Reclamă

De ce ai dureri de cap de la aerul condiționat. Cu ce alte probleme te mai poți confrunta

Dacă și tu te-ai întrebat de ce ai dureri de cap de la aerul condiționat, atunci te afli în locul potrivit pentru a afla răspunsul. Aerul condiționat poate provoca dureri de cap la unele persoane din diverse motive. Deshidratarea, zgomotul, alergenii și temperaturile pot juca un rol cheie.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 30 iulie 2023, 7:05

În lunile de vară, utilizarea aerului condiționat este ceva normal. Aparatele funcționează prin tragerea de aer cald din interiorul casei și trecerea acestuia printr-o bobină de evaporare. Unitatea separă căldura de aerul rece și o elimină în afara casei folosind un compresor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce ai dureri de cap de la aerul condiționat

Aparatele de aer condiționat pot provoca dureri de cap din cauza deshidratării, a temperaturilor scăzute, a zgomotului, bolilor din aer, alergenilor și substanțelor chimice. Pe măsură ce aparatele de aer condiționat usucă aerul, utilizarea continuă fără să consumi apă poate provoca deshidratare. Acest lucru poate duce la o durere de cap.

Conform cercetărilor din 2021, experții nu înțeleg pe deplin mecanismul exact al durerilor de cap provocate de deshidratare. Cu toate acestea, apa va remedia orice dureri de cap rezultată din deshidratare.

Temperaturi scăzute

Există o definiție pentru durerile de cap cauzate de temperaturile reci din exterior. Aerul condiționat poate răci, de obicei, temperatura la aproximativ 15 grade Celsius, mult mai puțin decât confortabil pentru majoritatea oamenilor.

Reclamă

Această cefalee este o durere ascuțită, înțepătoare, cauzată de constricția rapidă a vaselor de sânge sau, eventual, de declanșarea nervului trigemen. De obicei, aceste dureri de cap dispar în 30 de minute după ce temperatura se încălzește, așa că ridicarea termostatului cu doar câteva grade poate atenua o durere de cap.

Zgomot

Un aparat de aer condiționat prost întreținut poate produce zgomot intermitent sau repetitiv care poate provoca o durere de cap tensionată sau poate declanșa o migrenă. Zgomotul poate contribui, de asemenea, la tensiunea musculară care duce la dureri de cap.

Reclamă

Odihna, analgezicele fără prescripție medicală, pachetele de gheață și relaxantele musculare sunt tratamente potrivite pentru aceste dureri de cap. O persoană ar trebui, de asemenea, să elimine sursa zgomotului pentru a preveni revenirea durerilor de cap.

Boli transmise prin aer

Este posibil ca bolile transmise prin aer să circule dintr-un sistem de aer condiționat din interior și de asemenea e posibil să provoace dureri de cap ca simptom.

O analiză din 2016 a examinat studii privind legătura dintre bolile transmise prin aer, cum ar fi SARS, gripa, rujeola și tuberculoza. A concluzionat că sistemele de aer condiționat joacă un rol în transmiterea agenților patogeni din aer. Bolile transmise prin aer, cum ar fi COVID-19 și gripa, pot provoca dureri de cap.

Alergeni și substanțe chimice din aer

Un sistem de aer condiționat poate face ca alergenii și iritanții din aer să circule prin cameră, ceea ce poate duce la o durere de cap. Aerul din interiorul casei poate părea curat, dar conform Agenției pentru Protecția Mediului, ar putea fi de două până la cinci ori mai mare în poluanți decât în exterior.

Aceasta include substanțe chimice și alergeni care se instalează în interiorul casei și nu circulă afară, ceea ce duce la o durere de cap.

Sursele de alergeni și substanțe chimice din interiorul casei pot include:

  • păr de animale de companie;
  • ozon de la purificatoarele de aer;
  • compuși organici dintr-o varietate de produse și materiale;
  • degajarea de gaze din produse făcute din lemn presat;
  • substanțe chimice din materiale de curățare, vopsea și insecticide;
  • degradarea materialelor de construcție.

Recircularea aerului și rezolvarea sursei de poluant pot ameliora acest tip de durere de cap.

Cum să previi durerea de cap de la aer condiționat

O persoană se poate asigura că instalează unitatea de aer condiționat în mod corespunzător pentru o funcționare maximă și se poate asigura că are filtrul necesar. De asemenea, este bine să știi că aparatele de aer condiționat dezumidifică aerul. Prin urmare, persoanele pot ajuta la prevenirea deshidratării, bând apă suplimentară în timp ce aparatul este în uz.

Dacă sistemul de aer condiționat este un sistem central de aer, poți seta ventilatorul în modul „auto”, astfel încât să nu funcționeze în mod constant. Acest lucru previne poluarea fonică. De asemenea, e indicat să schimbi filtrele cu ajutorul unui specialist, ori de câte ori este specificat în cartea tehnică a aparatului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
3
Melissa McCarthy pozată la gala Premiilor Oscar 2019
Divertisment
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate. Cum arată acum grăsuța de la Hollywood
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate a fost incredibilă. Grăsuța de la Hollywood arată incredibil după ce a scăpat de kilogramele în...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×