Ce să faci în București de Rusalii. 3 idei pentru familii

Cu ocazia sărbătoririi Rusaliilor, vei avea parte de o mult așteptată minivacanță. Singurul lucru pe care ți-l dorești este să te odihnești, și mai ales, să te relaxezi alături de cei dragi. Ce să faci în București de Rusalii.

Publicat: 21 iunie 2021, 7:00 / Actualizat: 21 June 2021, 9:57

Ai ales să rămâi în oraș deoarece nu vrei să ai de-a face cu aglomerația și nu ai uitat că lumea întreagă traversează o pandemie. De abia aștepți să te bucuri de Bucureștiul gol și liniștit.

Ce sa faci în București de Rusalii, împreună cu familia

Dacă ar fi după tine ai sta pe terasă toată ziua și ai citi non-stop, însă cei mici se vor plictisi dacă nu îi întreții. Plus că vrei să le oferi clipe de neuitat și să petreceți împreună cât mai mult timp de calitate. Cu ce activități vă puteți distra împreună?

O plimbare în Parcul Văcărești

De ce să nu explorați Parcul Natural Văcărești, situat la doar cinci kilometri depărtare de centrul orașului? Lacul Văcărești trebuia să fie inclus în sistemul hidrologic de apărare a capitalei împotriva inundațiilor. Proiectul a fost însă abandonat, iar în ultimii 20 de ani natura și-a făcut loc în viața urbană.

În 2016, datorită faptului că vegetația acoperise locul și zona se sălbăticise de-a drepul, întreaga suprafață di jurul lacului antropic a fost declarată arie protejată. Potrivit site-ului dedicat parcului, aici viețuiesc o multitudine de specii de animale și plante. Un lucru curios în mijlocul unui oraș.

Aici poți regăsi: comunități danubiene de păsări (lebede, stârci, cormorani), pești (roșioară, oblete, știucă), amfibieni, reptile, mamifere și o puzderie de insecte. Cei mici se vor bucura nespus dacă veți pleca la recunoaștere cu ajutorul unei hărți și a unui binoclu.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Cadrul perfect pentru observarea păsărilor în mediul lor natural din Parcul Văcărești
Cadrul perfect pentru observarea păsărilor în mediul lor natural din Parcul Văcărești / Shutterstock

Plimbare cu bicicleta în parcul Carol

Parcul Carol este unul dintre cele mai mari și șarmante locuri verzi din București. Acesta este amplasat pe Dealul Filaret.

Parcul a fost amenajat între 1900-1906 după planurile arhitectului peisagist Eduard Redont. El a fost inaugurat în 1906, cu ocazia omagierii a 40 de ani de domnie a regelui Carol I.

Ia-ți bicicleta și ieși la plimbare alături de cei mici. Aici poți admira maiestuoasele scări principale, Mausoleul dedicat Eroului Necunoscut, sau Arenele Romane. Aveți mult de pedalat și de admirat. Atunci când ați obosit puteți faec o pauză pentru un scurt picnic la iarbă verde. Nimic nu poate fi mai satisfăcător.

Pod deasupra lacului din Parcul Carol
Pod deasupra lacului din Parcul Carol / Shutterstock

La pas pe Calea Victoriei

Calea Victoriei pornește de la Piața Victoriei și se încheie în Piața Națiunilor Unite, după străbaterea a 2.700 de metri. Este una dintre principalele artere bucureștene.

Înainte de domnia lui Constantin Brâncovenau Calea Victoriei nu făcea parte din București. În timpul conducerii acestuia, au fost unite Drumul Brașovului (bucata de drum între Cercul Militar și Piața Victoriei) și Ulița Mare spre Sărindar (porțiunea dintre Piața Națiunilor Unite și Cercul Militar) pentru a forma strada Podul Mogoșoaiei. De atunci, noua stradă a fost împânzită cu magazine de lux, hoteluri, cafenele și instituții. Devenind cea mai populară stradă pe care se afișau mondenii vremurilor. În perioada lui Grigore Ghica strada este pavată cu piatră.

În 1878, după Războiul de Independență, strada capătă în sfârșit denumirea cunoscută și astăzi de Calea Victoriei. Prezintă-le celor mici frânturi din istoria Bucureștiului, în timp ce mâncați o înghețată artizanală delicioasă.

Fă-ți bine temele înainte pentru a le vorbi despre Hotelul Capșa, Cercul Militar, Ateneul Român, Biserica Krețulescu sau Palatul Cantacuzino. Calea Victoriei este presărată de monumente istorice pe care le poți descoperi sau cunoaște mai bine alături de familia ta.

Vedere asupra Hotelului Capșa, de pe Calea Victoriei
Vedere asupra Hotelului Capșa, de pe Calea Victoriei / Shutterstock

În cazul în care te răzgândești și simți nevoia să evadezi în natură, citește recomandările noastre despre destinații din apropierea marilor orașe.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton și Meghan Markle, tribuna regală la Turneul de la Wimbledon, 2019. Kate poartă o rochie verde, Meghan Poartă o cămașă albă și o fustă cu o fundă neagră în talie, plus ochelari de soare
Divertisment
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa...
2
Kanye West, prezent la Fashion Icon Award, în anul 2015, în timp ce susține un discurs
Divertisment
Kanye West a purtat o mască ciudată în Italia. Rapper-ul a atras atenția tuturor cu alegerea sa
Kanye West a purtat o mască ciudată în Italia, pe străzile din Veneția. Acesta de obicei atrage atenția cu ținuta sa. Acum, ce a purtat pe chip a fost elementul care a atras atenția...
3
Regina Elisabeta la un eveniment din cadrul Westminster Abbey, 2018. Poartă un costum grena, accesorizat cu o pălărie grena, cu flori roz, fundal bej
Divertisment
Cine e nepotul preferat al Reginei Elisabeta. Prințul William și Prințul Harry nu ar fi favoriții ei
Mulți se întreabă cine e nepotul preferat al Reginei Elisabeta, dar, potrivit apropiaților, nu e nici Prințul William, nici Prințul Harry, ci o moștenitoare despre care puțini știu. Cei mai cunoscuți nepoți ai Reginei...
4
Kate Middleton, fotografie portret, într-o maletă roșie, în timp ce zâmbește
Divertisment
Kate Middleton a mers la un eveniment caritabil. Ținuta îndrăzneață pentru care a optat Ducesa de Cambridge
Ducesa de Cambridge i-a luat din nou pe toți prin surpridere. Aceasta a arătat spectaculos, la fel ca întotdeauna, la cea mai recentă apariție în public. Kate Middleton a mers la un eveniment caritabil,...
5
Alec și Ireland Baldwin, la Premiile Emmy, pe covorul roșu, în anul 2013
Divertisment
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară. Fiica lui Alec Baldwin are 26 de ani
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară, iar acest lucru a fost remarcat rapid de agențiile de modele. Tânăra de 26 de ani a semnat contracte cu mai multe agenții de modele. Numele ei...
PARTENERI
×