație pentru a preveni uscarea excesivă a aerului.
Ochii uscați, letargia, deshidratarea, pielea uscată, durerile de cap, problemele respiratorii, alergiile și astmul, sunt printre problemele comune de sănătate asociate în timpul verii cu expunerea prelungită la aerul condiționat.
Specialiștii recomandă să cureți filtrele cât mai des pentru a preveni răspândirea prafului și a bacteriilor.