Reclamă

Ce poți face pentru a scăpa de ploșnițele de pat. Sfaturi utile de la specialiștii în curățenie

Problema infestării cu ploșnițe este tot mai vizibilă în lume. Oamenii se tem ca acestea să nu pătrundă în casele lor, mai ales după ce în Franța mai multe persoane au raportat faptul că nu reușesc să mai scape de „musafirii nepoftiți”. Descoperă și tu ce poți face pentru a scăpa de ploșnițele de pat. Iată câteva sfaturi utile de la specialiștii în curățenie.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 15 octombrie 2023, 6:20

Este destul de greu să scapi de ploșnițele de pat fără ajutor profesionist. Ploșnițele se înmulțesc destul de rapid și devine un adevărat calvar să încerci să le scoți din casa ta. Odată ce ai identificat zonele care sunt infestate, poți începe procesul de a le îndepărta din locuința ta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce poți face pentru a scăpa de ploșnițele de pat

Ploșnițele de pat măsoară între 5 și 7 milimetri în diametru. Acești gândaci sunt extrem de inteligenți și se reproduc rapid. Ploșnițele de pat știu unde să se ascundă pentru a fi greu de găsit.

De altfel, specialiștii spun că o femelă poate depune 500 de ouă în timpul vieții.

Nu este deloc surprinzător faptul că acești gândaci pot ajunge să producă mult stres. Vei avea nevoie de foarte multă răbdare pentru a putea îndepărta ploșnițele de pat din locuința ta. Află mai multe despre ce sunt ploșnițele de pat și de ce apar.

Dacă nu reușești să scapi de ele cu ajutorul acestor metode, atunci cel mai bine este să apelezi la ajutorul unui profesionist.

Reclamă

Identifică zonele infestate

Primul pas pentru a scăpa de ploșnițe este să identifici zonele în care acestea se ascund. Ploșnițele trebuie depistate înainte ca acestea să apuce să se reproducă. Este mult mai ușor și mai ieftin să tratezi o infestare mică decât una mare.

Caută locurile în care s-ar putea ascunde sau cere ajutorul unui specialist. Publicațiile internaționale scriu că unii specialiști apelează la câini dresați special pentru a căuta ploșnițele după miros.

Reclamă

Corpurile mici și înguste ale ploșnițelor le permit acestora să se strecoare în locurile mici și strâmte. Acestea se pot găsi lângă etichetele saltele, întrebă crăpăturile patului, lângă tăblia patului, printre haine sau chiar printre crăpături.

Ploșnițele vii sunt roșiatice și pot lăsa pete pe saltea dacă au fost strivite. Ploșnișele sunt mici, dar pot fi observate cu ușurință dacă te confrunți cu o infestare.

Ține sub control infestarea

Dacă ai stabilit că ai ploșnițe de pat în casă, atunci trebuie să faci în așa fel încât să oprești înmulțirea lor. O modalitate rapidă și ușoară de a prinde ploșnițele într-un loc este să folosești aspiratorul. Folosește aspiratorul în toate locurile în care crezi că ai ploșnițe.

Sigilează apoi conținutul aspirat într-o pungă de plastic și scoate-o cât mai repede din locuința ta. Sigilează toate lenjeriile de pat și hainele afectate în pungi de plastic pentru a le pune mai apoi la spălat. Spală hainele la cea mai ridicată temperatură și apoi pune-le în uscător.

Căldura poate duce la uciderea ploșnițelor de pat. Orice lucru care nu poate fi pus la mașina de spălat ar trebui închis într-o pungă sigilată de plastic, spun specialiștii de la Healthline.

Punga ar trebui să rămână închisă pentru câteva luni pentru a te asigura că ai scăpat complet de ploșnițe. Dacă nu poți scăpa de ploșnițele de pe mobilă, atunci cel mai bine este să renunți la ea. Chiar dacă este o decizie dificilă, uneori este singura modalitate prin care îți poți asigura siguranța casei.

Folosește soluții speciale

Înainte de a aplica soluții împotriva ploșnițelor de pat, specialiștii recomandă să faci o curățenie generală. Lenjeriile, covoarele, draperiile și alte lucruri care merg puse la mașina de spălat ar trebui spălate.

Ploșnițele se pot ascunde chiar și printre cărți și reviste, aceste spații ar trebui verificate, iar mai apoi ar trebui stabilit dacă obiectele mai pot fi păstrate sau ar trebui aruncate.

Ploșnițele pot fi îndepărtate cu ajutorul unor substanțe chimice speciale. Aceste insecte sunt destul de ușor de ucis cu ajutorul substanțelor. Mai mult, specialiștii spun că ploșnițele nu rezistă la temperaturi mai mari de 46 de grade Celsius.

Lenjeria de pat și lucrurile care pot fi spălate ar trebui puse într-un ciclu de spălare care folosește temperaturi cât mai ridicate. Insecticidele pot fi o alegere potrivită pentru a scăpa de ploșnițe. Mergi la un magazin specializat și cere soluția potrivită pentru acești dăunători.

Piretrinele și piretroizii sunt cele mai frecvențe substanțe chimice folosite pentru uciderea ploșnițelor de pat. Verifică zonele infestate la șapte zile pentru a te asigura că soluțiile folosite au funcționat. Dacă aceste metode nu te vor ajuta să scapi de ele, atunci cel mai bine este să ceri ajutorul unui profesionist.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×