Acetona este de mai ajutor atunci când vrei să îndepărtezi oja cea veche. Aceasta te ajută să o îndepărtezi și o dizolvă ca și nicio culoare nu ar fi fost acolo. Acest lucru se întâmplă cu ajutorul acetonei și al acetatului de etil.
De asemenea, află și care este efectul ojei asupra unghiilor tale.
Ce se întâmplă în corpul tău când inhalezi vapori de acetonă
În cazul în care vrei să-ți îndepărtezi oja de pe unghii, ai două variante. Fie apelezi la o soluție preparată în casă, fie cumperi din magazin acetonă. Pe rafturile magazinelor există o mulțime de variante de acetonă, dizolvant de unghii, cu mirosuri plăcute sau nu.
Potrivit site-urilor de specialitate, acetona cumpărată din magazine poate fi grupată în două mari categorii. Există dizolvant cu acetonă și dizolvanți de ojă fără acetonă.
Acetona este un ingredient comun care se regăsește pe majoritatea produselor de dizolvare a ojei de pe unghii. Chiar dacă este un ingredient foarte eficient, acetona poate fi, de asemenea, un ingrediet dur pentru unghii și pielea din jurul lor.
Acetona îți poate afecta straturile unghiilor și le poate usca. Aceasta îndepărtează uleiul pe care unghia îl produce în mod natural. Dacă ai unghii casante, e recomandat să eviți agenții de îndepărtare a lacului de unghii cu acetonă.
Dizolvantul fără acetonă, în schimb, nu cauzează neplăceri, dar pur și simplu nu este la fel de eficient.
Un alt dezavantaj al dizolvantului cu acetonă este faptul că atunci când îl aplici pe unghii inhalezi vaporii de acetonă. Potrivit thelist.com, în timp ce unele persoane inhalează accidental vapori de acetonă, alții o fac intenționat.
Vaporii de acetonă pot fi periculoși
Dacă lucrezi într-un salon de manichiură sau ai petrecut mult timp într-un salon de manichiură, cu siguranță știi că mirosul acetonei seamănă cu mirosului unor agenți chimici. Una dintre substanțele chimice folosite frecvent este dizolvantul de ojă. Într-un salon slab ventilat, s-ar putea să inhalezi mai mulți vapori decât ar trebui.
Acetona din dizolvantul de unghii este la fel de nesănătoasă pentru unghii la fel cum chimicalele îți inhalate pot afecta rinichii, creierul sau sistemul nervos, scrie Medical News Today.
Chiar dacă substanța chimică transparentă și incoloră poate fi naturală, ori produsă în laborator, expunerea la aceasta poate irita ochii sau pielea. Expunerea pe termen lung la acetonă vă poate deteriora permanent ochii.
Potrivit Bee Naturals, pericolele inhalării de acetonă pentru îndepărtarea lacului de unghii includ, de asemenea, amețeli, strănut, pierderea conștienței și chiar tuse severă.
Pentru persoanele care acetonă în mod regulat, agentul de îndepărtare a lacului de unghii a fost clasificat ca un inhalator, iar efectele secundare ale acestuia includ amețeli și dificultăți de exprimare, scrie Very Well Mind.