Reclamă

Motivul pentru care buzele tale se pot crăpa în timpul verii. Sfaturi pentru a avea grijă de ele

Te întrebi care este motivul pentru care buzele tale se pot crăpa în timpul verii? Specialiștii îți vin în ajutor cu câteva explicații, dar și sfaturi pentru a putea avea grijă de ele. Vara este un anotimp în care buzele necesită atenție suplimentară.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 2 august 2024, 5:42

Buzele crăpate sunt rezultatul pielii uscate, adesea din cazua vremii rece sau suscate, a expunerii la soare sau a deshidratării. Buzele crăpate se pot trata folosind balsam de buze sau unguent pentru a ușura disconfortul apărut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Motivul pentru care buzele tale se pot crăpa în timpul verii

Senzația de buze uscate, strânse și crîpate poatea părea din mai multe otive. El pot fi solozase sau decojite, iar acest lucru se întâmplă din cauza soarelui.

Buzele crăpate pot apărea în orice perioada a anului. Pielea de pe buze este mai subțire și mai sensibilă decât pielea de pe restul corpului.

Acest lucru se datorează faptului că buzele tale nu conțin glande uleioase, ca urmare riscă să devină uscate și crăpate. Acest lucru poate influența inflamația buzelor, numită și cheilită.

Buzele tale sunt expuse la mai mulți factori decât restul corpului. Buzele se pot crăpa în urma expunerii la soare, se pot irita în medii uscate sau reci și pot reacționa la substantele chimice din balsamul de buze și altele. Majoritatea oamenilor au avut buzele crăpate la un moment dat, dar pentru unii, cheilita poate fi o problemă medicală gravă, spun specialiștii.

Reclamă

Există cheilita actinică și este cauzată cel mai frecvent de expunerea la soare, dar există și cheilita unghiulară care este cauzată de o infecție fungică și apare la colțurile gurii.

Cum se pune diagnosticul și ce tratament există

O examinare vizuală a buzelor și a pielii din jurul gurii poate ajuta la diagnosticarea buzelor crăpate. Medicul tău specialist poate solicita și teste dacă bănuiește că este vorba de o afecțiune gravă care a cauzat crăparea buzelor.

Reclamă

Tratamentul cheilitei depinde de cauza de bază a inflamatiei buzelor, dar de obicei se poate trata acasă cu ajutorul unui balsam hidratant sau al unui unguent. Specialiștii recomandă ca în perioada sezonului cald să folosești un balsam de buze cu protecție solară.

Acesta te va proteja de razele dăunătoare ale soarelui. Este recomandat să folosești un balsam de buze fără miros, hipoalergenic, hidratant și cu protecție solară. Balsamul de buze care include ingrediente precum aromele și lanolină poate produce iritații la nivelul buzelor.

Dacă balsamul provoacă o senzație de usturime, arsură sau furnicături, atunci e recomandat să eviți folosirea sa. Balsamul de buze trebuie aplicat în funcție de nevoia fiecărei persoane.

Aplicarea regulată a tratamentului prescris de medicul specialist poate să ușureze disconfortul și să ajute la vindecarea mai rapidă a buzelor.

Buzele crăpate sever se pot vindeca într-un interval de timp de două până la trei săptămâni, spun specialiștii. Dacă tratezi buzele crăpate imediat ce observi o problemă, atunci ee se pot vindeca mai repede. Pentru a preveni crăparea buzelor este important să ai o rutină de îngrijire a acestora.

Specialiștii recomandă să porți un balsam de buze cu SPF înainte de a ieși afară și să-l reaplici ori de câte ori este nevoie. Totodată, hidratarea organismului este la fel de importantă pe tot parcursul zilei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cercul zodiacal cu toate cele 12 zodii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie. Explicațiile astrologilor
Nativii se află tot mai aproape de dorințele lor, iar iubirea și prietenia îi salvează și de această dată. Află ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie și cum prietenia...
2
O femeie care se plimbă pe plajă
Sănătate
Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Descoperă secretul scăderii în greutate după 50 de ani cu sfatul unui kinetoterapeut. Află cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi, după o vârstă când metabolismul a încetinit deja destul de mult....
3
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
4
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
5
Jennifer Lopez a mers la mall cu copiii ei după divorțul de Ben Affleck
Divertisment
Cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Fanii au fost surprinși să o vadă pe divă în astfel de ipostaze
Fotografii au surprins cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Vedeta latino a fost însoțită de copiii săi și un grup de prieteni. Cântăreața pare că a trecut peste dezamăgirile în dragoste...
PARTENERI
×