Reclamă

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei zilnic apă cu clorofilă: beneficii și contraindicații

Tot mai multe persoane vorbesc despre beneficiile consumului de apă cu clorofilă. Unii specialiști susțin că dacă adaugi câteva picături de clorofilă într-un pahar de apă poți să-ți îmbunătățești nivelul de energie. În mediul online, tot mai multe persoane au devenit adeptele acestui trend de a consuma apa.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 20 mai 2023, 6:40

Multe persoane din mediul online susțin că apa cu clorofilă ar putea să-ți îmbunătățească starea de bine și să ajute la prevenirea coșurilor. Însă puțin cunosc cu adevărat beneficiile și efectele adverse ale acestei substanțe. În cele ce urmează te invităm să descoperi mai multe despre această substanță și de ce este în trend să o pui în apă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este clorofila și ce beneficii are pentru organism

Plantele nu ar putea crește fără clorofilă. Această substanță este crucială pentru procesul de fotosinteză. În cadrul fotosintezei, plantele folosesc energia soarelui pentru a transforma dioxidul de carbon și apa în hrană.

Unele studii susțin că această substanță ar putea fi benefică pentru tratarea anumitor afecțiuni. Deși clorofila este benefică, ea nu este un panaceu.

Clorofila este un tip de fitochimic responsabil pentru a da plantelor pigmenții lor. Mai există carotenoizi, responsabili pentru culoarea galben, portocaliu și roșu. Antocianii sunt substanțele care dau nuanțele de roșu, albastru și violet.

Aceste substanțe conțin, de asemenea, nutrienți care ajută la diferite procesului, cum ar fi eliminarea radicalilor liberi din celule înainte ca aceștia să provoace daune.

Reclamă

Clorofila ar trebui consumată după un consult medical. Aceasta vine, de obicei, sub formă lichidă sau pulbere. Deși nu există o doză alimentară recomandată, cel mai bine este să te consulți cu medicul tău înainte de a lua acest supliment alimentar.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei zilnic apă cu clorofilă

Cei mai mulți oameni adaugă adesea clorofilă în smoothie-uri. Multe persoane aleg să-și facă băutura cu pudră proteică. Află mai multe despre beneficiile consumului de pudră proteică. Când vine vorba de clorofilă, mulți specialiști susțin că aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Reclamă

Unele studii au investigat efectul clorofilei. Clorofilina este un amestec de săruri de sodiu și de cupru, care au fost derivate din clorofilă. Specialiștii au studiat efectele acestei substanțe în comparație cu efectele unei creme de tretinoin (retinol).

Atât grupul care a folosit crema, cât și cel care a adăugat clorofilă în apă au înregistrat îmbunătățiri semnificative statistic ale grosimii și texturii pielii. Cercetătorii teoretizează că utilizarea lor împreună poate încetini pierderea acidului hialuronic.

Pielea îmbătrânită nu este singurul aspect pe care clorofila l-ar putea trata. Un studiu din 2023 a arătat că persoanele care au consumat apă cu clorofilă au reușit să-și trateze mai ușor acnee. Fototerapia este folosită des pentru a trata acneea severă.

Mai multe studii în acest domeniu sunt necesare înainte de a se trage concluziile privind efectul clorofilei asupra tratării acneei. Un al beneficiu ar fi acela că această substanță previne apariția cancerului, susține un studiu din 2005 din The Journal of Nutrition.

Alte studii, mai recente, susțin că apa cu clorofilă ar putea ajuta în tratarea anemiei. Însă această substanță nu are doar beneficii asupra organismului, ea poate avea și potențiale efecte adverse.

Posibilele efecte secundare ale consumului de clorofilă

Studiile au arătat că există mai multe efecte secundare potențiale ale acestei substanțe. Primele semne pe care le poți observa sunt greața și vărsăturile, dar și crampele stomacale. Poți experimenta un ușor disconfort abdominal mai ales dacă ai consumat clorofilă pe stomacul gol.

Alte efecte adverse includ diareea, mai ales dacă ai consumat clorofilă în cantități mult prea mari. Acest lucru poate duce inclusiv la deshidratare. Nu în ultimul rând, te poți confrunta cu fotosensibilitate, devenind susceptibilă la arsurile solare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×