Tradiția voalului este una care datează încă din perioada Imperiului Roman. Cu toate acestea, semnificația voalului și-a schimbat valențele de-a lungul timpului. În trecut, voalul se purta de către mirese pentru a le proteja de spiritele rele care ar putea fi geloase pe fericirea ei. Astăzi, voalul are o cu totul altă semnificație, ar multe femei își doresc să-l păstreze cât mai mult timp cu putință.
Care este istoria voalului de nuntă
Voalul de mireasă are o istorie veche și o semnificație importantă. Se spune că femeile purtau în ziua nunții un voal de culoare roșie care era brodat cu fire care să ilustreze flăcările.
Acest voal era ales pentru ca mireasa să fie protejată spiritele rele care i-ar putea aduce necazuri în viață și în căsnicie. Unii istorici consideră că voalul era purtat de mireasă pentru a ascunde frumusețea acesteia de mire.
Află mai multe și despre semnificația florilor din buchetul de mireasă. Vezi ce recomandă specialiștii să alegi pentru ziua cea mare.
Multe căsătorii obișnuia să fie aranjate, iar mireasa ajungea să fie văzută de mire doar în ziua cea mare. Cu timpul, semnificația voalului s-a schimbat în funcție de diferitele culturi și religii. În epoca victoriană, voalul era un simbol al statutului miresei.
Lungimea și calitatea voalului putea să indice ce loc ocupă acea femeie în societate, scrie Parade.com. Dacă n acea perioadă erau la mare căutare voalurile lungi și trenele, istoria a schimbat complet lucrurile. În anii 1920, istoricii spun că femeile preferau un voal scurt.
Simplitatea era mult mai importantă în acea perioadă. La polul opus, în 1980, femeile preferau un voal cât mai plin și mai ornamentat.
Stilul acestui accesoriu s-a schimbat în funcție de influențele social-culturale. În zilele noastre, momentul în care mirele descoperă fața miresei este unul cât se poate de important în cadrul ceremoniei religioase. Un lucru este cert, voalul a rămas un accesoriu de nelipsit din ținuta unei mirese.