Reclamă

Cele 4 tipuri de personalitate și trăsăturile fiecăreia

Originea celor patru tipuri de personalitate provine încă din timpul Greciei Antice și își are rădăcinile în medicină. Totul a pornit de la teoria umorală sau teoria celor patru umori care a fost introdusă de învățații vremurilor care au urmat calea școlii lui Hippocrate.

Publicat: 31 octombrie 2021, 6:57

Hippocrate a aplicat teoria celor patru umori în medicină, însă mulți cred că aceasta își are originea încă din vremea Egiptului Antic. Totuși, grecii antici sunt cei care au reușit cu adevărat să o sistematizeze și să-i ofere un sens propriu. Cele patru umori sunt sângele, bila galbenă, bila neagră și flegma. Grecii credeau că oamenii se încadrează în patru tipare de personalitate în funcție de cantitățile de umori pe care le aveau prezente în corp.

Cele 4 tipuri de personalitate

Grecii antici erau de părere că oamenii au diferite proporții ale acestor umori în corp. În funcție de cea care predomina cel mai mult, aceștia stabileau tipul de temperament al unei persoane. Totuși, se spune că numele unei persoane îi poate influența la fel de mult caracterul și tipul de personaliate.

Prima umoare, sângele, era asociat cu primăvara, cu elementul aerului și cu ficatul. Sângele era considerat cald și umed și astfel a fost asociat temperamentului sangvinic, adică o persoană curajoasă, optimistă și iubitoare. Bila galbenă, cea de-a doua umare, era asociată cu vara, cu elementul focului și cu vezica biliară.

Această umoare era considerată caldă și uscată și era asociată tipului de personalitate coleric. Oamenii aceștia sunt considerați a fi lideri înnăscuți. Bila neagră, cea de-a treia umoare, este asociată cu toamna, cu elementul pământului și cu splina.

Ea este considerată a fi rece și uscată și prin urmare este atribuită tipului melancolic. Se spune că aceste persoane sunt în general analitice și iau decizii raționale.

Reclamă
Reclamă

Flegma, ultima umoare, este asociată cu elementul apei, cu creierul sau plămânii și este de cele mai multe ori rece și umedă. Astfel, flegmaticii sunt idealiști, calmi, dar fără emoții intense, ei fiind calmi și liniștiți. Aceste umori determină cele patru tipuri de personalitate și au o importanță aparte în istoria omenirii.

Sangvinic

Vom discuta pe rând cele patru tipuri de personalitate și particularitățile fiecăreia. Sangvinicul este în general un om extrovertit cu o atitudine pozitivă și optimistă asupra vieții. Acesta este tot timpul vesel și încearcă să-i facă pe cei din jurul său să privească lumea prin ochii lor.

Acești oameni sunt foarte activi și dornici să acționeze. Pentru ei viața trebuie să fie într-o continuă schimbare, Aceste persoane sunt în general jucăușe și vorbărețe, adoră să fie în centrul atenției și să-și facă prieteni noi.

Prin natura lor, acești oameni sunt carismatici și trăiesc intens fiecare emoție care îi cuprinde. Oamenii adoră să fie în preajma persoanelor un astfel de tip de personalitată daorită naturii lor vesele și optimiste.

Coleric

Din cele patru tipuri de personalitate, colericul este unul dintre cele mai dificile de înțeles. Colericii sunt în general oameni de acțiune și sunt dornici să se afirme. Acești oameni s-au născut pentru a se afla în poziții de liberi.

Adoră să realizeze proiecte, să gestioneze situații sub presiune, să-și seteze obiective cât mai înalte pe care să le aducă la realitate.

Este o persoană pasională, competitivă și determinată. Are un spirit ascuțit al aventurii și nu se teme să-și asume riscuri.

De cele mai multe ori se folosesc de logică și rațiune pentru a ajunge unde și-au propus. Colericii adoră să poarte discuții lungi care să le provoace gândirea și simțul critic.

Flegmatic

Ultimul din cele patru tipuri de personalitate este flegmaticul. Acești oameni sunt în general calmi, relaxați și ordonați. Se spune că flegmaticii sunt niște observatori deosebiți și adoră să privească fiecare lucru în detaliu.

Acești oameni au rutine bine stabilite și încearcă să nu se abată de la ele. Flegmaticii sunt de asemenea, sensibili și prietenoși.

Sunt oameni răbdători care de cele mai multe ori își ascund cu atenție emoțiile. Flegmaticii se adaptează cu greu la schimbări și preferă să nu iasă din zona lor de confort. 

Melancolic

Melancolicul este al treilea din cele patru tipuri de personalitate. Aceste persoane sunt în general retrase și introvertite. Se spune că melancolicii sunt oamenii care gândesc și analizează lucrurile în profunzime. Sunt sensibili și empatizează rapid cu cei din jur.

Oamenii cu acest tip de personalitate sunt fideli, loiali și foarte buni ascultători. Melancolicii au în interiorul lor un suflet de artist, fiind înzestrați cu foarte multe talente. Creativitatea lor depășește limitele și impresionează de fiecare dată.

Melancolicii sunt persoane care adoră să fie de ajutor pentru ceilalți și să poarte conversații pline de înțeles. De asemenea, este important de reținut faptul că melancolicii sunt persoane independente și rezervate când vine vorba de a-și deschide sufletul cu ușurință în fața celorlalți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Macaulay Culkin, în rolul lui Kevin, în Home Alone
Divertisment
Cum arată azi actorii din filmul Singur Acasă. Transformarea lor e remarcabilă la 31 de ani de la premieră
Sărbătorile de Crăciun se apropie. Cum acesta este un eveniment intens pregătit, de la cele mai gustoase preparate și până la decorațiuni, filmele nu au cum să lipsească din zilele de sărbătoare. Unul dintre...
2
Regina Elisabeta într-o rochie argintie în fața unu brad de Crăciun la Windsor în 2017
Divertisment
Castelul Windsor este decorat pentru Crăciun. Cum arată primele imagini de la reședința regală
Castelul Windsor este decorat pentru Crăciun. Pregătirile au început de ceva vreme, iar primele imagini de la reședința regală au fost distribuite pe contul oficial de Instagram al Familiei Regale Britanice. Bradul este împodobit...
3
Chantel Jeffries cu părul prins într-o coadă la un eveniment public din 2017
Divertisment
Chantel Jeffries și-a impresionat fanii la plajă. Ce costum de baie a ales să poarte vedeta
Chantel Jeffries și-a impresionat fanii la plajă. Vedeta în vârstă de 29 de ani s-a distrat alături de prietenii săi în Miami, Florida. Aceasta a ales un costum de baie roz care să-i scoată...
4
Ben Affleck alături de Jennifer Lopez pe covorul roșu la premiera filmului The Last Duel de la festivalul de film de la Veneția
Divertisment
Ben Affleck a oferit un interviu sincer. Ce spune actorul despre relația sa cu Jennifer Lopez
Ben Affleck a oferit un interviu sincer în care a vorbit despre relația sa cu Jennifer Lopez, dar și despre începuturile în cariera sa de la Hollywood. Actorul în vârstă de 49 de ani...
5
Sylvie Meis într-o rochie cu paiete roz în timp ce prezintă o emisiune
Divertisment
Sylvie Meis și Niclas Castello au fost surprinși în ipostaze tandre. Cum s-au distrat soții pe plaja din Miami
Sylvie Meis și Niclas Castello au fost surprinși în ipostaze tandre. Cei doi soți nu au ținut cont de nimic și s-au iubit sub privirile tuturor celor din jur. Actrița în vârstă de 43...
PARTENERI
×