Reclamă

Cele mai apreciate actrițe cu Premii Oscar. Pentru ce producții au fost premiate

Încă din anul 1929, să fii nominalizată la Oscaruri reprezintă o mare realizare în carieră. A câștiga premiul cel mare înseamnă să devii o legendă la Hollywood. Până acum s-au adunat 77 de câștigătoare ale Premiului Oscar pentru Cea Mai Bună Actriță. Să urmărim împreună care sunt cele mai apreciate actrițe cu Premii Oscar.

Publicat: 19 iunie 2021, 7:00 / Actualizat: 9 noiembrie 2021, 15:17

Legendara actriță, Katherine Hepburn, a stabilit un record prin intermediul căruia a căpătat respectul colegilor săi după ce a câștigat patru premii Oscar. Între 1934 și 1982, Katherine Hepburn a obținut 12 nominalizări la premiile Oscar, toate pentru titlul de Cea Mai Bună Actriță.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primul ei Oscar a fost câștigat în urma interpretării din fimul „Morning Glory” (1933), în rolul Evei Lovelace. Au urmat apoi aprecieri pentru rolurile din „Guess who’s coming to dinner”, „The Lion in winter” și „On Golden Pond”. Multe alte actrițe contemporane de la Hollywood se ridică, de asemenea, la nivelul talentului regretatei Katherine Hepburn.

Cele mai apreciate actrițe cu Premii Oscar

Să câștigi un Oscar nu este un lucru ușor. Urmărind carierelor celor mai talentate actrițe de la Hollywood care au primit o serie de nominalizări la Oscaruri, am ales cele mai apreciate nume.

Viola Davis

Viola Davis este cea mai nominalizată actriță de culoare din istoria Oscarurilor. Aceasta a avut trei nominalizări la Oscaruri, pentru rolurile din „Doubt”, „The Help” și „Ma Rainey’s Black Bottom”. Și un premiu Oscar pentru „The Fences”. Rolul din filmul „The Fences” i-a adus, de asemenea, și un premiu Tony, Pentru Cea Mai Bună Actriță de pe Broadway. Viola Davis a făcut istorie la Oscaruri, în 2021, după nominalizarea primită pentru rolul din „Ma Rainey’s Black Bottom”.

Reclamă

„Fences” este un film despre o familie de afro-americani, care fac parte din clasa muncitoare. Se abordează teme precum rasismul, încrederea și fidelitatea. Un cuplu traversează o serie de greutăți în încercarea lor de a se susține financiar, de a crește un copil și de depăși piedicile vieții.

Kate Winslet

Reclamă

Kate Winslet este cunoscută pentru rolul lui Rose, din filmul „Titanic”, unde a jucat alături de Leonardo DiCaprio. Aceasta a avut o serie de interpretări fabuloase, pentru care a fost nominalizată de mai multe ori la Premiile Oscar: „Heaveny Creatures”, „Sense and sensibility”, „Titanic”, „Eternal Sunshine of the Spotless Mind”, „Revolutionary Road”, „Stever Jobs”

Deși a jucat remarcabil într-o serie de filme aclamate de critici, Kate Winslet a câștigat până acum Oscarul doar pentru rolul interpretat în filmul „The Reader”, informază Variety.com.

Filmul se învârte în jurul aventurii dintre Hana (Kate Winslet), o femeie de 36 de ani, și un adolescent de 15 ani, Michael. La fiecare întâlnire a lor, Hana îl roagă pe Michael să îi citească. Oare de ce? La mulți ani după ce cei doi se despart, Michael află că Hana fusese paznic într-un lagăr nazist și a fost condamnată la închisoare. Tânărul realizează că Hana ascunde un secret care ar putea să-i reducă condamnarea.

Cate Blanchet

Cate Blanchet este una dintre cele mai apreciate actrițe cu Premii Oscar. Ea a obținut până în prezent șapte nominalizări și două premii Oscar. Unul din cele două succese a fost reprezentat chiar de interpretarea rolului lui Katherine Hepburn în filmul „The Aviator”. Cu rolul său remarcabil din „I’m not there”, în care îl joacă pe Bob Dylan, a fost aproape să câștige cel de-al treilea Oscar.

Rolul său din filmul „Jasmine”, regizat de Woody Allen, este însă una dintre cele mai apreciate interpretări ale sale. Performanța lui Cate Blanchett un omagiu adus personajului Blanche DuBois, din Nuvela lui Tennesse Williams, „Un tramvai numit dorință”. Însă nu numai. Cate Blanchet divorțează și după o viață de lux, este nevoită să se mute în apartamentul surorii sale, mai puțin înstărite. Sănătatea mentală a lui Jasmine se degradează treptat, iar Cate Blanchet redă magnific acest lucru.

Cele mai apreciate actrițe cu Premii Oscar: Meryl Streep

Meryl Streep a stabilit un record de 21 de nominalizări la Oscaruri. Aceasta a câștigat trei premii Oscar până în prezent, pentru rolurile din „Iron Lady”, „Kramer vs. Kramer”, dar și „Sophie’s Choice”.

În Sophie’s Choice, performanța lui Meryl Streep ca supraviețuitoare poloneză a Holocaustului este impresionantă, potrivit presei internaționale.

Pentru acest rol, Meryl Streep a studiat atât germana, cât și poloneza. Sophie este o imigrantă poloneză care a supraviețuit lagărelor naziste. Ea locuiește cu iubirul ei instabil emoțional și un scriitor. Sophie le ascunde celor doi o parte a trecutului său dramatic. Meryl Streep a transformat o tragedie într-una dintre cele mai transcendente portretizări.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×