Reclamă

Ce să faci în București de Rusalii. 3 idei pentru familii

Cu ocazia sărbătoririi Rusaliilor, vei avea parte de o mult așteptată minivacanță. Singurul lucru pe care ți-l dorești este să te odihnești, și mai ales, să te relaxezi alături de cei dragi. Ce să faci în București de Rusalii.

Publicat: 21 iunie 2021, 7:00 / Actualizat: 21 iunie 2021, 9:57

Ai ales să rămâi în oraș deoarece nu vrei să ai de-a face cu aglomerația și nu ai uitat că lumea întreagă traversează o pandemie. De abia aștepți să te bucuri de Bucureștiul gol și liniștit.

Ce sa faci în București de Rusalii, împreună cu familia

Dacă ar fi după tine ai sta pe terasă toată ziua și ai citi non-stop, însă cei mici se vor plictisi dacă nu îi întreții. Plus că vrei să le oferi clipe de neuitat și să petreceți împreună cât mai mult timp de calitate. Cu ce activități vă puteți distra împreună?

O plimbare în Parcul Văcărești

De ce să nu explorați Parcul Natural Văcărești, situat la doar cinci kilometri depărtare de centrul orașului? Lacul Văcărești trebuia să fie inclus în sistemul hidrologic de apărare a capitalei împotriva inundațiilor. Proiectul a fost însă abandonat, iar în ultimii 20 de ani natura și-a făcut loc în viața urbană.

În 2016, datorită faptului că vegetația acoperise locul și zona se sălbăticise de-a drepul, întreaga suprafață di jurul lacului antropic a fost declarată arie protejată. Potrivit site-ului dedicat parcului, aici viețuiesc o multitudine de specii de animale și plante. Un lucru curios în mijlocul unui oraș.

Reclamă

Aici poți regăsi: comunități danubiene de păsări (lebede, stârci, cormorani), pești (roșioară, oblete, știucă), amfibieni, reptile, mamifere și o puzderie de insecte. Cei mici se vor bucura nespus dacă veți pleca la recunoaștere cu ajutorul unei hărți și a unui binoclu.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Cadrul perfect pentru observarea păsărilor în mediul lor natural din Parcul Văcărești
Cadrul perfect pentru observarea păsărilor în mediul lor natural din Parcul Văcărești / Shutterstock
Reclamă

Plimbare cu bicicleta în parcul Carol

Parcul Carol este unul dintre cele mai mari și șarmante locuri verzi din București. Acesta este amplasat pe Dealul Filaret.

Parcul a fost amenajat între 1900-1906 după planurile arhitectului peisagist Eduard Redont. El a fost inaugurat în 1906, cu ocazia omagierii a 40 de ani de domnie a regelui Carol I.

Ia-ți bicicleta și ieși la plimbare alături de cei mici. Aici poți admira maiestuoasele scări principale, Mausoleul dedicat Eroului Necunoscut, sau Arenele Romane. Aveți mult de pedalat și de admirat. Atunci când ați obosit puteți faec o pauză pentru un scurt picnic la iarbă verde. Nimic nu poate fi mai satisfăcător.

Pod deasupra lacului din Parcul Carol
Pod deasupra lacului din Parcul Carol / Shutterstock

La pas pe Calea Victoriei

Calea Victoriei pornește de la Piața Victoriei și se încheie în Piața Națiunilor Unite, după străbaterea a 2.700 de metri. Este una dintre principalele artere bucureștene.

Înainte de domnia lui Constantin Brâncovenau Calea Victoriei nu făcea parte din București. În timpul conducerii acestuia, au fost unite Drumul Brașovului (bucata de drum între Cercul Militar și Piața Victoriei) și Ulița Mare spre Sărindar (porțiunea dintre Piața Națiunilor Unite și Cercul Militar) pentru a forma strada Podul Mogoșoaiei. De atunci, noua stradă a fost împânzită cu magazine de lux, hoteluri, cafenele și instituții. Devenind cea mai populară stradă pe care se afișau mondenii vremurilor. În perioada lui Grigore Ghica strada este pavată cu piatră.

În 1878, după Războiul de Independență, strada capătă în sfârșit denumirea cunoscută și astăzi de Calea Victoriei. Prezintă-le celor mici frânturi din istoria Bucureștiului, în timp ce mâncați o înghețată artizanală delicioasă.

Fă-ți bine temele înainte pentru a le vorbi despre Hotelul Capșa, Cercul Militar, Ateneul Român, Biserica Krețulescu sau Palatul Cantacuzino. Calea Victoriei este presărată de monumente istorice pe care le poți descoperi sau cunoaște mai bine alături de familia ta.

Vedere asupra Hotelului Capșa, de pe Calea Victoriei
Vedere asupra Hotelului Capșa, de pe Calea Victoriei / Shutterstock

În cazul în care te răzgândești și simți nevoia să evadezi în natură, citește recomandările noastre despre destinații din apropierea marilor orașe.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton și Prințul William în Londra la un eveniment public
Divertisment
Cadoul Prințului William pentru Rose Hanbury. Ce spune presa internațională despre infidelitatea Prințului de Wales
Presa internațională vorbește despre cadoul Prințului William pentru Rose Hanbury. Se zvonește că cei doi ar fi avut o relație și că Prințul de Wales i-ar fi fost infidel soției sale, Kate Middleton. Zvonurile...
2
O femeie care privește cu jind un desert de pe o farfurie
Lifestyle
Trucuri pentru a păcăli foamea. Ce să faci ca să reduci poftele din timpul zilei
Poftele îți dau bătăi de cap? Simți că, oricât de mult ai încerca să te menții cu planul tău de dietă, poftele îți stau în mod constant în cale? Ai mai jos câteva trucuri...
3
Fată frumoasă poartă o pălărie și stă într-o pădure
Horoscop
Care este sufletul tău pereche, în funcție de zodie. Nativii care trăiesc cele mai frumoase povești de iubire
Dacă vrei să știi care este sufletul tău pereche în funcție de zodie, ai venit în locul potrivit. Trăsăturile fiecăruia sunt extrem de importante în alegerea partenerului de viață. De asemenea, chiar dacă pare...
4
Două porții de Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi în boluri albe, alături de felii de pâine
Rețete
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Dacă te întrebi ce mai poți prepara pentru masa de prânz, încearcă o rețetă de ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare. Rețetele de supă și ciorbă fac parte din meniul...
5
Mâini de femeie pe un fundal turcoaz, cu multe culori și forme de diferite dimensiuni
Frumusețe
Unghii de primăvară. 8 modele simple pe care le poți face acasă
Primăvara își intră în rol și mai mult ca sigur ai nevoie de o reîmprospătare de look. Îți propunem câteva modele de unghii de primăvară, simplu de realizat, fără ustensile profesionale. Pentru că pe...
PARTENERI
×