Reclamă

Ce poți face pentru a scăpa de ploșnițele de pat. Sfaturi utile de la specialiștii în curățenie

Problema infestării cu ploșnițe este tot mai vizibilă în lume. Oamenii se tem ca acestea să nu pătrundă în casele lor, mai ales după ce în Franța mai multe persoane au raportat faptul că nu reușesc să mai scape de „musafirii nepoftiți”. Descoperă și tu ce poți face pentru a scăpa de ploșnițele de pat. Iată câteva sfaturi utile de la specialiștii în curățenie.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 15 octombrie 2023, 6:20

Este destul de greu să scapi de ploșnițele de pat fără ajutor profesionist. Ploșnițele se înmulțesc destul de rapid și devine un adevărat calvar să încerci să le scoți din casa ta. Odată ce ai identificat zonele care sunt infestate, poți începe procesul de a le îndepărta din locuința ta.

Ce poți face pentru a scăpa de ploșnițele de pat

Ploșnițele de pat măsoară între 5 și 7 milimetri în diametru. Acești gândaci sunt extrem de inteligenți și se reproduc rapid. Ploșnițele de pat știu unde să se ascundă pentru a fi greu de găsit.

De altfel, specialiștii spun că o femelă poate depune 500 de ouă în timpul vieții.

Nu este deloc surprinzător faptul că acești gândaci pot ajunge să producă mult stres. Vei avea nevoie de foarte multă răbdare pentru a putea îndepărta ploșnițele de pat din locuința ta. Află mai multe despre ce sunt ploșnițele de pat și de ce apar.

Dacă nu reușești să scapi de ele cu ajutorul acestor metode, atunci cel mai bine este să apelezi la ajutorul unui profesionist.

Reclamă

Identifică zonele infestate

Primul pas pentru a scăpa de ploșnițe este să identifici zonele în care acestea se ascund. Ploșnițele trebuie depistate înainte ca acestea să apuce să se reproducă. Este mult mai ușor și mai ieftin să tratezi o infestare mică decât una mare.

Caută locurile în care s-ar putea ascunde sau cere ajutorul unui specialist. Publicațiile internaționale scriu că unii specialiști apelează la câini dresați special pentru a căuta ploșnițele după miros.

Reclamă

Corpurile mici și înguste ale ploșnițelor le permit acestora să se strecoare în locurile mici și strâmte. Acestea se pot găsi lângă etichetele saltele, întrebă crăpăturile patului, lângă tăblia patului, printre haine sau chiar printre crăpături.

Ploșnițele vii sunt roșiatice și pot lăsa pete pe saltea dacă au fost strivite. Ploșnișele sunt mici, dar pot fi observate cu ușurință dacă te confrunți cu o infestare.

Ține sub control infestarea

Dacă ai stabilit că ai ploșnițe de pat în casă, atunci trebuie să faci în așa fel încât să oprești înmulțirea lor. O modalitate rapidă și ușoară de a prinde ploșnițele într-un loc este să folosești aspiratorul. Folosește aspiratorul în toate locurile în care crezi că ai ploșnițe.

Sigilează apoi conținutul aspirat într-o pungă de plastic și scoate-o cât mai repede din locuința ta. Sigilează toate lenjeriile de pat și hainele afectate în pungi de plastic pentru a le pune mai apoi la spălat. Spală hainele la cea mai ridicată temperatură și apoi pune-le în uscător.

Căldura poate duce la uciderea ploșnițelor de pat. Orice lucru care nu poate fi pus la mașina de spălat ar trebui închis într-o pungă sigilată de plastic, spun specialiștii de la Healthline.

Punga ar trebui să rămână închisă pentru câteva luni pentru a te asigura că ai scăpat complet de ploșnițe. Dacă nu poți scăpa de ploșnițele de pe mobilă, atunci cel mai bine este să renunți la ea. Chiar dacă este o decizie dificilă, uneori este singura modalitate prin care îți poți asigura siguranța casei.

Folosește soluții speciale

Înainte de a aplica soluții împotriva ploșnițelor de pat, specialiștii recomandă să faci o curățenie generală. Lenjeriile, covoarele, draperiile și alte lucruri care merg puse la mașina de spălat ar trebui spălate.

Ploșnițele se pot ascunde chiar și printre cărți și reviste, aceste spații ar trebui verificate, iar mai apoi ar trebui stabilit dacă obiectele mai pot fi păstrate sau ar trebui aruncate.

Ploșnițele pot fi îndepărtate cu ajutorul unor substanțe chimice speciale. Aceste insecte sunt destul de ușor de ucis cu ajutorul substanțelor. Mai mult, specialiștii spun că ploșnițele nu rezistă la temperaturi mai mari de 46 de grade Celsius.

Lenjeria de pat și lucrurile care pot fi spălate ar trebui puse într-un ciclu de spălare care folosește temperaturi cât mai ridicate. Insecticidele pot fi o alegere potrivită pentru a scăpa de ploșnițe. Mergi la un magazin specializat și cere soluția potrivită pentru acești dăunători.

Piretrinele și piretroizii sunt cele mai frecvențe substanțe chimice folosite pentru uciderea ploșnițelor de pat. Verifică zonele infestate la șapte zile pentru a te asigura că soluțiile folosite au funcționat. Dacă aceste metode nu te vor ajuta să scapi de ele, atunci cel mai bine este să ceri ajutorul unui profesionist.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Flori și plante care aduc ghinion puse pe o tăblie de lemn
Timp liber
Flori care aduc ghinion. Nu se țin în casă și nu se pun în buchetele pentru evenimente
Felul în care îți decorezi casa poate spune multe despre personalitatea ta. Obiectele de decor trebuie alese cu mare atenție, la fel și plantele. Specialiștii în Feng Shui susțin că există anumite flori care...
2
O femeie frumoasă care stă într-un lac și ține în mâini luna pentru a ilustra ce impact are Luna Plină în Gemeni pe data de 27 noiembrie 2023
Horoscop
Lună Plină în Gemeni pe 27 noiembrie 2023. Cum sunt afectate zodiile
Luna Plină în Gemeni pe 27 noiembrie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac. Totuși, anumiți nativi vor fi afectați în mod negativ și vor avea de înfruntat unele probleme....
3
Patru turte cu ceapă verde într-o tavă
Rețete
Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de post
Pentru gustări delicioase și consistente sau pentru a înlocui pâinea la micul dejun, îți oferim o rețetă de turte cu ceapă verde la tigaie. Turtele din aluat de pâine, preparate la tigaie sunt una...
4
Două pahare, unul cu apă plată și unul cu apă minerală cu fructe pentru a ilustra cât de sănătoasă este apa plată în comparație cu apa minerală
Sănătate
Cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Specialiștii au dezvăluit cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. Dacă și tu te numeri printre iubitorii de apă carbogazoasă, atunci poate ar fi bine să arunci o privire asupra...
5
O prințesă cu coroniță, zodia norocoasă a lunii decembrie 2023, care ține în frâu un ponei într-o pădure înzăpezită
Horoscop
Zodia norocoasă a lunii decembrie 2023. El este nativul care se afirmă pe toate planurile
Zodia norocoasă a lunii decembrie 2023 este reprezentată de Capricorn. Acest nativ va reuși să se afirme cu ușurință pe toate planurile și se va face remarcat în fața celorlalți. Ultima lună din an...
PARTENERI
×