Reclamă

Ce înseamnă dacă visezi șerpi. Ce mesaje încearcă să-ți transmită subconștientul

Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă dacă visezi șerpi noaptea? Chiar și cele mai mici simboluri pot fi niște moduri inedite de a interpreta mesajele pe care subconștientul încearcă să ți le transmită. Tărâmul viselor a reprezentat încă din cele mai vechi timpuri un subiect mare de interes. Descoperă ce mesaje încearcă să-ți transmită subconștientul și ce simbolistică ar putea avea un șarpe care ți-a apărut în vis.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 26 februarie 2024, 6:58

Studiile au arătat că șerpii sunt unele dintre cele mai vechi simboluri care au apărut în visul oamenilor. Nu trebuie să te temi dacă îi visezi, cel mai probabil nu ești singură persoană care a trecut prin asta. Chiar dacă pot fi înspăimântători pentru unele persoane, trebuie menționat că în unele culturi șerpii sunt asociați cu renașterea. Astfel, apariția lor într-un vis nu este întotdeauna un motiv de îngrijorare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce înseamnă dacă visezi șerpi

Dacă ai visat un șarpe la un moment dat nu ar trebui să te temi. Cel mai probabil acest lucru nu înseamnă nimic important. Totuși, apariția lor recurentă ar putea fi interpretată ca un mesaj pe care îl primești din partea subconștientului tău.

În general, apariția șerpilor în mod repetat ar putea însemna că neglijezi un aspect important din viața ta, spune un psiholog pentru publicația Business Insider.

Conform specialiștilor, visele cu șerpi nu au menirea de a te speria. Acestea te informa că este momentul să-ți aduni puterile și să preiei inițiativ. Poate că e momentul să schimbi ceva la viața ta.

Cei mai mulți specialiști susține că există cinci moduri generale de interpretare a apariție șerpilor în visul unei persoane.

Reclamă

Există o persoană toxică în viața ta

Dacă există în viața ta o persoană care „te atacă cu veninul său” atunci cel mai adesea aceasta ți-ar putea apărea în vis sub înfățișarea unui șarpe.

Subconștientul ar putea să interpreteze comportamentul acestei persoane ca fiind unul toxic pentru tine. Este un motiv pentru care îți va aduce în față un șarpe în timp ce visezi.

Reclamă

Este un semnal de alarmă pe care încearcă să ți-l trăsnită. Poate că este momentul să rupi legăturile toxice. Ar trebui să încerci să te detașezi pentru a nu mai fi afectată de veninul acestei persoane. Dacă nu ești sigură ce persoană ar putea fi adusă de subconștientul tău sub forma unui șarpe poți lua în calcul următoarele variante, sugerează un expert pentru YourTango.com.

Dacă șarpele te mușcă în vis, acest lucru ar putea însemna că în viața reală te confrunți cu o persoană care are remarci neplăcute la adresa ta.

Dacă șarpele te înconjoară sau te face sa te simți prinsă în capcană, ar putea reprezenta o relație toxică cu o persoană care te face să te simți constrânsă de a lua anumite decizii. Chiar și numărul șerpilor poate fi un mesaj al subconștientului.

Mai mulți șerpi care îți apar simultan într-un vis ar putea reprezenta un semn de avertisment că te afli într-un loc toxic în viața reală. Încearcă să analizezi cu atenție ce persoane ai în jur și să identifici „șarpele” din viața reală.

Îți este teamă de ceva

Un alt motiv pentru care ai putea să visezi șerpi în mod recurent este acela că îți este teamă de ceva. Frica de a fi respins sau frica de necunoscut este adeseori întruchipată sub forma unui șarpe în vis.

Oamenii sunt programați să aibă o „frica genetică” de șerpi. În trecut aceștia obișnuiau să fie o atenționare a oamenilor, astfel că instinctiv te poți teme de ei.

Chiar dacă în prezent nu te întâlnești cu o cobră la fiecare pas, instinctul primar de a te teme de ea cel mai probabil încă se află în tine. Se spune că dacă visezi anaconda, cel mai probabil simbolizează o teamă emoțională, cum ar fi frica de respingere. Află și despre ce înseamnă dacă visezi cutremur. Vezi la ce face referire acest vis puternic.

Șerpii negri ar putea să indice teama de necunoscut. Cobra ar putea reprezenta teama de a provoca un adversar, în timp ce pitonul poate reprezenta teama de a nu fi prinsă într-o capcană în viața reală.

Este important să-ți analizezi visele pentru a putea să-ți dai seama cu care dintre aceste temeri te confrunți de fapt în viața de zi cu zi. Odată identificate problemele, poți începe să cauți soluții de rezolvare a acestora.

Urmează să înveți ceva nou

Șerpii nu sunt întotdeauna un simbol negativ. Aceștia ar putea avea și o interpretare pozitivă. Carl Jung, unii dintre pionierii psihanalizei, considera șerpii un simbol al transcendenței.

Mulți specialiști consideră că apariția șerpilor în vis poate reprezenta un simbol al unei lecții pe care urmează să o înveți. Dacă ai visat un șarpe care și-a mâncat propria coadă, acest lucru ar putea însemna un ciclu al transformării și al renașterii vieții tale.

Poți avea parte de o schimbare majoră în viața ta

Un alt motiv pentru care ai putea visa șerpi în mod constant este acela că în viața ta ar putea urma o schimbare majoră.

Șerpii sunt asociați adeseori cu schimbarea și  transformarea datorită faptului că în viața reală aceștia își pot schimba pielea.

Dacă te simți anxioasă în legătură cu o schimbare care urmează să aibă loc în viața ta, atunci acesta este unul dintre motivele pentru care ai putea visa șerpi. În cazul acesta, este important să-ți identifici temerile și să încerci să le confrunți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
Gavin Rossdale și Xhoana X se sărută
Divertisment
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă cu fosta sa soție, Gwen Stefani
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă perfect cu fosta sa soție, Gwen Stefani. Paparazzi i-au surprins pe cei doi îndrăgostiți într-o vacanță...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Naomi Campbell într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta, în vârstă de 53 de ani,...
PARTENERI
×