Reclamă

Ce se face cu voalul de mireasă după nuntă. Sfatul pe care nu ar trebui să-l ignori

Nunta reprezintă un eveniment important în viața oricărui cuplu. Miresele se pregătesc temeinic pentru marele moment și își caută cu mare atenție rochia, voalul, pantofii și buchetul. Însă ce poți face cu aceste accesorii după ziua cea mare pentru a le avea cât mai mult timp cu tine? Află ce se face cu voalul de mireasă după nuntă. Sfaturi utile pe care nu ar trebui să le ignori.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 13 martie 2024, 6:24

Tradiția voalului este una care datează încă din perioada Imperiului Roman. Cu toate acestea, semnificația voalului și-a schimbat valențele de-a lungul timpului. În trecut, voalul se purta de către mirese pentru a le proteja de spiritele rele care ar putea fi geloase pe fericirea ei. Astăzi, voalul are o cu totul altă semnificație, ar multe femei își doresc să-l păstreze cât mai mult timp cu putință.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care este istoria voalului de nuntă

Voalul de mireasă are o istorie veche și o semnificație importantă. Se spune că femeile purtau în ziua  nunții un voal de culoare roșie care era brodat cu fire care să ilustreze flăcările.

Acest voal era ales pentru ca mireasa să fie protejată spiritele rele care i-ar putea aduce necazuri în viață și în căsnicie. Unii istorici consideră că voalul era purtat de mireasă pentru a ascunde frumusețea acesteia de mire.

Află mai multe și despre semnificația florilor din buchetul de mireasă. Vezi ce recomandă specialiștii să alegi pentru ziua cea mare.

Multe căsătorii obișnuia să fie aranjate, iar mireasa ajungea să fie văzută de mire doar în ziua cea mare. Cu timpul, semnificația voalului s-a schimbat în funcție de diferitele culturi și religii. În epoca victoriană, voalul era un simbol al statutului miresei.

Reclamă

Lungimea și calitatea voalului putea să indice ce loc ocupă acea femeie în societate, scrie Parade.com. Dacă n acea perioadă erau la mare căutare voalurile lungi și trenele, istoria a schimbat complet lucrurile. În anii 1920, istoricii spun că femeile preferau un voal scurt.

Simplitatea era mult mai importantă în acea perioadă. La polul opus, în 1980, femeile preferau un voal cât mai plin și mai ornamentat.

Stilul acestui accesoriu s-a schimbat în funcție de influențele social-culturale. În zilele noastre, momentul în care mirele descoperă fața miresei este unul cât se poate de important în cadrul ceremoniei religioase. Un lucru este cert, voalul a rămas un accesoriu de nelipsit din ținuta unei mirese.

Reclamă

Ce se face cu voalul de mireasă după nuntă

Voalul de mireasă poate fi un accesoriu delicat care să-ți completeze ținuta de vis. Specialiștii sugerează alegerea unui voal versatil pentru a putea fi folosit chiar și după ziua cea mare.Voalul nu este perfect doar pentru ziua cea mare, dar poate fi  inclus cu succes și în alte ținute.

Prima soluție pentru a păstra voalul de mireasă este să-l integrezi în alte ținute. Cel mai probabil va fi nevoie să tai părți din acesta pentru a-l adăuga într-o ținută de zi cu zi. Poți pune părți din el la o pălărie, la manșetele unei bluze sau îl poți integra în accesorii mici pentru păr.

O altă soluție a păstrării voalului de mireasă este să-l înrămezi. Poți tăia bucăți din voalul de mireasă și să le pui într-un tablou pe care să-l atârni ulterior în casa ta.

O altă metodă de a păstra voalul este să mergi la o croitorie cu el și să rogi un specialist să te ajute să-l integrezi într-o rochie de vară. În felul acesta îl vei putea purta iar și iar.

Dacă ești o persoană romantică, air voalul tău a fost unul de dimensiuni mari, atunci îl poți folosi pentru a-l atârna deasupra pătuțului viitorului tău copil.

Totodată, voalul mai poate fi folosit pentru a crea un baldachin. Indiferent de modu în care alegi să-l folosești, important este să te bucuri cât mai mult de el.

Cum păstrezi voalul intact după nuntă

Dacă nu vrei să refolosești voalul de mireasă și îți dorești să-l păstrezi, atunci trebuie să urmezi câțiva pași pentru a evita ingalbenirea materialului.

Pentru început este important să te asiguri că ai curățat foarte bine voalul înainte de depozitare. Voalul nu trebuie să aibă pe el particule de praf, pete sau alte imperfecțiuni.

Dacă ai posibilitatea, specialiștii recomandă să duci voalul la o curățătorie specializată. După ce ai reușit să-l cureți este important să-l depozitezi într-o cutie specială. Specialiștii recomandă cutiile de carton și plasarea unor hârtii speciale care absorb acidul pentru a preveni îngălbenirea. Cutia cu voalul de mireasă trebuie păstrată într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui sau de sursele de căldură.

Există și câteva superstiții legate de păstrarea voalului de mireasă. Se spune că miresele nu ar trebui să mai poarte voalul după nuntă și să se privească în oglindă pentru că ar putea avea parte de ghinion în căsnicie.

Totodată, se spune că dacă o viitoare mireasă alege să poarte voalul unei mirese cu o căsniei fericită, atunci și ea va vea la fel de mult noroc în dragoste. Indiferent de ceea ce alegi să faci cu voalul de mireasă, la final trebuie să fii mulțumită cu decizia luată. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×