Reclamă

Cele 4 tipuri de personalitate și trăsăturile fiecăreia

Originea celor patru tipuri de personalitate provine încă din timpul Greciei Antice și își are rădăcinile în medicină. Totul a pornit de la teoria umorală sau teoria celor patru umori care a fost introdusă de învățații vremurilor care au urmat calea școlii lui Hippocrate.

Publicat: 31 octombrie 2021, 6:57

Hippocrate a aplicat teoria celor patru umori în medicină, însă mulți cred că aceasta își are originea încă din vremea Egiptului Antic. Totuși, grecii antici sunt cei care au reușit cu adevărat să o sistematizeze și să-i ofere un sens propriu. Cele patru umori sunt sângele, bila galbenă, bila neagră și flegma. Grecii credeau că oamenii se încadrează în patru tipare de personalitate în funcție de cantitățile de umori pe care le aveau prezente în corp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele 4 tipuri de personalitate

Grecii antici erau de părere că oamenii au diferite proporții ale acestor umori în corp. În funcție de cea care predomina cel mai mult, aceștia stabileau tipul de temperament al unei persoane. Totuși, se spune că numele unei persoane îi poate influența la fel de mult caracterul și tipul de personaliate.

Prima umoare, sângele, era asociat cu primăvara, cu elementul aerului și cu ficatul. Sângele era considerat cald și umed și astfel a fost asociat temperamentului sangvinic, adică o persoană curajoasă, optimistă și iubitoare. Bila galbenă, cea de-a doua umare, era asociată cu vara, cu elementul focului și cu vezica biliară.

Această umoare era considerată caldă și uscată și era asociată tipului de personalitate coleric. Oamenii aceștia sunt considerați a fi lideri înnăscuți. Bila neagră, cea de-a treia umoare, este asociată cu toamna, cu elementul pământului și cu splina.

Ea este considerată a fi rece și uscată și prin urmare este atribuită tipului melancolic. Se spune că aceste persoane sunt în general analitice și iau decizii raționale.

Reclamă

Flegma, ultima umoare, este asociată cu elementul apei, cu creierul sau plămânii și este de cele mai multe ori rece și umedă. Astfel, flegmaticii sunt idealiști, calmi, dar fără emoții intense, ei fiind calmi și liniștiți. Aceste umori determină cele patru tipuri de personalitate și au o importanță aparte în istoria omenirii.

Sangvinic

Vom discuta pe rând cele patru tipuri de personalitate și particularitățile fiecăreia. Sangvinicul este în general un om extrovertit cu o atitudine pozitivă și optimistă asupra vieții. Acesta este tot timpul vesel și încearcă să-i facă pe cei din jurul său să privească lumea prin ochii lor.

Reclamă

Acești oameni sunt foarte activi și dornici să acționeze. Pentru ei viața trebuie să fie într-o continuă schimbare, Aceste persoane sunt în general jucăușe și vorbărețe, adoră să fie în centrul atenției și să-și facă prieteni noi.

Prin natura lor, acești oameni sunt carismatici și trăiesc intens fiecare emoție care îi cuprinde. Oamenii adoră să fie în preajma persoanelor un astfel de tip de personalitată daorită naturii lor vesele și optimiste.

Coleric

Din cele patru tipuri de personalitate, colericul este unul dintre cele mai dificile de înțeles. Colericii sunt în general oameni de acțiune și sunt dornici să se afirme. Acești oameni s-au născut pentru a se afla în poziții de liberi.

Adoră să realizeze proiecte, să gestioneze situații sub presiune, să-și seteze obiective cât mai înalte pe care să le aducă la realitate.

Este o persoană pasională, competitivă și determinată. Are un spirit ascuțit al aventurii și nu se teme să-și asume riscuri.

De cele mai multe ori se folosesc de logică și rațiune pentru a ajunge unde și-au propus. Colericii adoră să poarte discuții lungi care să le provoace gândirea și simțul critic.

Flegmatic

Ultimul din cele patru tipuri de personalitate este flegmaticul. Acești oameni sunt în general calmi, relaxați și ordonați. Se spune că flegmaticii sunt niște observatori deosebiți și adoră să privească fiecare lucru în detaliu.

Acești oameni au rutine bine stabilite și încearcă să nu se abată de la ele. Flegmaticii sunt de asemenea, sensibili și prietenoși.

Sunt oameni răbdători care de cele mai multe ori își ascund cu atenție emoțiile. Flegmaticii se adaptează cu greu la schimbări și preferă să nu iasă din zona lor de confort. 

Melancolic

Melancolicul este al treilea din cele patru tipuri de personalitate. Aceste persoane sunt în general retrase și introvertite. Se spune că melancolicii sunt oamenii care gândesc și analizează lucrurile în profunzime. Sunt sensibili și empatizează rapid cu cei din jur.

Oamenii cu acest tip de personalitate sunt fideli, loiali și foarte buni ascultători. Melancolicii au în interiorul lor un suflet de artist, fiind înzestrați cu foarte multe talente. Creativitatea lor depășește limitele și impresionează de fiecare dată.

Melancolicii sunt persoane care adoră să fie de ajutor pentru ceilalți și să poarte conversații pline de înțeles. De asemenea, este important de reținut faptul că melancolicii sunt persoane independente și rezervate când vine vorba de a-și deschide sufletul cu ușurință în fața celorlalți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×