Reclamă

Ce poți face pentru a „inversa” albirea părului. Sfaturi pentru îngrijirea părului cărunt

Specialiștii au dezvăluit ce poți face pentru a „inversa” albirea părului. Aceste sfaturi sunt utile pentru femeile care au părul cărunt și își doresc să aibă cât mai multă grijă de el. Deși încărunțirea este un proces natural, multe femeie nu pot accepta acest lucru.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 4 august 2024, 6:55

Părul gri este ceva cu care majoritatea oamenilor se confruntă pe măsură ce înaintează în vârstă. Peste 74% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 45 și 65 de ai au deja părul încărunțit, spun specialiștii. În timp ce unii aleg să-și îmbrățișeze noua imagine, alții apelează la vopseaua de păr pentru a-l ascunde.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce poți face pentru a „inversa” albirea părului

În mediul online se speculează faptul că părul alb ar putea să nu fie permanent. Există o mulțime de produse pentru păr, cum ar fi șampoanele, până la remedii naturale, care ar putea ajuta la schimbarea culorii părului alb.

Dacă părul se poate schimba din nou la culoarea inițială rămâne de văzut mai jos. Experții în îngrijirea părului au dezvăluit adevărul, dar și știința despre „inversarea” procesului de albire.

Ce determină părul să devină gri sau alb

Culoarea părului este determinată de melanocite, care sunt celulele producătoare de pigment din foliculul de păr. Există două tipuri de pigment produse de aceste melanocite.

Reclamă

Ele creează pigmenți de păr închis la culoare care fac părul să fie negru sau castaniu și fenomelanina care produce nuanțe roșcate și galbene.

Culoarea variază în funcție de proporțiile de eumelanină și feomelanină. Îngrijorarea apare pe măsură ce producția de melanină de către melanocite scade în timp.

Pierderea totală de melanină face ca părul să devină gri sau alb. Părul nepigmentat poate avea o textură diferită de părul pigmentat natural și apare adesea inițial în zona tâmplelor sau în jurul linie părului. În timp ce îmbătrânirea este cea mai frecventă cauză a încărunțirii, există și alți factori care pot contribui la albirea prematură.

Reclamă

Bolile autoimune, perecum vitiligo, alopecia sau tulburările tiroidiene pot duce la albirea prematură. Unii oameni pot moșteni gene care fac ca părul lor să devină gri prematur.

Stresul poate fi, de asemenea, o cauză a albirii părului, spun specialiștii.

Nu poți opri procesul de albire al părului, dar poți să-l încetinești

Nu este posibil să oprești complet albirea, dar există pași pe care îi poți urma pentru a încetini procesul. Deoarece anumite deficiențe nutriționale pot duce la albirea prematură, menținerea unei diete bogate în nutrienți ajută la menținerea culorii părului.

Stresul cronic duce la albire, reducerea factorilor de stres poate ajuta la prevenirea labidii. Specialiștii recomandă să eviți consumul de alcool și tutun. Fumatul poate duce la albirea prematură, spun cei de la EatingWell.

Suplimentele de vitamine nu pot inversa procesul de albire.

Nu există dovezi științifice că administrarea de vitamine precum vitamina B12, cuprul și folatul, printre altele, pot inversa apariția părului gri.

Când vine vorba de categoria produselor de îngrijire a părului care pretind să redea părului gri culoarea sa inițială, specialiștii spun că lucrurile sunt mai complicate decât par.

Produsele tipice care pretind că inversează părul gri vizează în mod normal unele dintre procesele care duc la îmbătrânirea părului și la scăderea producției de melanină.

Un ingredient comun utilizat este det de antioxidanți. Antioxidanții pot reduce stresul oxidativ care se produce asupra foliculului de păr. Se crede că acumularea de peroxid de hidrogen în firele de păr duce la albirea sa. Pentru a contracara acest lucru, o enzimă cunoscută sub numele de catalază ajută la descompunerea peroxidului și poate încetini, teoretic, procesul de albire, au spus cei de la Parade.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
O femeie care bea băutura proteică care te ajută să pierzi în greutate
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Crinul păcii pus pe pervazul geamului pentru a face flori frumoase
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI
×